Fix Kan geen verbinding maken met World Minecraft in Windows 10

Minecraft is een populaire sandbox-videogame onder gamers. In het spel kunnen spelers hun planeet ontwerpen en zich concentreren op creëren en overleven. Bovendien is er een sterke gemeenschap die het mogelijk maakt dat meerdere mensen op dezelfde planeet met elkaar in contact kunnen komen en met elkaar kunnen praten. Wanneer je probeert deel te nemen aan de werelden van je vrienden, maar de melding krijgt dat je geen verbinding kunt maken met de wereld van Minecraft, wordt het behoorlijk onaangenaam. Bij het proberen om lid te worden van een server, hebben verschillende gebruikers het bericht ontvangen dat ze geen verbinding kunnen maken met de wereld van Minecraft. Ofwel kan de gebruiker één keer geen verbinding maken met de buitenwereld of het probleem doet zich regelmatig voor. In dit artikel bespreken we alle mogelijke redenen waarom dit probleem zich voordoet, evenals de oplossingen die kunnen worden gebruikt om het op te lossen. Omdat de antwoorden zijn gesorteerd op moeilijkheidsgraad en werkzaamheid, begin je bovenaan en werk je naar beneden.

Hoe te repareren Kan geen verbinding maken met World Minecraft in Windows 10

We hebben vastgesteld dat het probleem van het niet kunnen verbinden met World Minecraft wordt veroorzaakt door veel redenen, variërend van netwerkproblemen tot defecte Minecraft-configuraties nadat we veel rapporten van gebruikers hebben ontvangen. Hier zijn een paar mogelijkheden waarom u dit probleem tegenkomt:

 • Firewall: op Windows staat de firewall bekend om het blokkeren van verschillende apps en services die niet nodig zijn. Als je firewall verkeerd is geconfigureerd, kan het spel geen verbinding maken met de servers en dus de wereld laden.

 • Vals-positief: er is gemeld dat bepaalde antivirussoftware gevalideerde programma’s als een gevaar markeert. Dit kan het geval zijn als u Minecraft op uw pc speelt.

 • Een probleem met de vriendenlijst: We observeerden gedrag in het spel waarbij spelers problemen hadden met hun vriendenlijst. Het leek besmet omdat ze in staat waren de werelden van anderen met elkaar te verbinden, maar niet die van henzelf. Je kunt je vriend hier opnieuw toevoegen.

 • Machtigingen: Xbox-platforms (inclusief de Xbox-software voor Windows) bieden een functie waarmee je multiplayer-verbindingen kunt uitschakelen. Als dit is ingeschakeld, kunt u geen verbinding maken met de buitenwereld.

 • Problemen met de Internet Service Provider (ISP): In bepaalde omstandigheden kan uw ISP de oorzaak van het probleem zijn. Wanneer we verbinding maken met een andere wereld, kunnen we dit omzeilen door een VPN te gebruiken.

 • Corrupt Microsoft-account: de instellingen van uw Microsoft-account op uw computer zijn mogelijk beschadigd, hoewel dit vrij onwaarschijnlijk is. Maar omdat de meest fundamentele fase van accountverificatie mislukt, kan je game geen verbinding maken met de servers.

 • Internet Explorer: Internet Explorer-instellingen worden gerepliceerd in andere Windows-programma’s en games, zoals ervaren Windows-gebruikers wellicht al weten. De game kan geen verbinding maken als deze instellingen problemen veroorzaken.

 • Bugs: dit is een mogelijkheid waarmee rekening moet worden gehouden. Applicaties in de Windows Store zitten vol gebreken en het upgraden naar de meest recente versie van de game kan het probleem oplossen, aangezien Microsoft meerdere updates heeft uitgebracht.

Methode 1: Vriend opnieuw toevoegen

We zullen eerst in-game-oplossingen proberen voordat we verder gaan met technologische manieren om het probleem aan te pakken. Als je nog steeds deel wilt uitmaken van een vreemde wereld, verwijder ze dan als vriend en voeg ze opnieuw toe. Sommige spelers hebben geprofiteerd van deze verandering.

De vriendenlijst in Minecraft wordt op uw account bewaard en niet lokaal. Je kunt geen verbinding maken met je vriendenplaneet als er een probleem of corruptie is in de vriendenlijst. In vergelijking met vreemden in het spel hebben vrienden verschillende gesprekken en wereldmechanismen.

1. Je hebt de gebruikersnaam van een vriend nodig om deze van je vriendenlijst te verwijderen. Nadat je de gebruikersnaam dubbel hebt gecontroleerd, typ je de volgende opdracht en druk je op Enter.

/f remove <username>

2. Nadat je een vriend hebt verwijderd, kun je hem opnieuw uitnodigen via de Xbox-app op Windows of via de game zelf.

Opmerking: voordat u deze aanpak probeert, moet u proberen de werelden van andere vreemden te bezoeken. Als je kunt, betekent dit dat je vriendenlijst een probleem heeft en kun je doorgaan.

Methode 2: Multiplayer-modus inschakelen

De game in de Windows-versie is een andere typische oorzaak van Minecraft die geen verbinding kan maken met wereldproblemen in Minecraft. Wanneer je Minecraft downloadt van de Microsoft Store, beheert je Xbox-account alle privacy- en multiplayer-opties. Minecraft mag alleen worden gedownload via de Microsoft Store voor de optimale game-ervaring. De multiplayer- en privacy-instellingen in de game worden beheerd door je Xbox-account. Bovendien kunnen multiplayer-opties op Xbox worden in- of uitgeschakeld. Als deze optie is gedeactiveerd, kun je geen verbinding maken met een wereld in Minecraft vanwege een gebrek aan autorisatie. Volg deze instructies om de multiplayer-instelling in Minecraft te herstellen.

1. Ga met je webbrowser naar de officiële Xbox-website.

2. Meld u aan bij uw Microsoft-account met uw inloggegevens.

3. Klik op de Accountmanager.

4. Klik op het pictogram met de drie stippen en klik vervolgens op Xbox-instellingen.

5. Klik op Privacy & online veiligheid.

6. Selecteer nu het tabblad Xbox One/Windows 10 Online Safety.

7. Scroll naar beneden en klik op de knop Toestaan ​​voor U kunt deelnemen aan multiplayer-games.

8. Klik op verzenden en vervolgens op afsluiten.

6. Meld u opnieuw aan bij Minecraft nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

Controleer of het probleem van het niet kunnen verbinden met de wereld van Minecraft is verholpen.

Methode 3: Windows en Minecraft bijwerken

U moet Windows en Minecraft upgraden naar de meest recente versies voordat we andere alternatieven proberen. Dit was een probleem dat verschillende versies van Windows trof, volgens Microsoft-technici, en mogelijke patches werden gegeven voor zowel Windows als Minecraft. We controleren uw Windows- en Microsoft Store-instellingen om er zeker van te zijn dat ze beide zijn bijgewerkt naar de meest recente versie in deze oplossing. Lees hiervoor onze handleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

We gaan door met het installeren van de updates voor Minecraft nu we de Windows-updates hebben voltooid. We gaan ervan uit dat je de game hebt gedownload via de Microsoft Store.

1. Zoek naar Microsoft Store in de Windows-zoekbalk en klik op Openen.

2. Klik op het bibliotheekpictogram linksonder in het scherm.

3. Klik op Updates ophalen.

4. Klik op Alles bijwerken.

5. Wacht tot de updates zijn gedownload naar uw Windows 10-pc en zorg ervoor dat u de prompt krijgt Uw apps en games zijn up-to-date.

6. Start uw computer opnieuw op en start Minecraft nadat deze is bijgewerkt. Controleer of het probleem van het niet kunnen verbinden met de wereld van Minecraft is opgelost.

Methode 4: Netwerkstuurprogramma bijwerken

Een defect of verouderd netwerkstuurprogramma kan er mogelijk voor zorgen dat Minecraft geen verbinding kan maken met de wereld. Als gevolg hiervan moet u uw netwerkstuurprogramma bijwerken. Lees onze handleiding over het bijwerken van stuurprogramma’s voor netwerkadapters op Windows 10.

Methode 5: Windows Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

De Windows Firewall filtert al uw verkeer voordat het wordt doorgestuurd door verschillende controles uit te voeren. De firewall is verantwoordelijk voor het bijhouden van uw online activiteiten. De Firewall staat echter bekend om het onjuist filteren en screenen van juridische gegevens. Het Minecraft-probleem kan geen verbinding maken met het wereldprobleem als Minecraft niet is toegestaan ​​via de firewall. Je hebt toegang tot internet, maar je kunt geen werelden verbinden. Controleer uw Firewall-instellingen om er zeker van te zijn dat het uitvoerbare bestand javaw.exe van Minecraft is toegestaan. Schakel de firewall uit om de bewerking te voltooien. Lees onze handleiding over het uitschakelen van Windows 10 Firewall.

Volg de onderstaande punten nadat u Windows Defender Firewall hebt uitgeschakeld.

 • Als je een andere packet-analyzer of game-booster gebruikt, zorg er dan voor dat je deze ook uitschakelt. Er is ook gemeld dat deze spelversterkende programma’s uw internetverkeer vertragen.

 • Voordat u doorgaat, moet u ervoor zorgen dat u uw pc volledig opnieuw opstart nadat u de aanpassingen hebt gemaakt.
 • Om verdere problemen te voorkomen, probeert u Minecraft als beheerder uit te voeren door er met de rechtermuisknop op te klikken en de optie Uitvoeren als beheerder te selecteren.

Methode 6: VPN-server gebruiken

Het gebruik van een VPN op uw computer is een andere optie om te overwegen voordat u doorgaat naar alternatieven. De fout Kan geen verbinding maken met de wereld kan worden veroorzaakt door internetproblemen. Deze omstandigheden kunnen uw verbinding met de wereld van uw vrienden verslechteren omdat servers overvol zijn of uw locatie bepaalde beperkingen heeft die de verbinding kunnen verstoren, enzovoort. Wanneer u een VPN gebruikt, kunt u uw ISP vervalsen en toegang krijgen tot het spel door te doen alsof u zich in een ander land bevindt. Dit zal je helpen alle obstakels te overwinnen en het probleem aan te pakken waarbij je ISP het spel blokkeert.

Er is echter een addertje onder het gras; tenzij u VPN-toegang hebt, die de meeste organisaties of bedrijven aan hun werknemers verstrekken, moet u mogelijk een VPN-programma van internet downloaden. Vanwege de geografische verschuiving kan het zijn dat u voor het Minecraft-programma uw account opnieuw moet verifiëren nadat u uw VPN hebt ingesteld. Controleer daarna of het probleem dat Minecraft geen verbinding kan maken met de wereld is opgelost en u kunt verbinding maken met uw vriendenwereld. Lees hiervoor onze handleiding over het instellen van een VPN op Windows 10.

Methode 7: Nieuwe gebruikersaccount maken

Het is bekend dat gebruikersprofielen corrupt worden en apps ondervinden vaak problemen en reageren niet op omstandigheden zoals de onderhavige. U kunt proberen een nieuw gebruikersaccount aan te maken en te controleren of Minecraft daar werkt. Als dit het geval is, is uw gebruikersaccount beschadigd en kunt u doorgaan met het verplaatsen van al uw gegevens naar het nieuwe account terwijl u het oude verwijdert.

Opmerking: maak voordat u doorgaat een back-up van al uw gegevensbestanden op een veilige locatie.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te openen.

2. Klik op Accounts.

3. Selecteer nu aan de linkerkant van het venster de optie Familie en andere gebruikers.

4. Selecteer Iemand anders toevoegen aan deze pc.

5. Klik op Ik heb geen aanmeldingsgegevens voor deze persoon in het nieuwe venster dat verschijnt.

6. Selecteer Een gebruiker toevoegen zonder Microsoft.

7. Vul alle vereiste informatie in en kies een eenvoudig wachtwoord dat u zult onthouden.

8. Controleer of dit nieuwe lokale account operationeel is en alle functies bevat die u nodig heeft.

9. Uw lokale account is nu aangemaakt.

10. Log in op je account en start een Minecraft-spel. Controleer of het daar goed werkt.

Methode 8: Reset Internet Explorer-instellingen

Omdat u de Microsoft Store-versie van Minecraft gebruikt, is het veilig om aan te nemen dat deze de internetregels en voorkeuren van Windows volgt. Internet Explorer wordt door Windows gebruikt om deze opties vast te stellen. We gaan naar de internetinstellingen en resetten de Internet Explorer-instellingen in deze methode voordat we controleren of het probleem van het niet kunnen verbinden met world minecraft is opgelost.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ inetcpl.cpl en druk op Enter om Internet-eigenschappen te openen.

3. Wanneer u in Internet-eigenschappen bent, gaat u naar het tabblad Geavanceerd en selecteert u Reset onder Reset Internet Explorer-instellingen.

4. Nadat u wijzigingen heeft aangebracht, start u de pc opnieuw op en start u Minecraft opnieuw.

Controleer of het probleem van het niet kunnen verbinden met wereld minecraft is verholpen.

Methode 9: Minecraft Java-editie installeren

Als de bovenstaande methoden niet werken en de Minecraft geen verbinding kan maken met het wereldprobleem, moet u Minecraft Java Edition installeren. Er zijn nu twee computeropstellingen beschikbaar. Ga om te beginnen naar de Microsoft Store en download Java Edition. Ten tweede heb je de mogelijkheid om Minecraft standalone Java Edition te gebruiken. De meerderheid van de gebruikers gaf aan dat de Java-editie perfect aan hun behoeften voldeed. De procedure voor het verwijderen van de huidige versie van Minecraft en het installeren van de Java-versie wordt hieronder beschreven.

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren.

2. Verwijder de Minecraft-map.

3. Druk op de Windows-toets, typ %localappdata% en klik op Openen.

4. Verwijder op dezelfde manier de Minecraft-map opnieuw.

5. Start het dialoogvenster Uitvoeren en typ appwiz.cpl en druk op Enter om Programma’s en onderdelen te openen.

6. Scroll naar beneden en klik met de rechtermuisknop op Minecraft en selecteer Installatie ongedaan maken in het menu dat verschijnt.

7. Start de pc vervolgens opnieuw op nadat u deze hebt verwijderd.

8. Ga nu naar de officiële Minecraft-website en download het uitvoerbare bestand ergens toegankelijk.

9. Start na de installatie de pc opnieuw op om te zien of het probleem van het niet kunnen verbinden met world minecraft is verholpen.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je hebt kunnen oplossen hoe je kon oplossen dat je geen verbinding kon maken met de wereld Minecraft in Windows 10. Laat ons weten welke techniek het meest voordelig voor je was. Zorg ervoor dat u onderstaand formulier gebruikt als u vragen of opmerkingen heeft.

  Hoe Windows-apps op Linux met Wine te draaien?

gerelateerde berichten