Fix Runtime Error 429 in Windows 10

Runtime-problemen, die in wezen defect zijn en die gebruikers in software tegenkomen, kunnen worden veroorzaakt door ActiveX-componenten. De Visual Basic runtime-fout 429 komt regelmatig voor bij het opzetten van instanties in MS Office of andere programma’s die afhankelijk zijn van of gebruikmaken van Visual Basic. Runtime-fout 429 Windows 10 is een probleem dat optreedt wanneer een persoon een bepaalde toepassing op zijn Windows-computer gebruikt, waardoor de toepassing vastloopt en onverwachts wordt afgesloten. Sommige klanten hebben ook gemeld dat ze dit probleem krijgen tijdens het starten van op VB gebaseerde applicaties/add-ons, zoals die van Bloomberg en Bintex. Gebruikers van veel verschillende versies van Windows, waaronder Windows 10, hebben hun bezorgdheid geuit over runtime-fout 429. Deze fout treedt op wanneer het Component Object Model (COM) het gewenste automatiseringsobject niet kan genereren, waardoor het ontoegankelijk is voor Visual Basic. ActiveX Issue 429 is een andere naam voor dezelfde fout.

Hoe u Runtime Error 429 in Windows 10 kunt oplossen

Iedereen die Runtime-fout 429 ervaart, heeft een groot aantal opties om te proberen de situatie te verhelpen. Enkele van de meest succesvolle manieren om met Runtime-fout 429 om te gaan, zijn als volgt:

Methode 1: Systeembestanden herstellen

Beschadigde systeembestanden veroorzaken verschillende systeemproblemen, waaronder het ActiveX 429-probleem. Het hulpprogramma Systeembestandscontrole is een Windows-hulpprogramma dat een computer onderzoekt op corrupte of anderszins beschadigde systeembestanden, deze lokaliseert en deze herstelt of vervangt door in de cache opgeslagen, onbeschadigde versies. Lees onze handleiding over het herstellen van systeembestanden op Windows 10.

  Hoe Focus Assist-meldingen opnieuw in te schakelen op Windows 10

Methode 2: Registreer de betreffende toepassing opnieuw

Als je alleen Runtime-fout 429 krijgt als je een bepaald programma op je computer gebruikt, is het vrij waarschijnlijk dat de betreffende toepassing niet goed is ingesteld en problemen veroorzaakt. Dit kan worden verholpen door het betrokken programma opnieuw te registreren bij het Windows-besturingssysteem aan boord van de automatiseringsserver. Om de getroffen software opnieuw op uw computer te registreren, doet u het volgende en lost u runtime-fout 429 op in Windows 10.

Opmerking: zorg ervoor dat u bent aangemeld als beheerder. Om een ​​programma opnieuw op uw computer te registreren, heeft u beheerderstoegang nodig.

1. Bepaal het volledige bestandspad voor het uitvoerbare toepassingsbestand van het probleemprogramma.

2. Om dit te doen, navigeert u naar de map waar de betreffende toepassing op uw computer is geïnstalleerd, klikt u op de adresbalk in het Windows Verkenner-venster, kopieert u alles wat het bevat naar een locatie waar u het indien nodig gemakkelijk kunt terugvinden en voegt u het bestand toe naam en extensie aan het einde van het bestandspad.

3. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

4. Typ het volledige bestandspad voor het uitvoerbare toepassingsbestand dat hoort bij het programma dat wordt getroffen door Runtime-fout 429, gevolgd door /regserver. Raadpleeg de onderstaande afbeelding voor een voorbeeld van de opdracht.

5. Wacht tot de betreffende toepassing succesvol opnieuw is geregistreerd.

6. Zorg ervoor dat u het programma uitvoert en gebruikt nadat het opnieuw is geregistreerd om te bepalen of Runtime-fout 429 nog steeds bestaat.

Methode 3: Registersleutelbestand opnieuw registreren

In bepaalde omstandigheden vermeldt het foutbericht Runtime-fout 429 een specifiek.OCX- of.DLL-bestand waartoe het getroffen programma geen toegang kon krijgen. In uw geval, als de foutmelding een bestand vermeldt, is het bestand gewoon niet correct geregistreerd in uw computerregister. Het probleem kan worden opgelost door het opgegeven bestand opnieuw te registreren. Volg deze stappen om een ​​bestand opnieuw te registreren in het register van uw computer:

  Toetsenbordindelingen toevoegen in Windows 10

Opmerking: noteer de volledige naam van het bestand waarnaar in de foutmelding wordt verwezen.

1. Sluit Alle geopende programma’s.

2. Druk op de Windows-toets, typ Opdrachtprompt en klik op Als administrator uitvoeren.

3. Typ de opdracht regsvr32 bestandsnaam.ocx of regsvr32 bestandsnaam.dll en druk op Enter.

Opmerking: zorg ervoor dat u de bestandsnaam vervangt door de werkelijke naam van het bestand dat wordt aangegeven door de foutmelding in de opdrachtprompt.

4. Voordat u controleert of Runtime-fout 429 is opgelost, wacht u tot het benodigde bestand opnieuw is geregistreerd in uw computerregister en controleert u vervolgens of de genoemde fout is opgelost.

Methode 4: Virusscan uitvoeren

Een uitgebreide malwarecontrole van Windows met behulp van antivirussoftware van derden kan mogelijk de runtime-fout 429 oplossen. Er zijn verschillende alternatieven voor antivirussoftware beschikbaar voor verschillende eisen en budgetten. Enkele van de beste antivirusoplossingen voor Windows 10-pc’s bieden volledige gratis proefversies, zodat u ze kunt uitproberen voordat u een abonnement aanschaft. Lees onze handleiding over hoe ik een virusscan op mijn computer kan uitvoeren.

Methode 5: Windows bijwerken

Windows-updates moeten ook worden gecontroleerd en geïnstalleerd. Microsoft werkt vaak systeembestanden bij die mogelijk verband houden met fout 429. Als gevolg hiervan kan het installeren van de meest recente servicepacks en patches voor Windows helpen bij het oplossen van runtime-problemen. Lees hiervoor onze handleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

  Een bevroren weergave op Windows 10 repareren

Methode 6: Systeemherstel uitvoeren

Systeemherstel keert systeemwijzigingen terug door Windows naar een eerdere datum te herstellen. Systeemherstel is een Windows-tijdmachine en u kunt het gebruiken om uw computer of laptop te herstellen naar een punt waarop uw programma de ActiveX-foutmelding niet gaf. Lees onze handleiding over het gebruik van systeemherstel op Windows 10.

Methode 7: Installeer Microsoft Windows Script opnieuw (voor Windows XP en Windows Server 2003)

Het doel van Microsoft Windows Script op Windows XP en Windows Server 2003 is om verschillende scripttalen tegelijkertijd in perfecte harmonie te laten functioneren, maar een mislukte, onvolledige of beschadigde installatie kan een reeks problemen veroorzaken, waaronder runtime-fouten 429. Het is denkbaar dat het opnieuw installeren van Microsoft Windows Script Runtime-fout 429 op Windows XP of Windows Server 2003 zou oplossen. Om Microsoft Windows Script opnieuw op uw pc te installeren, volgt u de onderstaande stappen.

1. Als u Windows XP gebruikt, gaat u naar de downloadpagina van Windows Script 5.7 en anders naar de downloadpagina van Windows Server 2003.

2. Selecteer Downloaden.

3. Wacht tot het Microsoft Windows Script-installatieprogramma is gedownload.

4. Nadat u het installatieprogramma hebt gedownload, gaat u naar de map waar het is opgeslagen en start u het.

5. Om Microsoft Windows Script veilig en nauwkeurig te installeren, volgt u de instructies op het scherm en voert u het installatieprogramma helemaal uit.

Controleer of runtime-fout 429 nog steeds bestaat nadat u Microsoft Windows Script correct op uw pc hebt geïnstalleerd.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je runtime-fout 429 in Windows 10 hebt kunnen herstellen. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen of opmerkingen heeft.

gerelateerde berichten