Fix Forza Horizon 5 FH301 Foutcode

Velen van jullie kunnen de FH301 Forza Horizon 5-foutcode op Windows 10 tegenkomen wanneer je van je game geniet. FH301 FH5-foutcode treedt op als gevolg van onjuiste spelinstellingen, beveiligingssuite, corrupte spelbestanden, enz. Toch zijn er een paar extra redenen die de FH301-fout Forza Horizon 5 op uw computer veroorzaken. Deze gids helpt u bij het oplossen van de Forza Horizon 5 FH301-fout met een volledige lijst met effectieve methoden voor probleemoplossing.

Hoe Forza Horizon 5 FH301-foutcode te repareren

We hebben de mogelijke methoden getoond om de Forza Horizon 5 FH301-fout in detail op te lossen.

Wat veroorzaakt FH301 Forza Horizon 5 op pc?

Er is geen specifieke reden die de FH301-fout veroorzaakt Forza Horizon 5 op Windows 10. Toch hebben we verschillende online rapporten en discussieplatforms geanalyseerd en de mogelijke factoren opgesomd die het probleem op uw Windows 10-pc veroorzaken.

 • Er wordt niet voldaan aan de systeemvereisten voor het spel.
 • Een achtergrondprogramma blokkeert het spel.
 • Je gebruikt geen beheerdersrechten om het spel functioneel te laten werken.
 • De corrupte Windows Store-cache verhindert dat de game wordt geopend.
 • Onjuiste datum- en tijdinstellingen.
 • De game heeft geen prioriteit en je pc presteert uitstekend in de energie-instellingen.
 • De grafische stuurprogramma’s op uw pc zijn niet compatibel.
 • Antivirus- of firewallprogramma op uw pc voorkomt dat de game normaal wordt gestart.
 • Microsoft Visual C++-pakketten zijn niet in de nieuwste versie.

Hier zijn enkele effectieve methoden voor probleemoplossing waarmee u de Forza Horizon 5 FH301-fout op uw Windows 10-pc kunt oplossen.

Methode 1: basisstappen voor probleemoplossing

Hieronder staan ​​enkele basismethoden om de foutcode op te lossen.

1A. Start de pc opnieuw op

De algemene truc om alle tijdelijke problemen met Forza Horizon 5 op te lossen, is door uw computer opnieuw op te starten. U kunt uw pc opnieuw opstarten door de stappen te volgen.

1. Navigeer naar het Windows Power User-menu door tegelijkertijd op de Windows- en X-toets te drukken.

2. Selecteer Afsluiten of afmelden.

3. Klik ten slotte op Opnieuw opstarten.

Nadat je de service opnieuw hebt opgestart, controleer je of je zonder fouten toegang hebt tot het spel.

1B. Controleer de systeemvereisten

Verschillende gebruikers hebben gemeld dat FH301 Forza Horizon 5 op je pc verschijnt wanneer de game niet aan de systeemvereisten voldoet. Voordat u een app/game op uw apparaat downloadt, moet u ervoor zorgen dat uw pc voldoet aan de minimumvereisten van de app. Om de minimumvereisten van een app te kennen, moet u de officiële website raadplegen. U moet drie aspecten van vereisten controleren: grafische kaart, DirectX en systeemvereisten.

Dit zijn de vereisten van uw pc zoals verwacht door Forza Horizon 5.

MINIMALE VEREISTEN
AANBEVOLEN VEREISTEN
processor
Intel i3-4170 @ 3.7Ghz OF Intel i5 750 @ 2.67Ghz
Intel i7-3820 @ 3.6 Ghz
RAM
8GB
12GB
Besturingssysteem
Windows 10 versie 15063.0 of hoger
Windows 10 versie 15063.0 of hoger
VIDEOKAART
NVidia 650TI OF NVidia GT 740 OF AMD R7 250x
NVidia GTX 970 OF NVidia GTX 1060 3GB OF AMD R9 290x OF AMD RX 470
PIXELSCHADUW
5.0
5.1
VERTEX-SCHADER
5.0
5.1
DEDICATED VIDEO RAM
2GB
4GB

1C. Zorg voor een goede netwerkverbinding

Een onstabiele internetverbinding leidt tot FH301-fout Forza Horizon 5. Ook als er obstakels zijn tussen uw router en uw computer, kunnen deze het draadloze signaal verstoren en intermitterende verbindingsproblemen veroorzaken.

Je kan bezoeken snel. com pagina om te weten wat de optimale netwerksnelheid is die nodig is voor een juiste verbinding.

Zorg ervoor dat uw apparaat voldoet aan de onderstaande criteria.

 • Zoek de signaalsterkte van uw netwerk en als deze erg laag is, verwijdert u alle obstakels ertussen.
 • Vermijd te veel apparaten die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.
 • Koop altijd een modem/router die is geverifieerd door uw internetprovider (ISP) en deze zijn vrij van conflicten.
 • Gebruik geen oude, kapotte of beschadigde kabels. Vervang de kabels indien nodig.
 • Zorg ervoor dat de kabels van de modem naar de router en de modem naar de muur stabiel en storingsvrij zijn.

Als er problemen met de internetverbinding zijn, raadpleegt u onze gids Hoe u netwerkverbindingsproblemen op Windows 10 kunt oplossen om hetzelfde probleem op te lossen.

1D. Sluit achtergrondprocessen

Verschillende gebruikers hebben bevestigd dat FH301-fout Forza Horizon 5 kan worden opgelost door alle achtergrondtaken op uw pc te sluiten. Om de taak te implementeren, volgt u onze gids Taak beëindigen in Windows 10 en gaat u verder volgens de instructies.

Nadat u alle achtergrondprocessen hebt afgesloten, controleert u of u de besproken foutcode hebt kunnen oplossen.

1E. Stel de juiste datum- en tijdinstellingen in

Onjuiste datum- en tijdinstellingen op uw computer kunnen bijdragen aan de besproken FH5-foutcode op Windows-pc. Volg de onderstaande instructies om de datum-, regio- en tijdinstellingen op uw Windows 10-computer te synchroniseren.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Selecteer nu de optie Tijd en taal zoals weergegeven.

3. Zorg er vervolgens voor dat op het tabblad Datum en tijd de twee waarden Stel de tijd automatisch in en Stel de tijdzone automatisch in opties zijn ingeschakeld.

4. Klik vervolgens op Nu synchroniseren zoals hierboven aangegeven. Controleer of de Forza Horizon 5-foutcode is opgelost of niet.

1F. Systeembestanden herstellen

Als er ontbrekende of beschadigde bestanden op uw Windows 10-pc staan, krijgt u te maken met FH301-fout Forza Horizon 5. Toch repareert u deze corrupte bestanden met behulp van ingebouwde hulpprogramma’s, namelijk System File Checker en Deployment Image Servicing and Management.

Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

1G. Voer volledige schijfopruiming uit

Een paar gebruikers hebben gesuggereerd dat het vrijmaken van wat schijfruimte op een pc hen heeft geholpen het besproken probleem op te lossen. Hierdoor kan uw computer nieuwe bestanden installeren wanneer dat nodig is, waarmee u het probleem kunt oplossen.

Als er minimaal beschikbare ruimte op uw computer is die bijdraagt ​​aan de besproken foutcode, volg dan onze gids 10 manieren om ruimte op de harde schijf vrij te maken in Windows, waarmee u alle onnodige bestanden op uw computer kunt wissen.

1 uur. Windows bijwerken

U kunt ook bugs in uw computer en spel verwijderen door uw besturingssysteem bij te werken. Zorg er altijd voor dat u uw Windows-besturingssysteem hebt bijgewerkt en of er updates in behandeling zijn. Gebruik onze gids Hoe u de laatste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren.

Controleer na het updaten van je Windows-besturingssysteem of je zonder fouten verbinding kunt maken met je gameserver.

1I. Update grafische stuurprogramma’s

Omdat Forza Horizon 5 een grafisch intensieve game is, is je grafische driver essentieel voor je game-ervaring. Als de stuurprogramma’s verouderd of defect zijn, zorg er dan voor dat u ze bijwerkt. U kunt zoeken naar de nieuwste releases van stuurprogramma’s van de officiële websites, of u kunt ze handmatig bijwerken. Volg onze gids 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10 om uw stuurprogramma bij te werken en te controleren of u het besproken probleem hebt opgelost of niet.

1J. Updates van GPU-stuurprogramma’s terugdraaien

Soms kan de huidige versie van GPU-stuurprogramma’s FH301 Forza Horizon 5 veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. Dit proces wordt het terugdraaien van stuurprogramma’s genoemd en u kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s terugdraait op Windows 10.

1K. Installeer de grafische stuurprogramma’s opnieuw

Als u nog steeds geconfronteerd wordt met de Forza Horizon 5 FH301-fout na het bijwerken van uw grafische stuurprogramma’s, installeer dan de apparaatstuurprogramma’s opnieuw om eventuele incompatibiliteitsproblemen op te lossen. Er zijn verschillende manieren om stuurprogramma’s opnieuw op uw computer te installeren. Toch kunt u grafische stuurprogramma’s eenvoudig opnieuw installeren volgens de instructies in onze handleiding Stuurprogramma’s verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10.

Controleer na het opnieuw installeren van de GPU-stuurprogramma’s of je zonder fouten toegang hebt tot de Forza Horizon 5-game.

1L. Wis DNS-cache en -gegevens

Weinig gebruikers hebben gesuggereerd dat het wissen van de DNS-cache en gegevens op uw pc hen heeft geholpen bij het oplossen van de FH301-fout Forza Horizon 5. Volg de instructies.

1. Druk op de Windows-toets en typ cmd. Klik vervolgens op Openen.

2. Typ nu de volgende opdrachten een voor een. Druk na elke opdracht op Enter.

ipconfig/flushdns
ipconfig/registerdns
ipconfig/release
ipconfig/renew
netsh winsock reset

3. Wacht tot de opdrachten zijn uitgevoerd en start uw pc opnieuw op.

Methode 2: voer Forza Horizon 5 uit als beheerder

Dit is een van de meest voorkomende redenen die FH301 Forza Horizon 5 op uw Windows 10-pc veroorzaken. Bepaalde machtigingen en functies zijn alleen toegankelijk als u beheerdersrechten hebt verleend aan de Forza Horizon 5-game. In dit scenario kunt u het besproken probleem oplossen door de onderstaande instructies te volgen.

1. Klik met de rechtermuisknop op de Forza Horizon 5-snelkoppeling op het bureaublad of navigeer door de installatiemap en klik er met de rechtermuisknop op.

2. Selecteer nu de optie Eigenschappen.

3. Ga vervolgens naar het tabblad Compatibiliteit en vink het vakje aan Voer dit programma uit als beheerder.

4. Klik ten slotte op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 3: controleer de integriteit van gamebestanden (op Steam)

We hebben veel gevallen gezien waarin de gamebestanden ontbreken of beschadigd zijn of onvolledige installaties hadden. Gebruikers kunnen FH301 FH5 ook ervaren als ze worden onderbroken door het updateproces of als de gamebestanden worden verplaatst. Bij deze methode open je Steam en gebruik je de ingebouwde functie om de integriteit van het spel te verifiëren. Het wordt vervangen als de toepassing iets vindt.

Volg de stappen die worden besproken in onze gids, Hoe de integriteit van gamebestanden op Steam te verifiëren.

Methode 4: Wijzig de firewall-instelling van Windows Defender

U kunt ook FH301 Forza Horizon 5 tegenkomen vanwege een overreactieve of overbeschermende antivirussuite op uw Windows 10-computer. Dit voorkomt de verbindingslink tussen de game launcher en de server. Dus om dit probleem op te lossen, kunt u Forza Horizon 5 op de witte lijst zetten in uw Firewall-instellingen of het probleem tijdelijk uitschakelen.

Optie I: Forza Horizon 5 op de witte lijst zetten

Om Forza Horizon 5 in uw Windows Defender Firewall toe te staan, volgt u onze gids Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall en voert u de stappen uit zoals aangegeven.

Optie II: Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Als u niet weet hoe u Windows Defender Firewall kunt uitschakelen, helpt onze gids over het uitschakelen van Windows 10 Firewall u daarbij.

Optie III: nieuwe regel maken in firewall

1. Druk op de Windows-toets en typ Windows Defender Firewall met geavanceerde beveiliging. Klik vervolgens op Openen.

2. Klik nu in het linkerdeelvenster op Inkomende regels zoals afgebeeld.

3. Klik vervolgens in het rechterdeelvenster op Nieuwe regel… zoals weergegeven.

4. Zorg er nu voor dat u de optie Programma selecteert onder Welk type regel wilt u maken? menu en klik op Volgende> zoals weergegeven.

5. Klik vervolgens op de knop Bladeren… die overeenkomt met Dit programmapad: zoals afgebeeld.

6. Navigeer vervolgens naar het C:Program Files (x86) Forza Horizon 5-pad en dubbelklik op het installatiebestand. Klik vervolgens op de knop Openen.

7. Klik vervolgens op Volgende > in het venster Wizard Nieuwe inkomende regel, zoals weergegeven.

8. Selecteer nu het keuzerondje naast De verbinding toestaan ​​en klik op Volgende > zoals afgebeeld.

9. Zorg ervoor dat Domein, Privé, Openbaar zijn geselecteerd en klik op Volgende > zoals weergegeven.

10. Voeg ten slotte een naam toe aan uw nieuwe regel en klik op Voltooien.

Helemaal klaar! Controleer of u de Forza Horizon 5 FH301-fout hebt verholpen of niet.

Methode 5: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Sommige incompatibele antivirusprogramma’s die op uw computer zijn geïnstalleerd, activeren de FH301 Forza Horizon 5-fout. Om conflicten te voorkomen, moet u de beveiligingsinstellingen van uw Windows 10-computer controleren en controleren of deze stabiel zijn of niet. Om erachter te komen of de antivirussuite de reden is voor de Forza Horizon 5 FH301-fout, schakelt u deze eenmaal uit en probeert u verbinding te maken met een netwerk.

Lees onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen op uw pc.

Als u een oplossing voor uw probleem heeft nadat u het antivirusprogramma op uw computer hebt uitgeschakeld, wordt u geadviseerd het programma volledig van uw pc te verwijderen.

Lees onze gids Forceer verwijdering van programma’s die niet kunnen worden verwijderd in Windows 10 om uw antivirusprogramma van uw computer te verwijderen.

Methode 6: maak een nieuw gebruikersprofiel aan

Het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount kan eventuele profielgerelateerde fouten en glitches oplossen. Dit helpt u bij het repareren van FH301 Forza Horizon 5. U kunt een nieuw gebruikersprofiel maken door de stappen te volgen die worden besproken in onze handleiding Hoe u een lokaal gebruikersaccount maakt op Windows 10

Controleer na het maken van een nieuw gebruikersprofiel of u het besproken probleem hebt opgelost of niet.

Methode 7: .NET Framework bijwerken

.NET-framework op een Windows 10-computer is essentieel voor een ononderbroken service van moderne apps en games. Veel games hebben een functie voor automatische updates voor het .NET-framework, en daarom wordt het automatisch bijgewerkt wanneer er een update beschikbaar is. In een ander geval, als er een update op uw pc wordt gevraagd, kunt u de nieuwste versie van het .NET Framework handmatig installeren, zoals besproken in onze handleiding Microsoft .NET Framework 3.5 installeren

Methode 8: DirectX bijwerken

Om te genieten van een naadloze multimedia-ervaring in de Forza Horizon 5-game, moet je ervoor zorgen dat DirectX is geïnstalleerd en dat het is bijgewerkt naar de nieuwste versie. DirectX helpt u de visuele media-ervaring voor met name grafische games en applicaties te verbeteren. Het is de moeite waard om DirectX bij te werken die nodig is voor deze game door onze gids te volgen, DirectX bijwerken in Windows 10.

Controleer nu of u de Forza Horizon 5 FH301-fout kunt oplossen.

Methode 9: herstel Microsoft Visual C++ Redistributable

Als alternatief kunt u proberen de Microsoft Visual C++ Redistributable-pakketten te repareren om FH301 Forza Horizon 5 te repareren, zoals aangegeven in onze handleiding Hoe Microsoft Visual C++ Redistributable te repareren.

Methode 10: installeer Microsoft Visual C++ Redistributable opnieuw

Als de vorige methode voor het repareren van de Microsoft C++ Visual Redistributable FH301 FH5 niet heeft opgelost, moet u de redistributable opnieuw installeren. Volg de gegeven stappen in onze gids Microsoft Visual C++ Redistributable opnieuw installeren om de pakketten opnieuw te installeren.

Methode 11: Forza Horizon 5 opnieuw installeren

Als geen van de methoden je heeft geholpen, probeer dan de game indien mogelijk opnieuw te installeren. Alle instellingen en configuratie-instellingen worden vernieuwd wanneer u het opnieuw installeert, en daarom is de kans groter dat u een oplossing krijgt voor de Forza Horizon 5 FH301-fout.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Klik nu op Apps-instelling.

3. Zoek en klik nu op Forza Horizon (FH5) en selecteer de optie Verwijderen.

4. Bevestig nu de prompt, indien aanwezig, en start de pc opnieuw op nadat u Forza Horizon 5 (FH5) hebt verwijderd.

5. Installeer het spel vervolgens opnieuw vanaf Microsoft Store.

Eindelijk, je hebt Forza Horizon opnieuw geïnstalleerd op je computer. Het zou alle problemen in verband met de app hebben opgelost.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat u FH301 Forza Horizon 5 op uw pc kunt repareren. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, kunt u deze ook in het opmerkingengedeelte plaatsen.

  Wat betekent Amazon-goedkeuring nodig?

gerelateerde berichten