Fix NVIDIA GeForce niet compatibel op Windows 10

Het lijdt geen twijfel dat NVIDIA de toonaangevende grafische kaart in de branche heeft geproduceerd. NVIDIA voldoet al jaren aan de behoeften en verwachtingen van grafische videoontwerpers, editors, animators en andere liefhebbers van GPU- en pc-gaming. Gamen zonder een grafische kaart is onmogelijk en daarom kan het krijgen van een NVIDIA GeForce niet-compatibel Windows 10-bericht bij veel gamers nogal wat paniek veroorzaken. Als dat is wat er met je gebeurt, maak je dan geen zorgen. Omdat we u vandaag de beste gids brengen om dit probleem op te lossen van een stuurprogramma dat niet compatibel is met Windows 10.

NVIDIA GeForce repareren die niet compatibel is met Windows 10

Lees het artikel verder voor meer informatie over de stappen voor probleemoplossing om het probleem NVIDIA Geforce Driver niet compatibel met Windows 10 op te lossen.

Waarom is NVIDIA GeForce Driver niet compatibel?

NVIDIA ontwikkelt echter een van de meest geavanceerde chips, systemen en software voor de AI-fabrieken van de toekomst. Het probleem met NVIDIA GeForce niet compatibel met Windows 10, wordt nog steeds veelvuldig gemeld door veel Windows 10-gebruikers. Maar de Nvidia GPU is niet de schuld. In feite ligt het probleem gewoon tussen de driver en uw Windows-besturingssysteem.

Hier zijn enkele oorzaken waarom NVIDIA GeForce niet compatibel is met Windows 10.

  • Uw Windows 10-versie is mogelijk niet up-to-date.
  • Een andere reden kan zijn dat u probeert een 32-bits stuurprogramma te installeren op een 64-bits besturingssysteem. De architectuur van deze twee is heel verschillend en je hebt een ander NVIDIA-stuurprogramma nodig om te functioneren.
  De standaard aanmeldingsoptie wijzigen in Windows 10

Nu u de redenen voor uw probleem begrijpt, kunt u ook de oplossingen bekijken. We hebben de methoden gegeven die u moet volgen om dit probleem op te lossen.

Methode 1: Start de pc opnieuw op

Bijna elke keer kan het herstarten van de pc bijna elk probleem oplossen. En het herstarten van de pc is het eerste dat we adviseren voordat we een methode proberen. Door de pc opnieuw op te starten, worden alle tijdelijke problemen of beschadigde bestanden opgelost die mogelijk de NVIDIA GeForce niet-compatibele Windows 10-melding veroorzaken. Volg de stappen om uw pc opnieuw op te starten.

1. Klik op het menu Start.

2. Klik vervolgens op het Power-pictogram.

.

3. Selecteer ten slotte de optie Opnieuw opstarten.

Als uw probleem nog steeds niet is verdwenen, hoeft u zich geen zorgen te maken, want we hebben nog enkele methoden opgesomd om u te helpen.

Methode 2: Windows bijwerken

Zoals we hebben aangegeven, kan het updaten van uw Windows-versie u helpen. Als u een verouderde versie van Windows gebruikt, is het mogelijk dat de driver niet goed werkt. Als u uw versie van Windows wilt bijwerken, moet u ons artikel over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10 lezen om het probleem met het niet-compatibele NVIDIA grafische stuurprogramma op te lossen.

Methode 3: NVIDIA GeForce-stuurprogramma bijwerken

Als u een bericht krijgt dat NVIDIA GeForce-stuurprogramma niet compatibel is. Dan moet u mogelijk uw NVIDIA GeForce-stuurprogramma bijwerken. Lees onze handleiding over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10 om uw NVIDIA grafische stuurprogramma bij te werken.

  Photoshop blijft crashen bij afdrukken in Windows 10 (VOLLEDIGE FIX)

Methode 4: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Sommige incompatibele antivirusprogramma’s die op uw computer zijn geïnstalleerd, zorgen ervoor dat het stuurprogramma niet compatibel is met Windows 10. Om conflicten te voorkomen, moet u de beveiligingsinstellingen van uw Windows 10-computer controleren en controleren of deze stabiel zijn of niet. Lees onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen op uw pc.

Methode 5: Update GeForce Experience

Als u NVIDIA Geforce Experience niet hebt bijgewerkt, kunt u deze handmatig bijwerken vanuit de app of downloaden van de officiële NVIDIA website. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Druk op de Windows-toets, typ GeForce Experience en klik op Openen.

2. Ga naar het tabblad STUURPROGRAMMA’S en klik op de knop CONTROLEER OP UPDATES.

3. Klik nu op Download driver en klik op Custom Installation.

4. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien.

Opmerking: Zorg ervoor dat u Voer een schone installatie uit in het NVIDIA-installatievenster aanvinkt.

5. Start ten slotte de pc opnieuw op.

U kunt de Geforce Experience ook opnieuw installeren om de app up-to-date te houden naar de nieuwste versie door naar de GeForce-ervaring pagina en klik op Nu downloaden. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien om het niet-compatibele NVIDIA grafische stuurprogramma op te lossen.

Methode 6: NVIDIA GeForce-stuurprogramma opnieuw installeren

Als geen van de hierboven genoemde methoden u heeft geholpen het probleem op te lossen NVIDIA grafische driver niet compatibel. Installeer vervolgens de NVIDIA-stuurprogramma’s opnieuw. Om het stuurprogramma opnieuw te installeren, kunt u onze handleiding lezen over het verwijderen en opnieuw installeren van stuurprogramma’s op Windows 10.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom kan het NVIDIA-installatieprogramma niet doorgaan?

  Repareer NVIDIA Container Hoog CPU-gebruik op Windows 10

Ans. Dit kan gebeuren vanwege de verkeerde apparaat-ID’s in het INF-bestand. Als u dit probleem tegenkomt tijdens het installeren of bijwerken, kunt u proberen het specifieke stuurprogramma van de officiële website te downloaden en te installeren.

Q2. Waarom kan ik het NVIDIA-stuurprogramma niet installeren?

Ans. NVIDIA-stuurprogramma’s kunnen dit probleem hebben vanwege de blokkering van het antivirusprogramma. Controleer uw antivirusprogramma voordat u verder gaat.

Q3. Wat is de krachtigste GPU?

Ans. NVIDIA kondigde hun GeForce RTX 3090 Ti op CES 2022 in januari aan als een van de krachtigste GPU’s.

Q4. Zijn games op GeForce NOW gratis?

Ans. Met de beschikbaarheid van meer dan 100 van de grootste gratis te spelen games, kun je games op GeForce spelen zonder een cent te betalen.

Q5. Is GeForce Experience compatibel met Windows 10?

Ans. Ja, NVIDIA GeForce Experience ondersteunt Dell XPS 17 9710- en Precision 5760-systemen met Windows 10 64-bits besturingssystemen.

***

Hopelijk heb je begrepen hoe NVIDIA GeForce niet compatibel is met Windows 10. Niemand van ons vindt het leuk om gestoord te worden tijdens het spelen van games, laat staan ​​een bericht te krijgen dat zegt dat NVIDIA grafische driver niet compatibel is, wat elke GPU-professional nerveus maakt. Stel gerust uw twijfels, voeg uw suggesties toe en laat ons weten welke methode voor u werkte in de commentaarsectie hieronder.

gerelateerde berichten