Fix Logitech G533 Mic werkt niet in Windows 10

Logitech is een van de goedkope en beste platforms waar u computeraccessoires van hoge kwaliteit kunt krijgen. Enkele opmerkelijke producten van Logitech zijn koptelefoons en headsets. Als je een pro-speler bent in je games, zou je zeker weten over Logitech G533. De Logitech G533-microfoon biedt een hoogwaardig audio-effect met een batterijduur van meer dan 15 uur. Een van de meest geliefde kenmerken van deze Logitech G533-hoofdtelefoon is een lichtgewicht ontwerp en ongelooflijke ruisonderdrukkingstechnologie. Temidden van al deze voordelen hebben maar weinig Windows-gebruikers geklaagd over het probleem dat Logitech G533 Mic niet werkt op een Windows 10-pc. Zit jij ook met hetzelfde probleem, dan ben je hier aan het juiste adres! Deze gids helpt u het probleem met de Logitech G533-microfoon op te lossen met effectieve hacks voor probleemoplossing. Dus lees verder!

Hoe te repareren Logitech G533 Mic werkt niet in Windows 10

Als u wordt geconfronteerd met een Logitech G533-microfoon die niet werkt terwijl u geniet van uw audio-inhoud, is de meest waarschijnlijke reden te wijten aan onjuiste configuraties van geluidsinstellingen. Hoewel dit probleem veel versies van Windows treft, worstelen veel gebruikers met dit probleem in Windows 10. Hier volgen enkele veelvoorkomende redenen die bijdragen aan het besproken probleem op uw computer.

 • Het volume kan gedempt of erg laag zijn.
 • De audioverbeteringsfuncties zijn ingeschakeld op de pc.
 • Andere toepassingen op uw pc gebruiken audio.
 • Verouderde audiostuurprogramma’s in computers.
 • Beschadigde kabels, stekkers en poorten.
 • Er wordt geen toegang verleend voor het gebruik van een microfoon.
 • Verouderd Windows-besturingssysteem.
 • Verouderde/incompatibele audiostuurprogramma’s.
 • Aanwezigheid van corrupte bestanden op pc.
 • Er zijn maar weinig essentiële Windows Audio-services die niet zijn ingeschakeld.

Ga nu verder met het volgende gedeelte om het probleem met de Logitech G533-microfoon op te lossen.

In dit gedeelte komt u meer te weten over de methoden voor probleemoplossing waarmee u problemen met de microfoonaudio van Windows 10 Logitech G533 kunt oplossen. Implementeer de methoden volgens de instructies in dezelfde volgorde om perfecte resultaten te krijgen.

Voorafgaande controles

Voordat u naar de geavanceerde methoden voor probleemoplossing gaat, kunt u met een paar eenvoudige hacks het probleem met het Logitech G533-microfoongeluid binnen enkele klikken oplossen. Zorg ervoor dat uw pc aan al deze voorafgaande controles voldoet en toch, als u geen oplossing hebt gevonden, gaat u naar het volgende gedeelte.

1. Start uw pc opnieuw op en eventuele tijdelijke problemen met de computer worden opgelost.

2. Zorg ervoor dat u een Logitech G533-microfoon van hoge kwaliteit gebruikt en dat deze stevig op uw pc is geplaatst.

3. Last but not least, zorg ervoor dat u zich niet in een lawaaierige omgeving bevindt met verkeersgeluiden of menigtegeluiden op de achtergrond.

Methode 1: Basismethoden voor probleemoplossing

1A. Hardwareschade controleren

Als u geen oplossing hebt gevonden met de bovenstaande voorlopige controles, is het tijd om te controleren of er externe schade is aan de externe luidsprekers, microfoon en andere audioapparaten die aan het probleem hebben bijgedragen.

1. Controleer uw Logitech G533-microfoon op schade of kapotte podium.

Afbeelding van Stephanie Robertson via Pixabay

2. Koppel uw apparaat los van uw computer en koppel alle externe apparaten los die erop zijn aangesloten.

3. Wacht even en start uw pc opnieuw op.

4. Sluit vervolgens uw Logitech G533-microfoon aan op uw Windows 10-pc en controleer of dit werkt. Als dit niet het geval is, gaat u naar de volgende methode voor probleemoplossing.

1B. Controleer audio-uitgang

Als u meer dan één audio-uitvoerapparaat gebruikt, moet u bevestigen wanneer het apparaat als uitvoerapparaat wordt gebruikt. Volg de onderstaande stappen om de audio-uitvoer op uw Windows 10-pc te controleren.

1. Klik op het pictogram Luidsprekers in de rechterbenedenhoek van het scherm.

2. Klik nu op het pijlpictogram om de lijst met op de computer aangesloten audioapparaten uit te vouwen.

3. Selecteer vervolgens het afspeelapparaat (naar keuze) en zorg ervoor dat de audio wordt afgespeeld via het geselecteerde apparaat.

Als deze methode u niet helpt om het probleem met de Logitech G533 Mic op te lossen, gaat u verder met de volgende.

1C. Controleer de geluidsinstellingen

Bij deze methode moet u controleren of de geluidsinstellingen correct zijn en compatibel zijn met het audioapparaat dat u gebruikt. Dit helpt u om het probleem met de Logitech-headsetmicrofoon op te lossen door de onderstaande stappen te volgen.

  Hoe u Ubuntu en Bash kunt laten werken op Windows 10

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Luidsprekers in de rechterbenedenhoek van het scherm en klik op Volumemixer openen.

2. Nu wordt een set volumeregelaars geopend. Zorg ervoor dat niet alle volumeniveaus zijn gedempt. Als u een rode cirkel met een lijn vindt, schakelt u het volumeniveau weer in.

3. Druk nu tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

4. Klik nu op Systeeminstelling.

5. Klik vervolgens op Geluid in het linkerdeelvenster en klik op Apparaateigenschappen onder het menu Uitvoer, zoals weergegeven.

6. Zorg ervoor dat het vakje Uitschakelen niet is aangevinkt.

7. Herhaal stap 5-6 voor invoerapparaten zoals afgebeeld.

Controleer nu of u de audioproblemen met de microfoon met Windows 10 Logitech G533 hebt opgelost.

1D. Systeembestanden herstellen

Voor een perfecte geluidskwaliteit moeten enkele essentiële bestanden en programma’s op uw pc werken. Maar als ze corrupt of verkeerd geconfigureerd zijn, zult u te maken krijgen met een probleem met de Logitech-headsetmicrofoon die niet werkt. Gelukkig kunnen al deze corrupte, verkeerd geconfigureerde bestanden worden gerepareerd met behulp van de ingebouwde hulpprogramma’s van uw Windows 10-pc, namelijk System File Checker en Deployment Image Servicing and Management. Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

Wacht tot de opdrachten zijn uitgevoerd en controleer of het probleem met het Logitech G533-microfoongeluid niet werkt.

1E. Windows bijwerken

Als er nieuwe Microsoft-updates in afwachting zijn om op uw pc te worden geïnstalleerd, kunnen enkele bugs en problemen niet op uw computer worden opgelost. Zoals door veel gebruikers wordt gesuggereerd, kunt u met het bijwerken van Windows 10-computers het probleem met de Windows 10-audiofout oplossen Logitech G533-microfoon werkt niet. Volg onze gids Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren om uw Windows 10-computer bij te werken.

Controleer na het bijwerken van uw Windows-besturingssysteem of u toegang hebt tot audio op uw Windows 10-pc.

Methode 2: Voer de probleemoplosser voor audio uit

U moet zich bewust zijn van het feit dat uw pc een ingebouwde tool voor probleemoplossing bevat om eventuele problemen en fouten automatisch op te lossen. De audioapparaten die op uw computer zijn aangesloten en de ingebouwde audioapparaten worden gescand en de problemen die met het proces samenhangen, worden opgelost.

1. Start de Windows-instellingen.

2. Klik op de instelling Update & Beveiliging.

3. Selecteer het menu Problemen oplossen in het linkerdeelvenster.

4. Selecteer vervolgens Audio afspelen en klik op de optie Probleemoplosser uitvoeren.

5. Wacht tot de probleemoplosser problemen detecteert en volg de instructies op het scherm om de oplossing toe te passen.

Methode 3: Sluit andere programma’s met audio

Wanneer het audiohulpprogramma door andere programma’s op uw pc met Windows 10 wordt gebruikt, kunt u met de Logitech G533-microfoonaudioproblemen te maken krijgen. Om het probleem op te lossen, wordt u geadviseerd om alle andere programma’s of toepassingen die op de achtergrond worden uitgevoerd een voor een af ​​te sluiten of ze te dwingen af ​​te sluiten met behulp van Taakbeheer. Volg hiervoor onze handleiding over het beëindigen van een taak in Windows 10.

Methode 4: Herstart Windows Verkenner-processen

Sommige gebruikers hebben gemeld dat het opnieuw opstarten van Windows Verkenner-processen zal helpen om het probleem met de Logitech G533 Mic op te lossen die niet werkt. Volg de onderstaande instructies om hetzelfde te doen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.

2. Klik op het tabblad Processen op Windows Verkenner en selecteer de knop Opnieuw opstarten.

3. Nu wordt Windows Verkenner opnieuw opgestart en wordt het probleem met de microfoon van Windows 10 Logitech G533 nu opgelost.

Methode 5: Audiotoegang toestaan ​​voor audio-apps

Er is een lijst met toepassingen en programma’s op uw computer die toegang hebben voor het gebruik van audioapparaten. Als uw Logitech G533-microfoontoepassing niet in de lijst staat, kunt u geen audio-inhoud horen die bijdraagt ​​aan de besproken fout. Zorg er daarom voor dat de audio-instellingen voor je game op je pc zijn ingeschakeld door de onderstaande stappen te volgen.

1. Start de Windows-instellingen door de Windows + I-toetsen tegelijk in te drukken.

2. Klik nu op Privacy-instelling.

3. Blader hier naar beneden in het linkerdeelvenster en klik op de optie Microfoon. Zorg ervoor dat Apps toegang krijgen tot uw microfoonoptie zijn ingeschakeld zoals weergegeven.

Opmerking: start Geluidsinstellingen vanuit het zoekmenu en selecteer het juiste invoerapparaat (Microfoon (2 High-Definition Audio Device)) als standaard.

Controleer vervolgens of het probleem met het Logitech G533-microfoongeluid niet werkt.

Methode 6: Audioapparaat instellen als standaardapparaat

Als u een audioapparaat zoals Logitech G533-microfoon of -luidsprekers gebruikt, moet u ervoor zorgen dat dit als standaardapparaat is ingesteld of niet. Laten we een geval aannemen van het aansluiten van een externe monitor (die geen ingebouwde luidsprekers heeft) op uw pc. Als deze monitor is ingesteld als standaard uitvoerapparaat, hoort u geen geluid. U moet uw audioapparaat instellen als het standaardapparaat zoals hieronder wordt aangegeven om het probleem met de Logitech G533 Mic op te lossen die niet werkt.

  Hoe de Windows 11 ISO te krijgen

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Luidsprekers in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer de optie Geluiden.

2. Schakel vervolgens over naar het tabblad Afspelen en klik met de rechtermuisknop op het audioapparaat dat u als standaardapparaat wilt instellen.

3. Selecteer nu de optie Instellen als standaardapparaat zoals gemarkeerd en klik op Toepassen>OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 7: Geluidskaart opnieuw inschakelen

U kunt het probleem met de Logitech-headsetmicrofoon die niet werkt eenvoudig oplossen door de geluidskaart opnieuw op te starten volgens de onderstaande instructies.

1. Druk op de Windows-toets en typ Apparaatbeheer en klik vervolgens op Openen.

2. Vouw vervolgens Geluid-, video- en gamecontrollers uit door erop te dubbelklikken.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw geluidskaart en selecteer de optie Apparaat uitschakelen.

4. Bevestig nu de prompt door op Ja te klikken en uw computer opnieuw op te starten. Herhaal vervolgens stap 1-2.

5. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw geluidskaart en selecteer de optie Apparaat inschakelen.

6. Probeer nu een willekeurig geluid in uw audiotoepassing af te spelen en controleer of het probleem is opgelost of niet.

Methode 8: Audioverbeteringen uitschakelen

Als u merkt dat uw audio goed werkt voor andere multimediabronnen, maar het geluid lijkt van lage kwaliteit of ruis in de Logitech G533 Mic, wordt u geadviseerd de samplefrequentie te wijzigen. Een samplefrequentie met een lage frequentie kan ertoe leiden dat de microfoon van de Logitech-headset niet werkt. U kunt een samplefrequentie met een hogere frequentie selecteren door de onderstaande stappen te volgen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Luidsprekers in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer de optie Geluiden.

2. Schakel vervolgens over naar het tabblad Afspelen en selecteer het audioapparaat gevolgd door de knop Eigenschappen zoals weergegeven.

3. Schakel vervolgens over naar het tabblad Geavanceerd en zorg ervoor dat u in het vervolgkeuzemenu onder Standaardindeling het hoogste frequentiebereik selecteert (24-bit, 48000 Hz).

Opmerking: zorg ervoor dat de optie Audioverbeteringen uitschakelen is uitgeschakeld onder Signaalverbeteringen, zoals weergegeven.

4. Klik op Toepassen en vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan.

Controleer of de Logitech G533 Mic niet meer werkt. Als dit het geval is, past u de verschillende niveaus van frequentiebereiken aan door deze stappen te herhalen en te bevestigen welk bereik het probleem oplost.

Methode 9: Audioservices opnieuw starten

Er zijn maar weinig essentiële Windows-audioservices die u zullen helpen voorkomen dat Logitech G533 Mic niet werkt. Als deze services zijn uitgeschakeld, kunt u verschillende conflicten tegenkomen. Daarom wordt u geadviseerd om enkele essentiële audioservices opnieuw op te starten volgens de onderstaande stappen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Services en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Blader nu naar beneden en dubbelklik op Windows Audio-service.

3. Selecteer nu in het nieuwe pop-upvenster Opstarttype op Automatisch, zoals afgebeeld.

Opmerking: Als de servicestatus Gestopt is, klikt u op de knop Start. Als de servicestatus Actief is, klikt u op Stoppen en opnieuw starten.

4. Klik op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

5. Herhaal al deze stappen voor andere Windows-services zoals Windows Audio Endpoint Builder en Remote Procedure Call (RPC) en controleer of u het probleem hebt opgelost.

Methode 10: Exclusieve toegang voor audioapparaat weigeren

Maar als u worstelt met het probleem dat de Logitech G533-microfoon niet werkt, moet u ervoor zorgen dat geen enkel ander programma de exclusieve controle over uw audioapparaat overneemt. U kunt de besproken functie uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen om het probleem met de Logitech-headsetmicrofoon op te lossen.

1. Start de instelling Geluiden.

2. Selecteer vervolgens uw audioapparaat en klik op de knop Eigenschappen zoals weergegeven.

3. Zorg ervoor dat op het tabblad Algemeen de optie Apparaatgebruik is ingesteld op Dit apparaat gebruiken (inschakelen) zoals weergegeven. Klik op Toepassen>OK als u wijzigingen heeft aangebracht.

4. Schakel nu over naar het tabblad Geavanceerd en zorg ervoor dat onder het menu Exclusieve modus de volgende opties zijn uitgeschakeld.

 • Toestaan ​​dat apps de exclusieve controle over dit apparaat overnemen.

 • Geef exclusieve modustoepassingen prioriteit.

Opmerking: zodra u de optie Applicaties toestaan ​​exclusieve controle over dit apparaat uit te vinken, wordt de optie exclusieve modus-applicaties prioriteit geven automatisch uitgeschakeld.

5. Klik ten slotte op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan. Nu zou u de geluidsproblemen met de Logitech G533-microfoon hebben opgelost.

Methode 11: Audiostuurprogramma’s bijwerken of terugdraaien

Volg de gegeven stappen om audiostuurprogramma’s bij te werken of terug te draaien om het probleem met de Logitech-headsetmicrofoon op te lossen.

Optie I: audiostuurprogramma’s bijwerken

Verouderde en incompatibele audiostuurprogramma’s zullen er altijd toe leiden dat de Logitech G533 Mic niet werkt. Zorg er altijd voor dat u een bijgewerkte versie van audiostuurprogramma’s gebruikt en als uw computer niet over de nieuwste stuurprogramma’s beschikt, wordt u geadviseerd deze bij te werken volgens de instructies in onze handleiding Realtek HD Audio-stuurprogramma’s bijwerken in Windows 10.

Nadat u uw audiostuurprogramma’s hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie, controleert u of u de geluidsproblemen met de Logitech G533-microfoon hebt opgelost.

Optie II: updates van audiostuurprogramma’s terugdraaien

Soms kan de huidige versie van audiostuurprogramma’s Logitech G533-audioconflicten veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. Dit proces wordt terugdraaien van stuurprogramma’s genoemd en u kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10.

Wacht tot de vorige versies van stuurprogramma’s op uw Windows 10-pc zijn geïnstalleerd. Als u klaar bent, controleert u of u het probleem hebt opgelost.

Methode 12: Audiostuurprogramma’s opnieuw installeren

Incompatibele stuurprogramma’s moeten opnieuw worden geïnstalleerd om alle audiogerelateerde problemen op te lossen. U wordt geadviseerd apparaatstuurprogramma’s alleen opnieuw te installeren als u geen oplossing kunt krijgen door ze bij te werken. Stappen om stuurprogramma’s opnieuw te installeren zijn heel eenvoudig en u kunt dit doen door een toepassing van derden te gebruiken of door de stappen handmatig uit te voeren volgens de instructies in onze handleiding Stuurprogramma’s verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10

Nadat u de audiostuurprogramma’s opnieuw hebt geïnstalleerd, controleert u of u audio kunt horen terwijl u ze afspeelt op het Logitech G533-apparaat.

Methode 13: Logitech Gaming Software opnieuw installeren

Als geen van de methoden u heeft geholpen om het probleem met de Logitech-headsetmicrofoon op te lossen, probeer dan de Logitech Gaming-software te verwijderen en opnieuw te installeren. Als u dit Logitech-programma opnieuw installeert, kunnen de bugs met uw Logitech-apparaten zoals een microfoon worden opgelost. Alle veelvoorkomende problemen met een softwareprogramma kunnen worden opgelost wanneer u de toepassing volledig van uw computer verwijdert en opnieuw installeert. Hier zijn enkele stappen om hetzelfde te implementeren.

Stap I: Via het Configuratiescherm

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Stel Weergave in op > Categorie en klik vervolgens op Een programma verwijderen onder het menu Programma’s, zoals weergegeven.

3. Het hulpprogramma Programma’s en functies wordt geopend en zoekt nu naar Logitech-gamesoftware.

4. Klik nu op Logitech-gamingsoftware en selecteer de optie Verwijderen zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

5. Bevestig nu de vraag Weet u zeker dat u Logitech Gaming Software wilt verwijderen? door op Ja te klikken. Raadpleeg de foto.

6. Start de computer opnieuw op nadat u alle bovengenoemde stappen hebt voltooid.

Stap II: Cachebestanden verwijderen

1. Klik op het Windows-zoekvak en typ %appdata%

2. Selecteer de map App Data Roaming en navigeer naar het volgende pad.

C:UsersUSERNAMEAppDataLocalLogitechLogitech Gaming Softwareprofiles

3. Klik nu met de rechtermuisknop en verwijder het.

4. Klik nogmaals op het Windows-zoekvak en typ %LocalAppData%

5. Zoek de map Logitech Gaming Software met behulp van het zoekmenu en verwijder deze.

Nu hebt u de Logitech-gamingsoftware met succes van uw pc verwijderd. Volg nu de onderstaande stappen om hetzelfde opnieuw te installeren.

Stap III: Logitech Gaming Software opnieuw installeren

1. Bezoek de officiële Logitech Gaming-softwaresite om de software op uw computer te installeren.

2. Ga naar Mijn downloads en dubbelklik op LGS_9.02.65_x64_Logitech (dit hangt af van de versie die u downloadt) om het te openen.

3. Klik hier op de knop Volgende totdat u het installatieproces op het scherm ziet.

4. Nu, zodra de software is geïnstalleerd, kan uw systeem een ​​herstartproces ondergaan.

Nu hebt u het Logitech-softwareprogramma met succes opnieuw op uw systeem geïnstalleerd. Controleer vervolgens of de Logitech-headsetmicrofoon niet werkt, is opgelost op een Windows-pc.

Methode 14: Systeemherstel uitvoeren

Als geen van de methoden u heeft geholpen, is de enige overgebleven optie om uw computer naar de vorige versie te herstellen. Volg hiervoor onze handleiding over het gebruik van Systeemherstel op Windows 10 en implementeer de instructies zoals gedemonstreerd in de sectie om een ​​systeemherstel uit te voeren.

Controleer na het herstellen van uw Windows 10-pc of u de Logitech G533-microfoonaudioproblemen op uw Windows 10-pc hebt opgelost.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u de Logitech G533 Mic kunt repareren die niet werkt op uw apparaat. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten