Fix Qbittorrent I/O-fout in Windows 10

Worstel je met Qbittorrent I/O-fout? Veel gebruikers meldden dat ze tijdens het opstarten keer op keer met Qbittorrent te maken kregen. Als u de fout probeert te elimineren, helpt dit artikel u daarbij. We brengen u een perfecte gids die u zal helpen de invoer-uitvoerfout voor Qbittorrent in Windows 10 op te lossen.

Hoe Qbittorrent I/O-fout in Windows 10 te repareren

Qbittorrent is een open source software ontwikkeld door vrijwilligers in hun vrije tijd. Het kan worden beschouwd als een software-alternatief of een gepolijst alternatief voor µTorrent. Dit C++-programmaplatform is gratis beschikbaar en gebruikt de Qt 5-toolkit en de libtorrent-rasterbalkbibliotheek. Deze clienttoepassing wordt geleverd met een volledige set functies. Zij zijn:

 • Goed geïntegreerde zoekmachine
 • geen reclame
 • Toegang tot alle BitTorrent-extensies zoals magneetlinks, DHT, Peer Exchange, volledige codering, enz.
 • Aanwezigheid van bandbreedteplanner
 • Ondersteuning van geavanceerde downloadfilters
 • Afstandsbediening via de webgebruikersinterface
 • Applicatie werkt op alle platforms
 • Beschikbaar in meer dan 70 talen, enzovoort.

Alle toepassingen zijn vatbaar voor fouten, omdat ze onvermijdelijk zijn. De Qbittorrent I/O-fout stopt het downloaden en vervolgens moet u het handmatig starten en stoppen.

Wat veroorzaakt Qbittorrent-fout?

Het scenario dat dit probleem veroorzaakt, wordt hieronder vermeld:

 • Geen toestemmingstoegang: wanneer de downloadlocatie is gewijzigd van standaard naar aangepast, heeft Qbittorrent toestemming nodig om wijzigingen aan te brengen, zoals lezen en schrijven op die specifieke locatie. Dit probleem kan worden opgelost als u de Qbittorrent-toepassing in de beheerdersmodus uitvoert of de te downloaden locatie zelf als standaard bewaart.

 • Interferentie van Windows Defender: Windows Defender is een programma dat uw systeem veilig houdt. Daarom verhindert het het downloaden van schadelijke bestanden, wat mogelijk de reden zou kunnen zijn achter de belemmering van het downloaden van torrents.

 • Antivirus van derden: net als Windows Defender blokkeren ze ook onbekende downloadbronnen.

 • Incompatibel proces: hoewel Qbittorrent-software goed werkt met anderen, is het soms ook mogelijk dat ze compatibele problemen ondervinden met andere applicaties. Daarom wordt geadviseerd om alle relevante achtergrondtoepassingen te beëindigen.

Er kunnen veel andere onbekende bronnen zijn die invoer-uitvoerfouten veroorzaken voor Qbittorrent, maar alle beschikbare mogelijke oplossingen worden hieronder gecompileerd en vermeld. Werk elke methode uit tot je een oplossing hebt.

Methode 1: Basisstappen voor probleemoplossing

Hieronder vindt u enkele basisstappen voor probleemoplossing om de fout op te lossen:

 • De eerste en basisstap die u moet doen, is de locatie van de downloadmap wijzigen en het bestand opnieuw downloaden. Deze manier wordt sterk aanbevolen als u net een fout bent tegengekomen.
 • Als de fout zich blijft voordoen, verwijder dan alle ongewenste of extra torrent-bestanden en kijk of het probleem is opgelost.
 • Het wordt aangeraden om de uploadsnelheid te verlagen, omdat dit de kans op het veroorzaken van invoer-uitvoerfouten voor Qbittorrent kan verkleinen.
 • Probeer over te schakelen naar de 4.0.2 65-bits versie van Qbittorrent en controleer of de fout is verholpen.

Methode 2: Voer Qbittorrent uit als beheerder

Door Qbittorrent in de beheerdersmodus uit te voeren, heeft het programma toegang tot verschillende locaties voor het opslaan van gegevens. Het is veilig en kan het foutieve Qbittorrent-probleem oplossen. Om de applicatie in de administratieve modus uit te voeren, voert u de onderstaande stappen uit.

1. Klik met de rechtermuisknop op de qbittorrent-toepassing en selecteer Eigenschappen.

2. Ga in het venster Eigenschappen van qbittorrent naar het tabblad Compatibiliteit en schakel dit programma uitvoeren als beheerder in onder het gedeelte Instellingen.

3. Selecteer nu Toepassen en klik op OK om de wijzigingen af ​​te ronden.

4. Als u klaar bent, start u het QBittorent-programma opnieuw en kijkt u of de Qbittorrent I/O-fout is verholpen.

Methode 3: Windows Defender Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Firewall-software biedt bescherming en voorkomt dat uw systeem elke vorm van schadelijke dreiging en hacking tegenkomt. Deze firewall van Windows Defender bezorgt u echter overmatige bescherming. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat bepaalde applicaties niet soepel werken. In dit geval wordt u mogelijk geconfronteerd met een Qbittorrent I/O-fout. Daarom zal het tijdelijk uitschakelen van de Windows Defender Firewall u helpen het probleem op te lossen. Lees onze gids over het uitschakelen van Windows 10 Firewall om hetzelfde te doen.

Methode 4: Gebruiker toevoegen in Qbittorrent-eigenschappen

Soms kan Qbittorrent om veiligheidsredenen de toegang van uw huidige systeemgebruikersaccount beperken. Voeg in dit geval een nieuwe gebruiker toe via Qbittorrent-eigenschappen om de I/O-fout voor Qbittorrent op te lossen. Volg hiervoor de onderstaande stappen nauwkeurig.

1. Klik met de rechtermuisknop op de qbittorrent-toepassing en selecteer Eigenschappen.

2. Navigeer naar het tabblad Beveiliging en klik op de knop Bewerken zoals weergegeven.

3. Selecteer in de pop-up Machtigingen voor qbittorrent de knop Toevoegen om een ​​nieuwe gebruiker toe te voegen.

4. Typ nu een nieuwe gebruikersnaam onder Voer de objectnamen in om te selecteren en klik op de knop Namen controleren.

5. Klik in het venster Naam niet gevonden op OK om dit nieuwe account toe te voegen.

6. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op. Gebruik dit nieuwe account en start de Qbittorrent-applicatie.

Methode 5: Antivirussoftware van derden uitschakelen (indien van toepassing)

Antivirussen kunnen om veiligheidsredenen in conflict komen met veel toepassingen van derden. Dit kan op zijn beurt de qbittorrent-toepassing blokkeren voor bepaalde activiteiten en uitvoeringen. Schakel daarom tijdelijk geïnstalleerde antivirus van derden uit.

Als je Avast, McAfee, Bitdefender of Norton hebt, lees dan onze handleiding over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 om hetzelfde te doen. Als u klaar bent, start u de qbittorrent-toepassing en controleert u of u dingen zonder onderbreking kunt downloaden.

Methode 6: Voer schoon opstarten uit

Het is normaal dat toepassingen van derden interfereren en een conflicterende sfeer creëren in Windows. Deze methode voor het oplossen van problemen kan in uw voordeel werken en de boosdoener vinden als een ander programma van derden achter de belemmering zit. Lees onze gids over het uitvoeren van schoon opstarten in Windows 10 om hetzelfde te doen. Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen effectief te laten zijn. Als u klaar bent, controleert u of de Qbittorrent I/O-fout is verholpen.

Methode 7: Systeemherstel uitvoeren

Soms treedt er een bepaald probleem op wanneer u het systeem bijwerkt naar de recente versie. Om de Qbittorrent I/O-fout op te lossen, kan het uitvoeren van een systeemherstel u helpen het probleem op te lossen. Lees onze handleiding over het uitvoeren van een systeemherstel.

Methode 8: Schijfcache wisselen

Caches zijn de componenten die gegevens opslaan om in de toekomst sneller aan verzoeken van gebruikers te voldoen. Maar overmatige accumulatie van deze caches zorgt voor problemen. In dit geval kan de schijfcache van de qbittorrent-toepassing verantwoordelijk zijn voor de fout. Schakel daarom de schijfcache één keer uit en in. Volg de onderstaande instructies om dit te doen.

1. Klik met de rechtermuisknop op de qBitorrent-toepassing en selecteer Openen om deze te starten.

2. Klik in de qBitorrent-vensters op het tandwielpictogram Instellingen, zoals weergegeven.

3. Navigeer naar het tabblad Geavanceerd. Schakel vervolgens de selectievakjes Schijfcache en OS-cache inschakelen uit.

Opmerking: de schijfcacheoptie is niet beschikbaar als u de huidige versie van qbitorrent gebruikt.

4. Start nu de applicatie opnieuw en kijk of de fout is opgelost. Als dat niet het geval is, herhaalt u stap 1 – 4 opnieuw, maar schakelt u de opties Schijfcache en OS-cache inschakelen in. Controleer vervolgens of de Qbittorrent I/O-fout is verholpen.

Methode 9: Installeer Qbittorrent opnieuw

Als geen van de bovengenoemde methoden is gelukt, is de laatste optie die u heeft, het verwijderen en opnieuw installeren van de qbittorrent-toepassing op uw systeem. Volg de onderstaande stappen om dit te doen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ appwiz.cpl en druk op Enter om Programma’s en onderdelen te openen.

3. Klik op de pagina Programma’s en onderdelen met de rechtermuisknop op de qBitorrent-toepassing en selecteer Installatie ongedaan maken.

4. Ga na het verwijderen naar de officiële site van Qbittorent en klik op Downloaden zoals weergegeven om het installatiebestand te downloaden.

5. Voer het installatiebestand van het installatieprogramma uit. Selecteer vervolgens een bestemde taal en klik op OK om verder te gaan.

6. Klik op Volgende om het installatieproces te starten.

8. Schakel het selectievakje Ik accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst in en klik op de knop Volgende om de installatie te verwerken.

9. Schakel alle componenten in die u wilt installeren en klik vervolgens op Volgende.

10. Klik op Bladeren om indien nodig de bestemming van de map te wijzigen en klik vervolgens op Installeren.

11. Klik op Voltooien om het installatieproces van qbittorrent te voltooien.

12. Selecteer ten slotte Ik ga akkoord in de pop-up Juridische kennisgeving.

13. Zodra de applicatie opnieuw is geïnstalleerd, start u deze. Controleer of de fout is verholpen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Wat is de qbittorrent-vereiste in Windows?

antw. Qbittorrent wordt ondersteund in Windows 7,8, 10 en 11. De qbitorrent-installatieprogramma’s kunnen worden gestart in 32-bits en 64-bits processors.

Q2. Is qbittorrent legaal om te gebruiken?

antw. Qbittorrent is een P2P-software. Hoewel de toepassing legaal is, wordt het downloaden van beperkte inhoud via deze software als illegaal beschouwd. Toch hangt het volledig af van de wetten van elk land.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je hebt kunnen weten hoe je de qbittorrent I/O-fout in Windows 10 kunt oplossen. Laat ons weten welke methode voor jou heeft gewerkt. Aarzel niet om uw vragen of suggesties te stellen via de commentaarsectie hieronder.

  De eerste dag van de week instellen in Windows 10

gerelateerde berichten