Fix Stel gebruikersinstellingen in op stuurprogramma mislukt in Windows 10

Een vreemde dialoogfout waarin wordt beweerd dat Gebruikersinstellingen instellen op stuurprogramma is mislukt, is gemeld door veel Windows-gebruikers, met name degenen die Lenovo- en Sony-laptops gebruiken. Het probleem treedt meestal op tijdens het opstarten, hoewel het ook op vreemde tijden kan optreden. Het touchpad-apparaat op uw laptop is verantwoordelijk voor dit probleem. De Alps Pointing Hardware is het apparaat dat deze fout vaak weergeeft, en het is gebruikelijk op Lenovo-computers. Het opgemerkte probleem treedt willekeurig op, maar meestal tijdens het opstarten.

Hoe te repareren Stel gebruikersinstellingen in op stuurprogramma mislukt in Windows 10

De fout Gebruikersinstellingen instellen op stuurprogramma mislukt kan worden veroorzaakt door verschillende problemen met het touchpad. Dit probleem is zelfs gemeld op een desktop-pc zonder touchpad. Er zijn verschillende oorzaken voor dit probleem op Windows 10.

  • Touchpad-stuurprogramma’s installeren op een desktop-pc: u kunt deze fout gemakkelijk op uw computer opmerken als uw machine niet eens een touchpad heeft en u deze stuurprogramma’s op de een of andere manier hebt geladen.

  • Geen Alps-stuurprogramma’s nodig: als u problemen ondervindt met het eerste scenario of als u alternatieve touchpad-stuurprogramma’s gebruikt, vernietigt u het hoofdprogramma, blokkeert u het starten of deactiveert u de service om te voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet.

  • Stuurprogramma’s zijn niet correct geïnstalleerd: als u de stuurprogramma’s van het Alps-aanwijsapparaat gebruikt en u krijgt dit probleem, probeer dan het stuurprogramma opnieuw te installeren om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

In dit artikel laten we u in detail zien hoe u het probleem Gebruikersinstellingen instellen op stuurprogramma mislukt op Windows-machines kunt oplossen. Zorg ervoor dat u de onderstaande stappen zorgvuldig volgt om dit probleem op uw computer correct op te lossen.

Methode 1: Hernoem problematisch bestand

Als u concurrerende touchpad-stuurprogramma’s heeft, kunt u proberen het uitvoerbare bestand apoint.exe in de bijbehorende submap te wijzigen om het probleem Gebruikersinstellingen instellen op stuurprogramma mislukt op te lossen. Het kan handig zijn omdat de touchpad-stuurprogramma’s van veel gebruikers incompatibel zijn. Hier is een basisoverzicht.

1. Ga naar Deze pc en dubbelklik op uw lokale schijf.

2. Klik op Programmabestanden of Programmabestanden (x86).

3. Dubbelklik op de map Apoint2K om deze te openen.

Opmerking: u kunt de onderstaande procedures gebruiken als u deze map niet kunt vinden of als u deze ergens anders hebt geïnstalleerd.

4. Laat de foutmelding verschijnen. Wanneer het verschijnt, drukt u tegelijkertijd op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.

5. Klik op Meer details.

6. Klik met de rechtermuisknop op het procesitem Alps Pointing-device en selecteer Bestandslocatie openen.

7. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op hetzelfde item zodra de map is geopend en selecteer Taak beëindigen.

8. Zoek het bestand apoint.exe in de map Apoint2K, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Naam wijzigen in het contextuele menu dat verschijnt.

9. Hernoem het naar apoint old.exe en controleer de wijzigingen nogmaals.

Opmerking: sommige gebruikers hebben beweerd dat de bovenstaande methoden niet werkten omdat ze het volledige eigendom en beheer van de Apoint2K-map in Program Files vereisten. Als u foutmeldingen met betrekking tot machtigingen ziet, moet u de onderstaande stappen proberen om de ingestelde gebruikersinstellingen op de fout stuurprogramma te herstellen.

1. U moet eerst de installatiemap identificeren voordat u verder gaat.

2. Het zou de map moeten zijn die werd geopend toen u deze kreeg in Taakbeheer en de optie Bestandslocatie openen koos.

3. U kunt ook in de map C: kijken, de standaardlocatie voor alle programma’s op uw computer.

4. Zodra u het hebt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop op de Apoint2K-map met het defecte uitvoerbare bestand en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu dat verschijnt.

5. Selecteer het tabblad Beveiliging in het vak Eigenschappen.

6. Klik onderaan op de optie Geavanceerd.

7. Klik in het vak Geavanceerde beveiligingsinstellingen dat op het scherm verschijnt op Wijzigen naast de eigendomsvermelding.

8. Typ Iedereen in het vak Voer de objectnaam in om te selecteren en klik vervolgens op de knop Namen controleren. De tekst Iedereen moet worden gemarkeerd.

9. Om Iedereen de eigenaar van de map te maken, klikt u op de optie OK.

10. Om extra machtigingen aan de map toe te voegen, klikt u op de knop Toevoegen in het vak Geavanceerde beveiligingsinstellingen.

11. Klik bovenaan op de knop Selecteer een opdrachtgever.

12. Typ nogmaals Iedereen en klik op Namen controleren.

13. Selecteer de OK-optie.

14. Zorg ervoor dat Toestaan ​​is geselecteerd als Type.

15. Vink het vakje aan naast Volledig beheer in het deelvenster Basisrechten. Klik op de knop OK om volledige rechten toe te voegen.

16. Klik nog twee keer op OK om alle vensters te sluiten die verschijnen en start vervolgens uw pc opnieuw op om te zien of het probleem Gebruikersinstellingen instellen op stuurprogramma mislukt blijft bestaan.

Methode 2: Windows bijwerken

Voordat we verdere opties onderzoeken, moet u Windows bijwerken naar de meest recente versie. Volgens Microsoft-ontwikkelaars was dit een bug die veel versies van Windows trof. Lees onze gids over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10 om de ingestelde gebruikersinstellingen te herstellen naar een fout in het stuurprogramma.

Methode 3: Touchpad-stuurprogramma’s opnieuw installeren

Het probleem Gebruikersinstellingen instellen op stuurprogramma is mislukt verwijst meestal altijd naar touchpad-stuurprogramma’s. U kunt proberen deze stuurprogramma’s opnieuw te installeren en het probleem opnieuw proberen op te lossen. U kunt ofwel de standaard Microsoft touchpad-stuurprogramma’s gebruiken of online gaan en naar de website van uw fabrikant zoeken om de stuurprogramma’s te verkrijgen. Voer de onderstaande acties uit.

1. Eerst en vooral moet u alle momenteel geïnstalleerde stuurprogramma’s verwijderen.

2. Druk op de Windows-toets, typ Apparaatbeheer en klik op Openen.

3. Dubbelklik op Muizen en andere aanwijsapparaten om de stuurprogramma’s uit te vouwen.

4. Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en selecteer Apparaat verwijderen in het contextmenu dat verschijnt.

5. Schakel de optie Verwijder de driversoftware voor dit apparaat uit en klik op Installatie ongedaan maken.

6. Start ten slotte de pc opnieuw op.

7. Open nu Apparaatbeheer opnieuw en klik op het menu Actie en selecteer vervolgens Scannen op hardwarewijzigingen.

Het touchpad-stuurprogramma wordt dan opnieuw geïnstalleerd.

Methode 4: Apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Beschadigde of verouderde apparaatstuurprogramma’s zijn een van de meest voorkomende redenen voor dit probleem. Dus voordat u iets complexers gaat doen, moet u proberen uw touchpad-stuurprogramma te upgraden. Volg onze handleiding om apparaatstuurprogramma’s op Windows 10 bij te werken.

Methode 5: Opstart-app uitschakelen

Dit probleem doet zich vaak voor wanneer touchpad-stuurprogramma’s zijn geïnstalleerd op een computer zonder touchpad. Het kan ook moeilijk zijn om de stuurprogramma’s van het Alps-aanwijsapparaat te verwijderen. Het heeft dus de voorkeur om ze gewoon te verbieden om helemaal op te starten.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.

2. Ga naar het tabblad Opstarten.

3. Zoek naar het Alps-aanwijsapparaat in de lijst. Zodra u het hebt gevonden, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de optie Uitschakelen in de rechterbenedenhoek van het venster.

Controleer of de gebruikersinstellingen zijn ingesteld op het stuurprogramma mislukt, de fout blijft bestaan ​​nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

Methode 6: Alpenservice uitschakelen

Services die op uw computer zijn geïnstalleerd, blijven werken totdat u ze opdracht geeft te stoppen. Dit geldt ook voor producten van Alpen. Wat u ook doet, de kernservice blijft actief. Het is het beste als je er gewoon mee stopt. Als gevolg hiervan kunt u proberen de primaire service van het Alps-apparaat uit te schakelen. Volg hiervoor de onderstaande instructies.

1. Eerst en vooral moet u alle momenteel geïnstalleerde stuurprogramma’s verwijderen.

2. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

3. Typ services.msc en druk op Enter om het venster Services te openen.

4. Zoek in de lijst naar de Alps SMBus Monitor Service.

5. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie Eigenschappen in het menu dat verschijnt.

6. Als de servicestatus al actief is, selecteert u de knop Stop.

7. Klik om het menu te openen en selecteer vervolgens Uitgeschakeld in het vervolgkeuzemenu.

8. Controleer of het probleem Gebruikersinstellingen instellen op stuurprogramma mislukt nog steeds wordt weergegeven nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

Methode 7: Voer schoon opstarten uit

Een schone start kan u helpen bij het oplossen van problemen en bij het bepalen welke toepassing of software het probleem veroorzaakt. Lees onze handleiding over het uitvoeren van schoon opstarten in Windows 10.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Wat betekent het als een pc-stuurprogramma faalt?

antw. Het probleem Driver Power State Failure in Windows 10 kan duiden op defecte stuurprogramma’s, niet-overeenkomende hardware of, in zeldzame situaties, onjuiste energie-instellingen.

Q2. Wat veroorzaakt een storing in een stuurprogramma?

antw. Als de hardware van uw computer het doet, ondervindt u waarschijnlijk problemen met het apparaatstuurprogramma. Ontbrekende, beschadigde of verouderde stuurprogramma’s veroorzaken de meeste problemen met Windows-apparaatstuurprogramma’s. Het is slechts een van de vele redenen waarom u uw apparaatstuurprogramma’s up-to-date moet houden.

***

We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u in staat was om de ingestelde gebruikersinstellingen op te lossen als driver mislukt fout op Windows 10. Laat ons alstublieft weten welke strategie het beste voor u werkte. Heeft u een vraag of opmerking, gebruik dan onderstaand formulier.

  Nugget is een downloadhulpprogramma voor de opdrachtregel met Total Scan voor virussen [Windows]