Fix Keka Error Code 2 op macOS

Keka is een van de beste en snelste compressie- en extractietools voor Mac-gebruikers, die voornamelijk wordt gebruikt om een ​​groot bestand op te splitsen in kleinere bestanden. Als er bijvoorbeeld een ISO-bestand van 15 GB is dat moet worden overgebracht naar een externe harde schijf of per post moet worden verzonden, is de limiet echter maximaal 5 GB. Dus Keka kan dat bestand van 15 GB comprimeren in 3 delen van elk 5 GB of minder, afhankelijk van de voorkeur. In deze handleiding hebben we dus alles behandeld wat u moet weten over de Keka-app, hoe u deze kunt gebruiken om een ​​groot bestand te comprimeren, alle vragen over het oplossen van keka-foutcode 2, hoe u keka installeert en hoe u de installatie ongedaan maakt. keka.

Inhoudsopgave

Hoe Keka Error Code 2 op macOS te repareren

In dit artikel hebben we uitgelegd over de Keka-app, de functies ervan, het gebruik van de app, oplossingen om foutcode 2 op te lossen en hoe u de Keka-app op macOS in detail kunt verwijderen of installeren.

Hoe de Keka-app op macOS te gebruiken

Keka heeft een eenvoudige interface met minimale en geschikte opties en instellingen, het is best mooi en schoon, wat het supergemakkelijk te gebruiken maakt. Hier presenteren we een korte handleiding over het uitpakken van een bestand met Keka en, nog belangrijker, hoe een groot bestand te comprimeren/splitsen in meerdere kleinere bestanden.

Wat is het gebruik van de Keka-app?

  • Extractie van bestanden en gegevens uit gecomprimeerde mappen.
  • Bestanden en gegevens comprimeren om de bestandsgrootte te verkleinen.
  • Een extreem groot bestand opsplitsen in collectieve kleinere bestanden.
  • Een bestand versleutelen met een wachtwoord.

Enkele functies van de Keka-app

  • Kan meerdere gelijktijdige bewerkingen uitvoeren.
  • Verwijdert of verplaatst de zip-map automatisch naar de prullenbak na extractie.
  • Optie om het standaard extractieformaat en de methode (snelheid) in te stellen.
  • Standaard voorinstellingen beschikbaar voor gesplitste compressie, zoals 1,4 diskette, 4,7 GB dvd, 25 GB Blu-ray (SL).
  • Optie om uit te pakken in een submap.
  Hoe elke iOS- en macOS-achtergrond ooit te downloaden

Hoe een bestand op Keka . te comprimeren

Compressie, zoals de naam al doet vermoeden, gaat het bestand comprimeren in een zip-map en de bestandsgrootte verkleinen omdat het vergelijkbare bestandselementen en gegevens verwijdert, die in de oorspronkelijke staat kunnen worden hersteld door het te decomprimeren. Doe het volgende om een ​​bestand te comprimeren met Keka:

1. Open de Keka-app.

2. Kies het formaat waarin u het bestand wilt comprimeren.

3. Selecteer de methode (compressiesnelheid). Zet het op Normaal voor het beste resultaat.

4. Sleep het bestand naar het Keka-venster.

5. Een nieuw gecomprimeerd bestand wordt aangemaakt in hetzelfde venster/dezelfde locatie.

Extractie betekent het verwijderen van de gegevens/bestanden uit het gecomprimeerde/gezipte bestand. Voer de volgende stappen uit om een ​​bestand uit te pakken:

1. Klik met de rechtermuisknop op uw bestand, beweeg de cursor over de optie Openen met en klik op Keka.

Nadat u op Keka hebt geklikt, worden de bestanden in hetzelfde venster onmiddellijk uitgepakt.

Opmerking: u kunt ook de standaardmap voor extractie instellen als u deze vaak gebruikt. Om de standaardmap in te stellen, opent u de Keka-app> Druk op Command + kommatoets> ga vervolgens naar het tabblad Extractie en wijzig de standaardlocatie van het vervolgkeuzemenu Extract naar locatie.

Lees voor meer spannende trucs en tips onze gids over Keka MacOS File Archiver.

Hoe een groot bestand in meerdere kleinere bestanden te splitsen

Als u een Mac-gebruiker bent, weet u waarschijnlijk dat het kiezen van het Ex-FAT-formaat voor een harde schijf werkt en zowel op Mac- als Windows-besturingssystemen ondersteunt. Het nadeel hiervan is echter dat het slechts bestanden tot 4 GB tegelijk kan overbrengen. Als de bestandsgrootte 4,2 GB is, kan deze niet worden overgebracht naar een harde schijf. In dergelijke gevallen kunnen grote bestanden zoals 25 GB Blu-ray-films of enorme Windows ISO-bestanden worden gecomprimeerd en opgedeeld in kleinere bestanden voor eenvoudige overdracht. Zo splitst u een bestand in kleinere bestanden:

1. Open de Keka-app.

2. Selecteer het formaat waarin u het bestand wilt comprimeren.

3. Voer in het gedeelte Splitsen de hoeveelheid in waarin u elk bestand wilt splitsen. We nemen bijvoorbeeld een videobestand van 81 MB en we willen het bestand opsplitsen in elk 10 MB. Daarvoor gaan we 10 MB invoeren in het gedeelte Splitsen. U kunt het bedrag naar uw voorkeur en bestandsgrootte invoeren.

4. Sleep het bestand naar het Keka-venster. En de compressie zal beginnen.

De zip-bestanden worden gemaakt op dezelfde locatie als het originele bestand. Nu is een enkel videobestand verdeeld in 9 bestanden, en je moet nadenken over hoe je het terug kunt brengen naar zijn oorspronkelijke vorm. Klik gewoon op een van de gecomprimeerde bestanden en het wordt automatisch terug uitgepakt naar de oorspronkelijke staat en locatie.

Bestandsindelingen ondersteund door Keka

Keka kan bestanden uitpakken van 7Z, ZIP, RAR, ZIPX, TAR, GZIP, BZIP2 XZ, LZIP, ISO, DMG, ZSTD, BROTLI, LRZIP, EXE, CAB, LZMA, MSI, WIM, JAR, PAX, JAR, IPA, WAR-, APK-, XIP-, APPX-, XPI-, IS3-, WPRESS-, CPIO-, CPT-, CPGZ- EN SPK-formaten.

Het kan bestanden comprimeren in ZIP-, TAR-, ISO-, 7Z-, GZIP-, LZIP-, BZIP2-, XZ-, DMG-, BROTLI-, LRZIP ZSTD-, WIM- en AAR-formaten.

Wat zijn de redenen achter Keka Error Code 2?

Meestal is de reden achter Keka-foutcode 2 of foutcode 2 met behulp van “p7zip” Fatale fout treedt op tijdens het uitpakken of decomprimeren van de bestanden vanwege een defect of onvolledig gedownload bestand. Andere factoren zijn onder meer andere applicatie-interferentie, fouten in systeembestanden en niet-overeenkomende bestandsindelingen.

Hier zijn de methoden om het probleem met Keka-foutcode 2 op te lossen.

Methode 1: Start het systeem opnieuw

Dit is de gemakkelijkste maar meest effectieve manier om eventuele fouten of vervelende bugs op te lossen door simpelweg je Mac opnieuw op te starten. Het systeem herstelt automatisch alle tijdelijke fouten die worden veroorzaakt door systeemverwarring of andere applicatie-interferentie. Het zal ook wat geheugen vrijgeven dat wordt verbruikt door achtergrond-apps. Als je nog steeds Keka-foutcodes tegenkomt, probeer dan de volgende methode die hieronder wordt vermeld.

Methode 2: Controleer en gebruik de juiste indeling

De belangrijkste reden achter Keka-foutcode 2 is het kiezen van het verkeerde formaat/de verkeerde extensie voor bestandsdecompressie. Het gebeurt vaak met het rar-formaat tijdens het decomprimeren van de gescheiden/gesplitste bestanden. De beste oplossing om dit probleem op te lossen, is door de extensie te hernoemen volgens de bestandsindeling en de ondersteunde. Ga als volgt te werk om de indeling van een bestand op de Mac te wijzigen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op Hernoemen om het bestand te hernoemen.

2. Typ het nieuwe formaat en druk op de Enter-toets.

3. Bevestig door te klikken op Gebruik .png-formaat.

Zorg ervoor dat het bestand dat u decomprimeert volledig is gedownload of overgedragen, en dat het het brede scala aan extractieformaten van Keka ondersteunt. Probeer het bestand opnieuw te downloaden of over te zetten voor het geval er de vorige keer een fout was opgetreden.

Opmerking: alle formaten die door Keka worden ondersteund, worden hieronder in deze handleiding vermeld.

Methode 4: Sluit andere compressie-apps

Als u meerdere extractietools/apps samen gebruikt, zal het probleem met Keka-foutcodes waarschijnlijk optreden omdat het bestand dat u wilt comprimeren of decomprimeren in gebruik is met een andere applicatie. Of elke andere archiverings-app die op de achtergrond wordt uitgevoerd, kan ook van invloed zijn en tot fouten leiden. Sluit daarom alle andere archiverings-/compressie-apps & tools.

Opmerking: als je al heel lang een Mac gebruikt, weet je waarschijnlijk dat het klikken op de Rode Kruis-knop in de linkerhoek van het venster het programma niet volledig zal sluiten en nog steeds op de achtergrond zal openen. Volg de onderstaande stappen om een ​​applicatie volledig af te sluiten.

App op Mac afsluiten:

De meeste nieuwe Mac-gebruikers weten misschien niet hoe ze applicaties volledig moeten afsluiten, waardoor de batterij sneller leeg kan raken en ook de algehele prestaties kunnen worden beïnvloed. Er zijn meerdere manieren om een ​​app volledig te sluiten. Hier zijn enkele manieren om apps op Mac te sluiten:

1. Druk op Command + Q-toets.

2. Klik met de rechtermuisknop op het toepassingspictogram op het dock en klik op Afsluiten.

3. Als de Keka MacOS File Archiver-toepassing vastloopt en niet reageert of als u meerdere apps tegelijk wilt sluiten, klik dan op het Apple-logo in de linkerbovenhoek en klik op Forceer stop. Selecteer daarna de apps die u wilt afsluiten, klik op Forceer stop en bevestig dit door nog een keer op Forceer stop te klikken.

4. Of klik eenvoudig op de naam van de toepassing in de menubalk en klik op Afsluiten.

Methode 5: Keka-app opnieuw installeren

Als geen van de methoden voor u werkt, kunt u ten slotte proberen de Keka MacOS File Archiver-app opnieuw te installeren. Eerst moet u Keka verwijderen en vervolgens opnieuw installeren. Om Keka op MacOS te installeren en te verwijderen, worden de stappen hieronder in detail vermeld.

Stap 1: Keka op Mac verwijderen

1. Klik op het Finder-pictogram of druk tegelijkertijd op de Command + N-toets op het bureaublad.

2. Klik op Toepassingen.

3. Selecteer Keka, klik met de rechtermuisknop op Verplaatsen naar prullenbak of druk tegelijkertijd op de Command + Delete-toets.

4. Klik vervolgens op het prullenbakpictogram op het dock. Klik op Leeg en bevestig dit door op Prullenbak leegmaken te klikken.

Hoe te repareren Microfoon werkt niet op Mac

Stap 2: Installeer Keka op Mac

Keka MacOS File Archiver is een lichtgewicht applicatie en volledig gratis te gebruiken. De gebruikersinterface is vrij eenvoudig en u hebt alleen een eenmalige zelfstudie nodig om de basis te leren kennen. Volg deze stappen om Keka op uw Mac-apparaat te installeren om het probleem met Keka-foutcode 2 op te lossen.

1. Ga naar de Officiële Pagina van Keka of haal het gewoon uit de Mac App Store, wat we niet aanbevelen omdat het je $ 4,99 kost.

2. Ga vervolgens naar uw downloadmap en dubbelklik op het Keka-1.2.56.dmg-bestand om het te installeren.

3. Sleep daarna het Keka-pictogram naar het pictogram van de toepassingsmap.

4. Dubbelklik op het mappictogram Programma’s en dubbelklik vervolgens op de Keka-app.

5. Elke applicatie die buiten de Mac App Store wordt gedownload, vereist extra toestemming. Klik dus op Openen om toestemming te verlenen om Keka te installeren. En klaar. Veel plezier met het gebruik van de app.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

V. Beste alternatieve app voor Keka voor Windows OS?

antw. Keka is niet beschikbaar op Windows. Maar er zijn veel vergelijkbare compressietoepassingen zoals Keka voor Windows, die grote bestanden in kleinere bestanden kunnen splitsen. 7-Zip en WinRAR zijn bekende compressietoepassingen die op Windows OS kunnen worden gebruikt voor het splitsen van grote bestanden.

V. Zal er verlies van videokwaliteit optreden tijdens het comprimeren?

antw. Kortom, ja, er is misschien weinig verschil. Er zijn tegenwoordig talloze verschillende soorten videocompressietools beschikbaar, dus de compressiekwaliteit van de video hangt van veel factoren af, zoals welke tool/app wordt gebruikt, resolutie, kwaliteitsinstellingen, snelheid, enz.

V. Wat is het verschil tussen rar-, zip- en 7z-formaten?

antw. Alle 3 zijn compressieformaten en lijken erg op elkaar. Het enige verschil is de compressiegrootte, verhouding en snelheid, die kunnen verschillen afhankelijk van het bestandsformaat en de grootte.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat u het Keka-foutcode 2-probleem hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke methode voor u werkte en welke niet om Keka MacOS File Archiver-fouten op te lossen. Als u vragen of suggesties heeft met betrekking tot technische vragen, aarzel dan niet om ze in de opmerkingen hieronder te plaatsen.

gerelateerde berichten