Fix Facebook-sessie verlopen fout op Android

Facebook is een van de beste sociale-mediaplatforms die ook wordt gebruikt voor multifunctionele services, van het delen van berichten tot het spelen van games. Je kunt ook Facebook-inloggegevens gebruiken om online/offline games te spelen na authenticatie van Facebook-accounts via sessies. Soms kan dit proces mislukken vanwege een aantal bugs en fouten die de Facebook-sessie verlopen fout veroorzaken. Dit is de meest voorkomende fout die optreedt in Android-, iOS-, Mac- en Windows-besturingssystemen. Als u ook met dezelfde fout wordt geconfronteerd, helpt deze gids u bij het oplossen van de verlopen Facebook-app-sessiefout op Android. Lees dus verder!

Hoe Facebook-sessie verlopen fout op Android te repareren

Sessies op elke online website helpen u om op elk moment in te loggen bij uw favoriete webservices. In de beginfase worden sessies zo ontwikkeld dat ze na verloop van tijd uitloggen zodat anderen geen toegang hebben tot uw privégegevens. Facebook sessies ook op dezelfde manier, maar sessies zijn meestal gereserveerd voor andere toepassingen en diensten van derden. U zult dus geen Facebook Session Expired Error op Android tegenkomen wanneer u native Facebook-apps gebruikt.

Om kort te zijn, Facebook controleert de geldigheid van uw sessies en als u zo lang niet actief bent, krijgt u een foutmelding over het verlopen van de sessie.

Waardoor is de Facebook-app-sessie verlopen?

In dit gedeelte komt u meer te weten over enkele andere redenen die ervoor zorgen dat de Facebook-sessie is verlopen op uw Android-apparaat.

  • Als u zich aanmeldt bij uw Facebook-account op een andere app maar vanaf dezelfde Android, krijgt u deze fout te zien.
  • Je account wordt handmatig uitgelogd bij Facebook.
  • Technische storingen in uw Facebook-account.
  • Corrupte Facebook-app-cache op je Android.
  • Probleem met internetverbinding.
  • Verouderde app en Android-besturingssysteem.

Nu kent u de redenen die ervoor zorgen dat de sessie verlopen is op Facebook. Het is tijd om de stappen voor probleemoplossing te leren waarmee u de Facebook-sessie verlopen fout op uw Android kunt oplossen.

Methode 1: Start Android-apparaat opnieuw op

Dit is een eenvoudige en effectieve methode voor het oplossen van problemen waarmee u tijdelijke problemen op uw Android-apparaat kunt oplossen. Om de Facebook-sessie verlopen fout op Android op te lossen, start u uw Android opnieuw op volgens de onderstaande instructies.

1. Houd de aan/uit-knop aan de zijkant van je mobiel ingedrukt.

2. Tik nu in het volgende pop-upmenu op de optie Opnieuw opstarten.

Opmerking: u kunt ook op het pictogram Uitschakelen tikken om uw apparaat uit te schakelen. Als u dit doet, houdt u de aan / uit-knop aan de zijkant van uw mobiel ingedrukt om uw Android later in te schakelen.

3. Wacht tot de telefoon opnieuw wordt opgestart en controleer of je de Facebook App Session Expired-fout hebt kunnen oplossen die is verdwenen of niet.

Methode 2: Log opnieuw in op Facebook

Als je opnieuw te maken krijgt met de Facebook-sessie verlopen fout, dan is een andere eenvoudige hack om het probleem op te lossen. Hier moet u zich afmelden bij uw Facebook-account en na enige tijd weer inloggen. Hier is hoe het te doen.

1. Open Facebook en tik op het pictogram met drie lijnen in de rechterbovenhoek van het scherm.

2. Tik nu op Uitloggen onderaan het scherm, zoals weergegeven.

  Hoe een pauze te nemen van iemand op Facebook

3. Wacht tot Facebook is uitgelogd van je account.

4. Wacht een paar seconden en tik op uw Facebook-account om opnieuw in te loggen.

Nadat u zich hebt aangemeld bij uw account, controleert u of u de fout Facebook App Session Expired op Android kunt oplossen.

Methode 3: Controleer de Facebook-serverstatus

Voordat u uw apparaat de schuld geeft van de sessie verlopen fout, moet u controleren of de Facebook-server niet beschikbaar is voor onderhoud. U kunt sommige online platforms zoals Downdetector gebruiken om te controleren of WhatsApp-servers zonder problemen goed werken.

1. Bezoek de officiële site van Downdetector.

2. Zorg ervoor dat het bericht Gebruikersrapporten geen huidige problemen aangeven bij de Facebook-melding.

2A. Als u hetzelfde bericht ontvangt, zijn er geen fouten aan de serverzijde. Volg de methoden die in dit artikel worden besproken om Facebook Session Expired Error op te lossen.

2B. Als u fouten of onderhoudsmeldingen vindt, heeft u geen andere keuze dan te wachten.

Methode 4: Problemen met de internetverbinding oplossen

Soms is uw internetverbinding niet stabiel om een ​​succesvolle sessie op uw Android-apparaat mogelijk te maken. Om dit te controleren, navigeert u naar uw favoriete browser en surft u op alles. Als je geen zoekresultaten hebt gekregen, is je netwerkverbinding niet stabiel. Het is een goed idee om te controleren of u wifi of gegevens hebt ingeschakeld als u problemen ondervindt. Als u een VPN-service gebruikt, schakelt u deze uit en controleert u of u Facebook Session Expired Error op Android hebt kunnen herstellen. Als je mobiele data gebruikt, zorg er dan voor dat je dataverbinding is ingeschakeld door de onderstaande instructies te volgen.

1. Tik op het pictogram Instellingen op uw startscherm.

2. Tik vervolgens op de optie SIM-kaarten en mobiele netwerken zoals weergegeven.

3. Zorg er nu voor dat de optie Mobiele gegevens is ingeschakeld zoals weergegeven.

4. Als u zich buiten uw land of netwerkbereik bevindt (via een roaming-netwerk), tikt u op Geavanceerde instellingen zoals afgebeeld.

Opmerking: de koerier brengt u gratis kosten in rekening nadat u internationale dataroaming hebt ingeschakeld.

5. Tik vervolgens op het vakje naast Internationale roaming en stel de optie in op Altijd zoals weergegeven.

6. Tik op Gegevensroaming.

7. Tik ten slotte op Inschakelen om de prompt te bevestigen.

Controleer nu of je de Facebook App Session Expired-fout hebt kunnen herstellen. Als dat niet het geval is, volgt u de onderstaande methoden.

Methode 5: Achtergrondgegevens inschakelen

Naast mobiele data moet je het gebruik van achtergrondgegevens inschakelen om ervoor te zorgen dat je Android mobiele data gebruikt, zelfs in de modus voor gegevensbesparing. Hier zijn een paar instructies om hetzelfde te doen. Volg zoals aangetoond om Facebook App Session Expired te repareren.

1. Ga naar de Instellingen-app zoals je eerder deed.

2. Tik nu op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps beheren gevolgd door Facebook zoals weergegeven.

4. Tik op Beperkt datagebruik.

5. Zorg er nu voor dat u Wi-Fi en mobiele data (SIM 1) en Mobiele data (SIM 2) hebt geselecteerd, indien van toepassing. Tik vervolgens op OK.

Nu geeft je Android volledige toegang tot mobiele data, zelfs in de databesparingsmodus. Controleer of u Facebook Session Expired Error op Android kunt repareren als dit wordt veroorzaakt door problemen met het verbruik van achtergrondgegevens.

Methode 6: Facebook geforceerd afsluiten

Het afsluiten van de applicatie is iets heel anders dan het geforceerd sluiten. Geforceerd sluiten Facebook sluit alle achtergrondprocessen en je moet het helemaal opnieuw beginnen wanneer je het de volgende keer opent. De zich misdragende applicatie kan onmiddellijk worden opgelost en hieronder staan ​​enkele instructies om de Facebook-applicatie geforceerd te sluiten.

1. Start de app Instellingen zoals u eerder deed.

2. Tik nu op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps beheren en vervolgens op Facebook zoals weergegeven.

  Ontvang een melding wanneer uw camera of microfoon in gebruik is [Android]

4. Tik op de optie Force stop in de linkerbenedenhoek van het scherm, zoals weergegeven.

5. Bevestig ten slotte de prompt door op OK te tikken, zoals weergegeven.

Start nu Facebook opnieuw en controleer of u de verlopen Facebook-sessiefout op Android kunt herstellen of niet.

Methode 7: Facebook-app-cache verwijderen

Om je Android supersnel te beheren, wordt de cache opgeslagen als tijdelijke geheugens. Maar deze oude gegevens zijn in de loop van de tijd corrupt en kunnen de reden zijn dat de Facebook-sessie is verlopen. U wordt geadviseerd om de cache van uw toepassing van tijd tot tijd te wissen (minstens één keer in de 60 dagen) om conflicten te voorkomen en hier zijn een paar instructies om hetzelfde te doen.

1. Ga naar je startscherm en tik op de app Instellingen zoals weergegeven.

2. Tik nu op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps beheren en vervolgens op Facebook zoals weergegeven.

4. Tik op de optie Opslag zoals weergegeven.

5. Tik vervolgens op Gegevens wissen gevolgd door de optie Cache wissen zoals weergegeven.

6. U kunt ook op Alle gegevens wissen tikken als u wilt dat alle gegevens op Facebook worden verwijderd.

Controleer ten slotte of u de fout Facebook App Session Expired kunt oplossen.

Methode 8: Facebook-account opnieuw toevoegen

Als alle bovengenoemde methoden u niet helpen de fout Facebook App Session Expired op te lossen, kunt u proberen uw Facebook-account van uw apparaat te verwijderen en later opnieuw toe te voegen. Hier is hoe het te doen.

1. Start Instellingen op uw telefoon.

2. Scroll naar beneden in het instellingenscherm en tik op Accounts en synchronisatie zoals weergegeven.

3. Tik nu op Facebook.

4. Tik vervolgens op de optie Meer.

5. Tik nu op Account verwijderen.

Nadat u uw Facebook-account van uw apparaat hebt verwijderd, start u uw Android opnieuw op en meldt u zich opnieuw aan bij Facebook. Controleer of u Facebook Session Expired Error op Android kunt oplossen.

Methode 9: Facebook-app bijwerken

Als alle hierboven genoemde methoden u niet hebben geholpen om het probleem met de verlopen Facebook-sessie op te lossen, moet u ervoor zorgen dat de app is bijgewerkt naar de nieuwste versie of niet. Ga naar je Play Store en controleer of Facebook is bijgewerkt naar de nieuwste versie door de onderstaande instructies te volgen.

1. Ga naar je startscherm en tik op Play Store.

2. Zoek vervolgens op Facebook zoals afgebeeld.

3A. Als er een update beschikbaar is, tikt u op de optie Bijwerken.

3B. Als uw app al is bijgewerkt, ziet u alleen de opties Openen en Verwijderen. Ga nu naar de volgende methode voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

4. Wacht tot je app is bijgewerkt en controleer of je Facebook Session Expired Error kunt oplossen.

Methode 10: Android-besturingssysteem bijwerken

U kunt Facebook Session Expired Error op Android repareren door uw Android-apparaat bij te werken. Je Android-telefoon werkt zichzelf automatisch bij via je mobiele data of wifi-netwerk. Om alle softwareproblemen, bugs en fouten op uw Android-apparaat op te lossen, moet u uw Android bijwerken volgens de instructies in onze gids 3 manieren om te controleren op updates op uw Android-telefoon.

Nadat u uw Android-besturingssysteem heeft bijgewerkt, controleert u of u het probleem met de verlopen sessie kunt oplossen.

Methode 11: Browsercache wissen

Cache en cookies worden gebruikt om uw browse-ervaring te versnellen door tijdelijk geheugen op te slaan. Cookies zijn bestanden die browsegegevens opslaan wanneer u een website of webpagina bezoekt. Na verloop van tijd zwellen de cache en cookies op in omvang en verbranden ze uw schijfruimte. Bovendien kunnen Facebook App Session Expired en andere applicatieproblemen worden opgelost door deze te wissen. Als u Facebook in de browserversie gebruikt, wordt u geadviseerd om de cache en cookies te wissen volgens de instructies in onze handleiding Cache en cookies wissen op Android-apparaten.

  Zo werken screenshots op Android

Nadat u uw browsercache en cookies hebt gewist, controleert u of u Facebook Session Expired Error op Android kunt herstellen.

Methode 12: Facebook-webversie gebruiken

Toch, als je geen fix Facebook Session Expired Error hebt bereikt, moeten ze voorzichtig zijn bij het analyseren of het probleem in de telefoon of app zit. U kunt Facebook op een andere telefoon gebruiken met uw inloggegevens. Controleer of u te maken krijgt met een sessie verlopen fout. Als u op een andere telefoon geen fout hebt ondervonden, geeft dit aan dat er een probleem is met uw app dat kan worden verholpen door de app opnieuw op uw telefoon te installeren. Als u dezelfde fout op een andere telefoon tegenkomt, moet u de methoden voor het oplossen van problemen met de app volgen die in dit artikel worden vermeld om het probleem op te lossen. Probeer ook de Facebook-webversie te gebruiken en controleer of u Facebook Session Expired Error op Android kunt oplossen.

Methode 13: Facebook-app opnieuw installeren

Als al deze methoden voor probleemoplossing u niet helpen de fout Facebook App Session Expired op te lossen, geeft dit aan dat het probleem niet te wijten is aan uw mobiele apparaat. Het opnieuw installeren van Facebook moet alleen als een tijdelijke oplossing worden beschouwd als een niet-meer-optie. Als je Facebook opnieuw installeert, worden al je chats verwijderd. Zorg er dus voor dat u een back-up van uw gegevens maakt voordat u de toepassing verwijdert.

Nadat u een back-up van uw gegevens hebt gemaakt, volgt u de onderstaande stappen om Facebook opnieuw te installeren.

1. Ga naar de Play Store zoals je eerder deed en zoek op Facebook.

2. Tik nu op Verwijderen zoals weergegeven.

3. Wacht tot de app volledig is verwijderd van je Android. Zoek vervolgens opnieuw naar Facebook en tik op Installeren.

4. Zodra uw app op uw apparaat is geïnstalleerd, tikt u op Openen zoals afgebeeld.

5. Herstel tot slot uw gegevens (als u dat wilt) en controleer of u de Facebook-sessie verlopen fout kunt herstellen.

Methode 14: Neem contact op met Facebook-ondersteuning

Als geen van de hierboven besproken methoden u heeft geholpen om de Facebook-sessie verlopen fout op Android op te lossen, moet u zich wenden tot het officiële Facebook-team voor hulp. Facebook Help Center is het officiële ondersteuningsteam dat 24 uur online beschikbaar is.

U kunt dus de Facebook App Session Expired-fout melden met behulp van deze helppagina door het probleem op het formulier in te vullen zoals weergegeven. Dit zal echter enige tijd duren, maar na beoordeling van uw klacht zal het team reageren zodra het probleem is opgelost.

Methode 15: Android-apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen

Als geen van de methoden u heeft geholpen om de Facebook-sessie verlopen fout te herstellen, moet u een fabrieksreset van Android proberen. Houd er rekening mee dat u uw Android alleen naar de fabrieksversie moet resetten als geen van de methoden u heeft geholpen.

Opmerking: als u uw mobiele telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden al uw gegevens gewist en wordt de fabrieksinstellingen hersteld. Daarom wordt u geadviseerd om een ​​back-up van de benodigde gegevens te maken voordat u de procedure volgt. Lees onze gids voor het maken van een back-up van uw Android-telefoongegevens.

Om uw mobiele telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, leest en implementeert u de stappen in onze gids Hoe u een Android-apparaat hard kunt resetten.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je hebt geleerd hoe je de verlopen Facebook-sessiefout op Android kunt oplossen. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons weten welk onderwerp je wilt dat we als volgende onderzoeken.

gerelateerde berichten