Fix Facebook blijft crashen op Android

Facebook is altijd leuk, toch? Het is een geweldig platform voor sociale media dat je betrokken houdt met mensen uit verschillende landen. Toch kun je dagelijks worstelen met Facebook blijft crashen of Facebook blijft teruggaan naar het startscherm op je Android-apparaten. Dit is helemaal geen ongewoon probleem en het is niet de moeite waard om te huilen om gemorste melk. Veel gebruikers worstelen met de reden waarom dit gebeurt, maar er zijn zoveel factoren die bijdragen aan het probleem. Als je in de war bent over al deze factoren, zal deze gids je helpen het Facebook-crashende Android-probleem op te lossen.

Hoe Facebook te repareren blijft crashen op Android

Het meest voorkomende probleem is dat als er systeemupdates op uw telefoons zijn en als u deze niet upgradet, u met het probleem wordt geconfronteerd. We zeggen niet dat dit probleem alleen optreedt als gevolg van het mislukken van de systeemupdate, maar dit is de belangrijkste reden die bijdraagt ​​aan het probleem.

  • Tijdelijke storingen in uw apparaat
  • De batterijbesparende modus zorgt ervoor dat je app geforceerd wordt afgesloten
  • Problemen van de serverkant
  • Netwerkverbinding is niet stabiel
  • Achtergrondgegevens zijn niet ingeschakeld op uw apparaat
  • Corrupte Facebook-cache en gegevens
  • Storingen in uw Facebook-account
  • Verouderde Facebook-app en Android-besturingssysteem
  • Corrupte browsercache als u de browserversie van Facebook gebruikt
  • Incompatibele Android-apparaten die alleen kunnen worden opgelost wanneer u de app opnieuw installeert

Na het analyseren van deze factoren, moet u een idee hebben van het probleem. Nu kunt u eenvoudig oplossen dat Facebook steeds teruggaat naar het probleem met het startscherm op uw apparaat door de stappen voor probleemoplossing te volgen zoals uitgelegd in de volgende sectie. Hier zijn de geweldige ideeën voor het oplossen van problemen waarmee u het Android-probleem met Facebook-crashes kunt oplossen. Volg ze in dezelfde volgorde, zodat u sneller resultaten kunt krijgen.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben en daarom van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat de instellingen correct zijn voordat u deze wijzigt. De genoemde stappen zijn uitgevoerd op de Redmi-telefoon.

Methode 1: Start de telefoon opnieuw op

Dit is de meest voor de hand liggende oplossing die iedereen doet wanneer zich een probleem voordoet met ons apparaat. Het opnieuw opstarten van telefoons is een eenvoudige en effectieve methode om Facebook op te lossen en blijft teruggaan naar het probleem met het startscherm. Hoewel je weet hoe je je mobiel opnieuw moet opstarten, hebben we de stappen als volgt uitgelegd.

1. Druk op de aan/uit-knop aan de zijkant/bovenkant van het Android-apparaat.

2. Vervolgens krijgt u vier opties te zien. Tik hier op de optie Opnieuw opstarten.

Opmerking: in plaats van op de optie Opnieuw opstarten te tikken, kunt u ook op Uitschakelen tikken om uw apparaat uit te schakelen. Als u dit doet, houdt u de aan / uit-knop nogmaals ingedrukt om uw telefoon in te schakelen.

3. Wees geduldig totdat je Android-apparaat opnieuw wordt opgestart en controleer of je het probleem met Facebook blijft crashen, is verdwenen of niet.

Methode 2: Schakel de batterijbesparingsmodus uit

De batterijbesparende modus in uw Android helpt de batterij te sparen zodra deze is ingeschakeld. Deze functie in uw smartphone maakt gebruik van slechts beperkte diensten, applicaties en componenten en schakelt ook uw internetverbinding uit. Dit kan ertoe leiden dat Facebook teruggaat naar het startscherm. Het uitschakelen van de batterijbesparende modus op uw apparaat is heel eenvoudig. U kunt het implementeren zoals hieronder aangegeven.

  Snel schakelen tussen Gmail-accounts op Android, iPhone en iPad

1. Trek uw startscherm omhoog/omlaag om de meldingslade te openen.

2. Zorg ervoor dat de instelling Batterijbesparing niet is ingeschakeld. Tik in dat geval op de instelling om de instelling uit te schakelen.

Nadat u ervoor heeft gezorgd dat de batterijbesparingsmodus niet is ingeschakeld, controleert u of u Facebook op Android kunt gebruiken zonder crashproblemen.

Methode 3: Afmelden en opnieuw aanmelden

Na het implementeren van de bovenstaande methoden, maar als je geconfronteerd wordt met Facebook, blijft het Android-probleem crashen, er is nog een eenvoudige hack die je zal helpen het probleem op te lossen. Log gewoon uit bij uw Facebook-account en meld u na enige tijd opnieuw aan.

1. Start het startscherm op uw apparaat en tik op Facebook. Tik vervolgens op het menupictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Tik op Uitloggen zoals afgebeeld.

2. Wees geduldig en wacht tot je bent uitgelogd van je Facebook-account.

3. Start uw Android opnieuw op en tik op uw Facebook-account om u opnieuw aan te melden.

4. Controleer of je het probleem met het crashen van Facebook op Android hebt opgelost.

Methode 4: Controleer de Facebook-serverstatus

Soms zijn er serverfouten van Facebook, of in sommige zeldzame gevallen kan de Facebook-server worden afgesloten voor onderhoud. In dit geval kun je je Android niet de schuld geven, want Facebook blijft teruggaan naar het probleem met het startscherm. Er zijn maar weinig online platforms zoals Downdetector om te controleren of Facebook-servers actief of niet actief zijn.

1. Open uw browser en bezoek de officiële site van Downdetector.

2. Zorg ervoor dat u de melding Gebruikersrapporten geeft geen actuele problemen bij Facebook aan op het scherm.

2A. Als u dit bericht ontvangt, is er geen probleem met de server. U moet de onderstaande methoden volgen om hetzelfde op te lossen.

2B. Als er andere berichten of prompts zijn, moet u wachten tot de server weer normaal is en het Facebook-crashende Android-probleem is opgelost of niet.

Methode 5: Problemen met netwerkverbinding oplossen

Dit is de belangrijkste factor waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van online apps. Om de beste Facebook-surfervaring te bieden, moet je een adequate en stabiele netwerkverbinding hebben. Je kunt eenvoudig testen of je voldoende netwerk hebt of niet. Open uw browser en zoek naar iets. Als uw zoekresultaten niet verschijnen met de tekst Geen gegevensverbinding, moet u uw netwerkverbinding controleren of deze is ingeschakeld of niet. Als u een VPN-service gebruikt, schakelt u deze ook uit en controleert u of Facebook hiermee teruggaat naar het startscherm. Volg de onderstaande stappen om uw mobiele data te controleren.

1. Open het startscherm op je Android en tik op de app Instellingen.

2. Tik nu op de optie SIM-kaarten en mobiele netwerken zoals afgebeeld.

3. Schakel nu de optie Mobiele gegevens in zoals weergegeven.

4. Als u zich niet binnen uw geografische locatie bevindt, kunt u ook gebruikmaken van het roamingnetwerk. Tik hiervoor op Geavanceerde instellingen zoals afgebeeld.

Let op: je internetprovider brengt extra kosten in rekening als je gebruik wilt maken van de functie voor internationale dataroaming.

5. Schakel vervolgens Internationale roaming in en selecteer de instelling Altijd zoals afgebeeld.

6. Tik nu op Gegevensroaming.

7. Bevestig vervolgens de prompt door op Inschakelen te tikken zoals afgebeeld.

8. Controleer ten slotte of je Facebook hebt kunnen repareren en keert steeds terug naar het probleem met het startscherm. Als u echter geen oplossing hebt gekregen, volgt u de onderstaande methoden.

Methode 6: Achtergrondgegevens inschakelen

Afgezien van het inschakelen van de netwerkverbinding, moet u de achtergrondgegevens inschakelen om ervoor te zorgen dat uw apparaat gebruikmaakt van mobiele gegevens, zelfs als de batterijbesparingsmodus is ingeschakeld. Volg de onderstaande stappen om achtergrondgegevens op Android in te schakelen.

1. Tik op de app Instellingen zoals u deed in de bovenstaande methoden.

2. Tik vervolgens op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps en Facebook beheren.

4. Tik nu op Gegevensgebruik beperken.

5. Selecteer alle drie de opties in het menu Gegevensgebruik beperken en tik op OK.

  Echo sorteert waarschuwingen op type op uw vergrendelingsscherm en herinnert u eraan [Android]

Nu kan uw apparaat verbinding maken met het netwerk, zelfs als de batterijbesparingsmodus is ingeschakeld. Hiermee wordt het probleem met het crashen van Facebook opgelost.

Methode 7: Sluit Facebook forceren

Soms helpt het geforceerd sluiten van Facebook je op te lossen. Facebook blijft het Android-probleem crashen. Hiermee worden alle geopende applicaties en programma’s afgesloten en moet u de betreffende app de volgende keer opnieuw starten. Volg de onderstaande stappen om Facebook te sluiten.

1. Navigeer naar de instellingen zoals u eerder deed.

2. Tik vervolgens op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps beheren gevolgd door Facebook zoals weergegeven.

4. Tik hier op Force stop zoals afgebeeld.

5. Tik ten slotte op OK om de vraag zoals afgebeeld te bevestigen.

6. Start nu Facebook opnieuw en controleer of u het Android-probleem met Facebook-crash kunt oplossen of niet.

Methode 8: Facebook-cache verwijderen

Een van de ongewenste nadelen van de Facebook-app is dat deze de app-cache en app-gegevens gedurende een lange periode opslaat. Dit vertraagt ​​de prestaties van de app totdat u deze volledig verwijdert. Als u de cache verwijdert, worden geen essentiële gegevens van de app verwijderd, maar alleen de tijdelijke bestanden. Volg de onderstaande stappen om de Facebook-cache handmatig op uw Android te wissen.

1. Blader omlaag naar het startscherm en tik op de app Instellingen.

2. Tik vervolgens op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps beheren en vervolgens op Facebook zoals weergegeven.

4. Tik nu op Opslag zoals afgebeeld.

5. Tik vervolgens op Gegevens wissen en Cache wissen zoals weergegeven.

6. Als u alle aan Facebook gekoppelde gegevens wilt verwijderen, tikt u op Alle gegevens wissen.

7. Controleer ten slotte of je Facebook kunt repareren, blijft terugkeren naar het probleem met het startscherm.

Methode 9: Facebook-account verwijderen en toevoegen

Sommige gebruikers hebben gesuggereerd dat het verwijderen van het Facebook-account en het opnieuw toevoegen ervan hen heeft geholpen Facebook terug te laten gaan naar het startscherm. Hier zijn een paar eenvoudige stappen om uw Facebook-account van Android te verwijderen en later opnieuw toe te voegen.

1. Tik op de app Instellingen op je telefoon.

2. Tik in het scherm Instellingen op Accounts en synchronisatie zoals afgebeeld.

3. Tik vervolgens op Facebook.

4. Tik nu op de optie Meer.

5. Tik vervolgens op Account verwijderen.

Wacht tot het Facebook-account van je Android is verwijderd en start je telefoon opnieuw op. Meld u vervolgens opnieuw aan bij Facebook en controleer of u het probleem met het crashen van Facebook hebt opgelost.

Methode 10: Facebook-app bijwerken

Dit is de belangrijkste methode voor het oplossen van problemen met het crashende Android-probleem met Facebook. Controleer eerst of je de nieuwste updates voor Facebook in de Play Store hebt, zo ja, dan moet je deze bijwerken zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Ga naar je startscherm, zoek naar Play Store en open het.

2. Typ vervolgens Facebook in het zoekmenu zoals afgebeeld.

3A. Als de app een update nodig heeft, tikt u op de optie Bijwerken.

3B. Als de app al in de nieuwste versie is, ziet u alleen de opties Openen en Verwijderen. Schakel in dit geval over naar de volgende methode.

4. Wacht tot updates op uw apparaat zijn geïnstalleerd en controleer of u het Facebook-crashende Android-probleem kunt oplossen.

Methode 11: Android-besturingssysteem bijwerken

In sommige zeldzame gevallen, als uw Android-apparaat niet is bijgewerkt naar de nieuwste versie, zult u te maken krijgen met Facebook die Android-problemen blijft crashen. Werk uw firmware dus bij naar de nieuwste versie en zodra u de belangrijkste software-updates hebt geïnstalleerd, kunt u het probleem oplossen. Gewoonlijk wordt uw apparaat automatisch bijgewerkt (als de betreffende instelling is ingeschakeld) of wordt u op de hoogte gesteld van de update. Als u een aantal updates in actie ziet, kunt u uw Android-besturingssysteem upgraden naar de nieuwste versie door onze gids 3 manieren om te controleren op updates op uw Android-telefoon te volgen.

Controleer na het updaten van Android OS of u het Facebook-crashprobleem kunt oplossen.

  Ontvang Android L Like-meldingen met een zwarte lijst voor apps

Methode 12: Browsercache wissen

Cache en cookies in uw browser versnellen inderdaad de surfervaring. Maar deze tijdelijke bestanden zijn alleen nuttig als ze beperkt in grootte zijn. Wanneer de dagen verstrijken, puilen ze uit in omvang en zijn ze soms zelfs corrupt. Dit zal ertoe leiden dat Facebook steeds teruggaat naar het probleem met het startscherm en ook brandt. Als u de webversie van Facebook gebruikt, moet u het cachegeheugen en de cookies wissen volgens de instructies in onze handleiding Cache en cookies wissen op Android-apparaten.

Nadat u de browsercache en cookies hebt gewist, controleert u of u het Facebook-crashprobleem op Android kunt oplossen.

Methode 13: Facebook-app opnieuw installeren

Als geen van de methoden u heeft geholpen om het Facebook-crashprobleem op te lossen, moet u de app opnieuw installeren om dit op te lossen. Deze methode moet alleen worden uitgevoerd als u op geen enkele andere manier een oplossing hoeft te krijgen.

Opmerking: wanneer je Facebook opnieuw installeert, worden je gegevens en berichten verwijderd. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van de benodigde gegevens voordat u de onderstaande stappen volgt.

1. Ga naar Play Store en zoek op Facebook.

2. Tik vervolgens op Verwijderen.

3. Wacht tot Facebook volledig van je Android is verwijderd. Als u klaar bent, zoekt u opnieuw naar Facebook en tikt u op Installeren.

4. Zodra Facebook op uw apparaat is geïnstalleerd, tikt u op Openen zoals afgebeeld.

5. Herstel tot slot uw gegevens (als u dat wilt) en controleer of u de Facebook-crashfout kunt oplossen of niet.

Methode 14: Gebruik een oudere versie van de Facebook-app

Als je echter geconfronteerd wordt met Facebook, blijft Android-problemen crashen, zelfs nadat je de app opnieuw hebt geïnstalleerd, kun je proberen oudere versies van de Facebook-app te installeren. Ze hebben geen grote verschillen in functies, maar u kunt deze oplossing zeker proberen.

1. Verwijder eerst de Facebook-app volgens de instructies in de bovenstaande methode.

2. Ga vervolgens naar de APKmirror-website waar u eerdere versies van Facebook op uw apparaat kunt downloaden.

3. Tik nu op de knop Downloaden naast eventuele oudere versies van Facebook en wacht tot de APK is geïnstalleerd.

Opmerking: als u een prompt krijgt tijdens het installeren van APK, tikt u op Toestaan.

4. Start je telefoon opnieuw op en controleer of je een probleem met het crashen van Facebook op Android hebt opgelost.

Methode 15: Neem contact op met Facebook-ondersteuning

Als geen van de hierboven besproken methoden u heeft geholpen om Facebook te repareren, blijft Android crashen, dan moet u zich tot het officiële Facebook-team wenden voor hulp. Facebook Help Center is het officiële ondersteuningsteam dat 24 uur online beschikbaar is. U kunt de Facebook App Session Expired-fout melden met behulp van deze helppagina door het probleem op het formulier in te vullen. Dit zal echter tijd kosten. Na beoordeling van uw klacht zal het team reageren zodra het probleem is opgelost.

Methode 16: Android-apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen

Als je niet het geduld hebt om hulp te zoeken bij het Facebook-ondersteuningsteam om het Facebook-probleem met het Android-probleem op te lossen, moet je een fabrieksreset van Android proberen. Houd er rekening mee dat u uw Android alleen naar de fabrieksversie moet resetten als geen van de methoden u heeft geholpen.

Opmerking: tijdens het fabrieksresetproces worden alle gegevens van uw Android verwijderd en worden de apparaten teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Daarom wordt u geadviseerd om een ​​back-up van de benodigde gegevens te maken voordat u de procedure volgt. Lees onze gids voor het maken van een back-up van uw Android-telefoongegevens.

Om uw mobiele telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, leest en implementeert u de stappen in onze gids Hoe u een Android-apparaat hard kunt resetten.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je hebt geleerd om Facebook op te lossen, blijft het probleem crashen op je Android-apparaat. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons weten welk onderwerp je wilt dat we als volgende onderzoeken.

gerelateerde berichten