Fix Esrv.exe-toepassingsfout in Windows 10

Wat dacht u van een foutmelding die zou verschijnen wanneer u uw favoriete app op uw Windows 10-pc probeert te gebruiken? Niet het soort foutmelding dat je zou willen zien als je een strikte deadline hebt. Werd het bericht weergegeven in het dialoogvenster met betrekking tot de toepassingsfout esrv.exe? Als u op de knop OK of Sluiten klikt, wordt het foutbericht gesloten, maar hebt u nog steeds geen toegang tot de app die u probeert te starten. De opstarttoepassingsfout esrv.exe wordt veroorzaakt door een verkeerde configuratie op de pc. Lees het artikel en implementeer de methoden in het artikel om de toepassingsfout esrv.exe in Windows 10 op te lossen.

Hoe de Esrv.exe-toepassingsfout in Windows 10 te repareren

De Intel Driver Update is een software die controleert of er updates beschikbaar zijn op de pc voor stuurprogramma’s, chipset, enz. De app heet nu Intel Driver & Support Assistance en de esrv.exe is een fout die verband houdt met het onjuist verwijderen van de app op de pc. Als de app van de pc wordt verwijderd en niet volledig is verwijderd, ontvangt u mogelijk de fout esrv.exe omdat de opstartsleutels nog steeds beschikbaar zijn op de pc. Het foutbericht verschijnt wanneer u toegang probeert te krijgen tot een app die nog steeds toegang nodig heeft tot de Intel DSA-app. De mogelijke oorzaken van de toepassingsfout op de pc worden hieronder in dit gedeelte vermeld.

  • Verouderde Windows- Als Windows op uw pc verouderd is, ziet u mogelijk de toepassingsfout.

  • Onjuiste verwijdering van de Intel Driver Updater-hulpprogrammaservice – Als u de Intel Driver Updater Utility niet correct hebt verwijderd of verwijderd, ziet u mogelijk de esrv.exe-fout meerdere keren verschijnen.

  • Problemen met het hulpprogramma Intel Driver Updater- De problemen in het hulpprogramma Intel Driver Updater kunnen u de toepassingsfout op uw pc geven.

  • Problemen met de registersleutels en services op de pc- De problemen in de Register-editor en de Lokale services op de pc kunnen de toepassingsfout geven.

Methode 1: Basisstappen voor probleemoplossing

De eerste manier om de toepassingsfout esrv.exe op uw pc op te lossen, is door de basismethoden voor probleemoplossing uit te proberen die hier worden uitgelegd.

1. Start de pc opnieuw op: Probeer uw pc opnieuw op te starten om de problemen op te lossen die te wijten zijn aan kleine storingen op de pc. Druk op de Windows-toets, klik op de aan/uit-knop en klik op de optie Opnieuw opstarten in het weergegeven menu om uw pc opnieuw op te starten.

2. Update Windows: Als Windows op uw pc verouderd is, moet u Windows op uw pc bijwerken, waarmee u de toepassingsfout kunt oplossen. Volg de methoden in de link hier om te controleren op Windows-updates en het besturingssysteem op uw pc bij te werken.

3. Gebruik VPN-service: als u internet gebruikt, moet u uw online privacy beschermen met een VPN-client zoals NordVPN. Lees het artikel over hoe u een NordVPN-account kunt krijgen en hoe u de VPN-client op uw pc kunt installeren om het probleem op te lossen.

Als de bestanden op uw pc zijn geïnfecteerd, moet u mogelijk scannen op virusbedreigingen en de bestanden repareren om de toepassingsfout esrv.exe op te lossen.

4. Gebruik Windows Defender Offline Scan Utility: als er enkele malwarebestanden op uw pc staan, kunt u de toepassingsfout krijgen. U kunt de bestanden scannen en de corrupte bestanden repareren om het probleem op te lossen. U kunt de hulpprogrammaservice Windows Defender Offline Scan gebruiken om de bestanden te scannen en de hier gegeven link legt het proces uit.

5. Voer SFC-scan uit: Een andere optie voor het scannen van bestanden en het controleren op corrupte bestanden is het gebruik van de SFC- of de systeembestandscontrole-scan. Lees het artikel om de methode te kennen om de bestanden te scannen met behulp van de SFC-opdracht op uw pc.

De toepassingsfout esrv.exe is te wijten aan het hulpprogramma Intel Driver Updater, dus de fixes die zijn gekoppeld aan de Intel Graphics Driver kunnen het probleem helpen oplossen.

6. Update Intel Graphics Driver: aangezien de toepassingsfout voornamelijk gericht is op de Intel grafische kaart, kunt u proberen de grafische driver bij te werken om het probleem op uw pc op te lossen. Lees het artikel om het grafische stuurprogramma op uw pc bij te werken.

7. Installeer Intel Graphics Driver opnieuw: een andere optie om de problemen in de Intel Graphics Driver op te lossen om de toepassingsfout op te lossen, is om de grafische driver te verwijderen en opnieuw te installeren. Lees de methode om de grafische driver op uw pc te verwijderen en opnieuw te installeren.

8. Installeer het nieuwste .NET-framework: u kunt proberen het nieuwste .NET-framework op uw pc te installeren om het probleem op te lossen via de link die hier wordt gegeven. Open de officiële website voor het .NET-framework in de standaardwebbrowser op uw pc. Klik op de knop Download .NET Framework 4.8 Runtime om het framework op uw pc te installeren om het probleem op te lossen.

9. Voer Systeemherstel uit: als u de fout in een eerdere instelling niet hebt ontvangen en de fout ontvangt nadat u een paar componenten hebt gewijzigd, kunt u proberen uw pc te herstellen naar een eerdere versie. Lees het artikel over de methode om een ​​systeemherstel op uw pc uit te voeren om uw pc terug te zetten naar een eerdere operationele instelling.

10. Reset pc: u kunt proberen de pc opnieuw in te stellen om het probleem met het esrv.exe-bestand op te lossen en de pc opnieuw te maken met standaardcomponenten. Lees het artikel over het opnieuw instellen van de pc met behulp van de link die hier wordt gegeven om het probleem op te lossen.

Methode 2: Hernoem esrv.exe-bestanden

De esrv.exe-bestanden op uw pc kunnen worden hernoemd om de toepassingsfout esrv.exe te herstellen. De methode is eenvoudig en de stappen om hetzelfde te doen worden in deze sectie uitgelegd.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows+ E-toetsen om de Verkenner te starten.

2. Zoek het bestand esrv.exe door het locatiepad te volgen zoals hier beschreven.

C:Program FilesIntelMedia SDK

3. Selecteer het bestand esrv.exe, klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op de optie Naam wijzigen in de lijst.

4. Hernoem het bestand naar esrv.old en druk op Enter om het bestand te hernoemen.

5. Klik op de knop Doorgaan in het UAC-promptvenster om de beheerdersrechten te verlenen om het bestand te hernoemen.

Methode 3: Proxy-instellingen verifiëren

Als u een proxy op uw pc gebruikt, kunnen de problemen op uw pc de toepassingsfout esrv.exe hebben veroorzaakt. De onderstaande methode controleert de proxy-instellingen en lost de problemen op met behulp van de opdrachtprompt.

1. Druk op de Windows-toets, typ Command Prompt en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Typ de volgende opdracht en druk op Enter om de proxy-instellingen op uw pc te controleren.

netsh winhttp show proxy

Opmerking: als er problemen zijn met de proxy-instellingen, wordt u hierom gevraagd in de opdrachtprompt.

Methode 4: Compatibiliteitsinstellingen van App wijzigen

U kunt proberen de app die u probeert te openen in de compatibiliteitsmodus om de toepassingsfout esrv.exe te voorkomen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + D-toetsen om het bureaublad te bekijken en selecteer de Steam-app.

2. Klik met de rechtermuisknop op de Steam-app en klik op de optie Eigenschappen in de beschikbare lijst.

3. Ga naar het tabblad Compatibiliteit in het venster Steam Properties en selecteer de optie Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor in het gedeelte Compatibiliteitsmodus. Klik op Toepassen en vervolgens op de knop OK

Methode 5: Wijzig Intel Driver & Support Assistance

Het wijzigen van de Intel Driver Update Utility-app kan de problemen met de toepassingsfout oplossen. U kunt proberen de onderstaande methoden te volgen om de fout op te lossen.

Stap I: Intel Driver Update Utility verwijderen

U moet de Intel Driver Utility-app op uw pc verwijderen om de toepassingsfout esrv.exe te herstellen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Stel Weergave in op > Categorie en klik vervolgens op de optie Een programma verwijderen.

3. Selecteer de Intel® Driver & Support Assistant-app en klik op de knop Verwijderen in de bovenste balk.

4. Klik op de knop Verwijderen in het venster Intel® Driver & Support Assistant Setup.

5. U ziet een venster Verwijderen voltooid nadat het verwijderen van de Intel DSA-app is voltooid en start vervolgens uw pc opnieuw op.

Stap II: Update Intel Driver & Support Assistance

U moet de Intel Driver & Support Assistance-app bijwerken om de toepassingsfout esrv.exe op uw pc te herstellen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Google Chrome en klik op Openen.

2. Open de officiële website voor Intel Driver & Support Assistance en klik op de knop Nu downloaden.

3. Dubbelklik op het gedownloade bestand Intel-Driver-and-Support-Assistance.exe om het bestand uit te voeren.

4. Vink het vakje aan op de INTEL-SOFTWARELICENTIEOVEREENKOMST en klik op de knop Installeren om de app te installeren.

5. Klik op de volgende pagina op de knop Accepteren om het Computing Improvement Program te accepteren.

Opmerking: u kunt op de knop Weigeren klikken als u niet wilt deelnemen aan het Verbeterprogramma.

6. Nadat de installatie is voltooid, klikt u op de knop Opnieuw opstarten om uw pc opnieuw op te starten om het installatieproces te voltooien.

Methode 6: Wijzig LoadAppInit_DLL’s

De corrupte sleutel in de Register-editor voor de Intel DSA-app moet worden gewijzigd om de toepassingsfout esrv.exe op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Register-editor en klik op Openen.

2. Klik op de knop Ja op de prompt Gebruikersaccountbeheer.

3. Navigeer naar de Windows-map door naar het opgegeven pad in de Register-editor te gaan.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrentVersionWindows 

4. Selecteer de sleutel LoadAppInit_DLLs in het rechterdeel van het venster en dubbelklik op de sleutel.

Opmerking: U kunt ook met de rechtermuisknop op de toets LoadAppInit_DLLs klikken en de optie Wijzigen… in het menu selecteren.

5. Typ in het venster DWORD (32-bits)-waarde bewerken de waarde 0 in de balk Waardegegevens en klik op de knop OK om de waarde van de sleutel te wijzigen.

Methode 7: Services wijzigen

De corrupte services op uw pc moeten worden uitgeschakeld om de toepassingsfout te herstellen. U kunt de service opnieuw starten nadat het probleem op uw pc is opgelost.

Optie I: Intel Updater-service stoppen

U moet de services met betrekking tot het hulpprogramma Intel Driver & Support Assistance stoppen om de toepassingsfout esrv.exe te herstellen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ services.msc en klik op de knop OK om de Services-app te starten.

3. Selecteer de Intel(R) Driver & Support Assistant Driver-service in de lijst en klik op de knop Stoppen in de optie Stop de service om de Intel DSA-service te stoppen.

Opmerking 1: U kunt de Intel DSA-service opnieuw starten door op de knop Start bij de optie Start de service te klikken.

Opmerking 2: Als u de User Energy Server Service queencreek op uw pc ziet draaien, moet u de service uitschakelen door de stappen in deze methode te volgen.

Optie II: Services uitschakelen met esrv.exe-bestanden

U moet de services uitschakelen die de esrv.exe-bestanden gebruiken om de toepassingsfout esrv.exe te herstellen.

1. Start het dialoogvenster Uitvoeren, typ services.msc en klik op de knop OK om de app Services te openen.

2. Selecteer de Intel System Usage Report Service, klik met de rechtermuisknop op de service en klik op de optie Eigenschappen in het menu.

3. Selecteer in het venster Intel System Usage Report Service Properties de optie Disabled in het Opstarttype en klik op de knoppen Toepassen en OK om de service uit te schakelen.

Opmerking: als u de Intel SUR QC Software-service beschikbaar ziet, moet u de service ook uitschakelen.

Methode 8: Autoruns-software gebruiken

U kunt software van derden, zoals Autoruns, gebruiken om de toepassingsfout esrv.exe op Windows 10 op te lossen. De software kan worden gebruikt om alle esrv.exe-bestanden op uw pc te verwijderen en helpt u het probleem op uw gemak op te lossen.

1. Start de Google Chrome-browser.

2. Open de officiële website voor de Autoruns-software en klik op de koppeling Autoruns en Autorunsc downloaden om de app te downloaden.

3. Pak het gedownloade archiefbestand uit met behulp van decompressiesoftware zoals WinZip en pak alle bestanden uit in de map Downloads in Windows Verkenner op uw pc.

4. Dubbelklik op het .exe-bestand in de map om het uitvoerbare Autoruns-bestand uit te voeren en wacht tot alle bestanden in de app zijn geladen.

5. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + F om het venster Zoeken te openen, typ esrv.exe in de balk Zoeken naar en klik op de knop Volgende zoeken.

6. Klik met de rechtermuisknop op het bestand esrv.exe en klik op de optie Verwijderen in de lijst. Verwijder op dezelfde manier alle esrv.exe-bestanden die in de app zijn gemarkeerd.

7. Klik op de knop Sluiten om de Autoruns-app te sluiten en start uw pc opnieuw op om de toepassingsfout te herstellen.

***

Het artikel is een gids voor probleemoplossing voor het oplossen van esrv.exe-toepassingsfout in Windows 10. Als u de esrv.exe-opstarttoepassingsfout hebt opgemerkt, kunt u het artikel gebruiken om de esrv.exe-toepassingsfout Windows 10 op te lossen. Gebruik de opmerkingen hieronder in het artikel om ons de suggesties en vragen met betrekking tot het onderwerp te laten weten.

  Wat te doen als Windows niet de juiste stuurprogramma's installeert?

gerelateerde berichten