Fix Fout 0xc0aa0301 in Windows 10

Het branden van de schijf betekent meestal het schrijven van een beschrijfbare cd met een laser met behulp van een speciaal apparaat, de schijfbrander. Een schijfbrander registreert informatie op compact discs. Windows bevat ook een hulpprogramma voor het branden van schijven. Bovendien is het branden van schijven een ideale oplossing voor het distribueren van software, films, games en soortgelijke soorten media. Hoewel, tijdens het gebruik van dvd-brandfout 0xc0aa0301 door veel gebruikers is aangetroffen. Als u ook met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd terwijl u probeert bestanden te branden. Dan kunt u onze gids volgen om het op te lossen. Deze dvd-brandfout 0xc0aa0301 gebeurt zonder waarschuwing en als deze niet op tijd wordt geadresseerd, treedt deze herhaaldelijk op in een dialoogvenster op het scherm. Daarom is het belangrijk dat u fout 0xc0aa0301 Windows meteen oplost en daarvoor zal onze gids met veelvoudige oplossingen u helpen. Laten we dus beginnen met het kennen van de werkelijke oorzaken achter deze runtime-fout en ook enkele effectieve oplossingen doornemen.

Hoe u fout 0xc0aa0301 in Windows 10 kunt oplossen

Meestal is de belangrijkste reden achter runtime-fouten zoals 0xc0aa0301 een virusinfectie. Er zijn echter ook verschillende andere redenen die tot dit probleem kunnen leiden, laten we ze eens bekijken in de onderstaande lijst:

  • Schijfconditie of schijfincompatibiliteit met het station is een veelvoorkomende reden voor problemen met het branden van schijven.

  • De volgende reden om de genoemde fout te veroorzaken, zijn verouderde of corrupte chipsetstuurprogramma’s. Dit probleem komt veel voor bij gebruikers van laptops en notebooks.
  • Het probleem werd ook veroorzaakt toen gebruikers probeerden schijven te branden met het hulpprogramma Windows Image Burner dat bij Windows wordt geleverd. In dit geval kan Windows Image Burner de invoer niet verwerken, wat resulteert in de 0xc0aa0301-fout.
  • Onverwacht afsluiten van de dvd-schrijver is een andere reden waarom de fout verschijnt.

  • Met elkaar conflicterende programma’s kunnen ook leiden tot de genoemde foutcode.

  • Weinig vrije ruimte kan ook een van de redenen zijn om de fout te veroorzaken.

  • Registerfouten zijn een andere reden achter deze runtime-fout.

  • Een van de vele oorzaken die resulteert in foutcode 0xc0aa0301 is de onvolledige of onjuiste installatie van runtime-bibliotheken.

Van stuurprogramma-updates tot het oplossen van problemen met Windows, er zijn een aantal manieren die u kunnen helpen bij problemen met het branden van schijven op uw Windows-pc. Omdat 0xc0aa0301 een runtime-fout is, hebben we een aantal effectieve reparatiemethoden uitgezocht om het Windows Disc Image Burner-probleem op te lossen. Laten we beginnen met onze eerste methode:

Methode 1: Basismethoden voor probleemoplossing

De volgende methoden bevatten enkele basisoplossingen om de schijfbranderfout op te lossen die moet worden geïmplementeerd voordat u verdergaat met de complexe methoden.

1A. Schijfcompatibiliteit controleren

De eerste oplossing om u af te melden om de 0xc0aa0301-fout op te lossen, is door te migreren naar een nieuwe dvd-schrijver of over te schakelen naar degene die zowel dvd-r- als dvd+r-indelingen ondersteunt. Het is mogelijk dat u de dvd-brander gebruikt die het nieuwe DVR-formaat niet ondersteunt en dus compatibiliteitsproblemen vertoont. In dergelijke gevallen is het het beste om over te stappen naar een nieuwe.

Foto door Lucky Alamanda op Unsplash

1B. Controleer schijfconditie

Als u al een relevante dvd-schrijver gebruikt, is de volgende methode om fout 0xc0aa0301 op te lossen, te controleren of de staat van de geplaatste schijf goed is. Controleer hiervoor op eventuele krassen of zichtbare schade op de schijf. Als u er een vindt, probeer dan de schijf te vervangen door een in goede staat.

1C. Windows bijwerken

Aangezien 0xc0aa0301 een runtime-fout is, is het mogelijk dat de schijfbrander is aangetast door een virus en als de fout op uw scherm verschijnt, moet u ervoor zorgen dat de antivirussoftware op uw pc efficiënt werkt. Om ervoor te zorgen dat u het virusprogramma bijwerkt of de nieuwste Windows-update installeert die uiteindelijk de nieuwste beschikbare versies voor alle apps en programma’s op uw systeem zal installeren. Om dit te doen, kunt u de hulp krijgen van onze gids over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

1D. Sluit conflicterende programma’s

Runtime-fouten zoals dvd-brandfout 0xc0aa0301 komen ook vaak voor en geven problemen in het programma voor het branden van schijven als er programma’s in het systeem zijn die met elkaar in conflict zijn. In dit scenario moet u voorkomen dat dergelijke conflicterende programma’s de taak voor het branden van schijven verstoren. Om dit te doen, kunt u onze handleiding raadplegen over het beëindigen van een taak in Windows.

Methode 2: Voer schoon opstarten uit

Een van de vele methoden die zeer nuttig zijn geweest bij het oplossen van fout 0xc0aa0301 Windows, is het uitvoeren van een schone start op Windows. Een schone start wordt meestal uitgevoerd als er corrupte stuurprogramma’s of programmabestanden op het systeem aanwezig zijn waardoor bepaalde programma’s kunnen lijden, in dit geval is het het branden van schijven. Het is dus essentieel om het systeem nieuw leven in te blazen met een minimale set programma’s om een ​​dergelijke fout te voorkomen. U kunt veel leren over de fouten en processen die betrokken zijn bij het opstarten met behulp van onze gids voor het uitvoeren van schoon opstarten in Windows 10.

Methode 3: Update cd/dvd-rom-stuurprogramma’s

Fout 0xc0aa0301 Windows kan ook worden verholpen door de stuurprogramma’s voor uw cd/dvd-rom bij te werken. De stuurprogramma’s zijn verantwoordelijk voor het regelen van de communicatie tussen de processor, harde schijven, GPU en systeemgeheugen. Elk probleem met het stuurprogramma kan lastig zijn, lees daarom onze handleiding om apparaatstuurprogramma’s op Windows 10 bij te werken.

Methode 4: stuurprogramma-updates terugdraaien

Als u compatibiliteitsproblemen ondervindt, kunt u altijd teruggaan naar de vorige versie. Met de rollback-stuurprogrammaoptie in Windows 10 kunnen gebruikers de huidige stuurprogramma’s van het systeem verwijderen en eerder geïnstalleerde stuurprogramma’s automatisch opnieuw installeren. Lees onze gids voor het terugdraaien van grafische stuurprogramma’s op Windows 10.

Methode 5: installeer cd/dvd-rom-stuurprogramma’s opnieuw

U bent misschien al bekend met het feit dat stuurprogramma’s uiterst belangrijk zijn voor de communicatie tussen de hardware en het besturingssysteem. Helaas, als een van deze stuurprogramma’s beschadigd raakt of defect raakt, kan dit verschillende runtime-fouten veroorzaken, waaronder 0xc0aa0301. Dus in dit geval, als uw grafische stuurprogramma niet goed werkt, verwijder het dan en installeer het opnieuw om het probleem op te lossen dat het branden van schijven niet werkt. U kunt onze handleiding over het verwijderen en opnieuw installeren van stuurprogramma’s op Windows 10 volgen om het te implementeren.

Methode 6: Conflicterende programma’s opnieuw installeren

Als het sluiten of uitschakelen van conflicterende programma’s die op de achtergrond worden uitgevoerd, u niet heeft geholpen bij het oplossen van de fout met betrekking tot de schijfbrander, kunt u proberen dat specifieke programma bij te werken of opnieuw te installeren. Het is vrij eenvoudig om een ​​app te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren op een pc met Windows 10, volg de onderstaande stappen om dit te doen:

1. Typ Configuratiescherm op het tabblad Zoeken van uw pc en klik op Openen.

2. Stel Weergeven op > Grote pictogrammen in en kies vervolgens Programma’s en onderdelen in de lijst.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een programma en klik op Installatie ongedaan maken. Klik op Ja op het tabblad Bevestiging Verwijderen.

Let op: We hebben Microsoft Teams als voorbeeld getoond.

4. Start de pc opnieuw op nadat u de app hebt verwijderd.

5. Ga nu naar de Officiële Microsoft Teams-site en klik op de knop Downloaden voor desktop zoals afgebeeld.

6. Voer het gedownloade installatiebestand uit en installeer de app.

Methode 7: Microsoft Visual C++ Redistributable opnieuw installeren

MS Visual C++ pakket omvat tools die nodig zijn voor debuggen en ontwikkelen. Het is mogelijk dat de runtime-fout 0xc0aa0301 wordt geactiveerd door een corrupte pakketinstallatie van MS Visual C++. In dit geval moet u het verwijderen en opnieuw installeren om het programma voor het branden van schijven zonder fouten uit te voeren. U kunt meer details over het proces van herinstallatie lezen in onze gids, Microsoft Visual C++ Redistributable opnieuw installeren.

Methode 8: Schijfopruiming uitvoeren

Om de mogelijkheid van foutcode 0xc0aa0301 vanwege problemen met de schijf uit te sluiten en ook om te controleren of er te weinig ruimte op de schijf de fout veroorzaakt, is het van cruciaal belang dat u een schijfopruiming uitvoert. Als u meer wilt weten over hoe u het kunt proberen, kunt u onze grondige gids raadplegen die uitsluitend is gebaseerd op Schijfopruiming gebruiken in Windows 10.

Methode 9: Registersleutels wijzigen

Als geen van de hierboven genoemde methoden in uw geval een helpende hand lijkt te zijn, is het laatste redmiddel om de dvd-brandfout 0xc0aa0301 op te lossen, het register te bewerken en vervolgens de stuurprogramma’s van het cd-/dvd-station opnieuw te installeren. Deze actie is zeer nuttig gemeld voor deze fout. Laten we dus eerst beginnen met het bewerken van het register:

Opmerking: maak een back-up van registersleutels om de vorige instellingen te herstellen in het geval van handmatige fouten tijdens de wijziging. Lees ook onze handleiding voor het maken van back-ups en het herstellen van registersleutels op Windows.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ regedit en druk op Enter om de Register-editor te starten.

3. Ga nu naar het volgende sleutelmappad.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlClass{4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

4. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de {4D36E965-E325-11-CE-BFC1-08002BE10318} sleutelmap en selecteer de optie Verwijderen.

***

Hoewel het gebruik van dvd-/cd-schrijvers een verouderde technologie is, is het gebruik ervan bij het lezen, schrijven en herschrijven van gegevens, foto’s, video’s en meer op cd’s en dvd’s voor opslag niet te evenaren. We hopen dat ons document u kan helpen bij het oplossen van fout 0xc0aa0301 en problemen met het programma voor het branden van schijven. Als u nog vragen of suggesties heeft, kunt u uw waardevolle opmerkingen achterlaten in het onderstaande gedeelte.

  Hoe de Windows-toets op Windows 10 uit te schakelen?

gerelateerde berichten