Fix Roblox kan niet worden geïnstalleerd in Windows 10

Online gamen heeft de afgelopen jaren zijn hoogtepunt bereikt. Het heeft de vraag naar betere games en game-ontwikkelaars vergroot. Als gevolg hiervan zijn er veel platforms ontstaan ​​die spelers alle tools bieden om hun eigen games te programmeren. Roblox is zo’n platform. Met Roblox kunnen gebruikers hun gepersonaliseerde games bouwen en die van anderen spelen. Roblox organiseert veel game-evenementen en heeft zelfs zijn eigen valuta. Het is beschikbaar op veel platforms, waaronder Windows, waar het kan worden gedownload van de Roblox-website en Microsoft Store. Gebruikers hebben echter gemeld dat ze in sommige gevallen Roblox Windows 10 niet kunnen installeren. Veel forums staan ​​vol met vragen zoals waarom wordt Roblox niet gedownload op Windows. Zit jij ook met hetzelfde probleem, dan ben je hier aan het goede adres. We brengen u een perfecte gids die u zal helpen oplossen Roblox zal het probleem niet installeren.

Hoe te repareren Roblox kan niet worden geïnstalleerd in Windows 10

Als je je afvraagt ​​waarom Roblox niet downloadt op Windows, dan is hier een lijst met enkele mogelijke redenen:

  • Netwerkproblemen
  • Verouderde Windows-versie
  • Ontoereikende gebruikersmachtigingen
  • Interferentie van antivirusprogramma
  • Interferentie van Windows Defender Firewall

Nadat u hebt geleerd waarom u Roblox Windows 10 niet kunt installeren, moeten we begrijpen hoe u dit probleem kunt oplossen. We beginnen met enkele basismethoden en controles en gaan tegen het einde verder met complexe methoden. We raden u aan deze methoden in de aangegeven volgorde uit te proberen voor de beste resultaten.

  Meerdere monitoren aansluiten op Windows 11

Methode 1: Basisstappen voor probleemoplossing

We raden u aan deze basismethoden voor probleemoplossing uit te voeren voordat u verder gaat. In de meeste gevallen kunnen ze problemen oplossen zoals Roblox kan niet worden geïnstalleerd.

1. Start de pc opnieuw op: door de pc opnieuw op te starten, kunnen veel systeemgerelateerde bugs en andere kleine problemen worden opgelost. Het kan dit probleem oplossen. Volg onze gids over het opnieuw opstarten of opnieuw opstarten van een Windows-pc om uw pc opnieuw op te starten.

2. Controleer datum en tijd: zorg ervoor dat uw pc de juiste tijd heeft ingesteld. Als de pc-klok niet nauwkeurig is, hebben velen met dit probleem te maken. U kunt de datum en tijd in Windows 10 wijzigen door onze gids te volgen over het wijzigen van datum en tijd in Windows 10.

3. Controleer netwerkverbinding: zorg ervoor dat uw internetverbinding goed werkt. Probeer enkele andere bestanden te downloaden of controleer de internetsnelheid online om te bevestigen dat u geen netwerkproblemen ondervindt.

4. Update Windows: als uw Windows 10-pc een verouderde versie van Windows gebruikt, kunt u veel problemen tegenkomen, waaronder het probleem dat Roblox niet kan worden geïnstalleerd. Microsoft brengt regelmatig updates voor Windows uit om bugs en andere problemen te verwijderen. U kunt uw Windows controleren en bijwerken door onze handleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10 te volgen.

Methode 2: Voer Roblox uit als beheerder

In sommige gevallen laadt Windows bepaalde programma’s niet als u niet over de juiste machtigingen of beheerdersrechten beschikt om ze uit te voeren. Het kan voorkomen dat Roblox wordt geïnstalleerd. U kunt dit oplossen door Roblox Launcher als beheerder uit te voeren en om dat te doen, volgt u deze stappen.

  De iTunes-back-uplocatie wijzigen in Windows 10

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E om Verkenner te openen.

2. Zoek het bestand RobloxPlayerLauncher.exe en klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie Eigenschappen.

Opmerking: RobloxPlayerLauncher.exe bevindt zich standaard in C:UsersUsernameDownloads.

3. Schakel in het venster Eigenschappen over naar het tabblad Compatibiliteit.

4. Vink het vakje aan bij Dit programma uitvoeren als beheerder in het gedeelte Instellingen.

5. Klik op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 3: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Antivirusprogramma’s zijn geweldig in het weghouden van schadelijke bestanden en het beschermen van onze pc. Soms kunnen ze normale bestanden echter ten onrechte als kwaadaardig identificeren en kunnen ze voorkomen dat ze correct werken. Als uw antivirusprogramma Roblox als kwaadaardig detecteert, kan dit ertoe leiden dat Roblox niet kan worden geïnstalleerd. Om dit op te lossen, kunt u Antivirus tijdelijk uitschakelen en Roblox proberen uit te voeren. Volg hiervoor onze handleiding om Antivirus tijdelijk uit te schakelen op Windows 10.

Opmerking: als het probleem hiermee niet is opgelost, zet u uw antivirusprogramma onmiddellijk aan voor bescherming tegen virussen en malware.

Methode 4: Sta Roblox toe in Windows Defender Firewall

Gebruikers hebben gemeld dat het Roblox-installatieprogramma geen toestemming heeft om verbinding te maken met internet en alle gegevens te downloaden die nodig zijn om de installatie te voltooien, waardoor Roblox mogelijk geen installatieprobleem kan veroorzaken. Windows Defender Firewall is hier mogelijk verantwoordelijk voor en om dit te verhelpen, moet u de Roblox-app in Firewall toestaan, zodat deze niet wordt onderbroken tijdens de installatie. Volg hiervoor onze handleiding over het toestaan ​​van apps in Windows 10 Firewall.

  Wat is een Windows Hello Companion-apparaat?

Methode 5: Roblox opnieuw installeren

Een andere manier om dit probleem op te lossen, is door de Roblox-map in de AppData-map te verwijderen. Het zal Roblox opnieuw installeren en bijwerken en kan eventuele installatiegerelateerde problemen oplossen. Volg deze stappen om hetzelfde te doen.

1. Druk op de Windows-toets, typ %appdata% en klik op Openen.

2. Navigeer naar de Roblox-map en klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens de optie Verwijderen.

3. Druk op de Windows-toets, typ %localappdata% en klik op Openen.

4. Verwijder nogmaals de Roblox-map zoals weergegeven in stap 2 en start de pc opnieuw op.

5. Ga vervolgens naar de officiële website van Robox en selecteer een spel.

6. Klik op de afspeelknop die in de onderstaande afbeelding is gemarkeerd.

7. Klik vervolgens op de knop Roblox downloaden en installeren.

8. Nadat u het installatiebestand hebt gedownload, voert u de RobloxPlayerLauncher uit door erop te dubbelklikken.

9. Wacht terwijl het besturingssysteem klaar is met het installeren van Roblox.

10. Je krijgt de melding dat ROBLOX SUCCESVOL IS GENSTALLEERD! zoals getoond.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je hebt kunnen repareren dat Roblox niet kan worden geïnstalleerd op Windows 10. Laat ons weten welke methode het beste voor je werkte. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in het opmerkingengedeelte plaatsen.

gerelateerde berichten