Fix Privé-internettoegang maakt geen verbinding in Windows 10

Tegenwoordig is Private Internet Access, of PIA, een populaire VPN-server. Het heeft meer dan 3.300 servers verspreid over 32 landen. Het biedt betrouwbare privacybescherming. Het is beschikbaar voor Windows, Mac, Android, iOS en Linux, evenals extensies voor de meeste gangbare browsers. Verschillende klanten hebben echter beweerd dat, hoe vaak ze het ook proberen, het programma gewoon geen verbinding maakt met hun machines. We brengen u een handige gids die u leert hoe u kunt repareren dat privé-internettoegang geen verbinding maakt. Lees dus verder om het probleem met PIA niet te verbinden op te lossen.

Hoe privé-internettoegang te repareren, maakt geen verbinding in Windows 10

We hebben een lijst samengesteld met mogelijke redenen die ons zouden moeten helpen het probleem sneller en nauwkeuriger te vinden.

  • Pakketlekken wanneer uw internetverbinding IPv6 heeft: Pakketlekken komen veel voor wanneer uw internetverbinding IPv6 heeft, wat PIA-ontwikkelaars voor bepaalde versies over het hoofd hebben gezien. Zorg ervoor dat IPv6 is uitgeschakeld om het probleem op te lossen.
  • Stuurprogramma voor TAP-adapter: Volgens PIA-technici veroorzaken nieuwere versies van het TAP-adapterstuurprogramma problemen of trage VPN-verbindingen, daarom moet u proberen oudere, stabielere versies te installeren.
  • Internetverbinding: uw internetverbinding kan PIA-verbindingsproblemen veroorzaken, die u in eerste instantie moet uitsluiten door te controleren of u correct bent verbonden met internet en of alternatieve VPN-oplossingen werken.

Methode 1: Basisstappen voor probleemoplossing

Hier volgen enkele basisstappen voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

1. Wissel van server

Als PIA geen verbinding maakt, probeer dan verschillende serverlocaties. PIA heeft een netwerk van 35.564 servers, wat vrij groot is. Sommige servers kunnen echter van tijd tot tijd offline vallen vanwege technische problemen of voor onderhoud. Probeer uw server te wijzigen en opnieuw verbinding te maken met internet. Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, probeer dan ten minste twee alternatieve servers met verschillende IP-adressen en kijk of het werkt.

2. Controleer de internetverbinding

Het kan een probleem zijn met uw internetprovider. Controleer uw internetverbinding om er zeker van te zijn dat het probleem met de privé-internettoegang niet door u wordt veroorzaakt. Om te bepalen of je een stabiele verbinding hebt, doe je een snelheidstest op je lokale internetnetwerk.

Na het uitvoeren van een snelheidstest kom je erachter of je netwerk sterk is of niet.

Geval 1: Als u een sterk netwerk heeft dat nog steeds met een netwerk wordt geconfronteerd, blijft het probleem vallen, ga dan naar de onderstaande methoden.

Geval 2: Als je een zwak netwerk hebt, overweeg dan om verbinding te maken met andere apparaten zoals een mobiele hotspot of een ander bekabeld/draadloos netwerk.

  Hoe u uw Windows 10-pc kunt vergrendelen met de opdrachtprompt

3. Overmatige multi-logins

PIA biedt een forse limiet van 10 apparaten voor meerdere aanmeldingen. Een enkele PIA-account kan worden gebruikt om maximaal tien afzonderlijke apparaten te beveiligen. U kunt verbindings- of aanmeldingsproblemen krijgen met PIA als u de beperking voor meerdere aanmeldingen overschrijdt.

1. Zorg ervoor dat je uitlogt bij PIA op alle apparaten die het niet meer nodig hebben.

2. Probeer vervolgens opnieuw in te loggen vanaf uw favoriete apparaat.

4. Wijzig VPN Tunneling Protocol

Als het probleem aanhoudt, probeer dan het VPN-tunnelingprotocol te wijzigen. OpenVPN en WireGuard zijn de twee VPN-tunnelingprotocollen die door PIA worden aangeboden. Als je OpenVPN gebruikt om verbinding te maken met de VPN, schakel dan over naar WireGuard en vice versa. Probeer daarna verbinding te maken met de VPN-server. Je probleem zou nu verholpen moeten zijn.

Methode 2: Softwareconflicten verwijderen

Veel antivirus- en firewallprogramma’s verstoren de toegang tot Private Internet Access en kunnen dit zelfs verbieden. Om te zien of uw beveiligingsproducten niet de oorzaak van het probleem zijn, schakelt u alle anti-malware/firewall-software uit en maakt u verbinding met PIA. Als u nu PIA kunt gebruiken, verhindert uw antivirusprogramma waarschijnlijk uw PIA-verbinding. In zeldzame gevallen is zelfs het deactiveren van de antivirussoftware niet effectief. Voeg alle PIA-gerelateerde bestanden toe aan de lijst met uitzonderingen voor beveiligingssoftware om het probleem op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ virus- en bedreigingsbeveiliging en druk op Enter.

2. Klik nu op Instellingen beheren.

3. Scroll naar beneden en klik op Uitsluitingen toevoegen of verwijderen zoals hieronder afgebeeld.

4. Selecteer op het tabblad Uitsluitingen de optie Een uitsluiting toevoegen en klik op Bestand zoals weergegeven.

5. Voeg nu de gegeven bestandsmappaden toe.

C:Program FilesPrivate Internet Access 
C:Program FilesPrivate Internet Accesstapwin10 
C:Program FilesPrivate Internet Accesstapwin7 
C:Program FilesPrivate Internet Accesspia-client.exe 
C:Program FilesPrivate Internet Accesspia-openvpn.exe 
C:Program FilesPrivate Internet Accesspia-service.exe 
C:Program FilesPrivate Internet Accesspia-support-tool.exe

Methode 3: IPv6-connectiviteit uitschakelen

Bepaalde pakketverliezen veroorzaakt door IPv6 ingeschakeld op het apparaat kunnen in zeldzame gevallen mogelijk leiden tot VPN-verbindingsproblemen. Daarom wordt aanbevolen dat u IPv6 van uw apparaat uitschakelt voordat u verbinding maakt met de VPN. Het veroorzaakt geen significante wijzigingen in uw verbinding en herstelt eenvoudigweg dit probleem met privé-internettoegang. We hebben de methoden beschreven voor het uitschakelen van IPv6 op een Windows-apparaat.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Selecteer Weergeven op: Categorie en selecteer vervolgens Netwerk en internet.

3. Selecteer Netwerkcentrum.

4. Selecteer in het linkerdeelvenster de optie Adapterinstellingen wijzigen.

5. Wanneer het venster Internet-verbinding wordt weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop op uw actieve netwerkadapter. Klik vervolgens op Eigenschappen.

6. Schakel het selectievakje naast het item Internet Protocol versie 6 in de lijst uit. Klik OK.

Methode 4: Schakel andere VPN-adapters uit

Het probleem kan worden veroorzaakt door interferentie met de TAP-adapter van uw besturingssysteem. U moet de adapters van andere VPN’s uitschakelen om dit probleem met privé-internettoegang te verhelpen:

1. Start het Configuratiescherm vanuit de Windows-zoekbalk.

  Windows 10 Virtuele Desktop-snelkoppelingen

2. Stel Weergeven op > Categorie in en selecteer vervolgens Netwerk en internet.

3. Selecteer Netwerkcentrum.

4. Zoek en kies in het linkermenu de optie Adapterinstellingen wijzigen.

5. Alle geïnstalleerde VPN TAP-adapters, evenals uw huidige netwerk, worden weergegeven.

6. Alle VPN-adapters behalve PIA moeten worden uitgeschakeld door er met de rechtermuisknop op te klikken en Uitschakelen te selecteren.

Opmerking: we hebben een wifi-adapter als voorbeeld getoond.

7. Maak tot slot opnieuw verbinding met PIA zodra het is gedeactiveerd en controleer of het probleem met PIA niet verbinden nog steeds aanhoudt of niet.

Methode 5: VPN-poorten wijzigen

Sommige klanten konden het probleem oplossen door een UDP-verbinding met meerdere poorten te gebruiken. Als dit niet werkt, moet u onderzoeken of er problemen zijn met uw ISP of uw internetverbinding in het algemeen. Volg de onderstaande stappen om de poorten te wijzigen die door de VPN worden gebruikt:

Let op: Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat het PIA-programma niet is gekoppeld aan een VPN.

1. Klik met de rechtermuisknop op het PIA-pictogram in het systeemvak en selecteer Eigenschappen.

2. Als het PIA-symbool niet verschijnt, moet u mogelijk op het kleine pijltje klikken om meer pictogrammen weer te geven.

3. Selecteer Verbinding verbreken in het contextmenu dat verschijnt.

4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Instellingen in het contextmenu.

5. Klik op de optie Geavanceerd onder aan het venster en wijzig het verbindingstype van TCP in UDP.

6. Stel 1194 in als de geselecteerde poort onder de optie Externe poort, klik op de knop Opslaan en maak opnieuw verbinding om te controleren of het probleem zich blijft voordoen.

7. Als het probleem aanhoudt, herhaalt u de bovenstaande stappen, maar gebruikt u deze keer poort 8080 en 9201.

Opmerking: in sommige situaties kan uw antivirusprogramma de oorzaak zijn van dit probleem. Daarom moet u alle antivirus-apps tijdelijk uitschakelen en ervoor zorgen dat er geen firewall/antivirus op de achtergrond actief is. Lees het artikel over het tijdelijk uitschakelen van antivirus op Windows 10.

Methode 6: PIA VPN Desktop Client opnieuw installeren

U kunt de PIA VPN-desktopclient opnieuw installeren op Windows 10 als geen van de bovengenoemde methoden werkt. Als u de onderstaande stappen uitvoert, weet u zeker dat u de meest recente versie hebt geïnstalleerd en dat er geen verbinding tot stand kan worden gebracht met privé-internet. Het probleem zou moeten verdwijnen wanneer u toegang probeert te krijgen tot PIA om hun VPN-services te gebruiken!

1. Open het Configuratiescherm vanuit de Windows-zoekbalk.

2. Selecteer Weergeven op: Categorie en klik vervolgens op Een programma verwijderen in de categorie Programma’s.

3. Zoek PIA in het Configuratiescherm. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Installatie ongedaan maken.

4. De verwijderingswizard zou nu moeten openen. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

5. Nadat het verwijderingsprogramma is voltooid, klikt u op Voltooien en start u uw computer opnieuw op om te zien of de aanmeldingsproblemen blijven bestaan.

  Uitsluitingen toevoegen in Windows Defender op Windows 10

6. Koop de meest recente versie van de PIA VPN-app. Om het te installeren, voert u het uitvoerbare bestand uit en volgt u de instructies op het scherm.

Methode 7: Oudere TAP-driver installeren

De nieuwe versie van het TAP-stuurprogramma kan leiden tot verbindingsproblemen of een zeer lage downloadsnelheid in de Windows-versie. Zorg er daarom voor dat u de oudere versie van TAP Driver gebruikt om dergelijke problemen te voorkomen. Volg de onderstaande instructies om het oudere TAP-stuurprogramma te installeren om het probleem met privé-internettoegang te verhelpen.

1. Zorg ervoor dat het PIA-programma niet werkt voordat u verder gaat met de rest van de instructies.

2. Klik met de rechtermuisknop op het PIA-pictogram in het systeemvak en selecteer Eigenschappen. Mogelijk moet u op de kleine pijl klikken om andere pictogrammen weer te geven voordat het PIA-teken verschijnt.

3. Selecteer Afsluiten in het contextmenu dat wordt weergegeven.

4. Eerst en vooral moet u het huidige stuurprogramma van uw computer verwijderen.

5. Druk op de Windows-toets, typ Apparaatbeheer en klik op Openen.

6. Vouw de sectie Netwerkadapters uit. Dit geeft een lijst weer van alle netwerkadapters die momenteel op de machine zijn geïnstalleerd.

7. Verwijder de TAP-adapter door er met de rechtermuisknop op te klikken en Apparaat verwijderen te selecteren. Het netwerkapparaat wordt verwijderd en de adapter wordt uit de lijst verwijderd.

Opmerking: we hebben de Qualcomm Atheros QCA9377 draadloze netwerkadapter als voorbeeld getoond.

8. Download het TAP-stuurprogramma dat door PIA-specialisten is gevalideerd om foutloos te zijn.

9. Voer het gedownloade installatiebestand uit en volg de instructies op het scherm om de driver te installeren.

Controleer of het probleem met PIA niet verbinden is verholpen door de machine opnieuw op te starten.

Methode 8: PIA installeren in veilige modus

1. Start het Configuratiescherm vanuit de Windows-zoekbalk.

2. Selecteer Weergeven op: Categorie en klik vervolgens op Een programma verwijderen in de categorie Programma’s.

3. Zoek PIA in het Configuratiescherm. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Installatie ongedaan maken.

4. De verwijderingswizard zou nu moeten openen. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

5. Nadat het verwijderingsprogramma is voltooid, klikt u op Voltooien en start u uw computer op in de veilige modus. Lees onze gids over opstarten naar veilige modus in Windows 10 om hetzelfde te doen.

6. Zodra u in de veilige modus bent, downloadt u de nieuwste versie van PIA van hun officiële website en installeert u deze.

7. Start ten slotte uw . opnieuw op pc om de veilige modus te verlaten en te kijken of de problemen met het niet verbinden van de pia blijven bestaan.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je hebt kunnen oplossen hoe je het probleem met privé-internettoegang kunt oplossen. Laat ons weten welke methode voor u het meest voordelig was. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen of opmerkingen heeft.

gerelateerde berichten