Fix File Explorer Dark Theme werkt niet op Windows 10

De donkere modus is inderdaad populair geworden sinds de lancering. Van mobiele apparaten tot desktops en laptops, de donkere modus is de favoriet van iedereen. Het donkere thema is niet alleen geweldig om naar te kijken, maar het is ook op veel andere manieren nuttig, zoals gemakkelijk zijn voor de ogen van de gebruiker. Het maakt het ook mogelijk om een ​​apparaat of systeem vrij moeiteloos te gebruiken, allemaal dankzij de dimlichtfunctie die schermgebruik mogelijk maakt zonder anderen te storen. Dezelfde donkere modus heeft echter problemen veroorzaakt voor sommige gebruikers op Windows 10. Als u ook met hetzelfde probleem te maken heeft, bent u hier aan het juiste adres, want we brengen u een perfecte gids die u zal helpen met de methoden om het bestand te repareren Explorer Dark-thema werkt niet. Lees dus verder om het probleem met Windows 10 Dark-modus op te lossen.

Hoe te repareren File Explorer Dark Theme werkt niet op Windows 10

Verschillende redenen die de boosdoener kunnen zijn voor het ongemak veroorzaakt door de donkere modus op Windows 10. Niet alleen de app voor bestandsverkenner, maar Windows kan ook een problematische reden zijn achter de fout. Laten we hieronder enkele van deze redenen in detail bespreken.

  • Als u een verouderde versie van Windows in uw systeem heeft, kan dit een prominente reden zijn waarom de donkere modus van Windows 10 niet werkt. Probeer het probleem op te lossen door Windows bij te werken met een nieuwe versie.
  • Als je een donker thema hebt geïnstalleerd via Mach2 of iets dergelijks op je systeem, bestaat de kans dat je geconfronteerd wordt met een donker thema dat daardoor niet werkt in de bestandsverkenner. Probeer het thema opnieuw te installeren met een app van derden.
  • Een storing in de Dark-thematoepassing kan een andere reden zijn om niet te werken in de bestandsverkenner. Het bugprobleem in de donkere modus resulteert erin dat de app voor bestandsverkenner het gedeeltelijk laat zien.
  • Het gebruik van een aangepast visueel thema kan ook een oorzaak van de fout zijn. Gebruik het standaardthema om het om deze reden veroorzaakte probleem op te lossen.

Of het donkere thema nu niet werkt, een fout is vanwege Windows of vanwege een storing in het thema, het kan worden opgelost met behulp van een paar methoden die in detail worden beschreven en zijn gerangschikt op efficiëntie en effectiviteit. Dus laten we zonder verder oponthoud beginnen met deze legitieme oplossingen.

Methode 1: Log opnieuw in op Windows

Opnieuw inloggen op Windows kan ook helpen bij het oplossen van het probleem dat de donkere modus niet werkt. Opnieuw inloggen op uw account vernieuwt het systeem en helpt bij het oplossen van eventuele conflicten. Log dus opnieuw in via de onderstaande stappen.

  Android-meldingen synchroniseren in Windows 10

1. Klik op het Windows-pictogram en selecteer de optie Afsluiten of afmelden.

2. Klik op Afmelden.

3. Log opnieuw in op het systeem door de gegevens in te vullen.

Methode 2: Schakel de donkere modus uit en weer in

Een andere eenvoudige manier om op te lossen dat de donkere modus van Windows 10 niet werkt, is door deze op uw systeem uit en weer in te schakelen. Deze methode is effectief bij het vernieuwen van de instellingen voor de donkere modus en het uitzoeken of er een storing is met het systeem. Het opnieuw inschakelen van de modus is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van de onderstaande stapsgewijze instructies.

1. Klik met de rechtermuisknop op het startscherm van uw bureaublad en klik op Personaliseren.

2. Klik op Kleuren.

3. Klik op Kies je kleur en selecteer Licht.

4. Start vervolgens uw systeem opnieuw op.

5. Herhaal stap 1 en 2 nogmaals.

6. Klik op Kies uw kleur en selecteer Donker uit de gegeven opties.

Methode 3: Achtergrond opnieuw toepassen

Sommige gebruikers hebben een gedeeltelijke donkere modus gezien op het scherm van de bestandsverkenner, die kan worden verholpen door de achtergrond opnieuw toe te passen op uw bureaubladscherm. Om dit te doen, moet u Thema’s openen in de instellingen en de achtergrond opnieuw toepassen, volg hiervoor de onderstaande stappen.

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door de toetsen Windows + R tegelijk in te drukken.

2. Typ ms-settings:themes en druk op Enter.

3. Klik op Achtergrond en kies je foto.

4. Zodra het is ingesteld, verschijnt het donkere thema automatisch in de volledige modus.

Methode 4: Standaardthema gebruiken

Windows 10 biedt een geweldige functie voor het aanpassen van thema’s voor het systeem. Als u het standaardthema instelt, zorgt u ervoor dat de donkere modus op uw bureaublad is ingesteld. Daarom is het essentieel dat u eerst het standaardthema instelt.

1. start Instellingen door de Windows + I-toetsen tegelijk in te drukken.

2. Klik op Personalisatie.

3. Klik op Thema’s.

4. Selecteer het standaard Windows-thema.

5. Klik vervolgens op Kleuren.

6. Selecteer Donker voor Windows-modus en standaard app-modus.

Methode 5: Start Verkenner opnieuw

Als u nog steeds wordt geconfronteerd met het probleem van de donkere modus die niet werkt op uw systeem nadat u de hierboven gegeven methoden hebt geprobeerd, is dit waarschijnlijk te wijten aan een storing in de bestandsverkenner-toepassing. U kunt het probleem oplossen door de toepassing opnieuw op uw bureaublad te starten.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.

2. Klik met de rechtermuisknop op Windows Verkenner.

3. Klik op Opnieuw opstarten in het menu.

Methode 6: Windows bijwerken

Een van de belangrijkste redenen voor de bestandsverkenner om gedeeltelijke of geen donkere modus weer te geven, is een verouderde versie van Windows in uw systeem. De nieuwe en bijgewerkte versie van het Dark-thema kan conflicten veroorzaken met de oudere Windows-versie, daarom is het noodzakelijk om deze bij te werken. Lees onze handleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

Methode 7: Video- en geluidsstuurprogramma’s bijwerken

Een bijgewerkte versie van het stuurprogramma voor video en geluid op uw systeem kan ook helpen bij het oplossen van het niet werken van het donkere thema van de bestandsverkenner. Lees onze handleiding over het bijwerken van Realtek HD Audio-stuurprogramma’s in Windows 10. Herhaal het proces voor andere stuurprogramma’s en kijk of de fout is opgelost.

  Kodi versnellen in Windows 10

Methode 8: Nieuw account maken

Als u na alle beproefde methoden nog steeds wordt geconfronteerd met het probleem dat het donkere thema van de bestandsverkenner niet werkt, moet u mogelijk een nieuw account maken. Als uw gebruikersaccount beschadigd is en het probleem veroorzaakt, is er geen andere manier om de fout op te lossen dan een nieuw account aan te maken, dus volg de onderstaande instructies om het in te stellen.

1. Open Instellingen door de Windows + I-toetsen tegelijk in te drukken.

2. Klik op Accounts.

3. Klik op Familie en andere gebruikers.

4. Klik op Iemand anders toevoegen aan deze pc.

5. Selecteer Ik heb de aanmeldingsgegevens van deze persoon niet.

6. Selecteer vervolgens Een gebruiker toevoegen zonder een Microsoft-account.

7. Voer de vereiste inloggegevens in en klik op Volgende.

Methode 9: Systeembestanden herstellen

Als een bestand beschadigd is in de bestandsverkennertoepassing, kan dit ook een reden zijn voor het ongemak in de donkere modus. Daarom is het in dit geval belangrijk om corrupte bestanden te controleren. U kunt dit doen met behulp van de systeembestandscontrole. Lees onze handleiding over het herstellen van systeembestanden op Windows 10.

Methode 10: Aanpassingsapps verwijderen

Aanpassingsapps op uw systeem zijn bedoeld om aangepaste instellingen te bieden, zoals de gebruikersinterface voor toepassingen. Dergelijke apps kunnen ook een reden zijn waarom het donkere thema niet op uw systeem kan worden weergegeven. Daarom is het belangrijk om dergelijke aanpassings-apps op uw computer te verwijderen of te verwijderen. Volg deze stappen om aanpassings-apps te verwijderen om het probleem met de donkere modus van Windows 10 op te lossen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te openen.

2. Klik op Apps.

3. Klik op de aanpassingsapp en selecteer de optie Verwijderen.

Opmerking: ter referentie hebben we de LogMein Hamachi gebruikt.

Methode 11: Donkere modus toepassen via de Register-editor

Register-editor is een andere manier die kan worden gebruikt om de fout van de donkere modus te corrigeren. Gebruik de onderstaande methoden en controleer of het probleem is opgelost.

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door de toetsen Windows + R tegelijk in te drukken.

2. Typ regedit erin en druk op de Enter-toets.

3. Kopieer en plak HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionThemes in de zoekbalk.

4. Klik met de rechtermuisknop op Thema’s en selecteer Nieuw.

5. Selecteer Sleutel in het menu.

6. Geef het de naam Personaliseren, klik er met de rechtermuisknop op, selecteer Nieuw en klik op DWORD (32-bits waarde).

7. Noem de nieuwe waarde AppsUseLightTheme.

8. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Wijzigen.

9. Stel Waardegegevens in op 0 en klik op OK.

10. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op de map Personaliseren en selecteer Ga naar HKEY_CURRENT_USER.

11. Klik met de rechtermuisknop op AppsUseLightTheme erin en selecteer Wijzigen.

12. Wijzig de Waardegegevens in 0 en klik op OK.

Nadat alle stappen zijn voltooid, start u het systeem opnieuw op en controleert u of de donkere modus kan worden ingesteld in de bestandsverkenner.

  Wat een gratis upgrade naar Windows 10 voor u betekent?

Methode 12: Gebruik Mach2 om de donkere modus in te schakelen

Als je Mach2 eerder hebt gebruikt om de donkere modus in te schakelen zonder Windows 10 bij te werken, bestaat de kans dat de fout van de donkere modus daardoor niet werkt. Met behulp van de opdrachtprompt kunt u de donkere modus opnieuw inschakelen. Hier leest u hoe u dit kunt bereiken:

Opmerking: als de Mach2-map niet langer beschikbaar is op uw systeem, download deze dan opnieuw.

1. Open de Verkenner en zoek de Mach2-map erin.

2. Typ cmd.exe in de adresbalk waar de Mach2-map zich bevindt.

3. Typ in het geopende opdrachtpromptscherm de opdracht mach2 enable 10397285 en druk op Enter.

4. Zodra het proces is voltooid, verschijnt een prompt OK-bericht op het scherm.

5. Start vervolgens uw pc opnieuw op.

6. Open Instellingen door de Windows + I-toetsen tegelijk in te drukken.

7. Klik op Personalisatie.

8. Klik ten slotte op kleuren en stel de standaard app-modus in op Donker.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom past mijn bestandsverkenner de donkere modus niet toe op mijn pc?

antw. Aangepaste thema’s op uw systeem kunnen ervoor zorgen dat de bestandsverkenner de donkere modus niet weergeeft. U kunt het aangepaste thema instellen op de donkere modus door naar de personalisatie-instellingen op uw laptop/computer te gaan.

Q2. Wat is beter, lichte modus of donkere modus voor computers?

antw. Lichtmodus of Donkere modus is een persoonlijke voorkeur, ze hebben allebei hun eigen voordelen. Hoewel de lichtmodus best handig is als je buiten of onder fel licht werkt, zorgt de donkere modus voor een rustgevend schermbeeld bij gebruik zonder verlichting.

Q3. Kan ik wijzigingen aanbrengen in de donkere modus?

antw. Ja, u kunt de donkere modus op uw systeem naar wens wijzigen. Toegang tot personalisatie-instellingen op uw pc voor hetzelfde.

Q4. Treedt de fout in de donkere modus op in alle versies van Windows?

antw. Er is een fout in de donkere modus opgetreden in Windows 10.

V5. Hoe krijg ik toegang tot de donkere modus op mijn pc?

antw. U kunt de donkere modus openen en uitschakelen door de weergave-instellingen te openen.

Q6. Is de donkere modus goed voor de ogen?

antw. De donkere modus is goed voor de ogen, omdat het beter is dan wit helder licht dat opvallend kan zijn voor de ogen. Het zwarte licht in de donkere modus is ook erg rustgevend voor de ogen.

Q7. Spaart het draaien van de donkere modus de batterij?

antw. Als u van plan bent om de donkere modus in te schakelen, is het onwaarschijnlijk dat dit enig verschil maakt voor het batterijgebruik van uw systeem.

***

De Dark-modus is zonder twijfel een geweldige aanvulling op de toch al geweldige functies in Windows 10. Als u echter fouten ondervindt met het Dark-thema op uw systeem, hopen we dat deze gids heeft geholpen deze op te lossen met methoden om het Dark-thema van File Explorer te repareren werkt niet op Windows 10. Als u vragen of suggesties heeft met betrekking tot het onderwerp, laat het ons dan weten door ze in de opmerkingen hieronder te plaatsen.

gerelateerde berichten