Fix Rainbow Six Siege crasht op Windows 10

Rainbow Six Siege is een schietvideogame voor liefhebbers van bloedstollende online games. Het spel kan alleen worden gespeeld of in multiplayer waarin spelers aanvallers of verdedigers kunnen zijn. Deze vernietigings- en schietgame wordt geleverd met een ongeëvenaarde ervaring van actie, dynamische omgeving, 3D-gameplay en nieuwe functies die andere videogames van hetzelfde genre hebben overtroffen. Het is beschikbaar op meerdere platforms, waaronder Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X, PS4 en PS5. De game is in de volksmond gespeeld via Steam met een enorm aantal van 200.000 spelers. Alle positieve aspecten van het spel vallen echter halsoverkop omdat Rainbow Six Siege steeds crasht. Veel spelers hebben deze glitch gemeld wanneer ze proberen de game op hun systeem te starten of zelfs tijdens het spelen ervan. Als je ook met hetzelfde probleem te maken hebt tijdens het starten van het spel, dan ben je op de juiste plek. Laten we dus onverwijld enkele van de prominente redenen achter deze fout bekijken en de methoden bekijken om deze te verhelpen.

Hoe Rainbow Six Siege Crashing op Windows 10 te repareren

Als Rainbow Six Siege crasht bij het opstarten van uw speler, is dit hoogstwaarschijnlijk te wijten aan R6-geluidsgegevens. Daarnaast zijn er nog andere redenen die hiervoor verantwoordelijk zijn, waaronder:

 • Oudere versie van grafische driver
 • RAM-capaciteit bijna op in het systeem
 • Cloud Save inschakelen op Windows
 • Softwarefout
 • Corrupte gamebestanden
 • Compatibiliteitsproblemen met het systeem

Softwarefouten of problemen met het spel zelf kunnen de ervaring van het spelen van het spel voor gebruikers niet belemmeren. Allemaal dankzij legitieme en effectieve methoden die we gaan bespreken, ze zullen de spelers veel helpen bij het accepteren van de fout. Probeer naast het controleren van de internetverbinding ook de onderstaande methoden uit voor een positief resultaat.

systeem vereisten

Het heeft geen zin om de game op Windows te downloaden als je systeem niet eens voldoet aan de vereisten van de game. Daarom is het eerste waar u zeker van moet zijn dat uw systeem Rainbow Six Siege kan uitvoeren. Om te controleren of je computer/laptop compatibel is, moet deze voldoen aan de minimale vereisten om het spel te kunnen spelen en aan de aanbevolen vereisten om het zonder problemen te kunnen spelen.

 • Minimale vereisten voor het besturingssysteem zijn Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 (64 bit), terwijl aanbevolen zijn Windows 7 SP1, Windows 8.1 en Windows 10 (64 bit).
 • De processor moet voldoen aan Intel Core i3 560 @ 3.3 GHz of AMD Phenom II X4 945 @ 3.0 GHz voor minimale vereisten, terwijl Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz of beter of AMD FX-8120 @ 3.1 GHz of beter voor aanbevolen.
 • De geheugenvereiste voor het minimum is 6 GB RAM, terwijl de aanbevolen 8 GB RAM is.
 • Grafische weergave is een andere essentiële vereiste die minimaal NVIDIA GeForce GTX 460 of AMD Radeon HD 5870 (DirectX-11-compatibel met 1 GB VRAM) moet zijn, terwijl aanbevolen NVIDIA GeForce GTX 670 (of GTX 760 / GTX 960) of AMD Radeon HD 7970 is (of R9 280X (2GB VRAM) / R9 380 / Fury X)
 • Opslag voorkeur voor beide is 61 GB.
 • De geluidskaart voor minimale vereisten is DirectX 9.0c met de nieuwste stuurprogramma’s, terwijl de aanbevolen DirectX 9.0c-compatibele geluidskaart 5.1 met de nieuwste stuurprogramma’s is.
  BDReader biedt paneeldetectie voor stripliefhebbers [Windows]

Methode 1: Voer schoon opstarten uit

Ten eerste moet u een schone start op uw systeem uitvoeren. Opnieuw opstarten helpt bij het oplossen van eventuele conflicten tussen het spel en programma’s. Daarom moet u deze methode uitvoeren met behulp van de onderstaande stappen om deze mogelijkheid uit te sluiten. Lees onze handleiding over het uitvoeren van een schone start in Windows 10.

Methode 2: Optimalisaties op volledig scherm uitschakelen

Soms kan de optimalisatie van het volledige scherm ertoe leiden dat de Rainbow Six Siege crasht. De optimalisatie van het volledige scherm leidt tot het compatibiliteitsprobleem. Volg de onderstaande stappen om het uit te schakelen.

1. Druk op de Windows-toets, typ steam en klik op Openen.

2. Klik op de Bibliotheek.

3. Klik met de rechtermuisknop op Rainbow Six Siege en selecteer vervolgens Beheren.

4. Klik op Browse Local Files om de bestandslocatie te openen.

5. Er verschijnt een pop-upvenster.

6. Klik met de rechtermuisknop op het spel en selecteer eigenschappen.

7. Navigeer naar het tabblad Compatibiliteit en vink het vakje aan naast Optimalisaties volledig scherm uitschakelen.

  Fix Windows Store 0x80072f05 Fout in Windows 10

8. Klik ten slotte op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 3: Apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Als Rainbow Six Siege blijft crashen op je speler, dan is dit hoogstwaarschijnlijk te wijten aan verouderde stuurprogramma’s. Zorg ervoor dat de grafische kaart alle bijgewerkte stuurprogramma’s heeft die zullen helpen om de spelprestaties en de activiteit ervan op uw systeem te verbeteren. Lees onze gids over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s in Windows 10 bij te werken. Als u andere stuurprogramma’s wilt bijwerken, volgt u onze gids voor het bijwerken van apparaatstuurprogramma’s op Windows 10.

Methode 4: Windows bijwerken

Het bijwerken van de grafische driver is soms niet voldoende, zelfs uw systeem heeft mogelijk een update nodig. Met de oudere versie van Windows voldoet de nieuwe en bijgewerkte game mogelijk niet. Lees onze handleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

Methode 5: Controleer de integriteit van gamebestanden

Het is mogelijk dat de spelbestanden in Steam corrupt zijn en de oorzaak van het niet openen van het spel. Het gebeurt meestal tijdens het downloaden van de game op Steam wanneer de enorme bestanden corrupt raken. Dit probleem kan worden opgelost met de functie Bestandsintegriteit verifiëren in Steam zelf. Lees onze handleiding over het verifiëren van de integriteit van gamebestanden op Steam.

Methode 6: Windows Defender Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Als Rainbow Six Siege crasht bij het opstarten, bestaat de mogelijkheid dat Windows Defender Firewall het starten van het spel blokkeert. Om dit op te lossen, is het belangrijk om de firewall op uw systeem uit te schakelen. Lees onze handleiding over het uitschakelen van de Windows 10-firewall.

Methode 7: Antivirus tijdelijk uitschakelen (niet van toepassing)

Antivirus op uw systeem kan overbeschermend zijn, waardoor het spel niet wordt geladen en uiteindelijk niet wordt geopend. Dit probleem komt vrij vaak voor in Windows en de best mogelijke oplossing hiervoor is om de antivirusbescherming voor het spel uit te schakelen. U kunt dit doen door toegang te krijgen tot Virus- en bedreigingsbeveiliging op uw systeem. Lees onze handleiding over hoe u Antivirus tijdelijk kunt uitschakelen op Windows 10.

Methode 8: Game-overlay uitschakelen

In systemen met beperkte hardwarebronnen is het gebruikelijk dat Rainbow Six Siege crasht vanwege toepassingen van derden, zoals Steam-overlay. Deze apps moeten worden uitgeschakeld om het spel op het systeem uit te voeren, wat kan worden gedaan door de stapsgewijze instructies hieronder te volgen voor uw hulp.

  Snap-lay-outs gebruiken op Windows 11

1. Open de Steam-clienttoepassing.

2. Klik op het tabblad Steam in de linkerbovenhoek van het scherm.

3. Klik vervolgens op Instellingen.

4. Klik vervolgens op In-Game menu.

5. Haal het vinkje weg voor Schakel de Steam-overlay in tijdens het spel.

Methode 9: Rainbow Six Siege opnieuw installeren

Als geen van de methoden tot nu toe heeft gewerkt, kan het helpen om de game opnieuw te installeren. Een nieuwe installatie is altijd de beste optie als niets anders helpt. In dit geval kun je de game opnieuw installeren met de volgende stappen om het crashprobleem van Rainbow Six Siege op te lossen.

1. Start de Steam-app.

2. Klik op het tabblad BIBLIOTHEEK.

3. Klik met de rechtermuisknop op Rainbow Six Siege en klik op Beheren.

4. Klik op Verwijderen.

5. Open vervolgens het tabblad STORE in Steam.

6. Zoek Rainbow Six Siege in de zoekbalk en klik op het spel.

7. Klik ten slotte op Installeren.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe kan ik oplossen dat Rainbow Six Siege niet werkt op Windows?

antw. Rainbow Six Siege-fout die niet werkt, kan worden verholpen in Windows door de achtergrond-apps te sluiten, de game opnieuw te installeren of Windows bij te werken.

Q2. Is Rainbow Six Siege geschikt voor spelende kinderen?

antw. Rainbow Six Siege is een krachtig schietspel dat geschikt is voor elke leeftijdsgroep om te spelen, maar als kinderen het spel spelen, is toezicht van de ouders vereist.

Q3. Komt er een vervolg op Rainbow Six Siege?

antw. Nee, voorlopig is er geen vervolg op Rainbow Six Siege.

Q4. Is Rainbow Six Siege gratis beschikbaar op Steam?

antw. Rainbow Six Siege is geen gratis spel, het is te koop op Steam.

V5. Kan een persoon geblokkeerd worden op Rainbow Six Siege?

antw. Ja, het is mogelijk dat een speler kan worden geblokkeerd op Rainbow Six Siege. In het geval dat een speler grof taalgebruik gebruikt of het beleid van het spel schendt.

***

We hopen dat deze handleiding heeft geholpen bij het oplossen van het probleem van het crashen van Rainbow Six Siege op Windows 10. Laat ons in dit artikel weten welke methode voor jou het beste werkte. Als je nog andere vragen of suggesties hebt met betrekking tot het onderwerp, laat ze dan achter in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten