Fix Nexus Mod Manager opent niet op Windows 10

Gaming is een lucratieve industrie geworden en evolueert razendsnel. Mods zijn het resultaat van die rage en gamers die hun favoriete games willen vernieuwen en aanpassen. Mods kunnen een game gloednieuw maken en nieuwe thema’s, personages, ontwerp enz. introduceren. Mods stellen gebruikers in staat hun creativiteit te testen en verbeteringen aan te brengen in een game als ze zien dat er iets ontbreekt. Nexus Mod Manager is een programma dat dergelijke mods beheert. Het kan mods downloaden en installeren voor verschillende games, waaronder Skyrim en Fallout. Dit open-sourceprogramma is over het algemeen vrij van fouten, maar sommige gebruikers hebben gemeld dat hun Nexus Mod Manager niet kan worden geopend, zelfs niet na meerdere pogingen. Dit kan een frustrerend probleem zijn, omdat het gebruikers ervan weerhoudt om mods in hun games te laden. Als u ook te maken heeft met Nexus Mod Manager die geen probleem opent, bent u hier aan het juiste adres. We brengen u een perfecte gids die u helpt bij het oplossen van Nexus Mod Manager die niet wordt geopend bij het probleem met Windows 10.

Hoe Nexus Mod Manager te repareren die niet wordt geopend op Windows 10

Dit gedeelte bevat een lijst met redenen waarom uw Nexus Mod Manager niet wordt geopend.

  • Nexus Mod Manager (NMM) is beschadigd
  • Nexus Mod Manager heeft geen beheerdersrechten
  • Interferentie door antivirusprogramma
  • Corrupte mods
  • Nexus Mod Manager is niet compatibel

Methode 1: Basismethoden voor probleemoplossing

De eerste manier om het probleem met Nexus Mod Manager op te lossen dat Windows 10 niet opent, is door enkele basismethoden voor probleemoplossing op uw pc uit te voeren.

1. Start de pc opnieuw op

Door uw pc opnieuw op te starten, kunnen veel systeemgerelateerde bugs en andere kleine problemen worden opgelost. Het is vaak het eerste dat wordt geadviseerd bij pc-gerelateerde problemen. Het kan het probleem bij de hand oplossen. Volg onze gids over het opnieuw opstarten of opnieuw opstarten van een Windows-pc om uw pc opnieuw op te starten.

  Voeg een contextmenu met middenklik toe voor toegang tot mappen op Windows

2. Controleer Mods

Zorg ervoor dat je mods gebruikt die compatibel zijn met het spel. Als je mods verouderd zijn of niet compatibel zijn met de game, wordt NMM mogelijk niet uitgevoerd. Controleer de versie van mods en hun compatibiliteit van de site waarvan u ze hebt gedownload.

3. Update NMM

Als u een verouderde versie van Nexus Mod Manager gebruikt waarmee u mogelijk te maken krijgt, zal Nexus Mod Manager geen probleem openen. Zorg ervoor dat NMM is bijgewerkt naar de nieuwste versie en om dat te doen, kunt u onze handleiding volgen over het bijwerken van Nexus Mod Manager.

4. Update .NET Framework

Sommige gebruikers hebben gemeld dat het probleem met het niet openen van Nexus Mod Manager kan worden opgelost door .NET Framework bij te werken. Controleer welke versie van .NET Framework u gebruikt, als deze verouderd is download dan de nieuwste versie van .Net Framework en installeer deze. Het kan het probleem oplossen.

5. Update Windows

Als uw Windows 10-pc een verouderde versie van Windows gebruikt, kunt u met dit probleem worden geconfronteerd. Microsoft brengt regelmatig updates voor Windows uit om bugs en andere problemen te verwijderen. U kunt uw Windows controleren en bijwerken door onze handleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10 te volgen.

Methode 2: Voer Nexus Mod Manager uit als beheerder

In sommige gevallen kan het voorkomen dat Nexus Mod Manager het probleem niet opent als het niet voldoende toestemming heeft om toegang te krijgen tot systeembestanden. U kunt dit probleem oplossen door NMM als beheerder te openen. Volg hiervoor deze stappen.

1. Ga naar de map Nexus Mod Manager.

2. Klik met de rechtermuisknop op de NMM-app en selecteer de optie Eigenschappen. Het zal het NMM-eigenschappenvenster openen.

3. Schakel over naar het tabblad Compatibiliteit.

4. Schakel onder het gedeelte Instellingen het selectievakje Dit programma uitvoeren als beheerder in.

5. Klik op Toepassen en vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan.

  6 handige sneltoetsen om uw Windows 8.1-ervaring te verbeteren

Methode 3: Wijzig de locatie van de Nexus Mod Manager-map

Er is gemeld dat het verplaatsen van de Nexus Mod Manager-map van de standaardlocatie het probleem kan oplossen. Deze eenvoudige truc heeft voor veel gebruikers gewerkt en je kunt het doen door deze stappen te volgen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E om Verkenner te openen.

2. Ga naar C:Program Files en zoek de map Nexus Mod Manager.

3. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie Kopiëren. Plak deze map nu op een gewenste locatie.

4. Volg stap 2.

5. Klik met de rechtermuisknop op de Nexus Mod Manager-map en selecteer de optie Verwijderen.

Methode 4: Wis Black Tree Gaming-map

Gebruikersgegevens van NMM kunnen beschadigd raken, waardoor Nexus Mod Manager niet kan worden geopend. U kunt de gebruikersconfiguratie resetten door de inhoud van Black Tree Gaming Folder te wissen en NMM opnieuw in te stellen. Het kan het probleem oplossen en om dat te doen, volgt u deze stappen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E om Verkenner te openen.

2. Klik nu op de optie Bekijken aanwezig in de linkerbovenhoek.

3. Vink in de sectie Weergeven/verbergen het vakje Verborgen items aan.

4. Navigeer naar dit pad, hier wordt X vervangen door uw gebruikersnaam.

C:UsersXAppDataLocalBlack_Tree_Gaming

5. Druk in de map Black_Tree_Gaming op Ctrl + A om alle bestanden te selecteren en klik met de rechtermuisknop op>Verwijderen.

Controleer of u NMM kunt openen en of het probleem is opgelost.

Methode 5: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien beschikbaar)

Als u een antivirusprogramma gebruikt, kan het in sommige gevallen NMM als schadelijk en kwaadaardig detecteren. Het kan NMM hinderen en problemen veroorzaken zoals Nexus Mod Manager die Windows 10 niet opent. U kunt dit controleren en oplossen door uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen. Volg onze gids over hoe u antivirus tijdelijk kunt uitschakelen op Windows 10.

Opmerking: als deze methode niet werkt, schakel dan onmiddellijk uw antivirusprogramma in voor bescherming tegen virussen en malware.

Methode 6: Windows Defender Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Windows Defender Firewall kan bepaalde toepassingen blokkeren en ervoor zorgen dat deze niet goed werken. Het blokkeert mogelijk Nexus Mod Manager waardoor het niet kan worden geopend. U kunt dit controleren door Firewall tijdelijk uit te schakelen. Het kan het probleem oplossen. U kunt dat doen door onze gids te volgen om Windows 10 Firewall uit te schakelen.

  Hoe de opdrachtprompt in Windows 10 te thema's

Methode 7: Nexus Mod Manager opnieuw installeren

Soms kan Nexus Mod Manager beschadigd raken door een storing of een ander soortgelijk probleem. Het kan ervoor zorgen dat Nexus Mod Manager het probleem niet opent. In dat geval installeert u NMM opnieuw en lost u het probleem op. Volg onze gids om Nexus Mod Manager opnieuw te installeren.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Stel Weergave in op > Categorie en klik vervolgens op Een programma verwijderen in het gedeelte Programma’s.

3. Klik met de rechtermuisknop op Nexus Mod Manager in de app-lijst en selecteer de optie Verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm van de verwijderingswizard en klik op de knop Ja om de Nexus Mod Manager helemaal uit Windows te verwijderen.

5. Druk tegelijkertijd op de Windows+ E-toetsen om de Verkenner te openen en navigeer naar de map Lokale schijf (C:) > Programmabestanden.

6. Klik met de rechtermuisknop op de Nexus Mod Manager-map op de locatie en klik op de optie Verwijderen in de lijst.

7. Start ten slotte de pc opnieuw op vanuit het START-menu.

8. Druk nu op de Windows-toets, typ chrome en klik op Openen.

9. Ga naar de officiële GitHub-website voor de Nexus Mod Manager.

10. Klik op het bestand NMM-0.83.6.exe in het gedeelte Activa om de nieuwste versie van Nexus Mod Manager te installeren.

11. Volg de instructies op het scherm in de installatiewizard om de NMM op uw pc te installeren.

Methode 8: Systeemherstel uitvoeren

Als geen van de methoden voor u werkt, is dit het laatste redmiddel. Systeemherstel zet uw instellingen terug naar een versie waarin u geen Nexus Mod Manager-probleem had dat niet werd geopend. Dit zal het probleem oplossen. Volg onze gids over het maken van een systeemherstelpunt in Windows 10.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u het probleem met Nexus Mod Manager niet kon openen. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in het opmerkingengedeelte plaatsen.

gerelateerde berichten