Fix Microsoft Teams blijft maar zeggen dat ik weg ben, maar ik ben geen fout

Het wordt erg vervelend als Microsoft Teams blijft zeggen dat ik weg ben, maar dat ben ik niet. Vanwege deze fout zullen uw collega’s niet weten wanneer u niet aan het werk bent, maar in plaats daarvan beschikbaar of aan het werk bent. In het artikel van vandaag zullen we bespreken hoe u kunt voorkomen dat Microsoft Teams zich laat zien. Blijf tot het einde bij ons om een ​​duidelijk beeld te hebben van het oplossen van dit probleem met de status van Teams die vastzit bij afwezigheid.

Microsoft Teams repareren Blijft zeggen dat ik weg ben, maar ik ben geen fout

Als uw computer in slaap- of inactieve modus gaat, werkt Microsoft Teams uw status automatisch bij naar Afwezig. Soortgelijke dingen vinden plaats wanneer u uw computer vergrendelt. Deze signalen worden door het programma geïnterpreteerd als bewijs dat u niet beschikbaar bent en uw status wordt als gevolg hiervan bijgewerkt. Hier zijn enkele oplossingen voor Teams-status vastgelopen op een foutprobleem.

Methode 1: update Microsoft Teams

Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat Teams up-to-date is om bugs te voorkomen die worden veroorzaakt door een verouderde Teams-versie. Misschien wilt u af en toe handmatig controleren op updates, ook al zoekt het hulpprogramma er automatisch naar. Volg de stappen om dit op te lossen Microsoft Teams blijft maar zeggen dat ik weg ben, maar ik ben geen fout:

1. Klik op de drie stippen naast het profielpictogram.

2. Selecteer vervolgens Controleren op updates.

Let op: U ziet een bericht We zullen eventuele updates controleren en installeren terwijl u aan de bovenkant van het scherm blijft werken.

Controleer of uw fout Microsoft Teams mijn status steeds verandert in afwezig is opgelost, zo niet, ga dan verder met de volgende methode.

Methode 2: status handmatig wijzigen

Dit is een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je je status op Teams correct hebt ingesteld. Er zijn zes statussen aanwezig en u kunt hieruit kiezen om uw status in te stellen. Deze statuscadeaus zijn als volgt:

 • Verkrijgbaar
 • Druk
 • Niet storen
 • Ben zo terug
 • Lijken weg
 • Verschijn offline
  10 manieren om uw Slack-account te personaliseren

U moet uw status op beschikbaar zetten. Hier ziet u hoe u uw Microsoft Teams-status als beschikbaar kunt instellen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Microsoft Teams en klik op Openen.

2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot uw account.

3. Selecteer het pictogram voor uw profiel.

4. Klik nu op uw huidige status onder uw naam en kies Beschikbaar.

Methode 3: Voorkom dat het systeem gaat slapen

To Fix Teams blijft maar zeggen dat ik weg ben, maar ik ben geen fout. Om te voorkomen dat het systeem in slaapstand gaat, moet u uw energie-instellingen controleren. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Stel Weergeven op in op Grote pictogrammen en selecteer Energiebeheer.

3. Klik op Planinstellingen wijzigen naast Gebalanceerd (aanbevolen).

4. Open vervolgens Zet de computer in de slaapstand en kies Nooit in de vervolgkeuzemenu’s.

5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Methode 4: gebruik statusbericht

Het instellen van een statusbericht zoals beschikbaar of neem contact met mij op, ik ben beschikbaar is een eenvoudige manier om Microsoft Teams op te lossen blijf mijn status wijzigen in een afwezigheidsfout. Gebruik dit echter alleen als tijdelijke oplossing, omdat het de status van uw Microsoft-team niet groen houdt wanneer uw computer of ander apparaat in de stand-by- of slaapstand gaat.

1. Gebruik uw gebruikersnaam en wachtwoord om u aan te melden bij uw Teams-account.

2. Selecteer uw profiel door op het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

3. Selecteer vervolgens Statusbericht instellen.

4. Voer uw status in het berichtveld in en schakel het selectievakje rechts van Weergeven wanneer mensen mij berichten sturen in, zodat mensen die berichten naar u sturen op Teams uw status kunnen zien.

5. Klik daarna op Gereed om uw wijzigingen op te slaan.

  SndLatr Stel nu Gmail-berichten op en verzend ze later [Chrome]

Methode 5: gebruik tools van derden

Omdat het platform op de achtergrond wordt gebruikt of wanneer uw pc in de slaapstand gaat, blijft de status van uw Microsoft Teams-status hangen. Om te voorkomen dat de computer in de slaapstand gaat, kunt u software en hulpprogramma’s van derden gebruiken die ervoor zorgen dat de cursor over het scherm beweegt. We vermelden hieronder enkele tools van derden, zodat u uw status als altijd beschikbaar kunt behouden om de fout te corrigeren waarbij Microsoft Teams blijft zeggen dat ik weg ben, maar dat ben ik niet.

1. Muisjiggler

U kunt met behulp van deze uitstekende software voorkomen dat uw computer of laptop in de slaap- of inactieve modus gaat. Met behulp van een Muis Jiggler, kunt u voorkomen dat uw pc in de inactieve modus gaat door de cursor te laten bewegen op uw vensterscherm. Wanneer u deze software gebruikt, gaat Microsoft Teams ervan uit dat u nog op uw computer zit en blijft uw status beschikbaar. Als je niet zeker weet hoe je de Mouse Jiggler-tool moet gebruiken om Microsoft Teams groen te houden, volg dan de onderstaande instructies.

 • Het allereerste dat u moet doen, is de Mouse Jiggler naar uw computer downloaden.
 • Installeer het programma en voer het uit.
 • Klik op Jiggle inschakelen om de tool te gebruiken.

2. Verplaats de muis

Een andere optie die u kunt gebruiken, is de Muis verplaatsen app, die beschikbaar is in de Windows-webwinkel. Dit is een andere muissimulator-app die voorkomt dat uw pc in de slaap- of inactieve modus gaat. Dus als je denkt hoe je Microsoft Teams kunt stoppen om weg te komen, dan kun je deze Move Mouse-app gebruiken. Deze app laat Microsoft Teams denken dat je je pc gebruikt, en dit verandert je beschikbare status niet in afwezig.

Pro-tip: plaats een paperclip

Afbeelding van Free.gr via Pixabay

Als u niet geïnteresseerd bent in het gebruik van apps of software van derden, kunt u deze paperclip-hack eenvoudig uitproberen. Het moet gek voor je klinken, maar deze hack is het proberen waard. Hier leest u hoe u Microsoft Teams groen kunt houden:

 • Leg voorzichtig een paperclip naast de Shift-toets op je toetsenbord.
 • Je Shift-toets blijft ingedrukt wanneer je de paperclip plaatst, waardoor Microsoft Teams niet aanneemt dat je er niet bent.
  Hoe het snel en gemakkelijk te doen?

Microsoft Teams gaat ervan uit dat u uw toetsenbord gebruikt en verandert daarom uw status niet van groen naar geel. Dit lost de status van Microsoft Teams op die vastzit bij een afwezigheidsprobleem.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom toont Microsoft Teams mij als afwezig terwijl ik dat niet ben?

Ans. Microsoft Teams werkt de status bij als u vijf minuten of langer inactief bent op uw computer. Het is onmogelijk om dit gedrag te veranderen. Omdat het een functie is, kunt u er niet vanaf komen, maar u kunt het wel vervangen door een aangepaste status Beschikbaar door er een in te stellen.

Q2. Waarom wordt mijn Teams-status weergegeven?

Ans. Je aanwezigheidsstatus wordt onjuist weergegeven in Microsoft Teams. Als uw Desktop bijvoorbeeld langer dan vijf minuten inactief is, verandert uw aanwezigheidsstatus in Afwezig. Uw aanwezigheidsstatus verandert echter niet onmiddellijk in Beschikbaar wanneer u weer aan het werk gaat op uw desktop.

Q3. Hoe houd ik mijn teamstatus groen?

Ans. Uw online aanwezigheid instellen op bezet is een andere manier om te voorkomen dat u afwezig bent en om de openbare beschikbaarheid van uw Teams-status te behouden. In deze situatie moet u naar uw profielavatar gaan, de status instellen op (Beschikbaar) en het item Duur selecteren om uw Teams-status beschikbaar te houden.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je het probleem hebt opgelost. Microsoft Teams blijft maar zeggen dat ik weg ben, maar ik ben geen fout. Alle hierboven genoemde methoden zijn eenvoudig en we hopen dat een van hen uw probleem zeker zal oplossen.