Fix Forza Horizon 5 Stuttering op Windows 10

Forza Horizon 5 is een van de beroemde autoracegames waarvan je kunt genieten op Windows-, Xbox One- en Xbox Series-platforms. Zoals bij alle games, zult u het stotterprobleem van Forza Horizon 5 op uw pc tegenkomen wanneer u de game start of midden in de game zit. Veel gamers melden Forza Horizon 5 stotteren Windows 10-probleem wordt veroorzaakt door hardwareproblemen. Als u dit probleem ook op uw pc ondervindt, helpt deze gids u bij het oplossen van stotteren in Forza Horizon 5.

Stotteren in Forza Horizon 5 op Windows 10 oplossen

Er is geen specifieke reden die stotteren veroorzaakt in het Forza Horizon 5-probleem. Toch hebben we verschillende online rapporten en discussieplatforms geanalyseerd en de mogelijke factoren opgesomd die het probleem op uw Windows 10-pc veroorzaken.

 • Er wordt niet voldaan aan de systeemvereisten voor het spel.
 • Een achtergrondprogramma blokkeert het spel.
 • Je gebruikt geen beheerdersrechten om het spel functioneel te laten werken.
 • De corrupte Windows Store-cache verhindert dat de game wordt geopend.
 • Onjuiste datum- en tijdinstellingen.
 • De game heeft geen hoge prioriteit en je pc presteert goed in de energie-instellingen.
 • De grafische stuurprogramma’s op uw pc zijn niet compatibel.
 • Microsoft Visual C++-pakketten zijn niet in de nieuwste versie.

Hier zijn enkele effectieve methoden voor het oplossen van problemen die u zullen helpen Forza Horizon 5 Stuttering Windows 10 te repareren.

Methode 1: Zorg ervoor dat het systeem voldoet aan de spelvereisten

Verschillende gebruikers hebben gemeld dat Forza Horizon 5 stottert op je pc wanneer de game niet aan de systeemvereisten voldoet. Voordat u een app/game op uw apparaat downloadt, moet u ervoor zorgen dat uw pc voldoet aan de minimumvereisten van de app. Om de minimumvereisten van een app te kennen, moet u de officiële website raadplegen. U moet drie aspecten van vereisten controleren: grafische kaart, DirectX en systeemvereisten.

Dit zijn de vereisten van uw pc zoals verwacht door Forza Horizon 5.

Minimale vereisten:

 • Processor: AMD Ryzen 3 1200 of Intel Core i5 4460.

 • Besturingssysteem: Windows 10 (64-bits) of hoger.

 • RAM-geheugen: 8 GB.

 • Grafische kaart: NVIDIA GTX 970 of AMD RX 470.

 • DirectX: versie 12.

 • HDD-ruimte: 120 GB.

Aanbevolen vereisten:

 • Processor: Intel i5 8400 of AMD Ryzen 5 1500x.

 • Besturingssysteem: Windows 10 of hoger.

 • RAM-geheugen: 16 GB.

 • Grafische kaart: NVIDIA GTX 1070 of AMD RX 590.

 • Direct X: versie 12.

 • HDD-ruimte: 110 GB.

Methode 2: Achtergrondprocessen sluiten

Verschillende achtergrondprocessen die op uw pc worden uitgevoerd, kunnen Forza Horizon 5-processen verstoren. Deze programma’s kunnen bijdragen aan het stotterende Windows 10-probleem van Forza Horizon 5. Volg onze gids Taak beëindigen in Windows 10 om alle achtergrondprocessen te verlaten.

Methode 3: Stel de juiste datum- en tijdinstelling in

Onjuiste datum- en tijdinstellingen op uw computer kunnen ertoe bijdragen dat Forza Horizon 5 Windows 10 stottert. Volg de onderstaande instructies om de datum-, regio- en tijdinstellingen op uw Windows 10-computer te synchroniseren.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Selecteer nu de optie Tijd en taal zoals weergegeven.

3. Zorg er vervolgens voor dat op het tabblad Datum en tijd de volgende twee opties zijn ingeschakeld.

 • Stel de tijd automatisch in
 • Stel de tijdzone automatisch in

4. Klik vervolgens op Nu synchroniseren zoals hierboven aangegeven. Controleer of het probleem met het stotteren van Forza Horizon 5 is opgelost of niet.

Methode 4: stel het spelproces in op hoge prioriteit

De voorkeur van een applicatie of proces vertelt de computer hoe belangrijk het is en of het de voorkeur moet krijgen boven de andere bij het toewijzen van de bronnen. De prioriteit van elke applicatie is standaard, behalve de systeemprocessen. Forza Horizon (FH5) stottert op uw pc als deze niet genoeg bronnen krijgt.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.

2. Zoek nu naar het Forza Horizon (FH5) proces.

3. Wijzig vervolgens de prioriteit in Hoge prioriteit en controleer of dit werkt.

Opmerking: Wijzig de prioriteit met grote voorzichtigheid, aangezien het achteloos wijzigen van de prioriteit van het proces uw systeem extreem traag of onstabiel kan maken.

4. Sluit Taakbeheer en start de pc opnieuw op en controleer of het probleem met het stotteren van Forza Horizon (FH5) op Windows 10 is opgelost.

Methode 5: Hoge prestaties instellen in Energiebeheer

U kunt uw game ook optimaliseren door uw krachtige energieplaninstellingen in te stellen. Deze energiebeheerschema’s zijn ontwikkeld om de energie-instellingen op draagbare instellingen te beheren. Volg de onderstaande instructies om krachtige energieplaninstellingen in uw systeem te gebruiken.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Blader nu door de lijst en klik op Systeem zoals hieronder aangegeven.

3. Selecteer nu de optie Power & sleep en klik op Extra energie-instellingen onder Gerelateerde instellingen.

4. Kies nu de optie High-performance onder Hoge aanvullende abonnementen.

Nu je je systeem hebt geoptimaliseerd, controleer je of je het probleem met Forza Horizon 5 hebt opgelost.

Methode 6: grafische stuurprogramma’s bijwerken

Als de bovenstaande methoden niet voor u werken, is het mogelijk dat u niet de juiste grafische stuurprogramma’s op uw computer hebt geïnstalleerd. Drivers vergemakkelijken de interactie tussen de hardware en het spel en zijn de belangrijke componenten. Als de stuurprogramma’s beschadigd of verouderd zijn, kan dit ervoor zorgen dat Forza Horizon 5 stottert in Windows 10. Als u niet weet hoe u de grafische stuurprogramma’s moet bijwerken, volgt u de instructies in deze handleiding 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10.

Methode 7: Updates van grafische stuurprogramma’s terugdraaien

Het heeft geen zin om de stuurprogramma’s opnieuw te installeren of bij te werken als de huidige versie van de grafische stuurprogramma’s niet compatibel is met uw spel. Het terugdraaien van de stuurprogramma’s naar de vorige versie is alles wat u hoeft te doen en volg hiervoor de instructies in deze handleiding Hoe u stuurprogramma’s terugdraait op Windows 10.

Nadat u uw stuurprogramma’s hebt teruggedraaid, controleert u of u het probleem met het stotteren van Forza Horizon 5 kunt oplossen of niet.

Methode 8: grafische stuurprogramma’s opnieuw installeren

Als het bijwerken van uw grafische stuurprogramma’s het stotteren in Forza Horizon 5 niet heeft verholpen, probeer dan de grafische stuurprogramma’s opnieuw te installeren. Er zijn verschillende methoden om de grafische stuurprogramma’s op Windows opnieuw te installeren. Als u nog niet bekend bent met het opnieuw installeren van de grafische stuurprogramma’s, lees dan deze handleiding Stuurprogramma’s verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10 en volg de instructies die daar worden gegeven.

Controleer na het opnieuw installeren van de grafische stuurprogramma’s of het stotteren van Forza Horizon 5 is opgelost.

Methode 9: Windows bijwerken

Als uw computer bugs bevat, kan dit het stotterprobleem van Forza Horizon 5 veroorzaken. U kunt dit eenvoudig oplossen door uw besturingssysteem bij te werken. Volg de stappen die in deze handleiding worden gegeven Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren als u net begint met het bijwerken van uw Windows 10-pc.

Controleer of het probleem met het stotteren van Forza Horizon (FH5) op pc is opgelost na het updaten van Windows.

Methode 10: installeer Microsoft Visual C++ Redistributable opnieuw

Als de vorige methode voor het repareren van de Microsoft C++ Visual Redistributable het probleem met het stotteren van Forza Horizon 5 niet oploste, moet u de redistributable opnieuw installeren. Lees hiervoor onze handleiding over Microsoft Visual C++ herdistribueerbaar opnieuw installeren.

Methode 11: DirectX opnieuw installeren

Om te genieten van een naadloze multimedia-ervaring op Forza Horizon (FH5), moet u ervoor zorgen dat DirectX is geïnstalleerd en dat het is bijgewerkt naar de nieuwste versie. DirectX helpt u de visuele media-ervaring voor met name grafische games en applicaties te verbeteren. DirectX 12 is flexibel voor toepassingen met hoge grafische ondersteuning op uw Windows 10-computer. Hierdoor weet het spel wat het moet doen en kun je onze gids lezen over DirectX opnieuw installeren en controleren of je systeem al DirectX 12 bevat.

Methode 12: Forza Horizon 5 opnieuw installeren

Als geen van de methoden je heeft geholpen, probeer dan de game indien mogelijk opnieuw te installeren. Alle instellingen en configuratie-instellingen worden vernieuwd wanneer u het opnieuw installeert, en daarom is de kans groter dat u een oplossing krijgt voor het stotterprobleem van Forza Horizon 5.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Klik nu op Apps.

3. Zoek en klik nu op Forza Horizon (FH5) en selecteer de optie Verwijderen.

4. Bevestig nu de prompt, indien aanwezig, en start uw pc opnieuw op nadat u Forza Horizon (FH5) hebt verwijderd.

5. Download het spel vervolgens opnieuw van Microsoft Store.

Eindelijk, je hebt Forza Horizon opnieuw geïnstalleerd op je computer. Het zou alle problemen in verband met de app hebben opgelost.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat u het probleem met het stotteren van Forza Horizon 5 op uw apparaat kunt oplossen. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze ook in de opmerkingen hieronder plaatsen.

  Hoe u USB-opslag kunt optimaliseren voor betere prestaties op Windows 10

gerelateerde berichten