Fix Overwatch start niet op Windows 10

Overwatch is een van de populaire schietspellen voor meerdere spelers onder de enorme gaminggemeenschap. Het is bekend dat deze game gamers de beste gameplay en graphics biedt, waardoor de game-ervaring naar een geheel nieuw niveau wordt getild. Gamers klagen echter dat Overwatch niet op hun pc wordt gestart. Dit probleem is ernstig omdat veel gebruikers ervaren dat Overwatch niet elke dag pc-fouten zal starten. Maar maak je geen zorgen! Lees dit artikel tot het einde om het probleem van de Overwatch-game op te lossen met behulp van de genoemde methoden.

Hoe Overwatch te repareren die niet start op Windows 10

Laten we eerst enkele redenen bekijken waarom deze Overwatch niet-startfout in de eerste plaats zou optreden.

  • Sommige ontbrekende of beschadigde gamebestanden kunnen ervoor zorgen dat deze fout op uw pc optreedt.
  • Voor sommige gebruikers heeft de Game DVR-functie dit probleem bij het starten van de game veroorzaakt. Uw pc kan ook het slachtoffer zijn van de complicaties die uit deze functie voortvloeien.
  • Oude en kapotte grafische stuurprogramma’s kunnen ook de reden zijn dat Overwatch zegt dat er een fout in het spel op uw computer optreedt.
  • Soms veroorzaken antivirusprogramma’s dit probleem onbewust.

Dus laten we nu direct ingaan op de oplossingen om dit probleem onmiddellijk op te lossen en opnieuw te genieten van het Overwatch-spel.

Methode 1: Start de pc opnieuw op

Deze methode is een van de meest voorkomende omdat het uw probleem kan oplossen zonder in de complexe oplossingen te komen en er tijd aan te verspillen.

1. Druk op de Windows-toets op uw toetsenbord en klik op de optie Power.

2. Selecteer vervolgens de optie Opnieuw opstarten om de pc opnieuw op te starten.

3. Start het Overwatch-spel opnieuw op uw pc om te zien of Overwatch het pc-probleem nog steeds niet start.

Methode 2: Voer Overwatch uit in compatibiliteitsmodus

Verschillende gebruikers hebben gemerkt dat door het Overwatch-spel in de compatibiliteitsmodus uit te voeren, het niet starten van de overwatch wordt opgelost. Lees en volg de onderstaande stappen om hetzelfde op uw pc uit te voeren.

1. Klik met de rechtermuisknop op de Battle.net-toepassingssnelkoppeling vanaf het bureaublad en klik op de optie Bestandslocatie openen in het contextmenu.

  Kopiëren, knippen en plakken op een Windows-pc

2. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op de map Overwatch Launcher en klik op de optie Eigenschappen in het contextmenu.

3. Schakel over naar het tabblad Compatibiliteit.

4. Vink in het gedeelte Compatibiliteitsmodus het vakje aan voor Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor en selecteer Windows 7 in het vervolgkeuzemenu.

5. Klik op Toepassen > OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.

Methode 3: Game DVR-functie deactiveren

Met de Game DVR-functie kunnen gebruikers elke gameplay opnemen die ze willen en ook zoveel screenshots maken. Maar deze functie kan de prestaties van het spel beïnvloeden en kan zelfs voorkomen dat het wordt gestart. Volg dus de komende stappen om te voorkomen dat overwatch het probleem start.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ regedit en druk op Enter om het venster Register-editor te openen.

3. Klik op Ja in het pop-upvenster Gebruikersaccountbeheer.

4. Navigeer op de pagina Register-editor naar het pad, zoals weergegeven.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSystemGameConfigStore

4. Dubbelklik op de optie GameDVR_Enabled in de map GameConfigStore.

5. Wijzig vervolgens in het pop-upvenster DWORD-waarde bewerken de waardegegevens in 0 en klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

6. Dubbelklik nu op de optie GameDVR_FSEBehaviorMode. Wijzig de Waardegegevens in 0 vanuit de pop-up en klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

7. Ga opnieuw naar het volgende pad:

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftPolicyManagerdefaultApplicationManagementAllowGameDVR

8. Dubbelklik op de optie Waarde. Stel Waardegegevens in op 0 in het pop-upvenster DWORD bewerken en klik op OK om de wijzigingen te voltooien.

9. Schakel na dit alles de Game DVR uit en sluit de vensters van de Register-editor.

10. Start uw pc opnieuw op en controleer of de overwatch-game actief is, de bug is verholpen of niet.

Methode 4: Repareer Overwatch-spelbestanden

Als enkele van de essentiële gamebestanden beschadigd zijn of ontbreken in de game, kan het zijn dat de Overwatch geen pc-fout start. In dit geval moet je de gamebestanden scannen en repareren om dit probleem volledig op je computer op te lossen. Volg de onderstaande stappen om dat te doen.

1. Start de Blizzard Battle.net-app.

2. Selecteer Overwatch en klik op Opties.

3. Klik in het vervolgkeuzemenu op Scannen en repareren, zoals weergegeven.

4. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien en het spel opnieuw te starten.

Methode 5: Grafisch stuurprogramma bijwerken

Soms zorgen de verouderde grafische stuurprogramma’s ervoor dat het Overwatch-spel faalt tijdens het starten. Deze stuurprogramma’s hebben ook invloed op de prestaties van andere games op uw pc, waardoor uw pc bepaalde apps niet kan openen. U kunt dit echter oplossen door de genoemde oude stuurprogramma’s bij te werken door de nieuwste grafische stuurprogramma’s op uw computer te installeren. Lees en volg onze gids over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s in Windows 10 bij te werken om de manieren te begrijpen om dit te doen. Nadat je de stuurprogramma’s met succes hebt bijgewerkt, kun je het Overwatch-spel starten en zonder hindernissen spelen.

  Apps uitvoeren in de beheerdersmodus vanuit de Run Box op Windows 10

Methode 6: Windows bijwerken

U kunt ook het Windows-besturingssysteem van uw pc bijwerken om ervoor te zorgen dat op uw pc de nieuwste pakketten zijn geïnstalleerd. Als u problemen ondervindt met het starten van andere applicaties, samen met de Overwatch-game, moet u uw besturingssysteem bijwerken. Alle bugs of glitches die verband houden met de overwatch-game die wordt uitgevoerd, worden met deze update opgelost. Volg ons artikel over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10. Dit artikel geeft u een gedetailleerde demonstratie van het updateproces van het Windows-besturingssysteem. Nadat u klaar bent met dit proces, controleert u of u het probleem hebt opgelost of niet.

Methode 7: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Soms identificeren de antivirusprogramma’s sommige toepassingen als schadelijk voor uw pc. Ze voorkomen dus dat de toepassing wordt gestart en isoleren ze van de desktop. Als je merkt dat overwatch niet elke keer wordt gestart als je hem probeert te openen, kan dit de reden zijn. Omdat antivirusprogramma’s bedoeld zijn om de pc te beveiligen tegen onbekende en schadelijke apps, is dit in dit geval niet van toepassing. U zult dus enige tijd antivirus moeten uitschakelen om te controleren of dit de reden is voor het genoemde probleem. Lees onze handleiding over het tijdelijk uitschakelen van antivirus op Windows 10 om deze methode op uw pc uit te voeren en het probleem voorgoed op te lossen.

Methode 8: Extensie msvcp140.dll verwijderen

In sommige gevallen hebben Overwatch-gebruikers opgemerkt dat de toepassingsextensie msvcp140.dll ervoor zorgt dat het spel niet goed wordt gestart en uitgevoerd. Dus als je deze extensie verwijdert, kun je de Overwatch-game misschien net als voorheen spelen en ervan genieten.

1. Typ msvcp140.dll in de Windows-zoekbalk en klik op Bestandslocatie openen.

2. Klik hier met de rechtermuisknop op de gemarkeerde bestandsextensie msvcp140.dll en klik op Verwijderen in het contextmenu.

3. Start het spel nu opnieuw op je pc.

Methode 9: Game-cache verwijderen

Als de cache van de Overwatch-game beschadigd is, zul je zeker te maken krijgen met het opstartprobleem, omdat de game in dit geval niet correct wordt geladen. De games slaan een aantal tijdelijke bestanden op de pc op om de game elke keer bij het starten sneller te laden en te verwerken. Dus als die bestanden beschadigd raken, krijg ik het genoemde probleem. Volg de volgende stappen om dit correct op te lossen.

  Een monitor loskoppelen zonder hem los te koppelen op Windows 10

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om het venster Taakbeheer te openen.

2. Ga naar het tabblad Processen en klik met de rechtermuisknop op de agent.exe of een Blizzard Update Client.

3. Selecteer vervolgens de optie Taak beëindigen in de rechterbenedenhoek om het programma te sluiten.

4. Druk nu tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

5. Typ %Programdata% in het gegeven veld en druk op de Enter-toets op het toetsenbord.

6. Zoek nu en klik met de rechtermuisknop op de Blizzard Entertainment-map in de map en klik op Verwijderen in het contextmenu.

7. Start het spel opnieuw om te zien of het probleem is opgelost of niet.

Methode 10: Battle.net Tools verwijderen

De Blizzard Battle.net Tools-app vanaf de desktop kan dit probleem veroorzaken vanwege de ontbrekende, beschadigde of verouderde gamemappen. Dus in deze methode zullen we kijken naar de stappen om de Battle.net-bestanden te verwijderen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om het venster Taakbeheer te openen.

2. Klik op het tabblad Processen en selecteer de agent.exe of een Blizzard Update Client.

3. Klik op de optie Taak beëindigen in de rechterbenedenhoek om het programma te sluiten.

4. Druk nu tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

5. Typ C:ProgramData in het opgegeven veld en druk op de Enter-toets op het toetsenbord.

6. Zoek en klik met de rechtermuisknop op de map Battle.net in de map en klik op Verwijderen in het contextmenu.

7. Start ten slotte het spel opnieuw.

Methode 11: Spelinstellingen resetten

Als je nog steeds wordt geconfronteerd met de overwatch, start het pc-probleem niet nadat je elke hierboven genoemde methode hebt uitgeprobeerd, je moet de game-instellingen opnieuw instellen.

Opmerking: als je de game-instellingen reset, worden alle in-game-instellingen teruggezet naar de standaardwaarden.

1. Start de Blizzard Battle.net-toepassing op uw pc.

2. Klik nu op Blizzard-logo en klik op de optie Instellingen in de lijst.

3. Navigeer hier naar GameSettings en selecteer Reset In-Game Options, zoals hieronder weergegeven.

4. Klik ten slotte op Gereed om de instellingen te resetten.

Start nu het spel opnieuw en controleer of Overwatch het pc-probleem niet start, voor u is opgelost of niet. Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u de game opnieuw op uw pc installeren.

***

We hopen dat je de overwatch niet-startfout op Windows 10 hebt kunnen oplossen met behulp van de hierboven genoemde methoden. U kunt ons eventuele vragen over dit artikel of suggesties over elk ander onderwerp laten weten waarover u wilt dat wij een artikel maken. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten