Fix steam_api64.dll Ontbreekt op Windows 10

Als je iemand bent die graag games speelt, dan is de Steam-app je niet vreemd. Een van de bestanden die de goede werking helpen, is de steam_api64.dll. De ontbrekende fout steam_api64.dll kan optreden als gevolg van defecte toepassingen, schadelijke software of problemen in het Windows-register. Als een oplossing, als u op zoek bent naar het resultaat om steam_api64.dll te downloaden, probeer dan de methoden die eerder zijn uitgelegd en ga dan verder met dergelijke methoden.

Steam_api64.dll repareren ontbreekt op Windows 10

Probeer eerst de basismethoden voor probleemoplossing om het probleem van de ontbrekende fout van het bestand steam_api64.dll op te lossen. Als er een bepaalde storing in de Steam-app of op uw pc is, kan deze eenvoudig worden opgelost.

1. Start uw pc opnieuw op: als er een kleine storing op uw pc is waardoor u de Steam-app niet effectief kunt gebruiken, kunt u proberen uw pc opnieuw op te starten. Om uw pc opnieuw op te starten, drukt u op de Windows-toets, klikt u op de aan/uit-knop en selecteert u in het menu de optie Opnieuw opstarten om uw pc opnieuw op te starten.

2. Schakel antivirussoftware op uw pc uit: Als de antivirussoftware, met name antivirussoftware van derden, op uw pc is ingeschakeld, kan dit de goede werking van de Steam-app verstoren. Mogelijk kunt u het bestand steam_api64.dll niet op uw pc vinden, dus het uitschakelen van de antivirussoftware op uw pc kan u helpen de app correct te gebruiken.

3. Voer Windows Defender Offline Scan uit op uw pc: Als er problemen zijn op uw pc waardoor u het bestand steam_api64.dll niet kunt vinden, kunt u proberen een Windows Defender Offline Scan op uw pc uit te voeren om dit probleem op te lossen. De scan leidt u naar de storingen op uw pc en u kunt ze wissen om de problemen op te lossen.

4. Systeembestanden herstellen: als het probleem steam_api64.dll niet beschikbaar is vanwege de bestanden op uw pc, kunt u proberen een SFC- of de systeembestandscontrolescan op uw pc uit te voeren om de problemen te vinden en op te lossen. Op deze manier kun je alle glitches verwijderen en kun je de Steam-app gemakkelijk gebruiken.

5. Voer Systeemherstel uit op uw pc: als uw pc goed presteerde in eerdere versies of werd onderbroken na het installeren van nieuwe functies, kunt u proberen een systeemherstel uit te voeren waarmee u uw pc kunt herstellen naar de oudere versie waarin deze werkte . Op deze manier kunt u de steam_api64.dll mogelijk vinden in de C-schijf of de doelmap die u hebt gekozen.

6. Installeer de nieuwste C++-versie op uw pc: als de C++-versie op uw pc zo verouderd is, helpt het u misschien niet bij het gebruik van hi-tech apps zoals Steam, en uiteindelijk kan het steam_api64.dll-bestand op uw pc ontbreken . Daarom moet u de nieuwste C++-versie op uw pc installeren vanaf de officiële website.

  Hoe u de cache van uw pc kunt wissen in Windows 10

7. Grafisch stuurprogramma bijwerken: als u een verouderd grafisch stuurprogramma gebruikt, kunt u de Steam-app mogelijk niet gebruiken omdat het een app is die goede beeldschermstuurprogramma’s vereist. Daarom moet u uw grafische stuurprogramma bijwerken om de Steam-app te gebruiken en om te voorkomen dat het probleem steam_api64.dll ontbreekt.

8. Neem contact op met de systeembeheerder voor ondersteuning: als de storing in uw pc niet is opgelost ondanks de verschillende hierboven genoemde basismethoden voor probleemoplossing, kunt u contact opnemen met de systeembeheerder voor ondersteuning. Door de problemen op de pc op te lossen, kunt u steam_api64.dll in uw doelmap vinden.

Methode 1: Voer Steam uit als beheerder

Als je de Steam-app niet kunt gebruiken omdat het bestand steam_api64.dll voor een bepaalde game ontbreekt, kun je proberen de app als beheerder uit te voeren. Op deze manier worden alle DLL-bestanden voor de games hersteld in de Steam-app.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + D-toetsen om uw pc-bureaublad te bekijken, klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de Steam-app en selecteer de optie Eigenschappen in het weergegeven menu.

2. Navigeer naar het tabblad Compatibiliteit in het venster Eigenschappen en selecteer de optie Dit programma uitvoeren als beheerder in het gedeelte Instellingen. Klik op de knoppen Toepassen en vervolgens op OK om de Steam-app als beheerder uit te voeren.

Methode 2: Voer de Steam-app uit in de compatibiliteitsmodus

Als u de Steam-app niet kunt gebruiken in de geüpgradede Windows-versie, kunt u proberen deze in de compatibiliteitsmodus te gebruiken met deze methode om de steam_api64.dll ontbreekt-fout te herstellen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows+ D om uw pc-bureaublad te bekijken, klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de Steam-app en selecteer de optie Eigenschappen in het weergegeven menu.

2. Navigeer naar het tabblad Compatibiliteit in het venster Eigenschappen, selecteer de optie Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor: en selecteer de beste Windows-versie in het vervolgkeuzemenu in het gedeelte Compatibiliteitsmodus. Klik op de knoppen Toepassen en vervolgens op OK om de Steam-app in compatibiliteitsmodus uit te voeren.

Methode 3: Controleer de integriteit van Steam-bestanden

Deze methode helpt je bij het controleren van de problemen met de games die in je Steam-app zijn geïnstalleerd. Op deze manier kun je het probleem van het ontbrekende steam_api64.dll-bestand in de Steam-app oplossen. Als eerste stap moet je de integriteit van de Steam-bestanden in je Steam-app controleren. De volgende stap is om de map met de bestanden in je Steam-app te repareren.

1. Klik op het tabblad Steam in de linkerbovenhoek van de startpagina en selecteer de optie Instellingen in het beschikbare menu.

2. Klik in het venster Instellingen op het tabblad Downloads in het linkerdeelvenster van het venster en klik op de knop STEAM LIBRARY FOLDERS in het gedeelte Inhoudsbibliotheken.

3. Selecteer in het venster Opslagbeheer de knop Lokale schijf (C:) en klik op het weglatingsteken of de knop met drie horizontale stippen. Selecteer de optie Map herstellen in de lijst die wordt weergegeven in de knop om de bestanden in de map te herstellen.

  Hoe u uw SSD-status kunt controleren op Windows 10

Methode 4: DLL-bestand vervangen

In dit gedeelte kunt u de DLL-bestanden van een andere bron op uw pc vervangen. U kunt de optie volgen die het beste bij u past.

Optie I: DLL-bestand installeren vanaf de officiële site

Bij deze methode kunt u de DLL vervangen door deze van een websitebron te downloaden. Opgemerkt moet worden dat er geen officiële sites zijn die u DLL-bestanden aanbieden, dus u moet ze op eigen risico downloaden.

1. Start de website voor DLL-bestanden voor steam api64 en download het meest geschikte DLL-bestand.

2. Volg de wizard op het scherm om het DLL-bestand te installeren en kies de bestemmingslocatie als Local Drive (C:) > Windows > System32.

3. Ten slotte start u de pc opnieuw op om de wijzigingen op uw pc door te voeren.

Optie II: DLL-bestand kopiëren van een andere pc

Bij deze methode kunt u de DLL-bestanden kopiëren van een pc met een functionele Steam-app en games en het bestand op uw pc installeren met behulp van installatiemedia.

Als eerste vereiste moet u controleren of de apparaten compatibel zijn. U kunt dit doen door de specificaties van de pc te controleren. Volg de onderstaande stappen op beide apparaten om erachter te komen of beide apparaten dezelfde specificaties hebben.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om de instellingen te openen.

2. Klik op de optie Systeem in het menu dat wordt weergegeven op de startpagina.

3. Klik op het tabblad Info in het linkerdeelvenster van het systeemvenster en controleer in het venster de apparaatspecificaties en Windows-specificaties.

Met de onderstaande stappen kun je het DLL-bestand voor de game handmatig op je Steam-app installeren.

4. Start de Windows Verkenner door tegelijkertijd op de toetsen Windows+ E te drukken en navigeer naar de Steam-map met behulp van het pad dat wordt vermeld als Local Drive (C:) > Program Files (x86) > Steam.

5. Navigeer naar de Game-map en plak het DLL-bestand in de map met behulp van de installatiemedia.

6. Start ten slotte de pc opnieuw op.

Methode 6: Steam Games opnieuw installeren

U kunt proberen de games opnieuw te installeren op uw Steam-app om de foutmelding steam_api64.dll op uw pc te herstellen. Op deze manier hebben de games een nieuw DLL-bestand en kun je het probleem oplossen.

1. Start de Steam-app op uw pc door ernaar te zoeken in de zoekbalk en op het app-resultaat te klikken.

2. Ga naar het tabblad BIBLIOTHEEK bovenaan je startpagina, zoek het spel en klik er met de rechtermuisknop op.

3. Beweeg je cursor over de optie Beheren in het menu en selecteer de optie Verwijderen in de lijst ernaast om het verwijderen van het spel te starten.

4. Klik op de knop Verwijderen in het venster VERWIJDEREN om de game uit je Steam-app te verwijderen.

5. Navigeer naar het tabblad STORE op de startpagina en zoek naar de game in de zoekbalk.

6. Klik op de game en klik op de Play Game-knop om de game in je Steam-app te installeren.

  Overschakelen naar miniweergave in de Movies & TV-app in Windows 10

Methode 7: Installeer DirectX

DirectX is een API die door veel games wordt gebruikt voor grafische ondersteuning en in-game backend-mechanica. Er zijn tal van DLL- of Dynamic Link Library-bestanden die helpen bij het goed functioneren van de games op apps. U kunt dus DirectX gebruiken om het DLL-bestand te installeren om de steam_api64.dll-fout te herstellen.

1. Open de officiële DirectX-website in uw webbrowser en klik op de knop Downloaden om het installatieprogramma te downloaden.

2. Start het gedownloade bestand en volg de instructies op het scherm van de wizard om het pakket te installeren.

3. Dan, herstart de pc.

Methode 8: Steam opnieuw installeren

Als geen van de methoden voor u werkt, kunt u proberen de Steam-app opnieuw te installeren met deze methode. U moet de bestaande Steam-app verwijderen en de app vervolgens opnieuw installeren op uw pc. Met de volgende stappen kunt u de Steam-app op uw pc verwijderen met behulp van de app Configuratiescherm.

1. Druk op de Windows-toets, typ configuratiescherm en druk op Enter.

2. Selecteer de optie Categorie in het vervolgkeuzemenu Weergeven op in de rechterbovenhoek en selecteer de optie Een programma verwijderen onder de sectie Programma’s in het menu.

3. Selecteer de Steam-app in de lijst en klik op de knop Verwijderen in de bovenste balk om het verwijderen van de Steam-app te starten.

4. Klik op de knop Verwijderen in het Steam Uninstall-venster om de Steam-app op uw pc te verwijderen.

5. Verwijder de Steam-map in het locatiepad Lokale schijf (C:) > Programmabestanden (x86) door op de Delete-toets te drukken.

De onderstaande stappen helpen je de Steam-app helemaal opnieuw op je pc te installeren.

6. Open de officiële website van de Steam-app in uw standaardwebbrowser en klik op de knop Steam installeren in de rechterbovenhoek van de startpagina.

7. Klik op de INSTALLEER STEAM-knop op de volgende pagina om de Steam-app op uw pc te downloaden.

8. Klik op het gedownloade SteamSetup.exe-bestand in de linkerbenedenhoek van de pagina om de Steam-app op uw pc te starten.

9. Klik op de knop Volgende in het Steam Setup-venster om de installatie van uw Steam-app op uw pc te starten.

10. Selecteer de taal van uw keuze in het volgende venster en klik op de knop Volgende in de wizard.

11. Selecteer de doelmap van de Steam-app door op de knop Bladeren… te klikken en op de knop Installeren te klikken om de installatie van de app te voltooien.

12. Klik op de knop Voltooien in het venster Stoominstallatie voltooien om de stoominstallatie te voltooien.

13. Maak een nieuw account aan of log in op je bestaande account met de inloggegevens op de Steam-app.

***

Het artikel bespreekt de methoden om het probleem met het steam_api64.dll-bestand in je Steam-app op te lossen. Om de ontbrekende steam_api64.dll-fout op uw pc op te lossen, kunt u alle hierboven beschreven methoden proberen. Het artikel bevat ook informatie over het downloadproces van steam_api64.dll. Als je suggesties of vragen hebt, plaats deze dan in het opmerkingengedeelte zodat we antwoorden kunnen geven.

gerelateerde berichten