Fix Forza Horizon 5 vastgelopen op laadscherm

Forza Horizon 5 is een van de populaire autoracegames waarvan je kunt genieten op Windows-, Xbox One- en Xbox Series-platforms. Te midden van zijn populariteit worden verschillende gebruikers geconfronteerd met Forza Horizon 5 vastgelopen op laadscherm in verband met installeren …. Even geduld a.u.b. bericht vast op het scherm. U zult dit probleem tegenkomen wanneer u het spel probeert te starten of midden in het spel. Veel experts zeggen dat het probleem te wijten is aan het niet-ondersteunde hardwareprobleem. Dit gebeurt echter ook wanneer uw pc niet aan uw gamevereisten voldoet. Als u ook met het probleem wordt geconfronteerd, kunt u de stappen voor probleemoplossing volgen die in dit artikel worden besproken om er vanaf te komen. Dus lees verder.

Hoe Forza Horizon 5 te repareren die vastzit op het laadscherm

Er is geen specifieke reden waarom Forza Horizon 5 Stuck niet laadt. Toch hebben we verschillende online rapporten en discussieplatforms geanalyseerd en de mogelijke factoren opgesomd die het probleem op uw Windows 10-pc veroorzaken.

 • Er wordt niet voldaan aan de systeemvereisten voor het spel.
 • Een achtergrondprogramma blokkeert het spel.
 • Je gebruikt geen beheerdersrechten voor het spel om het functioneel te laten werken.
 • De corrupte cache van de Windows Store zorgt ervoor dat het spel niet kan worden geopend.
 • Ongepaste datum- en tijdinstellingen.
 • De game heeft geen hoge prioriteit en je pc presteert goed in de energie-instellingen.
 • De grafische stuurprogramma’s op uw pc zijn niet compatibel.
 • Antivirus- of firewallprogramma op uw pc zorgt ervoor dat het spel niet normaal kan worden gestart.
 • Microsoft Visual C++-pakketten zijn niet in de nieuwste versie.

Hier zijn enkele effectieve methoden voor probleemoplossing waarmee u het probleem met Forza Horizon 5 Stuck niet laadt op uw Windows 10-pc kunt oplossen.

Methode 1: Basismethoden voor probleemoplossing

Volg de gegeven basismethoden voor probleemoplossing om de fout op te lossen.

1A. Systeemvereisten controleren

Verschillende gebruikers hebben gemeld dat Forza Horizon 5 vastzit op laadscherm Windows 10 op uw pc voorkomt wanneer de game niet aan de systeemvereisten voldoet. Voordat u een app/game op uw apparaat downloadt, moet u ervoor zorgen dat uw pc voldoet aan de minimale vereisten van de app. Om de minimumvereisten van een app te kennen, moet u de officiële website ervan raadplegen. U moet drie aspecten van vereisten controleren: grafische kaart, DirectX en systeemvereisten.

Dit zijn de vereisten van uw pc zoals verwacht door Forza Horizon 5.

Minimale vereisten:

 • Processor: AMD Ryzen 3 1200 of Intel Core i5 4460.

 • Besturingssysteem: Windows 10 (64-bit) of hoger.

 • Werkgeheugen: 8GB.

 • Grafische kaart: NVIDIA GTX 970 of AMD RX 470.

 • DirectX: versie 12.

 • HDD-ruimte: 120 GB.

Aanbevolen vereisten:

 • Processor: Intel i5 8400 of AMD Ryzen 5 1500x.

 • Besturingssysteem: Windows 10 of hoger.

 • Werkgeheugen: 16GB.

 • Grafische kaart: NVIDIA GTX 1070 of AMD RX 590.

 • DirectX: versie 12.

 • HDD-ruimte: 110 GB.

Stap I: Systeemvereisten controleren

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Klik nu op Systeeminstelling.

3. Klik nu in het linkerdeelvenster op Info en dan kunt u de apparaatspecificaties controleren zoals weergegeven op het rechterscherm.

Stap II: Vereisten voor grafische kaarten controleren

1. Open Instellingen en klik op Systeem.

2. Klik vervolgens op Weergave in het linkerdeelvenster, gevolgd door Geavanceerde weergave-instellingen in het rechterdeelvenster, zoals weergegeven.

3. Klik nu op Eigenschappen van beeldschermadapter voor beeldscherm 1 zoals weergegeven.

4. Er wordt nu om gedetailleerde informatie over uw grafische kaart gevraagd.

Stap III: DirectX-versie controleren

1. Druk op Windows-toets + R en typ dxdiag en druk op enter.

2. Het volgende scherm wordt op het scherm weergegeven als uw systeem al DirectX 12 bevat.

Nadat u al deze vereisten hebt gecontroleerd, moet u ervoor zorgen dat ze voldoen aan de vereisten van de app die u installeert.

1B. Achtergrondtaken sluiten

Verschillende achtergrondprocessen die op uw pc worden uitgevoerd, kunnen de Forza Horizon 5-processen verstoren. Deze programma’s kunnen bijdragen aan het probleem Forza Horizon 5 Stuck laadt niet. Volg onze gids Taak beëindigen in Windows 10 om alle achtergrondprocessen te verlaten.

1C. Grafische stuurprogramma’s bijwerken

Als de bovenstaande methoden niet voor u hebben gewerkt, is het mogelijk dat u niet de juiste grafische stuurprogramma’s op uw computer hebt geïnstalleerd. Drivers vergemakkelijken de interactie tussen de hardware en het spel en zijn de belangrijke componenten. Als de stuurprogramma’s beschadigd of verouderd zijn, kan dit ertoe leiden dat Forza Horizon 5 Stuck niet wordt geladen. Als u niet weet hoe u de grafische stuurprogramma’s moet bijwerken, volgt u de instructies in deze handleiding 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10.

1D. Roll-back grafische stuurprogramma-updates

Het heeft geen zin om de stuurprogramma’s opnieuw te installeren of bij te werken als de huidige versie van de grafische stuurprogramma’s niet compatibel is met uw spel. Het terugdraaien van de stuurprogramma’s naar de vorige versie is alles wat u hoeft te doen en volg hiervoor de instructies in deze handleiding Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10.

Nadat u uw stuurprogramma’s hebt teruggedraaid, controleert u of u het probleem Forza Horizon 5 Stuck niet laadt of niet kunt oplossen.

1E. Grafische stuurprogramma’s opnieuw installeren

Als het bijwerken van uw grafische stuurprogramma’s het probleem met Forza Horizon 5 vastgelopen op laadscherm Windows 10 niet heeft opgelost, probeer dan de grafische stuurprogramma’s opnieuw te installeren. Er zijn verschillende methoden om de grafische stuurprogramma’s op Windows opnieuw te installeren. Als u nog niet bekend bent met het opnieuw installeren van de grafische stuurprogramma’s, lees dan deze handleiding Hoe u stuurprogramma’s kunt verwijderen en opnieuw kunt installeren op Windows 10 en volg de instructies die daar worden gegeven.

Controleer na het opnieuw installeren van de grafische stuurprogramma’s of het probleem met het laden van Forza Horizon 5 is opgelost.

1F. Windows bijwerken

Als uw computer bugs heeft, kan dit Forza Horizon 5 vastlopen op laadscherm veroorzaken. U kunt dit eenvoudig oplossen door uw besturingssysteem bij te werken. Volg de stappen die in deze handleiding worden gegeven. De nieuwste update van Windows 10 downloaden en installeren als het voor u nieuw is om uw Windows 10-pc bij te werken.

Controleer of het probleem Forza Horizon (FH5) dat niet op pc wordt geladen is opgelost na het updaten van Windows.

1G. Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Alle nieuwe nieuwste updates van de game kunnen soms worden voorkomen door de antivirussuite. Antivirussoftware zoals Avast en Norton zal hoogstwaarschijnlijk de nieuwste update van Windows voorkomen en het wordt aangeraden om antivirussoftware van derden of ingebouwde antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen om het probleem met het niet laden van Forza Horizon 5 op te lossen. Lees ons artikel over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de stappen in de handleiding om uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen op uw pc.

Als je Forza Horizon 5 Stuck niet kunt laden op je pc, zorg er dan voor dat je het antivirusprogramma opnieuw inschakelt, want een systeem zonder beveiligingssuite is altijd een bedreiging.

1Ik. Schakel Windows Defender Firewall uit (niet aanbevolen)

Soms kan de Windows Defender Firewall op uw computer om veiligheidsredenen voorkomen dat de game wordt geopend. In dit geval wordt het spel mogelijk niet geladen vanwege Windows Defender Firewall. Als u niet weet hoe u de Windows Defender Firewall moet uitschakelen, raadpleeg dan onze handleiding Hoe u Windows 10 Firewall kunt uitschakelen en volg de instructies die worden gegeven. U kunt deze handleiding volgen Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall om de app toe te staan.

Zorg ervoor dat u de Firewall-suite opnieuw inschakelt nadat u het probleem met Forza Horizon 5 vastgelopen op het laadscherm van Windows 10 hebt opgelost, aangezien een computer zonder firewallprogramma een bedreiging vormt.

Methode 2: Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

Een set corrupte systeembestanden op uw pc kan ertoe bijdragen dat Forza Horizon 5 niet wordt geladen. In verschillende situaties kunnen al deze corrupte systeembestanden worden opgelost door de ingebouwde probleemoplosser van Windows 10 uit te voeren. De probleemoplosser voor Windows Store-apps bestaat uit automatische reparatiestrategieën om enkele veelvoorkomende fouten op te lossen die de functionaliteit van Windows Store-problemen oplossen.

Volg de onderstaande stappen om de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit te voeren.

1. Ga naar het zoekmenu en typ Problemen met instellingen oplossen zoals weergegeven.

2. Klik nu op Windows Store Apps gevolgd door Voer de probleemoplosser uit zoals weergegeven.

3. Als er problemen zijn vastgesteld na het probleemoplossingsproces, klikt u op Deze fix toepassen.

4. Volg ten slotte de instructies zoals vermeld in de komende prompts en start uw pc opnieuw op.

Methode 3: Windows Store-cache verwijderen

Na verloop van tijd zullen tijdelijke bestanden in de Microsoft Store ertoe bijdragen dat Forza Horizon 5 vastloopt en niet wordt geladen. U wordt geadviseerd om de cache van de Windows Store te verwijderen zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door tegelijkertijd op de toetsen Windows + R te drukken.

2. Typ nu wsreset.exe en druk op OK.

Zorg ervoor dat het probleem Forza Horizon (FH5) niet wordt geladen op uw Windows 10-pc.

Methode 4: Stel de juiste datum- en tijdinstellingen in

Onjuiste datum- en tijdinstellingen op uw computer kunnen ertoe bijdragen dat Forza Horizon 5 vastloopt op laadscherm op Windows-pc. Volg de onderstaande instructies om de instellingen voor datum, regio en tijd op uw Windows 10-computer te synchroniseren.

1. Druk samen op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Selecteer nu Tijd & Taalinstelling.

3. Zorg er vervolgens voor dat op het tabblad Datum en tijd de twee waarden Tijd automatisch instellen en Tijdzone automatisch instellen zijn ingeschakeld.

4. Klik vervolgens op Nu synchroniseren zoals hierboven aangegeven. Controleer of het probleem met het laden van Forza Horizon 5 is opgelost of niet.

Methode 5: Spelproces instellen op hoge prioriteit

De voorkeur van een toepassing of proces vertelt de computer hoe belangrijk het is en of deze de voorkeur moet krijgen boven de andere bij het toewijzen van de bronnen. De prioriteit van elke toepassing is standaard, behalve de systeemprocessen. Forza Horizon (FH5) laadt mogelijk niet op uw pc als deze niet genoeg bronnen heeft.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om de taakbalk te starten.

2. Zoek nu naar het Forza Horizon (FH5)-proces.

3. Wijzig vervolgens de prioriteit in Hoge prioriteit en controleer of dit werkt.

Opmerking: Wijzig de prioriteit met grote voorzichtigheid, aangezien het onzorgvuldig wijzigen van de prioriteit van het proces uw systeem extreem traag of onstabiel kan maken.

4. Sluit Taakbeheer en start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem met Forza Horizon (FH5) niet wordt geladen op Windows 10 is opgelost.

Methode 6: Hoge prestaties instellen in Energiebeheer

U kunt uw spel ook optimaliseren door uw krachtige energiebeheerinstellingen in te stellen. Deze energiebeheerschema’s zijn ontwikkeld om de energie-instellingen op draagbare instellingen te beheren. Volg de onderstaande instructies om krachtige energiebeheerinstellingen in uw systeem te gebruiken.

1. Start de Windows-instellingen.

2. Klik nu op Systeeminstelling.

3. Selecteer hier de optie Power & sleep en klik op Extra energie-instellingen onder Gerelateerde instellingen.

4. Kies nu de optie High-performance onder Hoge aanvullende abonnementen, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Nu je je systeem hebt geoptimaliseerd, controleer je of je het probleem Forza Horizon 5 hebt opgelost dat niet wordt geladen.

Methode 7: Microsoft Store opnieuw instellen

Door de app en het cachegeheugen te wissen die zijn gekoppeld aan de Microsoft Store, wordt het probleem Forza Horizon 5 Stuck niet geladen opgelost. Dit proces verwijdert de Windows Store-cache, inloggegevens, instellingen en voorkeuren op uw pc. De apps die vanuit de Microsoft Store zijn geïnstalleerd, blijven echter op uw Windows 10-computer staan.

1. Druk op de Windows-toets, typ Microsoft Store en selecteer de optie App-instellingen.

2. Blader nu naar beneden en klik op de optie Reset zoals gemarkeerd.

Opmerking: uw app-gegevens worden verwijderd tijdens het resetten van de Microsoft Store.

3. Bevestig vervolgens de vraag door op Reset te klikken en start uw computer opnieuw op.

Methode 8: Microsoft Store opnieuw registreren

Hoogstwaarschijnlijk zal het opnieuw instellen van de Microsoft Store het probleem met Forza Horizon 5 oplossen dat vastzit op het laadscherm, maar als u hetzelfde probleem ondervindt, overweeg dan om de Microsoft Store opnieuw te registreren zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Druk op de Windows-toets en typ Windows PowerShell en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.

2. Plak nu de volgende opdracht en druk op Enter om de Microsoft Store-app opnieuw te registreren.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

3. Wacht tot de opdracht moet worden uitgevoerd en controleer nu of het probleem is opgelost of niet.

Methode 9: Visual C++ Redistributable repareren

Als alternatief kunt u als volgt proberen de Microsoft Visual C++ Redistributable-pakketten te repareren om het probleem met Forza Horizon 5 Stuck niet laden op te lossen:

1. Druk op de Windows-toets en typ Apps & functies en klik vervolgens op Openen.

2. Zoek vervolgens naar Microsoft Visual C++.

3. Selecteer nu de app en klik op de optie Wijzigen zoals afgebeeld.

4. Klik vervolgens op Ja in het UAC-dialoogvenster.

5. Klik in het pop-upvenster dat verschijnt op Repareren. Wacht tot het proces is voltooid.

6. Zorg ervoor dat u dit voor alle Visual C++ Redistributable-pakketten doet door stap 3 en 4 te herhalen.

7. Start ten slotte de pc opnieuw op.

Open de applicatie die u eerder niet kon openen. Als dit niet werkt, probeer dan in plaats daarvan de herdistribueerbare C++ opnieuw te installeren.

Methode 10: Visual C++ Redistributable opnieuw installeren

Als de vorige methode voor het repareren van Microsoft C++ Visual Redistributable Forza Horizon 5 niet oplost op het laadscherm, dan moet u het herdistribueerbare bestand opnieuw installeren. Volg de gegeven stappen om deze te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren.

1. Start het venster Apps & functies.

2. Zoek naar Microsoft Visual C++, selecteer de app en klik op Installatie ongedaan maken.

3. Bevestig de vraag door nogmaals op de optie Verwijderen te klikken.

4. Herhaal de bovenstaande stappen om alle Microsoft Visual C++ Redistributable-pakketten te verwijderen.

5. Open vervolgens de opdrachtprompt als beheerder.

6. Typ de volgende opdracht en druk op Enter.

Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

7. Zodra het proces is voltooid, herstart de pc.

8. Download vervolgens de nieuwste C++-pakketten van de officiële Microsoft Visual C++ Redistributable webpagina.

9. Voer na het downloaden het gedownloade installatiebestand uit en installeer de pakketten door de instructies op het scherm te volgen.

10. Nadat de installatie is voltooid, start u tenslotte de pc opnieuw op.

Als het probleem aanhoudt, probeer dan de volgende alternatieve methode.

Methode 11: DirectX opnieuw installeren

Om te genieten van een naadloze multimedia-ervaring op Forza Horizon (FH5), moet je ervoor zorgen dat DirectX is geïnstalleerd en of het is bijgewerkt naar de nieuwste versie. DirectX helpt u de visuele media-ervaring te verbeteren, vooral voor grafische games en toepassingen. DirectX 12 is flexibel voor toepassingen met hoge grafische ondersteuning op uw Windows 10-computer. Hierdoor weet het spel wat het moet doen en kun je de onderstaande stappen volgen om te controleren of je systeem al DirectX 12 bevat.

1. Start het dialoogvenster Uitvoeren en typ dxdiag en druk vervolgens op Enter.

2. Controleer hier of de DirectX-versie DirectX 12 is of niet.

3. Als u DirectX 12 niet in uw systeem heeft, download en installeer het dan vanaf de officiële website door de instructies op het scherm te volgen.

Controleer na het installeren van DirectX of het probleem zich opnieuw voordoet.

Methode 12: Forza Horizon opnieuw installeren

Als geen van de methoden je heeft geholpen, probeer dan indien mogelijk de game opnieuw te installeren. Alle instellingen en configuratie-instellingen worden vernieuwd wanneer u het opnieuw installeert, en daarom zijn er meer kansen dat u een oplossing voor Forza Horizon 5 krijgt die vastzit bij het laden van een pc-probleem.

1. Open de Windows-instellingen.

2. Klik nu op Apps-instelling.

3. Zoek en klik nu op Forza Horizon (FH5)-game en selecteer de optie Installatie ongedaan maken.

4. Bevestig nu de eventuele vraag en start de pc opnieuw op nadat u Forza Horizon (FH5) hebt verwijderd.

5. Download het spel vervolgens opnieuw van Microsoft Store.

Ten slotte hebt u Forza Horizon opnieuw op uw computer geïnstalleerd. Het zou alle problemen met de app hebben opgelost.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u Forza Horizon 5 kon oplossen die vastzat bij het laden van het schermprobleem op uw Windows-pc. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, aarzel dan niet om deze in de opmerkingen hieronder te plaatsen.

  8 Beste Electronic Lab Notebook (ELN)-software

gerelateerde berichten