Fix Systeem-UI is gestopt met zwart scherm op Android

System UI is een applicatie voor Android die aanpassing op mobiele apparaten mogelijk maakt en veranderingen in de schermweergave mogelijk maakt. Net als bij elke andere toepassing, heeft de gebruikersinterface van het systeem enkele technische problemen ondervonden. Een daarvan is dat de gebruikersinterface van het systeem Black Screen is gestopt. Als je ook te maken hebt met de com. Android.systemui is gestopt met het probleem, u bent hier aan het juiste adres. We brengen u een perfecte gids die u zal helpen te weten hoe u de systeem-UI helaas niet meer kunt repareren in Android.

Hoe de systeem-UI te repareren is gestopt met zwart scherm op Android

Veel factoren leiden tot fouten in de gebruikersinterface van het systeem, waarbij sommige problemen verband houden met Android-apparaten en andere te wijten zijn aan externe factoren. Laten we eens kijken naar enkele prominente oorzaken van waarom com. Android.systemui is gestopt:

  • Een van de belangrijkste redenen waarom de systeem-UI niet werkt, is een corrupte telefoonupdate, wat resulteert in een fout in de systeem-UI.
  • Een andere reden is het onjuist geïnstalleerde Google-apps of het bijwerken van problemen met Google, wat resulteert in problemen met de systeem-UI.
  • Soms reageert de gebruikersinterface van het systeem ook niet meer wanneer u een back-up van gegevens op uw apparaat probeert te maken, waardoor er fouten optreden.
  • Onvoldoende ruimte op het Android-apparaat is nog een andere veelvoorkomende oorzaak van fouten in de gebruikersinterface van het systeem.
  • Als uw Android-telefoon corrupte bestanden of applicaties heeft, kan dit ertoe leiden dat de gebruikersinterface van het systeem niet werkt.
  • Een van de externe factoren die van invloed zijn op de werking van de systeem-UI op een Android-apparaat is de SD-kaart. Als de SD-kaart niet correct is geïnstalleerd of beschadigd is, kan dit problemen veroorzaken.

Hoewel sommige technische problemen op Android-apparaten tijdelijk zijn. Anderen, zoals de systeem-UI is gestopt met het zwarte scherm, hebben enige tijd nodig om op te lossen. Het is soms moeilijk om uw apparaat weer normaal te krijgen wanneer com.android.systemui is gestopt. Desalniettemin zijn we hier met enkele onfeilbare methoden om u te helpen dit probleem op te lossen.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben en daarom van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat de instellingen correct zijn voordat u deze wijzigt. Alle onderstaande methoden worden uitgevoerd op Vivo 1920.

  Het echte beveiligingsprobleem van Android zijn de fabrikanten

Methode 1: Start het apparaat opnieuw op

Het opnieuw opstarten van de telefoon is waarschijnlijk de eenvoudigste methode van allemaal en is een onmiddellijke oplossing als u wilt weten hoe u dit kunt oplossen, helaas werkt de gebruikersinterface van het systeem niet meer in Android. Volg de onderstaande stappen om het uit te voeren.

1. Druk lang op de aan/uit-knop aan weerszijden van uw smartphone.

2. Tik op de optie Opnieuw opstarten op het scherm.

Methode 2: Telefoon OS bijwerken

Fouten in de werking van de systeem-UI kunnen optreden als gevolg van de oude versie van de software op het apparaat. Zorg er daarom voor dat uw telefoon up-to-date is als u het probleem wilt oplossen. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

1. Open Instellingen op je smartphone.

2. Tik op Systeemupdate.

3A. Als er een update beschikbaar is, tikt u op Downloaden en installeren om de nieuwste versie te installeren.

3B. Als het apparaat up-to-date is, wordt Het systeem is al de nieuwste versie weergegeven.

Methode 3: Opslagruimte op apparaat wissen

Soms is het probleem dat tot fouten in de gebruikersinterface van het systeem leidt, onvoldoende opslagruimte op het apparaat. Daarom wordt geadviseerd om ruimte op uw telefoon vrij te maken. Hier leest u hoe u de systeem-UI helaas niet meer kunt gebruiken in Android door de opslagruimte van het apparaat vrij te maken, zoals weergegeven in de onderstaande stappen:

1. Open Instellingen op je smartphone.

2. Tik op RAM & opslagruimte.

3. Tik op Opslagruimte opschonen.

4. Tik op Opruimen naast Zelden gebruikte apps.

Opmerking: u kunt ook bovenaan op de optie Alles opschonen tikken.

Opmerking: je kunt ook ruimte vrijmaken door foto’s of extra video’s uit je galerij te verwijderen. Het zal meer ruimte creëren voor uw apparaat.

Methode 4: Log in op Google-account

De mogelijkheid dat de systeem-UI is gestopt met zwart scherm kan te wijten zijn aan een fout in de Google-app-update. Volg daarom de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

1. Open Instellingen op je Android-apparaat.

2. Tik op Accounts en synchronisatie.

3. Kies het Google-account dat u van het apparaat wilt verwijderen.

4. Tik op Account verwijderen.

5. Tik op OK om te bevestigen.

6. Voer nu uw e-mail of telefoon in om u opnieuw aan te melden bij uw Google-account op het apparaat.

Methode 5: Apps van derden verwijderen

Systeem-UI op Android-apparaten werkt meestal niet meer vanwege apps van derden op de telefoon. Dit probleem kan worden opgelost door deze apps te verwijderen. Doorloop de onderstaande stappen om erachter te komen hoe u hetzelfde kunt doen:

  Hoe een nummer op een Android-apparaat te blokkeren

1. Zoek een app van derden.

2. Druk lang op de app-widget.

3. Tik op Verwijderen in het pop-upscherm.

4. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Methode 6: Google App Update verwijderen

Android-apparaten zijn afhankelijk van Goggle-accounts en hun update kan ertoe leiden dat de telefoon traag wordt of dat de gebruikersinterface van het systeem een ​​zwart scherm stopt. Als u onlangs uw Google-app heeft bijgewerkt, kan de fout in de gebruikersinterface van uw systeem hieraan te wijten zijn. Laten we enkele stappen bekijken om u te helpen uw telefoon weer normaal te maken.

1. Open Instellingen op je telefoon.

2. Tik op Apps & rechten.

3. Tik vervolgens op App-beheer.

4. Tik nu op Google.

5. Tik op Uitschakelen.

6. Tik op OK om te bevestigen.

Methode 7: App-voorkeuren resetten

Soms kunnen ingebouwde apps op een Android-apparaat fouten veroorzaken en er dus toe leiden dat de gebruikersinterface van het systeem niet reageert. Als dit het geval is met uw telefoon, volg dan de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

1. Start Instellingen op uw apparaat.

2. Tik op Apps & rechten.

3. Tik daarin op App-beheer.

4. Tik in de rechterbovenhoek op het pictogram met de drie stippen.

5. Tik in het pop-upscherm op Reset app-voorkeuren.

6. Tik op Reset apps.

Methode 8: Apparaatcache wissen

Soms kan het wissen van de cache een oplossing zijn voor het niet werken van de systeem-UI. De cache kan veel opslagruimte in beslag nemen op een Android-apparaat, waardoor de gebruikersinterface van het systeem stopt. Wis dus de cache van uw telefoon met behulp van de onderstaande stappen:

1. Druk lang op de aan/uit-knop op uw telefoon.

2. Tik op Uitschakelen op het scherm.

3. Zodra de telefoon is uitgeschakeld, houdt u de aan/uit-knop en de volume-omlaagknop tegelijk ingedrukt.

4. Tik nu op Herstelmodus.

5. Tik op Gegevens wissen op het scherm dat verschijnt.

6. Tik op Cache wissen.

7. Tik op OK om te bevestigen.

Methode 9: Opnieuw opstarten in veilige modus

Vanwege softwareproblemen bestaat de mogelijkheid dat de gebruikersinterface van het systeem kan worden afgesloten, wat ongemak voor de gebruiker veroorzaakt. Daarom is een van de beste manieren om van het probleem af te komen, het apparaat opnieuw op te starten in de veilige modus. Dit kan met behulp van de volgende stappen:

1. Druk lang op de aan/uit-knop op uw smartphone.

2. Tik op Opnieuw opstarten.

3. Zodra het Android-symbool onderaan verdwijnt, houdt u de knop Volume omlaag ingedrukt.

Nu start uw mobiel in de veilige modus.

  De 9 beste Android-apps voor bestandsbeheer

Methode 10: Apparaat resetten

Als u alle andere methoden hebt geprobeerd en nog steeds wordt geconfronteerd met het probleem dat de gebruikersinterface van het systeem niet reageert, is het tijd om het laatste redmiddel te proberen, namelijk om het apparaat opnieuw in te stellen. Resetten resulteert in de vernieuwing van het apparaat en helpt bij het verwijderen van alle onnodige gegevens die fouten veroorzaken in de gebruikersinterface van het systeem. Volg dus de onderstaande stappen om uw apparaat opnieuw in te stellen om het probleem met de systeem-UI op te lossen.

Opmerking: maak een back-up van al uw gegevens en bestanden voordat u deze methode op uw apparaat uitvoert.

1. Open Instellingen op je Android-apparaat.

2. Tik op Systeembeheer.

3. Tik op Back-up en reset.

4. Tik op Wis alle gegevens erin.

5. Selecteer Telefoonopslag formatteren en tik op Nu wissen.

6. Voer het telefoonpatroon of de pincode in, indien van toepassing.

7. Tik op Bevestigen.

Waarom heb je een systeem-UI nodig op Android-apparaten?

De mogelijkheid om apparaten te wijzigen en aan te passen is wat een gebruiker het meest bewondert, en dat is waar de systeem-UI om draait voor Android-apparaten. Bekijk hieronder enkele redenen voor de noodzaak van een systeem-UI:

  • Aanpassing biedt een betere en verbeterde ervaring tijdens het gebruik van een Android-telefoon, en daarom wordt de behoefte aan een systeem-UI op prijs gesteld.
  • Het levert ook de klanttevredenheid ten volle, dankzij zijn functies.
  • Het maakt maatwerk mogelijk zonder het gebruik van apps van derden.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Kan ik de systeem-UI van mijn Android-telefoon verwijderen?

antw. Ja, de systeem-UI kan van Android-telefoons worden verwijderd. Als u geen aanpassingsservices of wijzigingen in het scenario meer nodig heeft, kunt u deze verwijderen. Het verwijderen ervan kan echter de werking van uw smartphone beïnvloeden en ertoe leiden dat deze blijft hangen.

Q2. Zal de gebruikersinterface van het systeem mijn telefoon beschadigen?

antw. Nee, de gebruikersinterface van het systeem zal uw apparaat niet beschadigen. Hoewel onvoldoende opslagruimte, cache en externe factoren een oorzaak kunnen zijn achter een beschadigd apparaat.

Q3. Kan ik de gebruikersinterface op mijn telefoon wijzigen?

antw. Ja, u kunt de gebruikersinterface van het systeem op uw Android-apparaat wijzigen in het gedeelte Toepassingen beheren van uw telefoon.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je het systeem hebt kunnen repareren. De gebruikersinterface van het systeem is gestopt met zwart scherm op Android. Laat ons weten welke van de bovengenoemde methoden het beste voor u heeft gewerkt. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze achterlaten in de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten wat je de volgende keer wilt leren.

gerelateerde berichten