Fix Runtime Error C++ op Windows 10

Verschillende Windows-gebruikers worden geconfronteerd met de runtime-fout C++ bij het opnieuw opstarten van de pc in het Microsoft Visual C++ runtime-bibliotheekvenster. Ze ondervonden deze fout ook na het starten van Microsoft Explorer op hun computer. Het kan voor de gebruikers verrassend zijn, omdat ze dit soort fouten niet plotseling verwachten na het opnieuw opstarten van de computer of het openen van een toepassing. Er zijn verschillende redenen waarom deze fout op uw pc optreedt en we zullen ze in dit artikel bespreken met de methoden om ze op te lossen. Lees dit artikel dus tot het einde om te leren hoe u runtime-fout C++ kunt oplossen.

Hoe Runtime Error C++ op Windows 10 te repareren

Hieronder staan ​​enkele van de redenen waarom deze runtime-fout C++ op een desktop optreedt:

  • De Visual C++-functie kan kapot of beschadigd zijn, waardoor deze fout op uw pc wordt veroorzaakt.
  • Soms kan de compatibiliteitsmodus complicaties veroorzaken en ertoe leiden dat de runtime-fout optreedt.
  • Geheugenproblemen op Winodes kunnen leiden tot de runtime-fout C++.

  • Een kapotte of verouderde grafische driver kan deze fout veroorzaken.

Volg de onderstaande methoden zorgvuldig om dit probleem op te lossen.

Methode 1: Compatibiliteitsinstelling wijzigen

Compatibiliteitsmodus is een waardevolle functie waarmee u oude programma’s op uw computer kunt uitvoeren. Deze functionaliteit kan echter af en toe resulteren in een Microsoft Visual C++ runtime-fout. Om het probleem op te lossen, schakelt u de compatibiliteitsmodus uit door de onderstaande stappen te volgen.

1. Klik met de rechtermuisknop op de foutveroorzakende toepassing en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

2. Ga naar het tabblad Compatibiliteit.

3. Deselecteer de optie Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor.

4. Om uw wijzigingen op te slaan, klikt u op de knop Toepassen > OK.

Methode 2: Visual C++ Runtime repareren

U kunt ook proberen de Visual C++ runtime te repareren om het runtime error C++ probleem op te lossen. Hier is hoe je het kunt doen:

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ appwiz.cpl en druk op Enter om het venster Programma’s en onderdelen te openen.

3. Klik met de rechtermuisknop op het Visual C++-pakket en klik op de optie Installatie ongedaan maken. Verwijder alle Microsoft Visual C++ Runtime-pakketten.

Opmerking: verwijder de versies van 2010 en 2012 niet. Verwijder de rest van de andere versies van Microsoft Visual C++ Runtime.

4. Zoek nu Microsoft Visual C++ Runtime 2012. Dubbelklik op het pakket.

Opmerking: hier is Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable als voorbeeld gekozen.

5. Klik op Ja in de prompt Gebruikersaccountbeheer.

6. Klik nu op Repareren.

7. Klik op Sluiten en start uw pc opnieuw op.

Methode 3: Grafisch stuurprogramma bijwerken

Een kapot of defect stuurprogramma is waarschijnlijk de oorzaak van de aanwezigheid van atibtmon.exe, explorer.exe, logonui.exe of een uitvoerbaar spelbestand in het C++ runtime-foutvenster in Windows 10. U kunt proberen de meest recente te downloaden en te installeren. versie van het grafische stuurprogramma van de website van de fabrikant. Of u kunt het ook doen met Apparaatbeheer. Lees onze gids over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s in Windows 10 bij te werken om er meer over te weten te komen.

Methode 4: Grafisch stuurprogramma terugdraaien

Omdat zoveel andere apps runtime nodig hebben en Windows er zo afhankelijk van is, heeft het terugdraaien van de grafische stuurprogramma-updates voor verschillende mensen gewerkt. Als het alleen problemen veroorzaakt met een of twee apps, is het vrijwel zeker een incompatibiliteitsprobleem. We raden aan om in dit geval terug te gaan naar een eerdere versie van de beeldschermadapter om deze runtime-fout C++ op te lossen. Lees hiervoor onze handleiding over het terugdraaien van stuurprogramma’s op Windows 10. Als deze oplossing werkt, moet u er ook voor zorgen dat Windows de stuurprogramma’s niet automatisch bijwerkt.

Methode 5: Corrupte bestanden herstellen

Het Microsoft Visual C++ Runtime-bibliotheekprobleem in Windows 10 kan optreden wanneer een systeembestand ontbreekt of beschadigd is. Het kan tenslotte geen kwaad om DISM en systeembestandscontrole uit te voeren. U moet deze reparatieprogramma’s regelmatig gebruiken om problemen met systeembestanden automatisch te controleren. Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 om hetzelfde uit te voeren en controleer of het probleem op uw pc is opgelost of niet.

Methode 6: Windows Memory Diagnostic Tool uitvoeren

Door Windows Memory Diagnostic Tool uit te voeren, kunt u problemen met het systeemgeheugen oplossen die zouden kunnen leiden tot problemen met runtime-fout C++. Volg de onderstaande stappen om de tool uit te voeren:

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.

2. Klik met de rechtermuisknop op Windows Verkenner in de lijst en klik op Taak beëindigen in het contextmenu.

3. Start het dialoogvenster Uitvoeren door tegelijkertijd op de toetsen Windows + R te drukken.

4. Typ MdSched in het dialoogvenster en druk op Enter om het hulpprogramma Windows Memory Diagnostic te starten.

5. Klik op Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen (aanbevolen).

Opmerking: zorg ervoor dat u alle actieve programma’s opslaat en sluit.

6. Druk na het opnieuw opstarten op de F1-toets om Opties te openen.

7. Gebruik de pijltoetsen op uw toetsenbord om naar de optie Uitgebreid te navigeren. Druk vervolgens op de F10-toets om toe te passen.

Opmerking: de uitgebreide tests omvatten alle standaardtests plus MATS+ (cache uitgeschakeld). Stride38, WSCHCKR, WStride-6. CHCKR4, WCHCKR3, ERAND, Stride6 (cache uitgeschakeld) en CHCKRS.

8. Als er fouten zijn, noteer deze dan om dienovereenkomstig op te lossen. Druk op de Esc-toets om het hulpprogramma Windows Memory Diagnostics af te sluiten.

Methode 7: Verwijder problematische toepassingen

Van Visual C++ is bekend dat het Explorer crasht wanneer bepaalde problematische apps worden gebruikt. Het probleem kan worden verholpen door deze programma’s te verwijderen. U kunt deze programma’s later opnieuw installeren om te controleren of het probleem met runtime error C++ is verbeterd. Volg de onderstaande stappen:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te openen.

2. Klik op de Apps-instelling.

3. Scroll naar beneden en kies Intel True Key. Klik erop en selecteer Installatie ongedaan maken.

4. Klik vervolgens op Installatie ongedaan maken in de pop-up.

5. Volg de instructies op het scherm dienovereenkomstig om het programma te verwijderen.

6. Verwijder op dezelfde manier ook de volgende programma’s:

  • AutoCAD
  • Visual Studio 2013
  • Bing Desktop

7. Start uw apparaat opnieuw op om te zien of het runtime error c++-probleem is opgelost.

Methode 8: Voer schoon opstarten uit

Alleen vereiste services en apps worden geladen in een schone start. Vanwege toepassingen van derden en opstarttoepassingen kan er een probleem met de Microsoft Visual C++ runtime-bibliotheek op uw systeem optreden. Een schone start zorgt ervoor dat alle apps van derden niet worden geladen bij de lancering en dat er geen geschil is tussen een applicatie. Op deze manier wordt de Visual C++-software volledig op uw computer opgelost. Lees onze handleiding over het uitvoeren van een schone start in Windows 10 om hetzelfde te implementeren.

Methode 9: Nieuwe gebruikersaccount maken

Een beschadigd gebruikersprofiel kan ook bijdragen aan deze runtime-fout C++. Als het probleem met de runtimebibliotheek van Microsoft Visual C++ aanhoudt, moet u een nieuwe gebruikersaccount aanmaken. Nadat u een nieuw account heeft aangemaakt, moet u zich afmelden bij uw oude en overschakelen naar het nieuwe. U moet ook uw persoonlijke bestanden naar een nieuwe account verplaatsen in plaats van naar uw vorige account om het probleem op te lossen. Lees onze handleiding over het maken van een lokaal gebruikersaccount op Windows 10 om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken.

Methode 10: Visual C++ Runtime-pakketten opnieuw installeren

Om dit probleem op te lossen, installeert u Visual C++ opnieuw. Volg hiervoor de onderstaande procedures:

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ appwiz.cpl in het dialoogvenster en druk op Enter om het venster Programma’s en onderdelen te openen.

3. Zoek de Microsoft Visual C++-programma’s in de lijst. Klik er met de rechtermuisknop op en klik op Verwijderen nadat u elk item hebt gekozen.

4. Volg de instructies op het scherm om het programma te verwijderen.

5. Bezoek de officiële downloadpagina van Microsoft Visual C++ om de nieuwste versie van het Microsoft Visual C++ Runtime-pakket te installeren.

Methode 11: pc resetten

Als het probleem aanhoudt, is een schone installatie van Windows mogelijk de enige optie. Probeer uw gegevens te openen en er een back-up van te maken voordat u doorgaat. Kies je voor een schone installatie, dan verdwijnen al je persoonlijke gegevens, applicaties, games, documenten en andere media. Lees onze handleiding over het uitvoeren van een schone installatie van Windows 10 en implementeer hetzelfde.

***

We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u het probleem met runtime error C++ hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Gebruik de opmerkingen hieronder als u vragen of opmerkingen voor ons heeft over dit artikel. Laat ons ook weten wat je de volgende keer wilt leren.

  (OPGELOST) Toetsenbord numeriek toetsenblok werkt niet op Windows 10

gerelateerde berichten