Fix Shockwave Flash-crashes in Chrome

Volgens verschillende gebruikers crasht Shockwave Flash routinematig in Chrome onder Windows 10, onafhankelijk van de pagina of het type inhoud dat wordt bekeken. Terwijl sommige gebruikers beweren dat het probleem beperkt is tot de Chrome-browser, beweren anderen dat Shockwave Flash Crashes in Chrome een systeembreed probleem is dat Microsoft Edge en Internet Explorer treft. Dit artikel helpt je met efficiënte procedures voor probleemoplossing als je momenteel last hebt van dit Shockwave Flash Crashes-probleem.

Shockwave Flash-crashes in Chrome oplossen

Shockwave Flash is een ander multimediasysteem dan Adobe Flash waarmee u audio- en videobestanden in uw browser kunt afspelen. Het Shockwave Flash Crashes-probleem is een typisch verschijnsel in Google Chrome tijdens het afspelen van videomateriaal in de browser. Hieronder staan ​​​​enkele redenen die het probleem met het crashen van Shockwave-flitsen veroorzaken.

  • Dergelijke crashes zouden optreden omdat twee Flash-versies tegelijkertijd op eerdere Windows-versies werkten.
  • Er zijn gevallen waarbij de oorzaak van flash-gerelateerde crashes een conflict is tussen geïnstalleerde Flash-plug-ins.
  • Aangezien Google Chrome echter slim genoeg werd om zichzelf te deactiveren bij het detecteren van een systeembrede Flash-installatie, zou dit geen probleem meer moeten zijn. Maar u kunt met dit probleem worden geconfronteerd als u een verouderde versie van Google heeft.
  • Chrome-extensies, browsercache en verouderde Windows-versie zijn ook andere redenen.

Methode 1: Chrome bijwerken

Het updaten van Google Chrome naar de meest recente versie kan eventuele problemen met de browser oplossen en de snelheid verhogen. Als Google Chrome een flash-installatie voor het besturingssysteem vindt, wordt de ingebouwde flash-versie automatisch uitgeschakeld. Dit zou leiden tot crashes, perioden van inactiviteit en algemene instabiliteit van de browser. Ga als volgt te werk om Chrome snel bij te werken naar de nieuwste versie:

Opmerking: Google Chrome werkt normaal gesproken zichzelf bij wanneer er een nieuwe update beschikbaar is, maar een handmatige instelling of software van derden kan dit gedrag wijzigen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Chrome en druk op Enter.

2. Klik nu op het pictogram met de drie stippen en selecteer de optie Help zoals hieronder weergegeven.

3. Selecteer vervolgens de optie Over Google Chrome.

Opmerking: u kunt ook chrome://settings/help typen en op Enter drukken om de pagina Over Chrome rechtstreeks te openen.

4A. Als Google Chrome is bijgewerkt naar de nieuwste versie, wordt weergegeven dat Chrome up-to-date is.

4B. Als er een nieuwe update beschikbaar is, zal de browser de browser automatisch updaten naar de nieuwste versie. Klik op Opnieuw starten om het updateproces te voltooien.

5. Start ten slotte de Chrome-browser opnieuw met de nieuwste versie.

Methode 2: Hardwareversnelling uitschakelen (indien van toepassing)

Hardwareversnelling is een browserfunctie die alle beelden en tekstweergave toewijst aan de GPU, wat resulteert in een superieure kijk- en afspeelervaring voor video’s. Het kan echter ook de oorzaak zijn dat de Shockwave Flash is gecrasht / niet reageert. We zullen de functionaliteit dus uitschakelen om te zien of het probleem verdwijnt:

1. Start Google Chrome en klik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek.

2. Klik nu op Instellingen.

3. Vouw nu het tabblad Geavanceerd uit door op de pijl omlaag ernaast te klikken en klik vervolgens op Systeem.

4. Schakel nu de schakelaar voor de optie Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar uit.

5. Klik op Opnieuw starten.

Methode 3: Schakel alle extensies uit (indien van toepassing)

Er is een kans dat een van uw actieve extensies Flash verstoort, afhankelijk van de extensies die u gebruikt. Als Google Chrome niet crasht of niet meer reageert wanneer uw extensies worden gedeactiveerd, kunt u ervan uitgaan dat een van hen de schuldige is. Hier is een stapsgewijze instructie over hoe u dit kunt doen om Shockwave Flash-crashes in het Chrome-probleem op te lossen.

1. Start de Google Chrome-browser.

2. Klik nu op de verticale drie stippen in de rechterbovenhoek.

3. Selecteer hier de optie Meer tools en vervolgens Extensies.

Opmerking: u kunt ook eenvoudig de pagina Extensies bezoeken door chrome://extensions/ in de zoekbalk te typen en op Enter te drukken.

4. Schakel ten slotte de schakelaar uit voor de extensie die u wilt uitschakelen. Hier is als voorbeeld gekozen voor Google Meet Grid View.

Opmerking: als de fout is opgelost nadat u een bepaalde extensie hebt uitgeschakeld, klikt u op de optie Verwijderen om deze uit uw browser te verwijderen.

5. Vernieuw ten slotte Chrome.

Methode 4: Browsegegevens wissen

Hoewel de browsercache de surfervaring op internet verbetert, kan deze in de loop van dagen uitpuilen en deze fout veroorzaken. Volg de onderstaande stappen om de cache in de browser te wissen. Lees onze gids over het wissen van cache en cookies in Google Chrome en wis de browsegegevens.

Methode 5: JavaScript inschakelen

Er zijn maar weinig programma’s in Chrome die JavaScript nodig hebben om correct te werken. Daarom is het noodzakelijk om JavaScript in te schakelen. Volg de onderstaande stappen.

1. Open de Google Chrome-browser.

2. Klik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek.

3. Klik nu op Instellingen.

4. Klik op Privacy en beveiliging.

5. Klik op Site-instellingen.

6. Scroll naar beneden en klik op JavaScript onder het gedeelte Inhoud.

7. Schakel de optie Sites kunnen JavaScript gebruiken in.

Methode 6: Chrome-instellingen resetten

Google heeft zijn tool geïntroduceerd om problemen op te sporen en op te schonen die de normale werking van Chrome verstoren. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

1. Navigeer naar de Google Chrome-instellingen.

2. Klik hier op de Geavanceerde instelling in het linkerdeelvenster en selecteer de optie Opnieuw instellen en opschonen.

3. Klik nu op de optie Instellingen herstellen naar hun oorspronkelijke standaardwaarden.

4. Klik op de knop Instellingen resetten om de vraag te bevestigen.

Methode 7: Chrome opnieuw installeren

Alle verkeerd geconfigureerde bestanden in Google Chrome leiden tot de besproken fout, zelfs als u de extensies en hardwareversnelling hebt uitgeschakeld en alle lopende acties hebt bijgewerkt. In dit geval zit er dus niets anders op dan de browser opnieuw te installeren. Volg de onderstaande stappen om Chrome opnieuw te installeren en het probleem met Shockwave Flash-crashes op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ apps en functies en klik op Openen.

2. Zoek naar chroom in Zoek in dit lijstveld.

3. Selecteer vervolgens chroom en klik op de knop Verwijderen die gemarkeerd wordt weergegeven.

4. Klik nogmaals op Installatie ongedaan maken om te bevestigen.

5. Druk nu op de Windows-toets, typ %localappdata% en klik op Openen om naar de AppData Local-map te gaan.

6. Open de Google-map door erop te dubbelklikken.

7. Klik met de rechtermuisknop op de Chrome-map en selecteer de optie Verwijderen zoals hieronder afgebeeld.

8. Druk nogmaals op de Windows-toets, typ %appdata% en klik op Openen om naar de AppData Roaming-map te gaan.

9. Ga opnieuw naar de Google-map en verwijder de Chrome-map zoals weergegeven in stap 6 – 7.

10. Start ten slotte uw pc opnieuw op.

11. Download vervolgens de nieuwste versie van Google Chrome zoals weergegeven.

12. Voer het installatiebestand uit en volg de instructies op het scherm om Chrome te installeren.

Methode 8: Windows bijwerken

Het bijwerken van het Windows 10-besturingssysteem kan helpen bij het oplossen van computerproblemen en het verbeteren van de prestaties. Als je een insider-build gebruikt, bestaat de kans dat je een bug ervaart waardoor je Shockwave Flash crasht. Veel gebruikers hebben Flash-problemen gemeld met versies 10130 en 10147. Of je nu de meest recente updates nog niet hebt geïnstalleerd, we raden je ten zeerste aan dit te doen en te kijken of het probleem verdwijnt. Lees hiervoor onze handleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

Methode 9: Apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat een mismatch tussen een speciale geluidskaart en Windows 10 ook deze Flash Shockwave-botsing kan veroorzaken. Dit probleem komt het meest voor bij Realtek-stuurprogramma’s. Shockwave Flash is gecrasht of andere problemen in Windows 10 kunnen worden veroorzaakt door verouderde of beschadigde stuurprogramma’s voor geluidsapparaten. Lees onze gids over het bijwerken van Realtek HD-audiostuurprogramma’s in Windows 10 en implementeer hetzelfde.

Werk op dezelfde manier uw grafische stuurprogramma’s bij om nog meer problemen te voorkomen.

Methode 10: Hoofdtelefooninstellingen wijzigen

Als u alleen Flash-crashes in uw browser ontvangt terwijl u een hoofdtelefoon gebruikt, kunt u het probleem mogelijk oplossen door de instellingen van het menu Geluid aan te passen. Als je problemen hebt met dit probleem bij het gebruik van een koptelefoon, zorg er dan voor dat je koptelefoon is ingesteld als het standaard audioapparaat onder Geluidsinstellingen. Volg de onderstaande stappen om het probleem met Shockwave Flash-crashes op te lossen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ mmsys.cpl en druk op Enter om het venster Geluid te openen.

3. Ga naar het tabblad Afspelen, klik met de rechtermuisknop op uw headset en kies Eigenschappen.

Opmerking: als er een Dolby Audio-tabblad verschijnt, opent u dit en schakelt u de optie in.

4. Stel op het tabblad Geavanceerd de audiokwaliteit in op 16 bit, 44100 Hz (CD-kwaliteit) met behulp van de vervolgkeuzelijst onder Standaardindeling.

5. Om de wijzigingen door te voeren, klikt u op Toepassen en vervolgens op OK.

6. Eindelijk, herstart de pc.

Opmerking: gebruik uw headset normaal bij de volgende keer opstarten om te controleren of het probleem met Shockwave Flash-crashes in Chrome is verholpen.

Methode 11: Gebruik een andere webbrowser

Als je zonder geluk zo ver bent gekomen, is het veranderen van je browser een laatste optie waarmee je Flash-materiaal kunt afspelen zonder te crashen. Dit is echter alleen waar als uw probleem beperkt is tot Google Chrome en niet een systeembreed probleem is.

Om flash-inhoud af te spelen, kunt u een andere webbrowser gebruiken, zoals Mozilla Firefox, Microsoft Edge of Opera zijn allemaal opties. Experimenteer met deze browsers om erachter te komen welke het meest geschikt is voor uw online browse-behoeften.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je het Shockwave Flash-crashes in Chrome-probleem hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen of opmerkingen heeft. Laat ons ook weten wat je de volgende keer wilt leren.

  Hoe Apple AirPods opnieuw in te stellen

gerelateerde berichten