Fix Plex er is een fout opgetreden tijdens een poging om video af te spelen

Plex is een populair Amerikaans platform voor videostreaming en mediaspelers. Sinds de release wordt Plex gebruikt als organisator voor video, audio en foto’s voor de persoonlijke mediacollectie. Met zijn gebruiksvriendelijke interface kunnen gebruikers media vinden om gemakkelijk te bekijken. Plex biedt zowel browsertoegang als app-toegang, waardoor het een platform is dat onderweg kan worden gebruikt. Naast al deze voordelen van het gebruik van Plex voor entertainment, is gebleken dat het enkele problemen veroorzaakt voor gebruikers wanneer ze een video op het platform proberen af ​​te spelen. Onze gids van vandaag is gebaseerd op Plex. Er is een fout opgetreden tijdens een poging om video af te spelen, wat je zal helpen met verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Daarnaast zullen we ook enkele punten bespreken waarom Plex geen mediafout kan afspelen, waarbij we verschillende redenen erachter onderzoeken. Dus laten we beginnen met ons informatieve document over Plex en de video-afspeelfout.

Fix Plex er is een fout opgetreden tijdens een poging om video af te spelen

Plex is een wereldwijd mediastreamingplatform dat door miljoenen gebruikers wordt gebruikt. Veel van deze gebruikers hebben problemen ondervonden bij het afspelen van video. Er zijn een aantal redenen gevonden die dit probleem veroorzaken. Als u deze oorzaken kent, kunt u de fout beter en efficiënter oplossen. Bekijk dus enkele van de bekende triggeroorzaken voor videofouten in Plex hieronder:

  • Het gebruik van Plex kost tijd en moeite. Als nieuwe gebruiker kunt u enkele belangrijke overwegingen weglaten die ertoe kunnen leiden dat de app reageert of video’s erin buffert.
  • Een onbetrouwbare netwerkverbinding is een andere reden om problemen met Plex te veroorzaken.
  • Een verouderde versie van Plex kan ook de functie voor het afspelen van video’s verstoren.
  • Niet-ondersteunde MKV-bestanden kunnen ook resulteren in een fout tijdens het afspelen van video’s in Plex.

  • Verouderde beeldschermstuurprogramma’s van uw apparaat zijn een ander triggerpunt voor fouten bij het afspelen van video’s in Plex.

Nu je op de hoogte bent van de verschillende redenen die meestal achter spelmediafouten in Plex zitten, is het tijd om ze op te lossen met bijbehorende oplossingen. Dus laten we beginnen met onze eerste methode hieronder en controleren of de fout kan worden opgelost:

Methode 1: Los het probleem met de internetverbinding op

Als er een fout is opgetreden tijdens een poging om de audiostream af te spelen Plex voor u, dan moet u eerst de problemen met de internetverbinding op uw apparaat controleren en oplossen. Plex-media vereist een goed internetnetwerk en je moet ervoor zorgen dat je internetsignaal minimaal 5 Mbps is om video’s naar keuze storingsvrij te streamen. Daarom kunt u, als u een zwakke internetverbinding tegenkomt, proberen deze te versnellen met behulp van onze gids over Trage internetverbinding? 10 manieren om uw internet te versnellen!

Methode 2: Start de Plex-app opnieuw

De volgende methode die u kunt proberen na het oplossen van internetproblemen, is het opnieuw opstarten van de Plex-app. Deze methode helpt de app te vernieuwen en kleine problemen op te lossen die de app kan tegenkomen. Het is vrij eenvoudig om Plex opnieuw op te starten:

1. Sluit Plex af door de app op je apparaat te sluiten.

2. Wacht nu minimaal 5 minuten en start Plex opnieuw.

3. Speel een video af in Plex en controleer of de fout is opgelost.

Methode 3: speel kleinere video af

Er is momenteel een audiostream in gebruik Plex-fout kan ook optreden als gevolg van een specifieke video. Je kunt deze reden verifiëren door over te schakelen naar een andere video. U kunt ook proberen kleinere bestanden af ​​te spelen en controleren of de video-afspeelfout zich blijft voordoen. U kunt eenvoudig verschillende soorten media op het platform doorlopen en proberen een video uit te voeren om het probleem op te lossen.

Methode 4: oude apparaten verwijderen

Vervolgens moet u rekening houden met andere apparaten die mogelijk aan uw Plex-account zijn gekoppeld. Dit kunnen Plex Web, Plex Cloud, Plex voor Roku, Plex voor Android en andere zijn. In het geval van zoveel apparaten kan uw mediaspeler acteren en videostreaming verstoren. Dit probleem wordt veroorzaakt doordat apparaten dezelfde serverbronnen gebruiken, zoals onderbrekingsverzoeken, geheugen en andere factoren die tegelijkertijd werken. Daarom, om Plex op te lossen, is er een fout opgetreden tijdens een poging om video af te spelen, moet u oude accounts die aan Plex zijn gekoppeld, verwijderen of verwijderen:

1. Open uw Plex-account op uw apparaat en klik bovenaan op het pictogram Instellingen.

2. Selecteer nu Geautoriseerde apparaten in het linkerdeelvenster en klik op ALLES.

3. Selecteer het rode X-pictogram naast specifieke apparaten om ze te verwijderen.

4. Bevestig de verwijdering en start de app opnieuw om te controleren of het probleem is opgelost.

Methode 5: beeldschermstuurprogramma’s bijwerken

Zoals hierboven vermeld in de redenen achter het afspelen van videofouten op Plex, kunnen verouderde beeldschermstuurprogramma’s van uw apparaat een prominente oorzaak zijn. Daarom moeten deze stuurprogramma’s regelmatig worden bijgewerkt om dergelijke problemen te voorkomen. U kunt onze informatieve gids over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s in Windows 10 bij te werken doornemen voor meer informatie.

Methode 6: Tweak audio-instellingen

De volgende methode in een fout deed zich voor, zoals Plex kan geen mediafout afspelen tijdens het afspelen van de audiostream, waarbij de audio-instellingen in Plex moeten worden aangepast. U kunt overschakelen naar DTS 5.1-audiotrack als u eerder PCM 5.1 had. U kunt ook proberen over te schakelen naar AC3 om de fout op te lossen. Hoewel overschakelen naar een andere audio-instelling een optie is, hebben veel gebruikers ook geprobeerd audio-passthrough uit te schakelen om het probleem op te lossen. U kunt audio-passthrough in Plex ook uitschakelen met behulp van de onderstaande stappen:

1. Start uw Plex-account en klik op uw profielpictogram erin.

2. Start nu Accountinstellingen en selecteer Speler in het gedeelte GEAVANCEERD.

3. Open ten slotte Audio passthrough en selecteer daarin Disabled.

Methode 7: Plex-app bijwerken

Om een ​​audiostream op te lossen die momenteel in gebruik is Plex-fout, moet u de verouderde versie van de Plex-app op uw apparaat bijwerken. U kunt de app eenvoudig bijwerken vanuit de Microsoft Store op uw Windows-pc met behulp van de onderstaande stappen:

1. Druk op de Windows-toets om Microsoft Store te openen vanuit de zoekbalk.

2. Open nu Bibliotheek in Microsoft Store.

3. Klik vervolgens op Updates ophalen om de Plex-app bij te werken.

4. Navigeer naar de taakbalk om Plex Media Server bij te werken en klik met de rechtermuisknop op het Plex Media Server-pictogram.

5. Klik ten slotte op Controleren op updates.

Methode 8: H264 Maximum Level uitschakelen

Je kunt ook oplossen dat Plex geen mediafout kan afspelen door het maximale H264-niveau in Plex uit te schakelen. U kunt deze functie in Plex uitschakelen door de volgende stappen te volgen:

1. Klik op het profielpictogram in uw Plex-account.

2. Open nu Accountinstellingen in het vervolgkeuzemenu.

3. Selecteer vervolgens GEAVANCEERD daarin.

4. Zoek nu H264 Maximum Level om het uit te schakelen.

Methode 9: Transcoderinstellingen bewerken

Verwerkingskracht is nodig om de Plex-server efficiënt te laten werken. Deze verwerkingskracht helpt Plex om bestanden te transcoderen en video’s te streamen. Daarom is er een hoog CPU-vermogen vereist om deze processen tegelijkertijd uit te voeren. Om Plex op te lossen is er een fout opgetreden tijdens een poging om video af te spelen, je moet de transcoderinstellingen van de app wijzigen. U moet de standaardinstellingen aanpassen aan uw CPU-prestaties. U kunt dit doen door de kwaliteit van getranscodeerde bestanden te verminderen om CPU-ruimte vrij te maken. Bekijk de onderstaande stappen voor meer informatie over het bewerken van transcoderinstellingen:

1. Start het menu Instellingen vanaf uw Plex-startpagina.

2. Selecteer nu Transcoder erin en wijzig de huidige instelling in een andere.

3. U kunt kiezen uit onder andere Automaat, Maak mijn CPU pijn, Geef de voorkeur aan codering van hogere kwaliteit, en Geef de voorkeur aan snelle codering.

Methode 10: Server downgraden

U kunt ook proberen de server te downgraden als er een fout is opgetreden tijdens het afspelen van het probleem met de audiostream dat tot nu toe niet is opgelost. Bij het upgraden van de Plex-server kunnen sommige bestanden mogelijk niet worden afgespeeld. Daarom kunt u, om door te gaan met het bekijken van video’s en media op het platform, de mediaserver downgraden naar de vorige versie.

Opmerking: de volgende stappen zijn voor gebruikers van Windows OS.

1. Start Plex Media Server door naar %LOCALAPPDATA%Plex Media Server te navigeren in het dialoogvenster Uitvoeren (Windows+R).

2. Zoek nu de map PMS en open deze om de vorige bijgewerkte versie van Plex te kiezen die u wilt installeren.

Methode 11: voeg AC3-code toe aan Plex

De laatste methode om u te helpen bij het oplossen van een audiostream die momenteel in gebruik is Plex-fout omvat het toevoegen van AC3-code aan Plex. Het is mogelijk dat u een mediaformaat afspeelt dat niet beschikbaar is voor direct afspelen. Als een indeling niet wordt ondersteund, wordt de audio automatisch getranscodeerd naar AC3. U zult een probleem tegenkomen als de AC3-codec niet correct wordt gegenereerd. Daarom moet u AC3-codec aan Plex toevoegen om dit probleem op te lossen:

1. Download het videobestand met uw webbrowser.

2. Voeg het gedownloade bestand toe aan uw Plex-bibliotheek.

3. Speel nu het videobestand af en het zal de AC3-codec genereren terwijl u de mediaspeler afspeelt.

Als u klaar bent, speelt u de videostream opnieuw af, wat u eerder niet kon doen, en controleert u of het probleem eindelijk is opgelost.

***

We hopen dat ons artikel over Plex dat er een fout is opgetreden tijdens een poging om video af te spelen, je heeft geholpen bij het vinden van een geschikte methode om het probleem op te lossen. In het geval van andere problemen of suggesties, kunt u contact met ons opnemen door hieronder uw opmerkingen achter te laten.

  Spel verwijderen uit Game Center

gerelateerde berichten