Fix Minecraft Black Screen in Windows 10

Soms reageert het Minecraft-opstartprogramma niet op uw Windows 10-pc, wat resulteert in een probleem met het zwarte scherm van Minecraft. U kunt dit probleem zelfs bij het opstarten onder ogen zien en vervolgens crasht de app. Volgens gebruikersrapporten brengt Minecraft nieuwe updates uit om alle problemen op te lossen, ook al lijkt het probleem helemaal niet te zijn opgelost. Maak je geen zorgen. Minecraft zwart scherm bij het opstarten in uw Windows 10-systeem komt zeer vaak voor en dit probleem kan worden verholpen door een aantal effectieve methoden voor probleemoplossing, zoals besproken in dit artikel. Dus lees verder.

Hoe Minecraft Black Screen te repareren in Windows 10

Je hebt misschien geen idee waarom het zwarte scherm van Minecraft op je Windows 10-pc kan voorkomen. Voordat u methoden voor probleemoplossing toepast, moet u weten waarom het probleem zich voordoet. Hier zijn een paar mogelijke redenen die het besproken probleem veroorzaken.

  • Onnodige programma’s die op de achtergrond worden uitgevoerd, zijn in strijd met Minecraft.
  • Verbindingsproblemen van de server.
  • Windows Defender Firewall blokkeert de URL.
  • Verouderde of defecte grafische stuurprogramma’s.
  • Corrupte cachebestanden in het hostbestand.
  • Conflicten binnen de app- en serveronderhoudsactiviteit.

Nu kent u de redenen die ervoor zorgen dat Minecraft een zwart scherm krijgt bij het opstarten. Ga verder naar het volgende gedeelte om de methoden voor probleemoplossing te vinden.

Basismethoden voor probleemoplossing

Hier zijn enkele basismethoden voor probleemoplossing die u zullen helpen een oplossing te vinden voor Minecraft-inlogfouten met eenvoudige hacks.

1. Gebruik de officiële Minecraft Launcher: als u een launcher van derden gebruikt om Minecraft te openen, kan dit een probleem met het zwarte scherm van Minecraft veroorzaken. Zorg ervoor dat u de officiële launcher gebruikt om u aan te melden bij Minecraft. Zorg er ook voor dat u de bijgewerkte versie van Minecraft gebruikt om fouten te voorkomen.

2. Browsercache wissen: als u in een browser met een Minecraft-probleem met zwart scherm Windows 10 wordt geconfronteerd, probeer dan een andere browser. Open een nieuw tabblad in een andere browser en ga naar Minecraft.net. Log in met uw inloggegevens. Als u geen fouten hebt ondervonden in een nieuwe browser, wis dan uw browsegeschiedenis en cache in uw primaire browser.

3. Controleer de serverstatus: ondanks dat Minecraft geen officiële statuspagina heeft, kunt u de status ervan controleren op het Twitter-ondersteuningsaccount. Als er een probleem is met het probleem met het zwarte scherm van Minecraft, kunt u hetzelfde op deze pagina vinden. Ook als er serveronderhoudsactiviteiten zijn, kunt u met hetzelfde probleem worden geconfronteerd.

1. Bezoek de Mojang Status Twitter-pagina.

2. Controleer of er geen problemen zijn met Minecraft.

3. Controleer ook Reddit en Minecraft.net en kijk of alle andere gebruikers het probleem hebben gemeld.

4. Als u server- of onderhoudsactiviteiten vindt, heeft u geen andere keuze dan te wachten.

Hieronder staan ​​​​de geavanceerde methoden voor probleemoplossing om het genoemde probleem op te lossen.

Methode 1: Start Minecraft Launcher opnieuw

Probeer als basismethode voor het oplossen van problemen het Minecraft-opstartprogramma opnieuw op te starten. Dat is uitloggen bij je Minecraft-account en na een tijdje weer inloggen. Deze oplossing is vrij eenvoudig en hier zijn een paar stappen om het opstartprogramma opnieuw te starten.

1. Klik eerst op UITLOGGEN in uw Minecraft-account zoals afgebeeld.

3. Klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte in de taakbalk.

4. Zoek en selecteer op het tabblad Processen van Taakbeheer de Minecraft-taken die op de achtergrond worden uitgevoerd.

5. Klik vervolgens op Taak beëindigen.

6. Start ten slotte uw pc opnieuw op.

7. LOG opnieuw in met uw inloggegevens.

Controleer of je het probleem met Minecraft Black Screen Windows 10 hebt opgelost.

  Hoe een kat te temmen in Minecraft

Methode 2: Aanmelden bij Microsoft-account

Om een ​​zwart scherm van Minecraft bij opstartproblemen te voorkomen, kan opnieuw inloggen op uw Microsoft-account u veel helpen. Hiermee worden alle problemen met de accountsynchronisatie opgelost en u kunt de volgende instructies proberen om hetzelfde te doen.

1. Druk op de Windows-toets en typ Microsoft Store en klik vervolgens op Openen.

2. Klik nu op uw profielpictogram en selecteer vervolgens de optie Afmelden.

3. Klik op Aanmelden zoals weergegeven.

4. Selecteer nu uw Microsoft-account en klik op de knop Doorgaan.

5. Typ de inloggegevens en meld u opnieuw aan bij uw Microsoft-account.

Methode 3: Start Minecraft als beheerder

U hebt beheerdersrechten nodig om toegang te krijgen tot enkele functies van Minecraft. Daarom wordt u geadviseerd Minecraft te starten met beheerdersrechten zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Klik met de rechtermuisknop op de Minecraft-snelkoppeling op het bureaublad of navigeer door de installatiemap en klik er met de rechtermuisknop op.

2. Klik nu op Eigenschappen.

3. Schakel in het venster Eigenschappen over naar het tabblad Compatibiliteit. Vink nu het vakje aan Dit programma uitvoeren als beheerder.

4. Klik ten slotte op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 4: Incompatibele achtergrondprocessen beëindigen

Als er zoveel incompatibele programma’s zijn, zoals AVG Antivirus, BitDefender, ByteFence, Comcast Constant Guard, Comodo Internet Security, ESET Antivirus, Kaspersky Internet Security, Lavasoft Ad-aware Web Companion, McAfee Anti-virus / Intel Security, Norton Antivirus, PCKeeper / MacKeeper, Reason Security, Webroot SecureAnywhere, ZoneAlarm Firewall die Minecraft zal verstoren. Als je een van deze applicaties op je computer hebt, probeer ze dan uit te schakelen volgens de instructies in onze handleiding over het beëindigen van een taak in Windows 10.

Methode 5: Windows Store-cache verwijderen

Het verwijderen van de Microsoft Store-cache lost het probleem met het zwarte scherm van Minecraft op met Windows 10. Dit kan worden uitgevoerd door een eenvoudig commando uit te voeren. Volg de onderstaande instructies om hetzelfde te implementeren.

1. Houd de toetsen Windows + R samen ingedrukt om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ nu wsreset.exe en druk op de Enter-toets om de Windows Store-cache opnieuw in te stellen.

Methode 6: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Een andere mogelijke reden die ervoor zorgt dat Minecraft een zwart scherm Windows 10-probleem veroorzaakt, is uw beveiligingssuite. Wanneer uw antivirusprogramma’s Minecraft-bestanden en -mappen als een bedreiging detecteren, krijgt u te maken met verschillende conflicten. Lees dus onze handleiding over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk op uw pc uit te schakelen.

Nadat u het besproken Minecraft-probleem op uw Windows 10-pc hebt opgelost, moet u het antivirusprogramma opnieuw inschakelen, aangezien een systeem zonder beveiligingssuite altijd een bedreiging vormt.

Methode 7: Proxyserver uitschakelen

Als ongepaste netwerkinstellingen bijdragen aan het Minecraft-probleem met het zwarte scherm van Windows 10, kunnen deze worden opgelost door het netwerk opnieuw in te stellen. Om hun netwerkidentiteit te verbergen, maken maar weinig gebruikers gebruik van proxyservers. Maar dit kan bijdragen aan verschillende problemen met toepassingen en programma’s op uw computer. Lees onze handleiding over het uitschakelen van VPN en proxy op Windows 10 en voer de stappen uit volgens de instructies in het artikel.

Nadat u de VPN-client en proxyservers hebt uitgeschakeld, controleert u of u het besproken probleem in uw account hebt opgelost. Als je echter geen oplossing hebt gevonden, probeer dan verbinding te maken met een mobiele hotspot.

Methode 8: NVIDIA 3D-weergavemodus uitschakelen

Als u zich echter ergert aan Minecraft Black Screen Windows 10, kan dit te wijten zijn aan incompatibele instellingen die zijn gekoppeld aan uw grafische kaart. Als u geavanceerde grafische kaarten gebruikt, ziet u de instellingen voor de 3D-weergavemodus. U wordt geadviseerd deze functie uit te schakelen zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Klik nu op Systeeminstellingen.

3. Klik in het linkerdeelvenster op Weergeven en scrol omlaag naar het rechterscherm. Klik vervolgens op Geavanceerde weergave-instellingen zoals weergegeven.

4. Zoek nu naar de functie Geavanceerde weergave-instellingen en schakel deze optie uit. Controleer of u het Windows 10-probleem met het zwarte scherm van Minecraft kunt oplossen. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende methode voor probleemoplossing.

Methode 9: NVIDIA SLI-modus uitschakelen

Scalable Link Interface (SLI) is ontwikkeld door NVIDIA om twee grafische kaarten te koppelen om een ​​enkele output te leveren. Dit verhoogt de verwerkingskracht van uw computer, maar het ontwikkelt ook bugs in Windows 10 pc. Wanneer twee of meer grafische kaarten op uw computer zijn ingeschakeld, krijgt u te maken met Minecraft Black Screen Windows 10-probleem. Volg de onderstaande instructies om deze functie uit te schakelen.

  Notities maken vanuit het actiecentrum in Windows 10

1. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw bureaublad en selecteer vervolgens NVIDIA-configuratiescherm.

2. Controleer in het volgende scherm de link SLI-configuratie instellen onder het menu 3D-instellingen.

Methode 10: NVIDIA Stereoscopisch 3D uitschakelen

Verschillende grafische kaarten in uw computer kunnen worden geleverd met stereoscopische 3D-functies, maar uw games zijn er mogelijk niet compatibel mee. Als gevolg hiervan kunt u Windows 10-probleem met het zwarte scherm van Minecraft tegenkomen. Hier zijn een paar instructies om deze functie uit te schakelen.

Opmerking: u moet het antivirusprogramma uitschakelen om de onderstaande stappen uit te voeren.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Stel Weergave in op > Categorie en klik vervolgens op Een programma verwijderen.

3. Zoek vervolgens naar Stereoscopisch 3D en klik op Verwijderen zoals weergegeven.

Opmerking: hier wordt Adobe Acrobat Reader DC als voorbeeld genomen.

4. Wacht tot het programma op uw pc is verwijderd en start uw pc opnieuw op. Zorg er ook voor dat deze optie is verwijderd uit het Nvidia-configuratiescherm.

Controleer of je het probleem met Minecraft Black Screen Windows 10 hebt opgelost.

Methode 11: Antialiasing-waarden instellen op standaard

Als u per ongeluk uw anti-aliasing-instellingen hebt gewijzigd van hun standaardwaarden, krijgt u bij het opstartprobleem te maken met een zwart scherm van Minecraft. Toch kunt u de instellingen eenvoudig terugzetten naar de standaardwaarden door de onderstaande instructies te volgen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E om Verkenner te openen.

2. Ga vervolgens naar het volgende maplocatiepad in Verkenner.

%LocalAppData%PackagesMicrosoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbweLocalStategamescom.mojangminecraftpe

Opmerking: als Windows de genoemde locatie niet kan vinden, gaat u verder met de volgende methode voor probleemoplossing.

3. Open nu het bestand options.txt.

4. Zoek ten slotte het volgende item en stel de waarde in op 4 als gfx_msaa:4

Controleer of je het probleem met Minecraft Black Screen Windows 10 hebt opgelost.

Methode 12: Windows bijwerken

Alle bugs en foutieve updates op uw computer kunnen worden verholpen door Windows-updates. Zorg er daarom voor dat u de bijgewerkte versie van het Windows-besturingssysteem gebruikt en of er updates in behandeling zijn, gebruik dan onze gids Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren

Controleer na het updaten van uw Windows-besturingssysteem of u het probleem met het zwarte scherm van Minecraft bij het opstarten hebt opgelost.

Methode 13: GPU-stuurprogramma’s bijwerken

Omdat het een grafisch intensief spel is, is uw grafische stuurprogramma van essentieel belang voor uw spelervaring. Als de stuurprogramma’s verouderd of defect zijn, zorg er dan voor dat u ze bijwerkt. U kunt zoeken naar de nieuwste releases van stuurprogramma’s van de officiële websites of u kunt ze handmatig bijwerken. Volg onze gids 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10 om uw stuurprogramma bij te werken en te controleren of u het probleem hebt opgelost.

Methode 14: GPU-stuurprogramma’s opnieuw installeren

Als u na het updaten van uw GPU-stuurprogramma’s nog steeds het probleem met het zwarte scherm van Minecraft met Windows 10 heeft, installeer dan de apparaatstuurprogramma’s opnieuw om eventuele incompatibiliteitsproblemen op te lossen. Er zijn veel manieren om stuurprogramma’s op uw computer opnieuw te installeren. Toch kunt u grafische stuurprogramma’s eenvoudig opnieuw installeren volgens de instructies in onze gids Drivers verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10.

Controleer na het opnieuw installeren van GPU-stuurprogramma’s of u Minecraft zonder fouten kunt openen.

Methode 15: Stuurprogramma-updates terugdraaien

Soms kan de huidige versie van GPU-stuurprogramma’s opstartconflicten veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. U kunt uw computerstuurprogramma’s terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10.

Methode 16: DNS-adres wijzigen

Verschillende gebruikers hebben gesuggereerd dat het overschakelen naar Google DNS-adressen u kan helpen het zwarte scherm van Minecraft bij opstartproblemen op te lossen. Als je Minecraft correct start en een zwart leeg scherm ziet, volg dan onze gids om het DNS-adres te wijzigen. Dit zal je helpen alle DNS-problemen (Domain Name System) op te lossen, zodat je het spel zonder gedoe kunt starten.

  Fix mechanisch toetsenbord dubbel typen in Windows 10

Controleer na het wijzigen van uw DNS-adres of u Minecraft zonder zwart scherm kunt starten.

Methode 17: Minecraft-vermeldingen uit Hosts-bestand verwijderen

Als het hostbestand de vermeldingen van het Minecraft.net- of Mojang-domein heeft bewerkt, krijgt u te maken met Minecraft-problemen met zwart scherm Windows 10. Hieronder staan ​​een paar instructies om Minecraft-vermeldingen te verwijderen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E om Verkenner te openen.

2. Schakel nu over naar het tabblad Weergave en vink het vakje Verborgen items in het gedeelte Weergeven/verbergen aan.

3. Navigeer nu naar het volgende mappad in Verkenner.

C:WindowsSystem32driversetc

4. Selecteer en klik met de rechtermuisknop op het hostbestand en selecteer de optie Openen met zoals weergegeven.

5. Selecteer nu de optie Kladblok in de lijst en klik op OK zoals afgebeeld.

6. Nu wordt het hostbestand als volgt in Kladblok geopend.

7. Klik nu tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + F om het zoekvenster te openen. Typ hier Minecraft op het tabblad Zoeken naar en klik op Volgende zoeken, zoals weergegeven.

8. Als je geen zoekresultaten hebt gekregen, betekent dit dat je geen corrupte Minecraft-bestanden op je pc hebt staan. Als u het Minecraft-gedeelte vindt, klikt u er met de rechtermuisknop op en verwijdert u het.

9. Sla nu het bestand op door samen op de Ctrl+ S-toetsen te drukken.

10. Sluit Kladblok af en controleer of je het besproken Minecraft-probleem hebt opgelost.

Methode 18: Schakel over naar de oude Minecraft Launcher

Deze methode is een bewezen oplossing om het zwarte scherm van Minecraft op te lossen bij opstartproblemen op uw Windows 10 pc. Installeer de oudere versie van Minecraft en de instructies om hetzelfde te implementeren staan ​​hieronder vermeld.

1. Navigeer naar de officiële Minecraft-downloadwebsite.

2. Klik nu op Downloaden voor Windows 7/8 onder EEN ANDERE SMAAK NODIG? menu zoals weergegeven.

3. Wacht nu tot de software naar uw apparaat is gedownload en voer het installatiebestand uit in Mijn downloads om hetzelfde te installeren.

4. Annuleer alle prompts en volg de instructies op het scherm om de vorige versie van Minecraft te installeren.

Methode 19: Microsoft Store opnieuw instellen

Het wissen van alle gegevens en corrupte cache geassocieerd met Minecraft wordt mogelijk gemaakt door de Microsoft Store opnieuw in te stellen. Deze methode is veel ingrijpender dan het wissen van de Microsoft Store-cache (zoals aangegeven in methode 6), maar het verwijdert geen apps en games die al zijn geïnstalleerd.

1. Druk op de Windows-toets, typ Microsoft Store en klik op App-instellingen.

2. Scroll naar beneden in het scherm Instellingen en klik op de optie Reset zoals gemarkeerd.

Opmerking: uw app-gegevens worden verwijderd tijdens het resetten van de Microsoft Store.

3. Bevestig nu de prompt door op Reset te klikken en uw computer opnieuw op te starten.

Methode 20: Minecraft opnieuw installeren

Als geen van de methoden u heeft geholpen, verwijder dan als laatste kans de software, start uw pc opnieuw op en installeer deze later opnieuw. Hier zijn een paar stappen met betrekking tot hetzelfde.

1. Druk op de Windows-toets, typ apps en functies en klik op Openen.

2. Zoek en klik op Minecraft Launcher en selecteer de optie Installatie ongedaan maken.

3. Bevestig nu de eventuele vraag en start uw pc opnieuw op nadat u Minecraft hebt verwijderd.

4. Navigeer naar de officiële Minecraft-downloadwebsite.

5. Klik nu op Downloaden voor Windows 7/8 onder EEN ANDERE SMAAK NODIG? menu zoals weergegeven.

6. Klik nu op het Setup-bestand om de applicatie te installeren.

7. Klik op Volgende in het installatievenster van Microsoft Launcher.

8. Klik nogmaals op Volgende.

9. Klik nu op Installeren in het volgende venster.

10. Klik op Ja in de prompt Gebruikersaccountbeheer.

11. Klik ten slotte op Voltooien om de installatie te voltooien.

12. Ten slotte hebt u het Minecraft-opstartprogramma opnieuw op uw computer geïnstalleerd. Het zou alle problemen met de app hebben opgelost.

Opmerking: je kunt ook een ticket aanmaken om contact op te nemen met Minecraft-ondersteuning om het probleem op te lossen.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u het probleem met het zwarte scherm van Minecraft op Windows 10 kunt oplossen. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons weten welk onderwerp je wilt dat we als volgende onderzoeken.

gerelateerde berichten