Fix Steam Client Bootstrapper reageert niet in Windows 10

Wanneer je verbinding probeert te maken met je Steam-account, zul je zien dat Steam-client bootstrapper niet reageert of dat Steam niet reageert. In een notendop, het kan zonder duidelijke oorzaak niet meer reageren. Bootstrapper is een vereiste service, dus u kunt het opstartprogramma niet uitvoeren als er een probleem mee is. Dit kan gebeuren omdat we verschillende hardware en configuraties op onze desktops hebben. Lees verder om het probleem met Steam-client-bootstrapper niet op te lossen.

Hoe te repareren Steam Client Bootstrapper reageert niet in Windows 10

We hebben een lijst opgesteld met alle mogelijke methoden om het opstartprobleem van de Steam-client op te lossen, te beginnen met de meest effectieve en gemakkelijke. Werk dus in dezelfde volgorde naar beneden.

Basismethoden voor probleemoplossing

Voordat u de geavanceerde methoden voor probleemoplossing doorloopt, volgt u deze basisvoorbereidende stappen om het probleem op te lossen.

1. Start de pc opnieuw op

Door uw computer opnieuw op te starten, kan het soms voorkomen dat Steam-client bootstrapper niet reageert. Start dus gewoon uw computer opnieuw op en gebruik alleen het Steam-programma om een ​​soepele werking te garanderen.

1. Druk op de Windows-toets.

2. Klik vervolgens op de aan/uit-knop.

3. Selecteer de optie Opnieuw opstarten.

2. Opnieuw verbinding maken met internet

De bootstrapper vertrouwt op internet. Soms zijn obstakels of traag internet te wijten aan het niet reageren van de Steam-client-bootstrapper 2016. Verbreek de verbinding met het internet en sluit deze opnieuw aan om het probleem met Steam-client-bootstrapper te repareren. Sluit alle actieve vensters op uw computer en start de Steam-client opnieuw. Ik hoop dat deze oplossing diegenen helpt die internetproblemen hebben.

Hier zijn de mogelijke methoden voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

Methode 1: Voer Steam uit als beheerder

Steam mist waarschijnlijk de specifieke autoriteiten die nodig zijn om te starten, daarom kan de bootstrapper in dit scenario niet worden geladen. Je zou kunnen proberen Steam als beheerder uit te voeren.

Optie I: via contextmenu

1. Ga naar Deze pc en dubbelklik op Lokale schijf C.

2. Dubbelklik op Program Files (x86).

3. Open vervolgens de Steam-map.

4. Klik met de rechtermuisknop op de Steam-app en selecteer Als administrator uitvoeren.

Dit geeft Steam alle benodigde rechten en het zou normaal moeten opstarten.

Optie II: via compatibiliteitseigenschappen

Uw systeem heeft mogelijk een probleem waarbij Steam-client bootstrapper niet reageert vanwege compatibiliteitsproblemen. Hier leest u hoe u Steam in de compatibiliteitsmodus kunt gebruiken.

1. Navigeer naar de Stoom app-map.

2. Klik met de rechtermuisknop op de Steam.exe-snelkoppeling en selecteer Eigenschappen.

3. Ga naar het tabblad Compatibiliteit.

4. Zorg ervoor dat u het selectievakje naast Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor uitschakelt. Klik op Toepassen en OK.

5. Start Steam met beheerdersrechten.

Controleer of het probleem met Steam-client-bootstrapper niet aanhoudt of niet.

Methode 2: Voer de Big Picture-modus uit

Als je ziet dat Steam-client bootstrapper niet reageert wanneer je een game probeert te installeren, probeer dan Steam in de Big Picture-modus uit te voeren. Dit is eerder geen oplossing, het is een tijdelijke oplossing die voor veel gebruikers heeft gewerkt en mogelijk ook voor u werkt.

1. Druk op de Windows-toets, typ Steam en klik op Openen.

2. Klik op het menu Bekijken en selecteer vervolgens Big Picture-modus.

Methode 3: Datum- en tijdinstellingen bijwerken

Als de datum- en tijdinstellingen verkeerd zijn, kan het serverbeveiligingscertificaat verdacht lijken voor netwerkservices en kunnen ze weigeren de machine in staat te stellen verbinding te maken met die server. Daarom werken we de datum- en tijdinstellingen bij. Volg de gegeven stappen om het probleem met Steam-client-bootstrapper op te lossen door de datum- en tijdinstelling bij te werken.

  Een apparaat verwijderen van een mobiele hotspot op Windows 10

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om de instellingen te starten.

2. Selecteer de instelling Tijd & Taal.

3. Blader nu naar beneden en selecteer de optie Klokken toevoegen voor verschillende tijdzones in het rechterdeelvenster.

4. Ga naar het tabblad Internettijd in het pop-upvenster en kies Instellingen wijzigen.

5. Schakel de optie Synchroniseren met een internettijdserver in het venster Instellingen internettijd in en selecteer vervolgens een internetserver in het volgende scherm.

6. Sluit het venster door in het volgende venster op de knop Nu bijwerken te klikken.

Controleer of dit het probleem met de Steam-client oplost.

Methode 4: GPU-stuurprogramma’s bijwerken

Het probleem dat de steam-client bootstrapper niet reageert, kan ook worden veroorzaakt door verouderde grafische stuurprogramma’s. Zorg ervoor dat de stuurprogramma’s up-to-date zijn om het probleem op te lossen. Daarom proberen we in deze stap de GPU-stuurprogramma’s te upgraden in de hoop het probleem op te lossen. Lees onze gids over 4 manieren om het grafische stuurprogramma in Windows 10 bij te werken.

Methode 5: Downloadcache wissen

De gegevens van updatebestanden en downloadbestanden stapelen zich op, waardoor de Steam-client overbelast raakt. Als gevolg hiervan reageert Steam-client bootstrapper niet. Om het Bootstrapper-probleem aan te pakken, moeten we proberen de downloadcache te legen.

1. Start de Steam-app vanuit Windows Search.

2. Ga naar Instellingen.

2. Zoek in het paneel Instellingen naar Downloads.

3. Klik op de knop Downloadcache wissen. Na enkele ogenblikken zal Steam om uw inloggegevens vragen.

4. Klik op OK om uw beslissing te bevestigen.

Steam start zoals verwacht nadat u zich opnieuw hebt aangemeld.

Methode 6: Cortana uitschakelen

Cortana kan af en toe in botsing komen met uw programma. Het knoeit ook met het Steam-clientprogramma voor veel gebruikers. Als gevolg hiervan moet u Cortana uitschakelen om het probleem op te lossen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ regedit en druk op Enter om de Register-editor te starten.

3. Klik op Ja in de prompt Gebruikersaccountbeheer.

4. Navigeer naar het volgende mappad in de Register-editor.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows

Opmerking: het is mogelijk dat u een map met de naam Windows Search niet kunt vinden. Als dat het geval is, kunt u er zelf een maken, zoals hieronder wordt weergegeven.

5. Klik met de rechtermuisknop op de Windows-sleutelmap en selecteer de optie Nieuw > Sleutel.

6. Wanneer u in Windows Search bent, klikt u met de rechtermuisknop op een lege plek, klikt u op nieuw en kiest u DWORD (32 bit) in het vervolgkeuzemenu.

7. Na de selectie van de keuze zal een nieuwe lijst verschijnen, klaar om een ​​titel te krijgen. Noem het AllowCortana.

8. Nadat u het een naam heeft gegeven, dubbelklikt u erop om er zeker van te zijn dat de Waardegegevens is ingesteld op 0.

9. Start uw computer opnieuw op na het sluiten van de Register-editor.

10. Cortana zal al lang niet meer bestaan ​​en u kunt Uitvoeren als beheerder gebruiken om Steam te openen.

Opmerking: als deze methode niet werkt en u wilt Cortana terug, open dan de Register-editor en verwijder de map die we zojuist hebben gemaakt. Cortana zou weer beschikbaar moeten zijn nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

Methode 7: VPN en proxyserver uitschakelen

Steam heeft onlangs verschillende apps erkend die maskerings- of VPN-services bieden als incompatibel met Steam. VPN-apps kunnen tijdelijk worden uitgeschakeld of verwijderd. Lees hiervoor onze handleiding over het uitschakelen van VPN en proxy op Windows 10.

Methode 8: Winsock opnieuw instellen

Winsock is een essentieel onderdeel voor webtoepassingen die invoer- en uitvoerverzoeken afhandelen. Je kunt geen verbinding maken met Steam als er een bug in zit. Probeer het daarom te verwijderen om het probleem op te lossen dat Steam-client bootstrapper niet start.

  Een Google Agenda-widget toevoegen in Windows

1. Zoek naar cmd in de Windows-zoekbalk. Klik op Als administrator uitvoeren.

2. Voer nu de volgende opdracht uit.

netsh winsock reset 

3. Als het niet werkt, probeer dan de onderstaande opdracht.

netsh winsock reset catalog 

4. Als geen van de bovenstaande opdrachten voor u heeft gewerkt, probeer dan deze.

netsh int ip reset reset.log hit
ipconfig / release 
ipconfig / renew

5. Start daarna uw computer opnieuw op om te zien of het probleem aanhoudt.

Methode 9: IP-instellingen resetten

Ook al kun je een machine in je netwerk pingen, als je TCP/IP-instellingen op je computer haperen of bugs bevatten, zul je sommige webpagina’s niet correct kunnen ophalen en zal je internet voor sommige adressen wel werken, maar niet voor andere. Lees hiervoor onze handleiding over het oplossen van netwerkverbindingsproblemen op Windows 10.

Methode 10: Uitzondering toevoegen in Antivirus

Er zijn verschillende opties om steam als uitzondering toe te voegen aan antivirussoftware. Als uw favoriete antivirusprogramma hieronder niet wordt vermeld, gaat u naar de officiële website en volgt u de instructies. We hebben McAfee LiveSafe Antivirus als voorbeeld gegeven. In McAfee Antivirus is de enige optie om uw antivirus volledig uit te schakelen totdat de game is bijgewerkt. Volg de onderstaande stappen om het probleem met Steam-client-bootstrapper niet op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ McAfee LiveSafe en klik op Openen.

2. Klik op de drie lijnen links bovenaan.

3. Klik vervolgens op Mijn bescherming.

4. Klik vervolgens op Realtime scannen.

5. Klik ten slotte op Uitschakelen.

6. Volg de onderstaande stappen om de integriteit van gamebestanden te waarborgen. Lees onze gids over het verifiëren van de integriteit van gamebestanden op Steam om dit te doen.

Methode 11: Antivirusprogramma uitschakelen (indien van toepassing)

De meeste antivirussystemen blokkeren bestanden die zijn verbonden met de Steam-toepassing. Als gevolg hiervan wordt u aangeraden uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen voordat u de Steam Client probeert te starten. Lees onze gids over hoe u antivirus tijdelijk kunt uitschakelen op Windows 10 om dit te doen.

Methode 12: Koppel de Xbox 360-controller los

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een conflict tussen de Steam-bèta en de Xbox 360-controller. De Xbox 360 (en zelfs PS4)-controller lijkt een storing te hebben in de Steam-bèta. Volg de onderstaande instructies om het probleem met Steam-client-bootstrapper niet te starten.

1. Open Taakbeheer door tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc te drukken.

2. Klik met de rechtermuisknop op het Steam-proces en selecteer Taak beëindigen. Dit garandeert dat de door ons aangebrachte wijzigingen blijvend en opgeslagen zijn en dat de klant geen problemen ondervindt bij een doorstart.

3. Koppel uw controller los van de poort nadat alle processen zijn gesloten en sluit alle geopende apps die de controllerhardware beheren.

4. Om je af te melden voor de Steam-bèta, ververs je je scherm en ga je naar de volgende stap.

Opmerking: als u zich afmeldt voor bèta, ontvangt u geen updates totdat deze officieel zijn vrijgegeven. De bètafase biedt zowel voor- als nadelen. Je kunt nieuwe functies uitproberen voordat ze een paar maanden later officieel worden gepubliceerd; maar upgrades kunnen nog steeds problematisch zijn en u problemen bezorgen. Door een controller aan te sluiten, crasht Steam in deze situatie.

5. Start de Steam-app, klik op het Steam-menu in de linkerbovenhoek en selecteer Instellingen.

6. Als je in de instellingen bent, selecteer je Account. Er is hier een optie genaamd Beta-deelname. We moeten ervoor zorgen dat uw klant geen bètatests uitvoert.

7. Klik op Wijzigen.

8. Kies GEEN – Opt-out van alle bètaprogramma’s optie.

9. Beëindig vervolgens alle Steam-processen.

10. Start vervolgens uw pc opnieuw op en start Steam opnieuw. Als u een bètatester was, moet uw klant upgraden voordat u uw games opnieuw kunt spelen.

Als je problemen hebt om je af te melden voor bèta, ga dan naar je directory en verwijder de bètabestanden daar. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  Bind de actiecentrum-notitieknop aan een sectie in OneNote [Windows 10]

11. Ga naar Deze pc en dubbelklik op Lokale schijf C.

12. Dubbelklik op Program Files(x86).

13. Dubbelklik op de Steam-map.

14. Klik op de map Pakket.

15. Verwijder alle bestanden die met bèta beginnen in de map Pakket.

16. Sluit het venster en start de Steam-client opnieuw, volg daarna de instructies in stap 4 om u af te melden voor het bètaprogramma.

Methode 13: Configuratiebestand verwijderen

We kunnen het configuratiebestand gemakkelijk van de pc verwijderen en Steam zou het onmiddellijk moeten genereren zonder gegevens te verliezen. Het is echter mogelijk dat u ziet dat sommige van uw keuzes opnieuw zijn ingesteld. Om dit te doen, moet u:

1. Navigeer naar de Steam-map.

2. Dubbelklik op gebruikersgegevens.

3. Dubbelklik op de submap en open vervolgens de configuratiemap.

4. In deze map zou zich een localconfig.vdf-bestand moeten bevinden, dat kan worden vervangen door uw gebruikersnaam of een willekeurig getal, maar er zal vrijwel zeker een .cfg-bestand zijn.

5. Om dit bestand van uw computer te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Verwijderen.

Controleer of het probleem nog steeds bestaat na het opnieuw starten van Steam.

Methode 14: Steam opnieuw installeren

Als niets anders werkt, moeten we naar de laatste optie gaan, namelijk de Steam Client opnieuw laden. Dus verwijder Steam uit de Windows-instellingen en download en installeer vervolgens een nieuwe kopie op uw pc. Het zou, hopelijk, het probleem moeten aanpakken dat Steam-client bootstrapper niet start.

1. Druk op de Windows-toets, typ configuratiescherm en druk op Enter.

2. Selecteer de optie Categorie in het vervolgkeuzemenu Weergeven op in de rechterbovenhoek en selecteer de optie Een programma verwijderen onder de sectie Programma’s in het menu.

3. Selecteer de Steam-app in de lijst en klik op de knop Verwijderen in de bovenste balk om het verwijderen van de Steam-app te starten.

4. Klik op de knop Verwijderen in het Steam Uninstall-venster om de Steam-app op uw pc te verwijderen.

5. Verwijder de Steam-map in het locatiepad Lokale schijf (C:) > Programmabestanden (x86) door op de Delete-toets te drukken.

De onderstaande stappen helpen je de Steam-app helemaal opnieuw op je pc te installeren.

6. Open de officiële website van de Steam-app in uw standaardwebbrowser en klik op de knop Steam installeren in de rechterbovenhoek van de startpagina.

7. Klik op de INSTALLEER STEAM-knop op de volgende pagina om de Steam-app op uw pc te downloaden.

8. Klik op het gedownloade SteamSetup.exe-bestand in de linkerbenedenhoek van de pagina om de Steam-app op uw pc te starten.

9. Klik op de knop Volgende in het Steam Setup-venster om de installatie van uw Steam-app op uw pc te starten.

10. Selecteer de taal van uw keuze in het volgende venster en klik op de knop Volgende in de wizard.

11. Selecteer de doelmap van de Steam-app door op de knop Bladeren… te klikken en op de knop Installeren te klikken om de installatie van de app te voltooien.

12. Klik op de knop Voltooien in het venster Stoominstallatie voltooien om de stoominstallatie te voltooien.

13. Maak een nieuw account aan of log in op je bestaande account met de inloggegevens op de Steam-app.

Het Steam Client-probleem kan worden opgelost door de schijf te vervangen waarop Steam is geïnstalleerd. Deze procedure is identiek aan opnieuw installeren, behalve dat voordat u Steam opnieuw downloadt, u eerst de beoogde locatie moet wijzigen. Maak voordat je begint een back-up van je bestanden voor het geval er iets misgaat en volg de bovenstaande stappen om Steam op een andere locatie te installeren.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je hebt kunnen repareren dat Steam Client Bootstrapper niet reageert in Windows 10. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen of opmerkingen heeft.

gerelateerde berichten