Fix Realtek Audio Manager opent niet in Windows 10

Waar is Realtek Audio Manager en waarvoor wordt het gebruikt? Welnu, de Realtek Audio Manager wordt gebruikt om de geluidsinstellingen van de ingebouwde luidsprekers op uw pc te wijzigen. U kunt echter geconfronteerd worden met het probleem dat Realtek Audio Manager niet opent. Het artikel bevat de methoden voor de vraag hoe u Realtek Audio Manager kunt vinden en de problemen met Audio Manager kunt oplossen. U kunt het artikel gebruiken als antwoord op de vraag hoe u Realtek HD Audio Manager Windows 10 kunt openen en de problemen met de Audio Manager kunt oplossen.

Hoe te repareren Realtek Audio Manager opent niet in Windows 10

De mogelijke oorzaken voor het niet werken van Realtek Audio Manager op uw pc worden hier in deze sectie vermeld.

  • Ontbrekend Audio Manager-pictogram – Als het Realtek Audio Manager-pictogram op de taakbalk ontbreekt, kunt u Audio Manager mogelijk niet gebruiken.

  • Conflicten met vooraf geïnstalleerde audiostuurprogramma’s- Als de audiostuurprogramma’s die op uw pc zijn geïnstalleerd niet in strijd zijn met de bijgewerkte versie van het audiostuurprogramma, kunt u Audiobeheer mogelijk niet gebruiken.

  • Verouderde audiodriver- Als de audiodriver op uw pc verouderd is, kunt u de Audio Manager op uw pc mogelijk niet gebruiken.

  • Beschadigd audiostuurprogramma – Als het audiostuurprogramma op uw pc beschadigd is, kunt u de audiomanager mogelijk niet gebruiken en de instellingen wijzigen.

  • Verouderde Windows- Als u een verouderde Windows gebruikt, kunt u de Audio Manager op uw pc mogelijk niet gebruiken.

  • Onjuiste installatie van Realtek Audio Manager- Als de audiostuurprogramma’s niet correct op uw pc zijn geïnstalleerd; u kunt de Realtek Audio Manager mogelijk niet gebruiken.

Basismethoden voor probleemoplossing

De basismethoden voor probleemoplossing die in dit gedeelte worden beschreven, helpen u het probleem met Realtek Audio Manager dat niet wordt geopend op uw pc op te lossen.

1. Start de pc opnieuw op

Als er bepaalde storingen op uw pc zijn waardoor u Realtek Audio Manager niet kunt openen, kunt u proberen uw pc opnieuw op te starten. Om uw pc opnieuw op te starten, drukt u op de Windows-toets, klikt u op de aan/uit-knop in het START-menu en klikt u op de optie Opnieuw opstarten om uw pc opnieuw op te starten.

2. Corrupte bestanden herstellen

U kunt controleren op beschadigde systeembestanden op uw pc met behulp van de DISM- en SFC-scantools om het probleem met Realtek Audio Manager op te lossen. Lees het artikel over het repareren van systeembestanden op Windows 10 om te controleren op beschadigde systeembestanden.

3. Update Windows

Als u verouderde Windows op uw pc gebruikt, kunt u mogelijk geen van de functies op uw pc gebruiken. Om het probleem met Realtek Audio Manager op te lossen, moet u Windows bijwerken naar de nieuwste versie op uw pc. Volg onze handleiding om de nieuwste Windows 10-updates te downloaden en te installeren om het probleem op te lossen.

4. Reset BIOS naar standaardinstellingen

Als geen van de methoden voor u werkt, kunt u proberen het BIOS terug te zetten naar de standaardinstellingen op uw pc.

Opmerking: de methode die in dit gedeelte wordt uitgelegd, is gebaseerd op een Lenovo pc en kan verschillen afhankelijk van het type fabrikant.

1. Start eerst de pc opnieuw op en druk op de F1-toets om het BIOS op uw pc te openen.

2. Druk op de F9-toets om de standaard BIOS-instellingen op uw pc te laden en druk op de F10-toets om de instellingen op te slaan.

Dit zijn de geavanceerde methoden voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

Methode 1: Voer de probleemoplosser voor het afspelen van audio uit

U kunt proberen de problemen in het Realtek Audio-stuurprogramma op te lossen om het probleem met Realtek Audio Manager op te lossen. Gebruik de link die hier wordt gegeven om de problemen in het audiostuurprogramma op te lossen en het probleem op te lossen.

Opmerking: u kunt ook de tool van derden gebruiken of de driver fix-app downloaden met de Google Chrome-app op uw pc.

Methode 2: Zoek Realtek Audio Manager

Soms heeft u Realtek Audio Manager misschien niet op uw pc gevonden en heeft de manager mogelijk niet goed gefunctioneerd. U moet de toepassing lokaliseren en vervolgens starten om het probleem met het niet openen van Realtek Audio Manager op te lossen. Er zijn 3 opties om de Audio Manager op uw pc te openen, zoals hieronder vermeld in de sectie.

Optie I: via taakbalk

U kunt Audiobeheer openen met behulp van de pictogrammen op de taakbalk, die zich ofwel op de taakbalk of in het pop-upmenu Verborgen pictogrammen weergeven bevinden. Klik op Realtek Audio Manager om het app-venster op uw pc te openen.

Optie II: Via Windows Verkenner

U kunt Realtek Audio Manager starten met Windows Verkenner op uw pc door de locatie van het bronbestand te openen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om de Verkenner te starten.

2. Ga naar Deze pc > Lokale schijf (C:) > Programmabestanden > Realtek > Audio > HAD-map.

2. Dubbelklik op het RAVCpl64-toepassingsbestand om Realtek Audio Manager te openen.

Optie III: Via Configuratiescherm

Met behulp van de app Configuratiescherm kunt u Realtek Audio Manager op uw pc starten. Hier leest u hoe u Realtek HD Audio Manager opent in Windows 10.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Stel Weergeven op > Kleine pictogrammen in en klik vervolgens op Realtek HD Audio Manager.

Dit is hoe u Realtek HD Audio Manager op Windows 10 kunt openen.

Methode 3: Realtek Audio Manager Opstartapp inschakelen

De Realtek Audio Manager is mogelijk uitgeschakeld in Taakbeheer en u kunt de app mogelijk niet openen. U moet de app in Taakbeheer inschakelen om het probleem met het niet openen van Realtek Audio Manager op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Taakbeheer en klik op Openen.

2. Navigeer naar het tabblad Opstarten, selecteer Realtek HD Audio Manager in de lijst en klik op de knop Inschakelen om Realtek Audio Manager in te schakelen.

Methode 4: Realtek-audiostuurprogramma bijwerken

U kunt proberen de nieuwste versie van de Realtek Audio Driver handmatig te installeren om het probleem op te lossen dat Realtek Audio Manager niet op uw pc wordt geopend. Er zijn verschillende opties om het audiostuurprogramma op uw pc te installeren om het probleem in dit gedeelte op te lossen.

Stap I: Verborgen apparaatstuurprogramma’s weergeven

Meestal hebt u mogelijk geen toegang tot Realtek Audio Manager in Apparaatbeheer als deze verborgen is. U kunt de hier beschreven methode gebruiken om de verborgen apparaten in Apparaatbeheer weer te geven en er wijzigingen in aan te brengen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Apparaatbeheer en klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Weergave in het venster en klik op de optie Verborgen apparaten weergeven in het menu om alle apparaten in Apparaatbeheer te zien.

Stap II: Stuurprogramma bijwerken

Als uw Realtek Audio Driver verouderd is, moet u deze bijwerken naar de nieuwste versie om de Audio Manager te gebruiken. Volg een van de gegeven methoden om het stuurprogramma bij te werken.

Optie I: Via Apparaatbeheer

Lees het hier verstrekte artikel om de methode te kennen om de Realtek Audio Driver op uw pc bij te werken.

Optie II: via Microsoft Update-catalogus

U kunt de Realtek Audio-stuurprogramma’s installeren vanuit de Microsoft Update-catalogus om het probleem met het niet openen van Realtek Audio Manager op uw pc op te lossen.

1. start Google Chrome door in de Windows-zoekbalk te typen. Klik op Openen.

2. Open de officiële website van de Microsoft Update-catalogus en klik op de knop Downloaden op basis van uw Windows-specificaties.

3. Klik in het downloadvenster op de beschikbare link om het downloadproces te starten en het bestand op uw pc op te slaan.

4. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand en klik op de optie Bestanden uitpakken… om de bestanden uit te pakken.

5. Voer ten slotte het installatiebestand uit en volg de instructies op het scherm om de updates te installeren.

Optie III: via OEM-fabrikanten

U kunt het Realtek Audio-stuurprogramma van de OEM-fabrikanten rechtstreeks op uw pc installeren en de bestaande stuurprogramma’s verwijderen. Volg de stappen in de methode hier om de stuurprogramma’s van OEM-fabrikanten op uw pc te downloaden.

Optie IV: High Definition Audio Codecs installeren

U kunt de Realtek Audio Drivers installeren door de High Definition Audio Codecs of de software op uw pc te installeren.

1. Start de Google Chrome-browser.

2. Open de officiële website van de Realtek High Definition Codecs en klik op de knop Downloaden in het Windows-gedeelte volgens uw Windows-specificaties.

3. Voer het gedownloade bestand uit en volg de instructies op het scherm om het Realtek Audio-stuurprogramma op uw pc te installeren.

Optie V: Via Driver Support-app

Als u de audiostuurprogramma’s niet regelmatig kunt bijwerken of installeren, kunt u proberen een app voor automatische herkenning te gebruiken om het juiste stuurprogramma of de Driver Support-app te vinden.

1. Open de Google Chrome-browser.

2. Open de officiële website van de Driver Support-app en klik op de knop NU DOWNLOADEN op de pagina.

3. Volg de instructies op het scherm in de installatiewizard en klik op de knop OK in het venster Toch installeren.

4. Nadat de app uw pc heeft gescand, klikt u op Realtek Audio Driver en vervolgens op Fix It! om het bijgewerkte stuurprogramma te installeren.

Methode 5: Realtek-audiostuurprogramma wijzigen

U kunt de methoden gebruiken die in dit gedeelte worden uitgelegd om het Realtek Audio-stuurprogramma aan te passen en het probleem met Realtek Audio Manager dat niet wordt geopend op uw pc op te lossen.

Optie I: stuurprogramma-updates terugdraaien

Als uw audiostuurprogramma in een vorige versie beter functioneerde dan in de bijgewerkte versie, kunt u proberen terug te gaan naar de vorige instelling. Lees het artikel over het terugdraaien van stuurprogramma’s op Windows 10.

Optie II: Oude hardware toevoegen

Als u het probleem met de Realtek Audio Driver niet kunt oplossen, kunt u proberen oudere hardware toe te voegen aan de driver in Apparaatbeheer. Volg deze stappen om oudere hardware voor de Realtek Audio Driver toe te voegen.

1. Open Apparaatbeheer en selecteer Geluids-, video- en gamecontrollers.

2. Klik vervolgens op Actie > optie Legacy hardware toevoegen.

3. Selecteer De hardware automatisch zoeken en installeren (aanbevolen) en klik op Volgende.

Methode 6: Realtek Audio Driver opnieuw installeren

U kunt de Realtek Audio Driver verwijderen, waarna de driver automatisch opnieuw wordt geïnstalleerd. Lees het artikel om audioproblemen op te lossen Windows 10 Creators Update.

***

Het artikel bespreekt de methoden om het probleem op te lossen dat Realtek Audio Manager niet wordt geopend in Windows 10. We hopen dat u de antwoorden op uw vragen hebt gekregen, zoals hoe u Realtek Audio Manager kunt vinden of waar Realtek Audio Manager is, en hoe u Realtek HD Audio kunt openen Manager in Windows 10. Als u suggesties of vragen heeft over het besproken onderwerp, kunt u deze achterlaten in de opmerkingen hieronder.

  De volgorde van de wifi-verbinding instellen in Windows 10

gerelateerde berichten