Fix Microsoft Solitaire Collection werkt niet op Windows 10

Solitaire Collection is een van de beroemde spellen die op Windows wordt gespeeld. Het is een kaartvideogame die beschikbaar is voor Windows 8, 8.1 en 10. Niet alleen dit, maar deze game is ook beschikbaar voor mobiele apparaten. Hoewel de nieuwe update veel mooie functies in de game brengt, is deze ook geleverd met een Microsoft Solitaire Collection die niet werkt Windows 10-fout. Dit resulteert in het crashen van het spel en simpelweg niet openen. Hoewel dit probleem vervelend kan zijn voor gamers, is het op te lossen met een paar eenvoudige methoden. Als u iemand bent die op zoek is naar enkele tips over hetzelfde, bieden we u een handige gids die u leert hoe u kunt oplossen dat Microsoft Solitaire Collection niet werkt.

Hoe Microsoft Solitaire Collection te repareren werkt niet op Windows 10

Als u wordt geconfronteerd met het probleem dat Microsoft Solitaire Collection niet werkt op Windows 10, kan dit te wijten zijn aan problemen met Windows op uw systeem. Laten we eens kijken naar enkele van de redenen die erachter zitten.

  • Een oudere versie van Windows op je systeem kan ertoe leiden dat het spel niet goed werkt of halverwege crasht. Probeer de huidige versie van Windows bij te werken om het probleem op te lossen.
  • Windows Defender kan ook een reden zijn die ervoor kan zorgen dat Microsoft Collection stopt. Defender-services blokkeren het spel vanwege valse vlagbeperkingen, dus een wegversperring voor het spelen van het spel.
  • Corrupte cachegegevens die op uw systeem zijn opgeslagen, kunnen er ook voor zorgen dat het spel niet werkt.

Elk probleem heeft een oplossing en zo reageert Microsoft Solitaire Collection niet op Windows 10. Dit probleem kan te wijten zijn aan conflicten met de software, het systeem of de game zelf. Laten we enkele van de beste methoden verkennen die u hierbij kunnen helpen.

Methode 1: Windows bijwerken

Een van de eerste methoden om het probleem op te lossen, is controleren of u een nieuwe en bijgewerkte versie van Windows op uw systeem gebruikt. Soms kan een oudere versie van Windows conflicten veroorzaken en ervoor zorgen dat het spel niet op het systeem kan worden uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat beschikbare updates op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Lees onze handleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

Methode 2: Apps bijwerken

Het bijwerken van Windows alleen is in sommige gevallen misschien niet voldoende, er kunnen toepassingen van derden op uw systeem zijn waardoor Microsoft Solitaire niet werkt met Windows 10. Zorg er daarom voor dat alle apps op uw systeem up-to-date zijn. Hier zijn enkele stappen die u kunnen helpen om het updateproces te starten.

  Hoe Microsoft's "Windows File Recovery" te gebruiken op Windows 10

1. Druk op de Windows-toets, typ Microsoft Store en klik op Openen.

2. Klik vervolgens op Bibliotheek.

3. Klik vervolgens op Updates ophalen.

4. Klik nu op de afspeelknop om de update te installeren.

Methode 3: Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

Als het probleem met Microsoft Solitaire Collection niet werkt op uw systeem, wordt veroorzaakt door Windows of Microsoft Store, dan biedt Windows een optie voor probleemoplosser die speciaal is ontworpen om fouten of fouten met het systeem te detecteren. U kunt de probleemoplosser van Windows ook op uw systeem uitvoeren door de onderstaande stappen te volgen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te starten.

2. Klik op Update & Beveiliging.

3. Ga naar het menu Problemen oplossen in het linkerdeelvenster.

4. Blader nu naar beneden en selecteer Windows Store-apps en klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren.

4. Wacht op de probleemoplosser voor Problemen detecteren en pas de oplossing toe door de instructies op het scherm te volgen.

Methode 4: Herstart het grafische stuurprogramma

Het herstarten van het grafische stuurprogramma kan veel helpen wanneer Microsoft Solitaire Collection niet op uw systeem wordt geopend. Om dit te doen, kunt u tegelijkertijd op de toetsen Windows + Ctrl + Shift + B drukken om uw grafische stuurprogramma opnieuw te starten. Het scherm op uw systeem zal flikkeren, wijzend op het opnieuw opstarten van de grafische driver.

Methode 5: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Als je een antivirusprogramma op je systeem hebt dat op de achtergrond draait, kan het de game blokkeren vanwege false flag-beperkingen. Daarom is het belangrijk om het uit te schakelen tijdens het spelen van het spel. Lees onze handleiding over hoe u Antivirus tijdelijk kunt uitschakelen op Windows 10.

Methode 6: Windows Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Soms kan de Windows Firewall in uw computer om veiligheidsredenen internettoegang verhinderen. Lees onze handleiding over het uitschakelen van Windows 10 Firewall.

Methode 7: Functie voor automatisch verbergen van taakbalk uitschakelen

Als de functie voor automatisch verbergen op de taakbalk is ingeschakeld, kan dit ertoe leiden dat de game niet meer op het systeem werkt. Daarom is het belangrijk om enkele taakbalkinstellingen aan te passen. Volg de onderstaande stappen om automatisch verbergen uit te schakelen.

1. Navigeer naar het bureaublad en klik met de rechtermuisknop op het pictogram Taakweergave.

2. Klik op Taakbalkinstellingen.

3. Schakel Automatisch uit en verberg de taakbalk in tabletmodus.

4. Ga terug naar bureaubladweergave en controleer of de taakbalk zichtbaar is.

Methode 8: Instellingen voor schalen en lay-out weergeven

Standaard lay-outinstellingen kunnen ertoe leiden dat de Microsoft Solitaire Collection niet in het scherm past. Deze schaalwaarde voor het scherm moet worden aangepast om te voorkomen dat de MSC op uw systeem wordt geopend.

1. Druk op de Windows + I-toets om Instellingen op uw systeem te openen.

2. Klik op Systeeminstelling.

3. Open Display, selecteer onder Schaal en indeling 125%.

Methode 9: Nieuw Microsoft-account toevoegen

Microsoft Solitaire Collection is een Microsoft Store-game die niet meer werkt vanwege problemen met uw account. Daarom kan het toevoegen van een nieuw Microsoft-account aan uw systeem van pas komen bij het oplossen van de fout. U kunt dit doen door de onderstaande stappen te volgen.

  Een Windows-toetsenbord gebruiken met een Mac

1. Open Instellingen op uw systeem door de Windows + I-toetsen tegelijk in te drukken.

2. Klik op Accounts-instelling.

3. Klik op Familie en andere gebruikers in het linkerdeelvenster.

4. Klik vervolgens op Iemand anders toevoegen aan deze pc.

5. Voer een e-mail of telefoon in en meld u aan met een nieuw account.

6. Als u geen ander Microsoft-account heeft, klikt u op, ik heb de aanmeldingsgegevens van deze persoon niet.

7. Selecteer Een gebruiker toevoegen zonder een Microsoft-account.

8. Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord en klik op Volgende.

Methode 10: Spel opnieuw inschakelen

Er is een mogelijkheid van een storing met de software van uw systeem waardoor er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de ingeschakelde en uitgeschakelde programma’s. Dit kan ertoe leiden dat Windows geen games opent waarin Microsoft Solitaire Collection de enige is. Om het probleem op te lossen, moet je de game opnieuw inschakelen op Windows om het systeem te vernieuwen.

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door de toetsen Windows + R tegelijk in te drukken.

2. Typ appwiz.cpl en druk op Enter om het venster Programma’s en onderdelen te openen.

3. Klik op Windows-functies in- of uitschakelen.

4. Zoek de map games, deactiveer het selectievakje ernaast en klik op OK.

5. Start vervolgens uw pc opnieuw op nadat Windows de nodige wijzigingen heeft aangebracht.

6. Herhaal stap 1 t/m 3 en zoek de map games opnieuw en schakel het selectievakje naast de map games in.

Methode 11: Spel opnieuw registreren

Als de registervermeldingen van het spel niet systematisch op uw systeem zijn uitgevoerd, kan dit ook een oorzaak zijn dat het spel niet werkt op Windows. Om dit op te lossen, is het dus belangrijk om het spel opnieuw te registreren. U kunt de onderstaande stappen volgen om de stappen op uw systeem uit te voeren.

1. Start het dialoogvenster Uitvoeren.

2. Typ powershell en druk op Enter om Windows PowerShell te openen.

3. Typ in het Windows PowerShell-venster de gegeven opdracht en druk op Enter.

Get-AppxPackage -allusers *MicrosoftSolitaireCollection* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”}

4. Wacht tot de opdracht is verwerkt en voer het spel uit.

Methode 12: Updates van beeldschermstuurprogramma terugdraaien

De mogelijkheid dat een beeldschermadapter in uw systeem niet correct is geconfigureerd door Windows-functies, kan een reden zijn waarom Microsoft Solitaire Collection niet goed werkt. Het terugdraaien van de adapter kan dus helpen om de oudere versie van het stuurprogramma terug te brengen. Volg onze gids voor het terugdraaien van stuurprogramma’s op Windows 10 om updates van beeldschermstuurprogramma’s terug te draaien.

Methode 13: Windows Store-cache opnieuw instellen

Windows Store bevat cache, wat een reden kan zijn voor het probleem waarom Microsoft Solitaire Collection niet werkt op Windows 10. Als gevolg van een beschadigd of beschadigd cachesysteem van de Windows Store, kunnen games of andere apps op het systeem crashen, dus om dit op te lossen probleem, moet u het cachesysteem opnieuw instellen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Voer wsreset.exe in het vak in en druk op enter.

3. Wacht tot het systeem de Windows Store opnieuw heeft ingesteld, deze wordt automatisch geopend.

  Schijfruimte vrijmaken met Storage Sense in Windows 10

Methode 14: Spel resetten

Als het probleem te maken heeft met de game waardoor Microsoft Solitaire Collection niet werkt op Windows 8 of Windows 10, dan is het resetten van de game een optie waar je voor kunt kiezen. Om dit te doen, moet u de onderstaande stappen volgen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te openen.

2. Klik op Apps-instelling.

3. Open Apps & functies in het zijmenu.

4. Zoek Solitaire Collection en klik erop.

5. Klik op Geavanceerde opties.

6. Klik vervolgens op Reset.

7. Klik nogmaals op Reset om te bevestigen.

8. Als u klaar bent, start u de pc opnieuw op.

Methode 15: Spel opnieuw installeren

Als het opnieuw instellen van de game niet heeft geholpen, kan het opnieuw installeren ervan helpen dat de game niet werkt. Dit kan worden gedaan door toegang te krijgen tot Windows PowerShell op uw systeem. Voor meer gedetailleerde instructies kunt u de onderstaande stappen volgen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Windows PowerShell en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Typ de volgende opdracht en druk op Enter.

Get-AppxPackage *solitairecollection* | Remove-AppxPackage

3. Wacht tot de game is verwijderd, sluit vervolgens de Windows PowerShell-instantie met verhoogde bevoegdheid en start de pc opnieuw op.

4. Installeer de Microsoft Solitaire Collection opnieuw vanuit de Microsoft Store.

Methode 16: Systeemherstel uitvoeren

Als uw systeem enkele herstelpunten heeft, kunnen deze worden gebruikt om uw computer of laptop te herstellen. Herstellen helpt het systeem terug te keren naar de oorspronkelijke staat zonder problemen met bestaande bestanden en gegevens te veroorzaken. Uw gegevens blijven intact terwijl u een hersteld systeem krijgt. Lees onze handleiding over het gebruik van Systeemherstel op Windows 10.

Uw systeem wordt automatisch hersteld. Zodra het klaar is, start u Microsoft Solitaire Collection om te controleren of de fout is opgelost.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom werkt Solitaire niet op mijn computer?

antw. Als Solitaire niet werkt op je systeem, is de reden hiervoor waarschijnlijk een oudere versie van het spel of Windows op je systeem. Probeer de nieuwe versies te installeren en controleer of het probleem is opgelost.

Q2. Zal het resetten van het spel alle gegevens verwijderen?

antw. Door het spel opnieuw in te stellen, worden de applicatiegegevens verwijderd en weer nieuw gemaakt.

Q3. Waarom werken al mijn Microsoft-games niet?

antw. Als u problemen ondervindt met al uw Microsoft Store-games, ligt het probleem bij Windows. Controleer de beschikbare updates voor Windows en start uw pc opnieuw op.

Q4. Hoe kan ik de Microsoft Solitaire Collection deblokkeren?

antw. Om Microsoft Solitaire Collection op je pc te deblokkeren, moet je het spel opnieuw instellen, wat betekent dat alle gegevens van het spel verloren gaan.

V5. Loopt Microsoft Solitaire Collection vast op alle Windows-versies?

antw. Microsoft Solitaire Collection is vastgelopen op Windows 8, 8.1 en 10.

***

Als je ook met hetzelfde probleem te maken hebt, hopen we dat deze gids je heeft geholpen om te weten hoe je kunt oplossen dat Microsoft Solitaire Collection niet werkt op Windows 10. Als je nog vragen of suggesties hebt over deze spelfout, laat het ons dan gerust weten weten in de comments hieronder.

gerelateerde berichten