Fix HID-compatibel touchscreen ontbreekt

Human Interface Devices, ook wel HID genoemd, stelt mensen in staat om gegevens in het systeem in te voeren of zelfs rechtstreeks met de computer te communiceren via muis, toetsenbord of joystick. HID maakt menselijke controle over de computer mogelijk. Dit proces vereenvoudigt het installeren van invoerapparaten. Voor Windows 10-gebruikers kan het HID-compatibele touchscreen echter ontbreken in Apparaatbeheer van hun systeem. Dit is een veelvoorkomend probleem dat door Windows-gebruikers is gemeld en dat ons vandaag naar onze gids heeft geleid, die uitsluitend is gebaseerd op het oplossen van ontbrekende HID-compatibele touchscreens. Als u iemand bent die met hetzelfde probleem te maken heeft, laten we dan meteen aan de slag gaan met het document en het probleem met het HID-touchscreen oplossen.

HID-compatibel touchscreen repareren dat ontbreekt in Windows 10

HID-aanraakscherm kan om verschillende redenen op uw apparaat ontbreken, waaronder:

  • Als het aanraakscherm handmatig op het systeem wordt uitgeschakeld, kan de genoemde fout optreden.
  • Als het systeem er niet in slaagt standaard touchscreen-stuurprogramma’s in het systeem te installeren, zal de fout zeker optreden.
  • Het kan ook het gevolg zijn van een softwareprobleem als u het aanraakscherm in het BIOS kunt gebruiken.
  • Hardwareproblemen kunnen ook resulteren in de genoemde fout als u het aanraakscherm in het BIOS niet kunt gebruiken.

  • Het kan ook een hardware- of firmware-/BIOS-probleem zijn als de touchscreentest die in de componenttest kan worden uitgevoerd, niet op het testscherm wordt weergegeven.

Volgens de bovenstaande oorzaken kunt u, als het probleem te wijten is aan een hardwareprobleem, contact opnemen met een hardwarereparatieservice om het probleem op te lossen. Als de fout verband houdt met een softwareprobleem, kunt u kiezen voor de oplossingen in de volgende methoden:

Methode 1: verborgen apparaten zichtbaar maken

De allereerste stap voor het oplossen van HID-touchscreen-gerelateerde problemen in Windows 10 is om verborgen apparaten te tonen. Het is mogelijk dat u per ongeluk het aanraakscherm hebt verborgen. Daarom moet u deze apparaten zichtbaar maken in Apparaatbeheer van uw systeem.

1. Druk op de Windows-toets, typ Apparaatbeheer en klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Weergave en klik vervolgens op Verborgen apparaten weergeven.

3. Klik vervolgens op het tabblad Actie en selecteer Scannen op hardwarewijzigingen.

4. Controleer nu of het HID-compatibele aanraakscherm nu wordt weergegeven in het gedeelte Human Interface Devices.

Methode 2: voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit

Er kan ook een fout met het aanraakscherm ontbreken als er hardware- of apparaatproblemen zijn. Door een probleemoplosser uit te voeren, kunt u enkele bekende problemen opsporen en oplossen. Het uitvoeren van een probleemoplosser is eenvoudig en ook betrouwbaar bij het detecteren van problemen met apparaten die niet zijn geïnstalleerd en aangesloten op uw systeem. U kunt alles weten over hoe u deze methode kunt proberen met behulp van onze gids, Probleemoplosser voor hardware en apparaten uitvoeren om het probleem op te lossen.

Methode 3: Touchscreen-stuurprogramma’s bijwerken

Om het ontbreken van een HID-compatibel aanraakscherm op te lossen, is het volgende dat u moet proberen uw stuurprogramma’s voor het aanraakscherm bij te werken vanuit Apparaatbeheer. Verouderde stuurprogramma’s kunnen ook voorkomen dat u toegang krijgt tot het touchscreen en daarom moeten ze regelmatig worden bijgewerkt.

1. Start het configuratiescherm van Apparaatbeheer zoals weergegeven in Methode 1.

2. Dubbelklik nu op Human Interface Devices om de inhoud uit te vouwen.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een apparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

4. Selecteer vervolgens het vakje voor Automatisch scannen naar stuurprogramma’s.

5. Werk op dezelfde manier alle HID-stuurprogramma’s bij en controleer of het probleem met het HID-compatibele stuurprogramma voor het aanraakscherm is opgelost.

Methode 4: stuurprogramma’s voor touchscreen opnieuw installeren

Als het bijwerken van touchscreen-stuurprogramma’s niet helpt, kunt u de installatie ongedaan maken en vervolgens opnieuw installeren. Als de stuurprogramma’s voor het aanraakscherm niet correct zijn geïnstalleerd, kunnen ze de toegang tot het aanraakscherm onderbreken. Daarom moet u deze stuurprogramma’s opnieuw op uw systeem installeren. Om dit te doen, moet u eerst de spookstuurprogramma’s verwijderen die niet actief de onderstaande stappen gebruiken:

1. Open het menu Zoeken, typ Opdrachtprompt en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Plak nu de gegeven opdracht en druk op Enter.

set devmgr_show_nonpresent_devices=1

3. Voer vervolgens devmgmt.msc in als opdracht om Apparaatbeheer te starten.

4. Selecteer het tabblad Weergave en klik op Verborgen apparaten weergeven in het menu.

5. De opdracht toont u de lijst met apparaten, stuurprogramma’s en services die niet correct zijn geïnstalleerd of verwijderd.

6. Zoek het apparaat dat u zoekt, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen.

7. Vervolgens, start de pc opnieuw op.

8. Zodra het systeem opnieuw is opgestart, opent u Apparaatbeheer en klikt u op het tabblad Actie op Scannen op hardwarewijzigingen.

9. Controleer nu of het systeem het touchscreen-apparaat heeft gedetecteerd en of het stuurprogramma automatisch is geïnstalleerd.

Dit kan de ontbrekende fout van het HID-compatibele touchscreen-stuurprogramma oplossen.

Methode 5: Chane Touch Screen Driver Waarde

Er zijn veel sleutelwaarden in de Register-editor van uw Windows-besturingssysteem. In het geval van onjuist geconfigureerde waarden kan een probleem optreden zoals een HID-compatibel touchscreen. Daarom moet u deze waarden voor het stuurprogramma voor het aanraakscherm wijzigen in de Register-editor met behulp van de onderstaande stappen:

1. Open de Register-editor door de opdracht regedit in te voeren in het dialoogvenster Uitvoeren.

2. Navigeer nu naar het opgegeven locatiepad erin.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWispTouch

3. Dubbelklik op de TouchGate-toets in het rechterdeelvenster, wijzig de waardegegevens van 0 in 1 en klik op OK.

4. Als er geen TouchGate-sleutel is, maakt u deze aan door met de rechtermuisknop op de spatie te klikken, DWORD (32-bits) waarde te selecteren en deze de naam TouchGate te geven.

Methode 6: Windows Update verwijderen

HID-compatibele touchscreendriver kan ook worden veroorzaakt door een recente Windows-update op uw apparaat. HID-stuurprogramma’s worden op uw systeem geleverd door Original Equipment Manufacturers (OEM) die tijdens de Windows-update worden geïnstalleerd. Als de installatie beschadigd was of als er enkele bestanden ontbreken, moet u ervoor zorgen dat u de Windows-update verwijdert om de fout op het aanraakscherm te verhelpen.

1. Open Windows-instellingen op uw pc.

2. Selecteer Bijwerken en beveiliging in de Instellingen.

3. Klik vervolgens op Updategeschiedenis bekijken.

4. Klik op Updates verwijderen in Updategeschiedenis bekijken.

5. Klik ten slotte met de rechtermuisknop op de nieuwste update en klik op Verwijderen.

Methode 7: BIOS bijwerken

BIOS is het basisinvoer- en uitvoersysteem van uw pc. Het fungeert als een medium tussen het besturingssysteem van uw computer en de hardware. Daarom is het bijwerken ervan een essentiële stap als u wilt voorkomen dat het HID-compatibele touchscreen Windows 10 mist. U kunt onze gids raadplegen over Wat is BIOS en hoe u BIOS kunt bijwerken?

Methode 8: Systeemherstel uitvoeren

Het probleem met het HID-compatibele stuurprogramma voor het aanraakscherm kan ook worden opgelost door een systeemherstel uit te voeren. Nadat u alle bovenstaande methoden hebt geprobeerd en het probleem zich blijft voordoen, kunt u proberen een systeemherstel uit te voeren met behulp van onze handleiding over het gebruik van Systeemherstel op Windows 10.

Methode 9: Windows repareren

Als een van de laatste redmiddelen kunt u Windows op uw apparaat repareren. Windows-gebruikers kunnen hun apparaten resetten, waardoor hun systeem wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Hiermee worden alle stuurprogramma’s, toepassingen en services verwijderd die voorheen niet correct konden worden geïnstalleerd. Voordat u Windows gaat repareren, moet u een back-up maken van uw bestanden en gegevens. U kunt onze handleiding raadplegen over Hoe u eenvoudig Windows 10 kunt repareren om deze methode te proberen.

Methode 10: Touchscreen repareren of vervangen

Eindelijk, als u het ontbrekende HID-compatibele aanraakscherm nog steeds niet kunt oplossen, zelfs niet nadat u de bovenstaande methoden hebt uitgevoerd, kunt u uw aanraakscherm laten repareren of vervangen. Dit komt omdat de kans groot is dat uw touchscreen-controller kapot gaat. Daarom moet u contact opnemen met een hardware-expert om uw touchscreen te laten controleren op reparatie.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe kan ik een HID-compatibel touchscreen op mijn pc inschakelen?

Ans. U kunt een HID-compatibel touchscreen op uw systeem inschakelen door naar Apparaatbeheer te gaan.

Q2. Waarom heeft mijn systeem geen HID-compatibel touchscreen?

Ans. Als u geen HID-compatibel touchscreen op uw pc kunt vinden, kan dit komen doordat het touchscreen handmatig is uitgeschakeld of door verouderde HID-stuurprogramma’s.

Q3. Kan ik het HID-compatibele touchscreen van mijn pc verwijderen?

Ans. Ja, u kunt het HID-compatibele aanraakscherm van uw pc verwijderen door met de rechtermuisknop op Human Interface Devices in Apparaatbeheer te klikken en Installatie ongedaan maken te selecteren.

Q4. Wat staat bekend als een HID-compatibel apparaat?

Ans. Een HID-compatibel apparaat volgt een specifiek communicatieprotocol waardoor het met vrijwel elk systeem kan worden gebruikt.

Q5. Is het mogelijk om de laptop om te bouwen naar een touchscreen?

Ans. Afhankelijk van het model van uw laptop, kunt u mogelijk uw bestaande scherm wijzigen in een touchscreen. Als uw moederbord touchscreen ondersteunt, kunt u dit mogelijk doen.

***

We hopen dat onze gids over HID-compatibele touchscreen informatief genoeg was en u heeft geholpen het probleem op te lossen met behulp van de bovenstaande methoden. Laat ons weten wat u van onze gids vindt en laat ook uw suggesties of vragen achter in de opmerkingen hieronder.

  12 Voordelen van het gebruik van een WordPress-zorgplan voor uw bedrijfssite

gerelateerde berichten