Fix Snel opladen werkt niet op Android

In de snel evoluerende wereld hebben we alleen een snelle oplossing voor alle problemen nodig. Een van de opties die zijn ontworpen met het oog op de behoefte, is snel opladen op Android-telefoons. De optie wijkt enigszins af van de traditionele methode vanwege de tijd die het kost. Met andere woorden, opladen via de kabel versus snel opladen verschilt alleen door de tijd die nodig is om de telefoon op te laden. Onlangs is het probleem met het opladen van de telefoon door veel gebruikers opgemerkt. Als u een Samsung-telefoon gebruikt, merkt u mogelijk dat het probleem met de snellader Samsung niet werkt. Het artikel heeft als hoofddoel het bieden van oplossingen om het probleem met snel opladen dat niet werkt op uw Android-telefoon op te lossen. Lees het artikel tot het einde om alle methoden te leren die op uw telefoon kunnen worden gebruikt om het probleem met snel opladen op te lossen.

Hoe snel opladen te repareren werkt niet op Android

De lijst met redenen waarom snel opladen mogelijk niet werkt op uw telefoon vindt u in dit gedeelte. Als u het probleem ondervindt, is de reden waarschijnlijk een van de onderstaande oorzaken.

  • Incompatibele oplader – Als u een oplader gebruikt die snel opladen niet ondersteunt, kan uw telefoon niet snel worden opgeladen.

  • Problemen met de oplader en de adapter– Als de oplader en de adapter voor het opladen van uw telefoon problemen hebben, zoals een defecte adapter of een kapotte USB-kabel, kunt u de optie voor snel opladen mogelijk niet gebruiken.

  • Problemen met de oplaadpoort– Als er wat vuil in de oplaadpoort zit of als de oplaadpoort beschadigd is, kunt u de snellaadoptie mogelijk niet gebruiken.

  • Instelling voor snel opladen uitgeschakeld – Om de optie voor snel opladen te gebruiken, is het belangrijk dat de instelling voor snel opladen is ingeschakeld in de telefooninstellingen. Als dit niet het geval is, kunt u problemen ondervinden bij het gebruik van de snellaadoptie om uw telefoon op te laden.

  • Storingen in het besturingssysteem – Als de software beschadigd of verouderd is, kunt u de snellaadoptie mogelijk niet gebruiken om uw telefoon op te laden.

Basisstappen voor het oplossen van hardwareproblemen

De randapparatuuraansluiting moet in goede staat zijn om de snellaadoptie te kunnen gebruiken. Als de verbinding defect is, zou het probleem met snel opladen niet werken zich voordoen op Android.

1. Sluit de oplader stevig aan: de eerste benadering is om de oplader stevig in de oplaadpoort te steken totdat u het klikgeluid op de poort hoort. In veel gevallen werkt snelladen niet als de oplader niet goed is aangesloten.

2. Schone oplaadpoort: als de oplaadpoort vuil is, kunt u de snellader mogelijk niet gebruiken om de telefoon op te laden. In dergelijke gevallen maakt u de oplaadpoort eenvoudig schoon met een tandenstoker of een wattenstaafje en probeert u vervolgens de telefoon op te laden.

3. Oplaaduitgang wisselen: soms heeft het oplaadstopcontact of het stopcontact niet genoeg stroom om uw telefoonoplader te ondersteunen. Als dit het geval is, probeer dan de oplader op een ander oplaadpunt aan te sluiten en probeer vervolgens uw telefoon op te laden. Het probleem Snel opladen werkt niet kan optreden als er incompatibiliteitsproblemen zijn met de verbindingen. Met de volgende methoden kunt u controleren of de verbindingskabels en de telefoon compatibel zijn met de snellaadoptie.

4. Controleer de compatibiliteitsinstelling: Surf op internet en controleer of uw Android-telefoon snel opladen ondersteunt en of de telefoon compatibel is met deze instelling. Als de telefoon niet compatibel is met de instelling, kunt u de instelling voor snel opladen op uw telefoon mogelijk niet gebruiken.

5. Controleer of de datakabel snel opladen ondersteunt: soms ondersteunt de datakabel die u gebruikt mogelijk niet snel opladen en ziet u mogelijk een probleem met de instelling voor snel opladen op uw telefoon. Controleer of de datakabel die u gebruikt het snel opladen van uw telefoon ondersteunt. U kunt de volgende methoden gebruiken om de schade met de opladerverbindingen op te lossen om het probleem Snel opladen werkt niet op uw telefoon op te lossen.

  • Controleer op losse verbindingen: Soms moet de datakabel die u gebruikt beschadigd zijn en kunnen de draden zijn gesplitst. Controleer of de datakabel losse verbindingen heeft of dat de kabel beschadigd is. Vermijd ook dat de draden en kabels in de war raken om gespleten haarpunten te voorkomen.

  • Gebruik een gecertificeerde snellader: als u een snellader gebruikt die in een aanbiedingspakket wordt geleverd, ondersteunt de oplader mogelijk de instelling voor snel opladen op uw telefoon niet. U moet een gecertificeerde snellader gebruiken die is aangewezen voor de specificaties van uw Android-telefoonmodel. Lees onze gids over de beste snelle oplader voor Android.

Optie III: originele oplader en USB-kabel gebruiken

De meeste USB-kabels en opladers ondersteunen een breed scala aan apparaten, maar als u problemen ondervindt met snel opladen, kunt u proberen de originele oplader en de meegeleverde USB-kabel te gebruiken om uw telefoon op te laden. De volgende punten bieden u de methoden om de verbindingen te vervangen om het probleem met snel opladen dat niet werkt op te lossen.

  • Gebruik een andere USB-kabel: Als u uw telefoon niet kunt opladen met de bestaande USB-kabel, kunt u proberen een andere USB-kabel te gebruiken om de telefoon op te laden.

  • Probeer een andere snellader: een andere optie om het probleem met de instelling voor snel opladen op te lossen, is om een ​​andere oplader als geheel te gebruiken. Dit betekent dat je je telefoon eenvoudig op een geheel nieuwe oplader kunt aansluiten om de telefoon op te laden.

6. Vervang de lithiumbatterij: als de lithiumbatterij van uw telefoon versleten is, kunt u uw telefoon mogelijk niet opladen met een van de randapparatuur. In dit geval moet u de lithiumbatterij van uw telefoon vervangen. Aangezien de meeste smartphones een ingebouwde batterij hebben, moet u uw telefoon afgeven aan een servicecentrum om de batterij te vervangen.

Opmerking: aangezien de Samsung Galaxy A21s wordt gebruikt als Android-telefoon om de methoden in dit artikel uit te leggen, zullen de instellingen op uw telefoon ongetwijfeld veranderen.

Methode 1: Wijzig de basisinstellingen voordat u gaat opladen

Met de volgende basismethoden kunt u het probleem Snel opladen dat niet werkt oplossen door alleen de basisinstellingen op uw telefoon te wijzigen.

Stap I: Beëindig alle lopende processen

U moet alle apps die op de achtergrond worden uitgevoerd sluiten om het probleem met snel opladen op te lossen. Tik op de knop Taakbeheer in de linkerbenedenhoek van uw telefoon en tik op de knop Alles sluiten op het scherm om alle actieve apps op de achtergrond te sluiten.

Stap II: Mobiele gegevens en wifi-verbinding uitschakelen

Als de mobiele data en wifi niet zijn uitgeschakeld op uw telefoon, kunt u zien dat het grootste deel van de lading op uw telefoon naar de verbindingen gaat. Om dit probleem op te lossen, moet u deze verbindingen uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen.

1. Veeg het startscherm omhoog en tik op de app Instellingen in het menu om de app Instellingen te openen.

2. Tik op het tabblad Verbindingen in de lijst om het scherm Verbindingen met de verbindingen op uw telefoon te openen.

3. Schakel het tabblad Wi-Fi in de lijst uit om de Wi-Fi-verbinding uit te schakelen.

4. Tik op het tabblad Gegevensgebruik in de onderstaande lijst.

5. Schakel de optie Mobiele gegevens in het gedeelte Mobiel uit om de mobiele gegevens op uw telefoon uit te schakelen.

Stap III: helderheid van het scherm verlagen

Het meest voorkomende probleem met opladen treedt op wanneer de helderheid van uw telefoon hoog is ingesteld. U kunt de helderheid op het laagste niveau wijzigen door de methode hier te volgen.

1. Veeg het startscherm omhoog en tik op de app Instellingen in het menu om de app Instellingen te openen.

2. Tik op het tabblad Weergave in de lijst om de instelling Weergave te openen.

3. Draai de hendel in het gedeelte Helderheid naar links om de helderheid op uw telefoon te verlagen.

De hieronder besproken methoden lossen het probleem Snel opladen niet op door de instellingen te wijzigen met de batterij op uw telefoon.

Stap IV: opladen in energiebesparende modus

Een andere methode is om de energiebesparende modus op uw telefoon in te schakelen en vervolgens uw telefoon op te laden.

1. Veeg het startscherm omhoog en tik op de app Instellingen in het menu om de app Instellingen te openen.

2. Tik op de optie Batterij en apparaatonderhoud in de lijst om het scherm Apparaatonderhoud te openen.

3. Tik in het volgende scherm op het tabblad Batterij in het menu om de batterij-instellingen te bekijken.

4. Schakel de optie Energiebesparingsmodus in de lijst in en laad vervolgens uw telefoon op.

Stap V: Batterij leeg laten lopen en telefoon opladen

Deze methode is een kleine tijdelijke oplossing, maar het kan de problemen met de batterij op uw telefoon oplossen. Gebruik de telefoon totdat de batterij van uw telefoon leeg is en deze automatisch wordt uitgeschakeld. Laad nu je telefoon op en zet hem na een paar minuten aan. Hiermee worden de storingen in de batterij gereset en kunt u eenvoudig de instelling voor snel opladen op uw telefoon gebruiken.

Methode 2: Snel opladen inschakelen

Om de snellaadoptie te laten werken, is het noodzakelijk om de instelling voor snel opladen op uw telefoon in te schakelen om het probleem met snel opladen dat niet werkt op te lossen.

1. Veeg het startscherm omhoog en tik op de app Instellingen in het menu om de app Instellingen te openen.

2. Tik op de optie Batterij en apparaatonderhoud in de lijst om het scherm Apparaatonderhoud te openen.

3. Tik in het volgende scherm op het tabblad Batterij in het menu om de batterij-instellingen te bekijken.

4. Tik op het tabblad Meer batterij-instellingen in de lijst.

5. Schakel de instelling Snel opladen in het gedeelte Opladen in om de instelling Snel opladen op uw telefoon in te schakelen.

Methode 3: Optimaliseer de batterijstatus

Een te veel gebruikte batterij kan ertoe leiden dat snel opladen niet werkt op uw telefoon. Volg de stappen in dit gedeelte om de batterij van uw telefoon te optimaliseren.

1. Veeg het startscherm omhoog en tik op de app Instellingen in het menu om de app Instellingen te openen.

2. Tik op de optie Batterij en apparaatonderhoud in de lijst om het scherm Apparaatonderhoud te openen.

3. Tik op de knop Nu optimaliseren op het scherm om de problemen op uw telefoon te controleren.

4. Als er problemen zijn, wordt het resultaat op het scherm weergegeven.

Methode 4: Foutopsporing in knooppuntstructuur uitschakelen

De USB-foutopsporing of de foutopsporingsopties voor knooppunten zijn aanvullende instellingen op uw telefoon. U kunt proberen de instelling uit te schakelen om het probleem Snel opladen dat niet werkt op te lossen.

1. Veeg het startscherm omhoog en tik op de app Instellingen in het menu om de app Instellingen te openen.

2. Tik op het tabblad Toegankelijkheid in de lijst om het scherm Toegankelijkheid te openen.

3. Tik op het tabblad TalkBack in de weergegeven lijst.

4. Tik op het tabblad Instellingen op het scherm om het scherm TalkBack-instellingen te openen.

5. Tik op het tabblad Geavanceerde instellingen in het gedeelte Bediening van het scherm.

6. Tik op het tabblad Ontwikkelaarsinstellingen op het volgende scherm.

7. Schakel de instelling Foutopsporing in knooppuntenstructuur inschakelen in de lijst uit om fouten in de knooppuntenstructuur uit te schakelen.

Methode 5: Cachebestanden wissen

De cachebestanden op je telefoon nemen veel opslagruimte in beslag en het kan zijn dat je de snellaadoptie op je telefoon niet kunt gebruiken. U kunt de cachebestanden wissen van de apps die op uw telefoon zijn geïnstalleerd om het probleem met snel opladen dat niet werkt op te lossen.

1. Veeg het startscherm omhoog en tik op de app Instellingen in het menu om de app Instellingen te openen.

2. Tik op het tabblad Apps in de lijst om het scherm Apps te openen om alle apps te bekijken die op uw telefoon zijn geïnstalleerd.

3. Tik op een app in de lijst om de app-instellingen van de betreffende app te openen.

Let op: Ter verduidelijking is de Samsung Cloud-app uit de lijst geselecteerd.

4. Tik op het tabblad Opslag in de app-instellingen om de app-opslag op uw telefoon te bekijken.

5. Tik op de knop Cache wissen om de cachebestanden van de app op uw telefoon te wissen.

Methode 6: Telefoon bijwerken

U kunt proberen uw Android-telefoon bij te werken om het probleem Snel opladen dat niet werkt op uw telefoon op te lossen. Lees onze ultieme gids voor het oplossen van problemen met Android-smartphones om de Android-telefoon bij te werken.

Methode 7: opstarten in veilige modus

U kunt proberen op te starten in de veilige modus op uw telefoon en de problematische apps te verwijderen om het probleem met snel opladen dat niet werkt op uw telefoon op te lossen.

1. Druk continu op de aan / uit-toets aan de zijkant van uw telefoon en druk lang op de optie Uitschakelen in de lijst.

2. Tik op de knop Veilige modus om naar de veilige modus op uw telefoon te gaan en verwijder vervolgens de apps op de telefoon.

Als u de veilige modus op uw telefoon wilt verlaten, kunt u onze gids volgen om de veilige modus op Android uit te schakelen.

Methode 8: Telefoon resetten

De laatste optie is om uw telefoon terug te zetten naar de standaardinstellingen en de telefooninterface opnieuw te maken. Gebruik de link die hier wordt gegeven om meer te weten te komen over de methode om uw telefoon opnieuw in te stellen om het probleem met snel opladen dat niet werkt op te lossen.

Ten slotte, als u het probleem niet verder kunt oplossen, kunt u proberen contact op te nemen met een technicus en professionele hulp te zoeken in deze kwestie om het probleem op uw telefoon op te lossen.

***

De methoden om te repareren Snel opladen werkt niet op Android worden in dit artikel besproken. Als de optie voor snel opladen niet werkt op uw telefoon, heeft u misschien het gevoel dat er geen verschil is tussen opladen via de kabel en snel opladen. Mogelijk hebt u te maken gehad met de Samsung-snellader die niet regelmatig werkte, en de methoden om de telefoon op te lossen die niet snel oplaadt, worden in het artikel uitgelegd. Gebruik de opmerkingen hieronder om ons uw waardevolle suggesties en vragen over dit onderwerp te laten weten.

  Android instellen om uw teksten hardop voor te lezen

gerelateerde berichten