Fix NVIDIA-overlay werkt niet op Windows 10

Als gamer in dit technologische tijdperk heb je geavanceerde apparaten nodig voor continu streamen. Een van de voordelen van de vereiste grafische driver of de NVIDIA GPU is de in-game overlay. Stel je voor dat de melding NVIDIA-overlay niet werkt terwijl je het moeilijkste niveau van de game naar je publiek probeert te streamen. Hoewel je het laatste niveau van het spel hebt bereikt, kun je het overwinningsmoment mogelijk niet naar je fans streamen omdat de meest vertrouwde functie faalt. Met andere woorden, de in-game-overlay die niet werkt, zou de showcase belemmeren die u van plan was naar uw publiek te streamen. Om het probleem volledig op te lossen, worden in dit artikel verschillende methoden genoemd. In dit artikel worden de methoden uitgelegd om de overlay van de GeForce-ervaring op te lossen die niet werkt op uw pc en u kunt eenvoudig de overlay-functie van de NVIDIA grafische kaart gebruiken voor streamingdoeleinden.

Hoe NVIDIA Overlay te repareren werkt niet op Windows 10

De lijst met oorzaken waarvoor de in-game overlay-functie van de NVIDIA GeForce Experience Client mogelijk niet werkt, wordt in deze sectie gegeven. Dus als u problemen ondervindt bij het gebruik van de overlay-functie, kunt u deze sectie gebruiken om een ​​goed begrip te krijgen van de redenen voor het probleem.

  • Defect NVIDIA Graphics-stuurprogramma – Een beschadigd of verouderd NVIDIA Graphics-stuurprogramma op uw pc staat mogelijk niet toe dat de overlay-functie op het spel werkt.

  • Verouderde Windows op uw pc- De overlay-functie kan worden uitgeschakeld als Windows op uw pc verouderd is.

  • Geen beheerdersrechten bieden – De beheerdersrechten zijn nodig om de overlay-functies op de game-apps te gebruiken. Als u geen beheerdersrechten aan de GeForce Experience Client hebt verleend, kunt u de overlayfunctie mogelijk niet gebruiken.

  • Experimentele instellingen uitgeschakeld in de GeForce Experience Client- Het probleem met de NVIDIA-overlay werkt niet als de experimentele instellingen zijn uitgeschakeld in de GeForce Experience Client.

  • NVIDIA-services van derden op uw pc- De services van derden van de NVIDIA GeForce Experience Client kunnen de werking van de pc verstoren en het is mogelijk dat u de overlay-functie op geen enkele game-app kunt gebruiken.

  • Problemen met het Microsoft Visual C++ Redistributable Package dat op uw pc is geïnstalleerd – Het Microsoft Visual C++ Redistributable Package dat op uw pc is geïnstalleerd, moet worden bijgewerkt en in werkende staat zijn, zodat u de pc kunt gebruiken voor geavanceerde processen, zoals het gebruik van de overlay-functie op de game toepassingen.

  • Het Media Feature Pack niet geïnstalleerd op Windows N PC- Mogelijk ondervindt u het probleem dat NVIDIA-overlay niet werkt op uw Windows N PC als het Media Feature Pack niet op uw pc is geïnstalleerd.

  • De instelling NVFBC Capture op NVIDIA GPU is ingeschakeld in de Steam-app. De instelling NVFBC Capture op NVIDIA GPU is mogelijk ingeschakeld op uw pc. Hoewel het je helpt bij het gebruik van de Capture-functie in de Steam-app, kun je vanwege de interferentie mogelijk geen gebruik maken van de overlay-functie van de GeForce Experience Client.

  • Hardwareversnelling en Overlay-instellingen zijn ingeschakeld in de Spotify-app. De Spotify-app heeft ook extra functies, namelijk Hardwareversnelling en overlay. Deze zouden helpen om de Spotify-app gemakkelijk op de pc te gebruiken, maar zouden het gebruik van de reguliere functionaliteiten van de NVIDIA grafische kaart of de in-game overlay-functie belemmeren.

Methode 1: Basismethoden voor probleemoplossing

Voordat u probeert het probleem met de NVIDIA-overlay die niet werkt op te lossen met behulp van geavanceerde methoden, kunt u de onderstaande basisoplossingen proberen om het probleem op uw pc op te lossen.

1. Start de pc opnieuw op

De overlay-functie is mogelijk uitgeschakeld vanwege een storing op de pc; u kunt uw pc opnieuw opstarten om het probleem op te lossen. Druk op de Windows-toets, klik op de aan/uit-knop in het START-menu en klik op de optie Opnieuw opstarten om uw pc geforceerd opnieuw op te starten.

2. Windows bijwerken

Als u een verouderd Windows gebruikt, kunt u de fout op de pc tegenkomen. Probeer het Windows-besturingssysteem op uw pc bij te werken om het probleem op te lossen. Lees het artikel over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

3. Sluit de GeForce Experience-client

Als er veel instanties van de GeForce Experience Client op uw pc zijn geopend, kunt u de overlay-functie mogelijk niet gebruiken. U kunt proberen alle instanties van de app in Taakbeheer te sluiten en vervolgens de overlay op de app opnieuw in te schakelen. Raadpleeg het artikel over het sluiten van de achtergrond-app via de link hier; selecteer de GeForce Experience Client en klik op de knop Taak beëindigen om het probleem op te lossen.

De volgende methoden voor probleemoplossing kunnen de bugs oplossen vanwege bepaalde functionaliteiten op de pc. Deze methoden helpen bij het oplossen van het probleem met de NVIDIA-overlay die niet werkt en het verwijderen van alle bugs op de pc.

4. Gebruik toetsenbordcombinatie van overlay-functie

Soms werkt de overlay-functie mogelijk niet met de conventionele praktijk om deze in te schakelen op de GeForce Experience Client. Probeer in dergelijke gevallen tegelijkertijd de toetsen Ctrl+Shift + Windows + B in te drukken en controleer of u de overlay-functie in het spel kunt gebruiken.

5. Update NVIDIA grafische driver

Aangezien de NVIDIA GeForce Experience Client een sterk bijgewerkt grafisch stuurprogramma vereist om de game-overlayfunctie te gebruiken, kunnen de verouderde stuurprogramma’s op uw pc de functie verstoren. Raadpleeg het artikel over het bijwerken van het NVIDIA Graphics-stuurprogramma op uw pc om dit probleem op te lossen.

6. Herstel het Microsoft Visual C++ Redistributable Package

Het Microsoft Visual C++ Redistributable Package is mogelijk beschadigd of verouderd op uw pc en staat u mogelijk niet toe om de functionaliteit van het grafische stuurprogramma te gebruiken. Als dit het geval is, kunt u het hier gegeven artikel gebruiken om het Microsoft C++ Redistributable Package te repareren om het probleem met de game-overlay op te lossen.

Methode 2: Problemen met de GeForce Experience-client oplossen

De basismethoden voor probleemoplossing die in dit gedeelte worden beschreven, helpen u bij het oplossen van het probleem met de NVIDIA-overlay die niet werkt in de GeForce Experience Client-app.

1. Ingame-overlay inschakelen

De eerste methode om het probleem met de in-game overlay-functie op te lossen, is door te controleren of de functie op uw pc is ingeschakeld of niet. Lees de methode voor het inschakelen van de in-game overlay-functie op de GeForce Experience Client met behulp van de hier verstrekte link.

2. Voer GeForce Experience Client uit als beheerder

De GeForce Experience Client vereist toestemming van de beheerder om de functies in de app te gebruiken. U kunt het artikel gebruiken om de methode te lezen om de GeForce Experience Client als beheerder uit te voeren om dit probleem op uw pc op te lossen. Je kunt dan proberen de in-game overlay-functie in de app in te schakelen nadat je de beheerdersrechten hebt gegeven.

3. Installeer de GeForce Experience Client opnieuw

Als je het probleem met de in-game overlay nog steeds niet kunt oplossen, kun je de methode proberen om de GeForce Experience Client op je pc te verwijderen en opnieuw te installeren. Lees de methode voor het verwijderen en opnieuw installeren van de GeForce Experience Client op uw pc om dit probleem op te lossen met behulp van de hier gegeven link.

Methode 3: Experimentele functies inschakelen

De experimentele functies in de GeForce Experience Client-app bieden toegang tot de updates en functies die niet voor alle gebruikers zijn vrijgegeven. Het probleem met de NVIDIA-overlay werkt niet als de experimentele functies niet zijn ingeschakeld op uw pc.

1. Zoek naar de GeForce Experience in de zoekbalk en klik op het app-resultaat om de app op uw pc te starten.

2. Klik op de knop Instellingen op het startscherm van de GeForce Experience.

3. Klik op het tabblad ALGEMEEN in het linkerdeel van het venster en vink de optie Experimentele functies toestaan ​​aan. Mogelijk is een GeForce Experience-update vereist in het gedeelte OVER van het venster.

Methode 4: NVIDIA-services van derden uitschakelen

De services van derden van de NVIDIA grafische kaart op uw pc kunnen ertoe leiden dat de NVIDIA-overlay niet werkt. Om dit probleem op te lossen, kunt u proberen alle services van derden op de pc uit te schakelen met behulp van de stappen in dit gedeelte.

1. Druk op de Windows-toets, typ Systeemconfiguratie en klik op Openen.

2. Navigeer naar het tabblad Services, selecteer de optie Alle Microsoft-services verbergen, selecteer alle NVIDIA-services en klik op de knoppen Toepassen en OK.

3. Klik op de knop Opnieuw opstarten om uw pc opnieuw op te starten om de wijzigingen op te slaan.

Opmerking: u kunt het venster Services verlaten zonder opnieuw op te starten door op de knop Afsluiten zonder opnieuw opstarten te klikken.

Methode 5: NVFBC-opname uitschakelen op NVIDIA GPU (indien van toepassing)

Met de instelling NVFBC Capture op NVIDIA GPU kun je de NVIDIA GPU gebruiken voor het vastleggen van de game die wordt gespeeld op de Steam-app. U kunt echter geconfronteerd worden met het probleem met de NVIDIA-overlay die niet werkt terwijl deze functie op uw pc is ingeschakeld, omdat de twee functionaliteiten met elkaar interfereren.

1. Druk op de Windows-toets, typ Steam en klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Steam bovenaan de startpagina en klik op het tabblad Instellingen in de weergegeven lijst.

3. Klik op het tabblad In-Home Streaming in het linkerdeel van het venster, selecteer de instelling Gebruik NVFBC-opname op NVIDIA GPU in het gedeelte Geavanceerde hostopties en klik op de knop OK.

4. Sluit de Steam-app en controleer of de GeForce Experience Client werkt met de overlay-optie op je pc.

Methode 6: Spotify-instellingen wijzigen

De Spotify-app heeft aanvullende instellingen ingeschakeld die helpen bij het gebruik van de Spotify-app voor streamingdoeleinden. Deze aanvullende instellingen kunnen ertoe leiden dat de NVIDIA-overlay niet werkt op de pc, omdat de twee instellingen met elkaar interfereren.

1. Druk op de Windows-toets, typ Spotify en klik op Openen.

2. Klik op de drie horizontale stippen in de linkerbovenhoek van de startpagina, verplaats de cursor naar het tabblad Bewerken in de lijst en klik op het tabblad Voorkeuren in het aangrenzende menu.

3. Schakel in het scherm Instellingen de instelling Desktop-overlay weergeven bij gebruik van mediatoetsen in het gedeelte Weergave uit om de weergave-overlay uit te schakelen.

Opmerking: nadat de weergave-overlay op de Spotify-app is uitgeschakeld, kunt u de in-game overlay van de NVIDIA GPU gebruiken omdat de interferentie is verholpen.

4. Schakel de optie Hardwareversnelling inschakelen uit in het gedeelte Compatibiliteit van het scherm Instellingen.

Opmerking: de hardwareversnelling is een extra functie die helpt bij het streamen van de afspeellijsten in de Spotify-app.

Methode 7: Media Feature Pack installeren (voor Windows N)

De methode om het Windows Feature Pack te installeren is exclusief geschikt voor gebruikers van Windows 10 N. Controleer dus de systeemspecificaties op uw pc voordat u doorgaat met deze methode. Door het Windows Feature Pack op uw Windows N-pc te installeren, kunt u het probleem oplossen dat de NVIDIA-overlay niet werkt op de GeForce Experience Client.

1. Druk op de Windows-toets, typ Google Chrome en klik op Openen.

2. Open de officiële website van de downloadpagina van Microsoft Media Pack.

3. Klik in het gedeelte Downloads op het vervolgkeuzemenu Editie selecteren en klik op de optie Media Feature Pack – Versie 1903 (mei 2019) in de weergegeven lijst.

4. Klik op de knop Bevestigen in de sectie om de selectie van het Media Feature Pack te bevestigen.

5. Klik op de 64-bits downloadknop op het scherm om het Media Feature Pack te downloaden.

Opmerking: Als de pc een 32-bits specificatie heeft, klik dan op de 32-bits downloadknop om de app te downloaden.

6. Voer het gedownloade uitvoerbare bestand uit en volg de instructies op het scherm om het Media Feature Pack op uw pc te installeren.

***

Het belangrijkste doel van het artikel is om in te gaan op de methoden om het probleem met de NVIDIA-overlay op uw Windows-pc op te lossen. Als de overlay van de GeForce-ervaring niet werkt op uw pc na herhaalde tests, kunt u de methoden gebruiken die in dit artikel worden uitgelegd om het probleem op uw pc op te lossen. Probeer alle methoden op uw pc te implementeren om het probleem op te lossen dat in-game-overlay niet werkt op uw pc in de GeForce Experience-client-app. Laat ons uw suggesties over het NVIDIA-overlayprobleem weten en stel gerust uw vragen hierover in de opmerkingen hieronder.

  Hoe te ontsnappen aan spaties in bestandspaden op de Windows-opdrachtregel

gerelateerde berichten