Fix kan BattlEye-service niet installeren in Windows 10

BattlEye detecteert of gamers cheat-software gebruiken tijdens de games om van enkele van de voordelen te genieten. Deze client-end-software voorkomt dat een game (die cheat-software gebruikt) wordt geopend. Toch mislukt deze anti-cheat-software soms en veroorzaakt het niet installeren van de BattlEye-servicefout op uw Windows 10-pc. Dit is een vervelend probleem dat je game-ervaring bederft. Deze foutmelding treedt op voor games die het BattlEye-pakket bevatten en treedt meestal op wanneer u de game probeert te starten. Als gevolg hiervan crasht of loopt je spel soms vast. Maak je geen zorgen! Je bent niet alleen. Dit artikel helpt u bij het oplossen van de foutmelding over de mislukte installatie van de BattlEye-service. Lees dus verder!

Hoe te repareren is mislukt om BattlEye-service te installeren in Windows 10

Er zijn veel redenen voor deze BattlEye-opstartfout in uw Windows 10. Toch worden hieronder enkele belangrijke redenen vermeld:

  • Het spel heeft geen beheerderstoegang.
  • Corrupte gegevens in-game installatiemap.
  • Machtigingen voor toegang tot een paar gamefuncties ontbreken.
  • Antivirusprogramma blokkeert een aantal functies van het spel of het spel zelf.
  • Windows Defender Firewall blokkeert het programma.
  • Verouderde game, Steam-app, besturingssysteem en pc-stuurprogramma’s.
  • Corrupte spelgegevens.
  • Instabiele internetverbinding.

Ga nu naar het volgende gedeelte om de methoden voor probleemoplossing te leren om de BattlEye-opstartfout op Windows 10 pc op te lossen. We hebben een lijst met methoden samengesteld waarmee u deze foutmelding op uw Windows 10-pc kunt oplossen. Volg ze in dezelfde volgorde om perfecte resultaten te bereiken.

Basisstappen voor probleemoplossing

Hieronder volgen enkele voorbereidende stappen om het probleem op te lossen.

1. Als er tijdelijke corrupte bestanden op uw computer staan, kunt u deze oplossen door uw pc opnieuw op te starten. Start uw pc dus opnieuw op en controleer of dit werkt of niet.

2. Sommige gebruikers hebben gemeld dat een onstabiele internetverbinding ook tot deze fout leidt. U kunt een snelheidstest uitvoeren om het optimale niveau van netwerksnelheid te weten dat nodig is voor de juiste verbinding.

3. Als de sterkte van het signaal erg laag is, verwijder dan alle obstakels tussen de router en uw pc. Verwijder ook te veel apparaten die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

4. Koop altijd een modem of router die is geverifieerd door uw internetprovider (ISP), en deze zijn vrij van conflicten. Gebruik geen oude, kapotte of beschadigde kabels. Vervang de kabels indien nodig.

5. Als er problemen zijn met de internetverbinding, raadpleeg dan onze gids Problemen met netwerkconnectiviteit op Windows 10 oplossen om hetzelfde op te lossen.

6. Verschillende gebruikers hebben bevestigd dat deze fout kan worden opgelost door alle achtergrondtaken op uw pc te sluiten. Om de taak uit te voeren, volgt u onze handleiding over het beëindigen van een taak in Windows 10 en gaat u verder volgens de instructies.

Hier zijn de mogelijke probleemoplossingsmethoden om het probleem met de mislukte installatie van de BattlEye-service op te lossen.

Methode 1: Game handmatig starten

Deze eenvoudige oplossing helpt u tijd te besparen bij het oplossen van de mislukte installatie van de BattlEye-servicefout op uw Windows 10-pc. Als je problemen ondervindt in Steam, omzeilt deze methode de lancering van de game via Steam en wordt deze direct geopend. Volg de stappen voor je spel.

  Hoe het aanraakscherm op een twee-in-één Windows 10-laptop uit te schakelen?

Opmerking: soms heb je geen toegang tot alle online connectiviteitsfuncties van Steam wanneer je de game handmatig start. Je moet dus eerst Steam starten en vervolgens de game handmatig starten of omgekeerd.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om Verkenner te openen.

2. Navigeer naar de map waar de game op je pc is geïnstalleerd. Hieronder volgt een voorbeeld van het locatiepad van de gamemap.

Opmerking: hier wordt Rogue Company als voorbeeld genomen.

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonRogue Company

3. Dubbelklik nu op het .exe-bestand om het spel te starten.

Als je een probleem hebt met het vinden van de gamedirectory, lees dan onze gids over Waar zijn Steam Games geïnstalleerd? om de map te vinden.

Methode 2: Voer het spel uit als beheerder

De eenvoudigste oplossing om deze fout op te lossen, is door de game met beheerdersrechten te starten. Hier zijn een paar stappen om je game als beheerder uit te voeren.

Opmerking: hier wordt Rogue Company als voorbeeld genomen. Volg de stappen die bij het spel horen.

1. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar het spel op uw bureaublad.

2. Selecteer eigenschappen.

3. Ga in het venster Eigenschappen naar het tabblad Compatibiliteit.

4. Vink nu het vakje aan Dit programma uitvoeren als beheerder.

5. Klik ten slotte op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 3: Voer Steam uit als beheerder

Je besturingssysteem blokkeert een paar functies van je spel als je geen volledige beheerdersrechten hebt gekregen. Weinig gebruikers hebben gesuggereerd dat dit probleem kan worden opgelost wanneer u Steam als beheerder uitvoert. Dus, hier zijn een paar stappen om Steam als beheerder uit te voeren om het probleem met de BattlEye-service niet te installeren.

1. Klik met de rechtermuisknop op de Steam-snelkoppeling op het bureaublad.

2. Klik nu op Eigenschappen.

3. Schakel in het venster Eigenschappen over naar het tabblad Compatibiliteit.

4. Vink nu het vakje aan Dit programma uitvoeren als beheerder.

5. Klik ten slotte op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

6. Start nu de Steam-client opnieuw.

Methode 4: Update Steam Client en gamebestanden

Als je een verouderde Steam-applicatie gebruikt, heb je geen soepele toegang tot de games. Zorg er daarom altijd voor dat u een bijgewerkte versie van Steam en game gebruikt voordat u deze start. Volg de onderstaande stappen.

Optie I: Steam bijwerken

1. Druk op de Windows-toets en typ Steam en klik vervolgens op Openen.

2. Klik nu op Steam in de linkerbovenhoek van het scherm, gevolgd door Check for Steam Client Updates… zoals hieronder aangegeven.

3A. Als er nieuwe updates beschikbaar zijn, wacht dan tot de update is voltooid.

3B. Als de Steam-client al up-to-date is, wordt Uw Steam-client is up-to-date weergegeven. Werk het spel vervolgens bij door de onderstaande stappen te volgen.

4. Start Steam nu opnieuw.

Optie II: Spel updaten

Volg de onderstaande stappen om je game bij te werken.

1. Start Steam-client en navigeer naar BIBLIOTHEEK.

2. Klik nu op HOME en zoek naar je game.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het spel en selecteer de optie Eigenschappen….

4. Schakel nu over naar het tabblad UPDATES.

5. Als je dit spel altijd bijgewerkt houdt onder AUTOMATISCHE UPDATES hebt gekozen, zou je spel automatisch zijn bijgewerkt.

Methode 5: Controleer de integriteit van games

Deze tijdelijke oplossing lost het probleem met de installatie van de BattlEye-service op als gevolg van corrupte bestanden in je Steam. Alle corrupte bestanden in je game kunnen worden gerepareerd door de integriteit van gamebestanden te verifiëren.

Lees onze gids over het verifiëren van de integriteit van gamebestanden op Steam om hetzelfde te doen.

Methode 6: BattlEye-map verwijderen

Als de bovenstaande oplossingen het probleem met de BattlEye-service niet kunnen installeren, probeer dan de BattlEye-map van uw pc te verwijderen. Nadat u deze map hebt verwijderd, zal de Steam-client de module opnieuw op uw computer installeren en u mogelijk helpen het probleem op te lossen.

  Hoe het contextvenster in Windows te repareren is traag om te openen

1. Navigeer naar Verkenner door tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen te drukken.

2. Navigeer naar de spelmap.

Opmerking: hier wordt Rogue Company als voorbeeld gekozen.

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonRogue Company

3. Zoek vervolgens de map BattlEye en klik er met de rechtermuisknop op.

4. Selecteer ten slotte de optie Verwijderen om de map te verwijderen.

5. Open nu de Steam-client en installeer de bestanden opnieuw.

Methode 7: Windows bijwerken

Als er nieuwe Microsoft-updates op uw pc moeten worden geïnstalleerd, kunnen enkele bugs en problemen niet op uw computer worden opgelost. Zoals door veel gebruikers wordt gesuggereerd, kunt u met het bijwerken van Windows 10-computers het probleem met de installatie van de BattlEye-service oplossen. Volg onze gids Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren om uw Windows 10-computer bij te werken.

Methode 8: grafische stuurprogramma’s bijwerken

Grafische stuurprogramma’s zijn essentiële componenten voor uw computer als u een gamer bent. Als de stuurprogramma’s verouderd of defect zijn, zorg er dan voor dat u ze bijwerkt. U kunt zoeken naar de nieuwste releases van stuurprogramma’s van de officiële websites, of u kunt ze handmatig bijwerken. Volg onze gids, 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10, om uw stuurprogramma bij te werken en te controleren of u het probleem hebt opgelost.

Methode 9: Stuurprogramma-updates terugdraaien

Soms kan de huidige versie van GPU-stuurprogramma’s opstartconflicten veroorzaken. In dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. Dit proces wordt terugdraaien van stuurprogramma’s genoemd en u kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10.

Methode 10: grafische stuurprogramma’s opnieuw installeren

Als u deze fout nog steeds ondervindt nadat u uw grafische stuurprogramma’s hebt bijgewerkt, installeert u de apparaatstuurprogramma’s opnieuw om eventuele incompatibiliteitsproblemen op te lossen. Er zijn verschillende manieren om stuurprogramma’s opnieuw op uw computer te installeren. Toch kunt u grafische stuurprogramma’s eenvoudig opnieuw installeren volgens de instructies in onze handleiding Drivers opnieuw installeren op Windows 10.

Controleer na het opnieuw installeren van GPU-stuurprogramma’s of je zonder fouten toegang hebt tot je game.

Methode 11: Systeembestanden herstellen

Als er ontbrekende of beschadigde bestanden op uw Windows 10-pc zijn, krijgt u te maken met de BattlEye-opstartfout. Toch repareert u deze corrupte bestanden met behulp van ingebouwde hulpprogramma’s, namelijk System File Checker en Deployment Image Servicing and Management. Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

Wacht op de verklaring Verificatie 100% voltooid en controleer of u deze fout hebt verholpen.

Methode 12: Malwarescan uitvoeren

Verschillende Microsoft-experts suggereren dat het scannen van een pc u zal helpen uw computer vrij van bedreigingen te houden. Als er virussen of malware op uw pc zijn, kunt u geen externe en interne hardwareapparaten gebruiken. U kunt dus te maken krijgen met de mislukte installatie van de BattlEye-servicefout op uw Windows 10-computer. Daarom wordt u aangeraden uw computer te scannen volgens de instructies in onze handleiding Hoe voer ik een virusscan uit op mijn computer? Als u malware van uw computer wilt verwijderen, raadpleeg dan ook onze handleiding Hoe u malware van uw pc kunt verwijderen in Windows 10.

Methode 13: Wijzig de Windows Defender Firewall-instellingen

Vanwege een overreactieve of overbeschermende antivirussuite op uw Windows 10-pc, zult u ook te maken krijgen met het niet installeren van een BattlEye-serviceprobleem. Dit verhindert de verbindingslink tussen de game launcher en de server. Dus om dit probleem op te lossen, kun je de game op de witte lijst zetten in je Firewall-instellingen of het probleem tijdelijk uitschakelen.

Optie I: BattlEye-game op de witte lijst zetten

Om BattlEye in uw Windows Defender Firewall toe te staan, volgt u onze handleiding Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall en voert u de stappen uit volgens de instructies.

  Fix 0xC00D36D5 Er zijn geen camera's aangesloten in Windows 10

Optie II: Windows Defender Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Als u niet weet hoe u Windows Defender Firewall moet uitschakelen, helpt onze gids over het uitschakelen van Windows 10 Firewall u hierbij.

Optie III: nieuwe regel maken in firewall

U kunt ook een nieuwe regel maken in Windows Defender Firewall om het probleem met de BattlEye-service niet te installeren.

1. Druk op de Windows-toets en typ Windows Defender Firewall met geavanceerde beveiliging en klik vervolgens op Openen.

2. Klik nu in het linkerdeelvenster op Inkomende regels zoals afgebeeld.

3. Klik vervolgens in het rechterdeelvenster op Nieuwe regel… zoals weergegeven.

4. Zorg er nu voor dat u de optie Programma selecteert onder Welk type regel wilt u maken? menu en klik op Volgende > zoals weergegeven.

5. Klik vervolgens op de knop Bladeren… die overeenkomt met Dit programmapad: zoals weergegeven.

6. Navigeer vervolgens naar het opgegeven pad en dubbelklik op het installatiebestand. Klik vervolgens op de knop Openen.

C:Program Files (x86)Common FilesBattlEye

7. Klik op Volgende > in het venster Wizard Nieuwe inkomende regel.

8. Selecteer nu het keuzerondje naast De verbinding toestaan ​​en klik op Volgende > zoals afgebeeld.

9. Zorg ervoor dat de vakken Domein, Privé en Openbaar zijn geselecteerd en klik op Volgende > zoals weergegeven.

10. Voeg tot slot een naam toe aan uw nieuwe regel en klik op Voltooien.

Methode 14: Antivirus van derden uitschakelen (indien van toepassing)

Sommige incompatibele antivirusprogramma’s die op uw computer zijn geïnstalleerd, veroorzaken het probleem met de installatie van de BattlEye-service. Om conflicten te voorkomen, moet u de beveiligingsinstellingen van uw Windows 10-pc controleren en controleren of ze stabiel zijn of niet. Als u wilt weten of de antivirussuite de reden voor dit probleem is, schakelt u deze een keer uit en probeert u verbinding te maken met een netwerk. Lees onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk op uw pc uit te schakelen.

Als u een BattlEye-opstartfout krijgt nadat u het antivirusprogramma op uw computer hebt uitgeschakeld, wordt u geadviseerd het programma volledig van uw pc te verwijderen. Lees onze gids Forceer de-installatieprogramma’s die niet worden verwijderd in Windows 10 om uw antivirusprogramma op uw computer te verwijderen.

Methode 15: Installeer BattlEye opnieuw

Alle verkeerd geconfigureerde bestanden in BattlEye leiden tot deze fout, zelfs als u alle hierboven besproken methoden hebt gevolgd en alle lopende acties hebt bijgewerkt. In dit geval heb je dus geen andere keuze dan het spel opnieuw te installeren. Hier zijn een paar instructies om je game opnieuw op Steam te installeren om het probleem met de mislukte installatie van de BattlEye-service op te lossen.

Opmerking: hier wordt ROGUE COMPANY als voorbeeld genomen. Volg de stappen op basis van je spel.

1. Start de Steam-client en ga naar het tabblad BIBLIOTHEEK.

2. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op je game en selecteer de optie Beheren gevolgd door Installatie ongedaan maken.

3. Bevestig nu de vraag door nogmaals op Verwijderen te klikken.

4. Wacht tot de game is verwijderd en start vervolgens je pc opnieuw op.

5. Open nu de Steam-client en ga naar het BIBLIOTHEEK-menu, klik met de rechtermuisknop op je spel en klik op Installeren.

6. Ga ten slotte verder met de instructies op het scherm om het spel op je pc te installeren.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u de fout bij het installeren van de BattlEye-servicefout op Windows 10 kon oplossen. Laat ons weten welke methode het beste voor u werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, kunt u deze ook in het opmerkingengedeelte plaatsen. Laat ons ook weten wat je de volgende keer wilt leren.

gerelateerde berichten