Fix Kan programma niet starten Toegang tot Visual Studio is geweigerd

Veel gebruikers meldden dat ze niet in staat waren om Visual Studio toegang tot het programma te starten, de fout werd geweigerd; deze fout kan optreden tijdens het debuggen van een programma. Gebruikers meldden dat het programma C++ niet kon starten terwijl ze probeerden hun programma’s uit te voeren op Visual Studio C++ 2017 en Visual Studio C++ 2015. Als u een van hen bent en op zoek bent naar een oplossing, bent u hier aan het juiste adres. Lees dit artikel om het probleem met het niet starten van het programma Visual Studio C++ op te lossen.

Hoe op te lossen Kan programma niet starten Toegang tot Visual Studio is geweigerd

Visual Studio is een programmeertaalcompiler. Visual Studio werd voor het eerst ontwikkeld door Microsoft in 1993 en was een van de eerste programmeertaalcompilers. Microsoft Visual Studio compileert momenteel voor C-, C++- en C++/CX-programmeertalen. De Microsoft Visual Studio bestaat uit de tools die een programmeur helpen bij het ontwikkelen en debuggen van de codes voor C++. Gebruikers kunnen fouten opsporen in Windows API, DirectX en .NET.

Microsoft Visual Studio is een cruciaal hulpmiddel dat ontwikkelaars en programmeurs helpt bij het schrijven van code voor hun projecten. De Visual Studio is uitgerust met een lijst met geavanceerde tools die gebruikers een eenvoudige interface bieden om te coderen. Enkele belangrijke functies van Microsoft Visual Studio worden hieronder gegeven:

 • Squiggles: Squiggles-tool geeft een waarschuwing aan de programmeur als er een mogelijk probleem is in hun code. Deze tool helpt een programmeur om de problemen in hun code onmiddellijk op te lossen.

 • Code Cleanup: Code Cleanup tool biedt een programmeur de mogelijkheid om hun volledige code te wissen met behulp van een enkele klik.

 • Refactoring: Refactoring-tool is een van de belangrijkste kenmerken van Visual Studio; deze tool helpt de gebruiker bij verschillende bewerkingen, zoals het intelligent hernoemen van variabelen en het extraheren van de code naar nieuwe regels.

 • IntelliSense: IntelliSense is een essentieel hulpmiddel van Microsoft Visual Studio; IntelliSense levert alle informatie over de code direct in de editor.

 • Visual Studio Search: dit is een van de handigste functies voor een programmeur in Visual Studio. Met de zoekfunctie van Visual Studio kan een programmeur alle benodigde tools op één plek in Visual Studio bieden.

 • Live Share: Een van de geavanceerde functies van Visual Studio, Live Share, biedt een programmeur de mogelijkheid om zijn codes in realtime met andere gebruikers te delen. De Visual Studio stelt de programmeurs ook in staat om de programmeertaal van hun keuze te kiezen.

 • Oproephiërarchie: wanneer een programmeur een coderingsmethode probeert te wijzigen, laat de tool Oproephiërarchie zien hoe een geselecteerde methode moet worden aangeroepen.

 • CodeLens: De CodeLens-tool helpt u met verschillende functies, zoals codereferenties, codewijzigingen, werkitems, unit-tests, gekoppelde bugs en codebeoordelingen zonder dat de programmeur de editor hoeft te verlaten.

 • Ga naar definitie: Met de tool Ga naar definitie heeft de programmeur rechtstreeks toegang tot de locatie van de functie.

 • Peek-definitie: De Peek-definitie is een belangrijk kenmerk van Microsoft Visual Studio; deze tool toont een programmeur de methode of een typedefinitie zonder een apart bestand te hoeven openen.

Redenen waarom het programma niet kan worden gestart Toegang tot Visual Studio is geweigerd Fout

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom het programma niet kan worden gestart. Toegang tot Visual Studio is geweigerd fout in Visual Studio. Enkele van de mogelijke redenen voor de fout worden hieronder vermeld:

 • Een van de mogelijke redenen waarom het programma Visual Studio C++ niet kan worden gestart, kan een antivirusprogramma van derden zijn. Dit komt omdat een antivirusprogramma een installatiebestand voor Visual Studio mogelijk heeft vergrendeld.
 • De programmeur die de installatiebestanden probeert te installeren, heeft geen beheerdersrechten om het bestand te installeren.
 • Er kunnen registerproblemen zijn met Microsoft Visual Studio.
 • Het installatieprogramma uitvoeren vanaf een ander station dan het station waarop Windows draait.
 • De aanwezigheid van corrupte systeembestanden kan deze fout ook veroorzaken.
 • Windows Firewall kan het opstarten van een project verstoren.

De volgende gids geeft u de methode om het niet starten van het programma Visual Studio toegang geweigerd fout te verhelpen.

Gebruikers hebben gemerkt dat tijdens een poging om een ​​code te debuggen met behulp van Visual Studio, ze een bericht hebben ontvangen dat de toegang is geweigerd, wat resulteert in een mislukte foutopsporing van de code. Deze fout deed zich voor toen een programmeur probeerde toegang te krijgen tot een van de installatiebestanden en vanwege een probleem werd de gevraagde toegang geweigerd door Visual Studios.

Methode 1: Verplaats het installatieprogramma naar C: Drive

Dit probleem kan optreden wanneer u het installatieprogramma uitvoert vanaf een andere schijf dan de schijf waarop Windows wordt uitgevoerd (meestal C: schijf). In een dergelijk geval kunt u het installatiebestand naar de C:-schijf verplaatsen.

Methode 2: Opstartproject instellen

U kunt ook geconfronteerd worden met het niet in staat zijn om het programma Visual Studio toegang te weigeren als u het startproject dat u wilt debuggen onjuist hebt ingesteld. Volg de onderstaande stappen om het op te lossen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het project dat u wilt debuggen.

2. Selecteer Instellen als opstartproject.

Methode 3: Log in als beheerder

Een gebrek aan beheerdersrechten kan deze fout ook veroorzaken tijdens een poging om een ​​bestand te installeren. Volg de onderstaande stappen om in te loggen als beheerder:

1. Druk op de Windows-toets, typ Command Prompt en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Typ de gegeven opdracht en druk op Enter om beheerdersrechten te activeren.

net user administrator /active: yes

3. Sluit het opdrachtpromptvenster en start het VS-project opnieuw.

Opmerking: Typ net user administrator /active: geen opdracht om de beheerdersrechten uit te schakelen.

Methode 4: Systeembestanden herstellen

Er kunnen problemen zijn met het systeem of geïnstalleerde bestanden, die kunnen worden opgelost met behulp van de ingebouwde tools. Lees onze handleiding over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om alle corrupte bestanden op uw computer te herstellen.

Wacht tot de opdrachten zijn uitgevoerd en controleer of het probleem is opgelost.

Methode 5: Registersleutels herstellen

U kunt proberen registersleutels te herstellen om de Visual Studio-fout op te lossen; bekijk de handleiding Back-up en herstel van het register op Windows voor meer informatie over Windows-registersleutels en hoe u deze kunt herstellen.

Methode 6: Uitsluiting toevoegen in Windows Firewall

U kunt een uitsluiting toevoegen in Windows Firewall om het probleem op te lossen dat het programma Visual Studio toegang is geweigerd, niet kan worden gestart. Volg de onderstaande stappen:

1. Typ en zoek in het menu Start naar Virus- en bedreigingsbeveiliging. Klik op Openen.

2. Klik op Instellingen beheren.

3. Klik op Uitsluitingen toevoegen of verwijderen.

4. Klik op het tabblad Uitsluiting op Een uitsluiting toevoegen en selecteer Bestand.

5. Navigeer nu naar de bestandsdirectory waar u het programma hebt opgeslagen en kies het originele bestand.

Wacht tot de tool is geladen en controleer of je het probleem hebt opgelost.

Methode 7: Uitsluiting toevoegen in antivirusprogramma (indien van toepassing)

Als uw antivirusprogramma fouten veroorzaakt in Visual Studio, kunt u proberen een uitsluiting toe te voegen in Antivirusprogramma om dit probleem op te lossen.

Opmerking: we hebben de stappen voor Avast Free Antivirus als voorbeeld weergegeven.

1. Open Avast Antivirus.

2. Klik op de menuoptie in de rechterbovenhoek.

3. Selecteer Instellingen in de vervolgkeuzelijst.

4. Ga op het tabblad Algemeen naar Geblokkeerde en toegestane apps.

5. Klik in het gedeelte Lijst met toegestane apps op APP TOESTAAN.

6. Klik nu op TOEVOEGEN, overeenkomend met het Visual Studio-pad, om het aan de witte lijst toe te voegen.

Opmerking: hieronder hebben we laten zien dat App Installer als uitsluiting wordt toegevoegd.

Methode 8: Windows Defender Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

U kunt ook proberen Windows Defender Firewall uit te schakelen om het probleem vanaf uw computer op te lossen. Lees onze handleiding Windows 10 Firewall uitschakelen om de Windows Defender-firewall op uw pc veilig uit te schakelen.

Nadat het probleem is opgelost, moet u ervoor zorgen dat u de Windows Firewall opnieuw inschakelt. Een apparaat zonder beveiligingssuite is altijd gevoelig voor malware-aanvallen.

Methode 9: Antivirusprogramma uitschakelen (indien van toepassing)

Het is gebruikelijk dat Visual Studio-fouten optreden als gevolg van antivirusproblemen; misschien wilt u antivirusprogramma’s op uw computer uitschakelen. Bekijk de handleiding Antivirus tijdelijk uitschakelen in de Windows 10-handleiding om een ​​antivirusprogramma op uw systeem uit te schakelen.

Methode 10: Instellingen voor gebruikersaccountbeheer aanpassen

Bij deze methode kunt u alle UAC-prompts op de pc uitschakelen. Met andere woorden, u ontvangt geen UAC-prompt voor enige activiteit op de pc. Hierdoor kunt u elk installatiebestand installeren zonder te reageren op de downloadbeperkingen die door de beheerder zijn ingesteld. Volg de onderstaande stappen om de UAC-instellingen aan te passen en het probleem op te lossen dat het programma niet kan worden gestart. Visual Studio-toegang is geweigerd.

1. Druk op de Windows-toets en typ Configuratiescherm en klik vervolgens op Openen.

2. Stel Bekijken op als categorie in en selecteer vervolgens de optie Systeem en beveiliging in het beschikbare menu.

3. Klik op Beveiliging en Onderhoud.

4. Klik vervolgens op Instellingen gebruikersaccountbeheer wijzigen.

5. Sleep de schuifregelaar naar beneden naar de optie Nooit melden en klik op OK.

Opmerking: Voer het systeemwachtwoord in als daarom wordt gevraagd. Deze instelling zal de pc wijzigen en nooit om beheerdersrechten vragen totdat u de voorkeur opnieuw instelt met behulp van de selector.

Methode 11: Schakel gebruikersaccount over naar beheerdersprofiel

U kunt dit probleem oplossen door uw gebruikersprofiel over te schakelen naar het beheerdersprofiel. Volg de onderstaande stappen:

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ netplwiz en klik op OK om het venster Gebruikersaccounts te openen.

Opmerking: netplwiz is een opdrachtregel waarmee het beveiligingswachtwoord dat voor de pc is ingesteld, wordt verwijderd.

3. Selecteer uw account op het tabblad Gebruikers.

4. Klik op Eigenschappen.

5. Ga naar het tabblad Groepslidmaatschap en kies de Beheerder om hier een beheerdersaccount van te maken.

6. Klik op Toepassen > OK.

Methode 12: Visual Studio-instellingen opnieuw instellen

Als geen van de bovenstaande methoden voor u werkte, kunt u alle VS-instellingen terugzetten naar de standaardinstellingen. Volg de onderstaande stappen om het probleem met het niet starten van het programma Visual Studio C++ op te lossen.

1. Open het programma Visual Studio op uw pc.

2. Klik op Tools in de menubalk.

3. Selecteer Instellingen voor importeren en exporteren…

4. Kies Reset alle instellingen in de wizard Instellingen importeren en exporteren en klik op Volgende >.

5. Kies Ja, sla mijn huidige instellingen op en klik op Volgende >.

Let op: je kunt ook Nee kiezen, gewoon instellingen resetten en mijn huidige instellingen overschrijven.

6. Klik vervolgens op Voltooien.

7. Nadat de instellingen zijn gereset, klikt u op Sluiten om de wizard te sluiten.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u het probleem met het starten van het programma Visual Studio is geweigerd op uw computer hebt kunnen oplossen. Reageer en laat ons weten welke methode voor u heeft gewerkt. Als je vragen, vragen of suggesties hebt, voel je vrij om ze met ons te delen. Laat ons ook weten wat je de volgende keer wilt leren.

  Wat zijn USB Gen 1, Gen 2 en Gen 2×2?

gerelateerde berichten