Fix System Service Exception op Windows 10 of 11

Stel je voor dat je een cruciaal PowerPoint-document aan het maken bent en het is bijna klaar. Onmiddellijk gaat er iets mis met het systeem en treden er BSOD-fouten op met System Service Exception terwijl de AutoSave-functies zijn uitgeschakeld. Alles wat je hebt gemaakt is weg omdat je ook bent vergeten het document regelmatig op te slaan, al je inspanningen en tijd zijn tevergeefs. BDOS’s zijn dus erg vervelend. In dit artikel gaan we meer informatie delen over systeemservice-uitzonderingen op Windows 10- of 11-fouten en alle methoden die u kunt gebruiken om deze fout op te lossen.

Hoe u de systeemservice-uitzondering op Windows 10 of 11 kunt oplossen

De gebruiker wordt meestal geconfronteerd met deze BSOD-fout (Blue Screen of Death) terwijl hij het systeem gebruikt. De gebruikers komen deze fout al tientallen jaren tegen in hun systeem en deze fout is erg verontrustend omdat ze het systeem opnieuw moeten opstarten in een lus die de werking en efficiëntie verstoort.

Wat veroorzaakt de uitzonderingsfout van de systeemservice?

Er kunnen verschillende redenen zijn die verantwoordelijk kunnen zijn voor de fout, en sommige worden hieronder vermeld:

  • Incompatibele Windows-stuurprogramma’s: we installeren stuurprogramma’s in ons systeem zodat ze het systeem soepel en efficiënt laten werken, maar er zijn momenten dat sommige incompatibele of beschadigde stuurprogramma’s ook de reden kunnen zijn voor dergelijke fouten.

  • Windows-updates met bugs: Windows komt met de nieuwste updates zodat ze deze kunnen downloaden en ook de eventuele bugs kunnen repareren. Maar deze nieuwe updates kunnen ook de reden zijn voor een nieuwe fout in het systeem.

  • Schadelijke programma’s: de kwaadaardige programma’s en de geïnfecteerde bestanden die in het systeem aanwezig zijn, zijn de belangrijkste reden voor deze fout en kunnen worden opgelost door een antivirusscan.

  • Corrupte Windows-systeembestanden: Er zijn corrupte bestanden in het systeem die verantwoordelijk zijn voor verschillende fouten die uw werk en efficiëntie verstoren. Deze bestanden moeten dus zo snel mogelijk worden geïdentificeerd en gerepareerd.

Hieronder volgen de stappen voor probleemoplossing om de service-uitzonderingsfout op te lossen Windows 10 of 11.

Methode 1: voer het Windows Memory Diagnostic Tool uit

De Windows Memory Diagnostic-tool is een gratis geheugentestprogramma waarmee u het geheugen kunt scannen en beschadigde gegevens op uw systeem kunt vinden. Volg de onderstaande stappen om het Windows-geheugendiagnoseprogramma uit te voeren en de uitzonderingsfout van de systeemservice op te lossen:

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen te drukken.

2. Typ mdsched.exe en klik op OK om het hulpprogramma Windows Memory Diagnostic te starten.

3. Klik vervolgens op Nu opnieuw opstarten en controleren op problemen (aanbevolen).

4. Het systeem wordt opnieuw opgestart en er wordt een proces gestart.

Methode 2: systeemstuurprogramma’s bijwerken

Windows-update houdt uw systeemstuurprogramma’s up-to-date. Stuurprogramma’s zijn belangrijke software die een belangrijke rol speelt om de hardwarecomponenten van uw systeem zeer soepel en efficiënt te laten werken. U moet de stuurprogramma’s dus up-to-date houden om tijdens het werken geen bugs of fouten tegen te komen. Raadpleeg onze gids over het bijwerken van apparaatstuurprogramma’s op Windows 10.

Methode 3: Voer de chkdsk-opdracht uit

Het is een functie die Windows biedt om u te helpen bij het identificeren van defect geheugen en het oplossen van verschillende systeemfouten. Deze functie controleert op beschikbare schijfruimte, schijfgebruik en andere relevante processen. Volg onze gids over het controleren van de schijf op fouten met behulp van chkdsk.

Methode 4: Systeembestanden herstellen

Een andere Windows-systeemtool die zoekt naar ontbrekende en beschadigde Windows-systeembestanden is System File Check (SFC). Juist, het klinkt als CHKDSK. In tegenstelling tot CHKDSK, dat uw hele schijf analyseert op fouten, controleert SFC selectief op Windows-systeembestanden.

Het is echter belangrijk om te controleren of alles volledig operationeel is voordat u de SFC-opdracht uitvoert. Hier is onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10.

Methode 5: Webcam uitschakelen

Externe hardware, zoals webcams, kan af en toe een System Service Exception-probleem veroorzaken. U kunt dit controleren door uw webcam uit te zetten en te kijken of het probleem is verholpen. Als je geen webcam hebt, probeer dan het meest recente apparaat op te roepen dat je op je computer hebt aangesloten en volg vervolgens de onderstaande stappen om dat apparaat uit te schakelen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Apparaatbeheer en klik op Openen.

2. Klik nu op Beeldapparaten en klik met de rechtermuisknop op het webcamstuurprogramma.

3. Klik vervolgens op Apparaat uitschakelen in de lijst met beschikbare opties.

Methode 6: Gebruik Driver Verifier Manager

Het is een functie die wordt aangeboden door Windows waarmee u elk stuurprogramma dat momenteel in het systeem is geïnstalleerd, kunt bevestigen en onderzoeken. Voer Driver Verifier Manager uit en los de Windows-systeemserviceuitzondering op door de onderstaande stappen te volgen:

1. Druk op de Windows-toets, typ Windows Powershell en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Zoals te zien is in de onderstaande afbeelding, verschijnt er nu een blauwe schermoptie. Typ verifier-opdracht en druk op de Enter-toets.

3. Er verschijnt dan een dialoogvenster, zoals hieronder weergegeven. Selecteer Standaardinstellingen maken en klik vervolgens op Volgende.

4. Klik op Volgende nadat u de optie Automatisch niet-ondertekende stuurprogramma’s selecteren hebt aangevinkt.

5. Er vindt een procedure plaats en PowerShell geeft het bericht De bewerking is voltooid weer.

Methode 7: Problematische applicaties verwijderen

Op Windows 10 is bekend dat sommige programma’s resulteren in een System Service Exception Windows 10-fout. Conflicten, problematische updates of verouderde software die op uw computer is geïnstalleerd, kunnen dit allemaal veroorzaken. Hier leest u hoe u programma’s kunt verwijderen waarvan bekend is dat ze deze Blue Screen-fout veroorzaken.

1. Om het menu Start te openen, klikt u op het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer vervolgens Instellingen.

2. Selecteer Apps. Elk programma dat momenteel op uw computer is geïnstalleerd, vindt u hier.

3. Controleer of een van de volgende softwareprogramma’s op uw computer is geïnstalleerd:

  • Virtuele CloneDrive
  • XSplit-zender
  • BitDefender-antivirus
  • Cisco-VPN
  • Asus GameFirst-service
  • McAfee-antivirus

4. Als een van de bovengenoemde programma’s al op uw computer is geïnstalleerd, klikt u er eenmaal op, gevolgd door de knop Verwijderen.

5. Nadat u Verwijderen nogmaals hebt geselecteerd, vraagt ​​het verwijderprogramma van het programma u om eventuele instructies op het scherm te volgen. Zorg ervoor dat de software volledig is verwijderd.

6. Volg deze instructies voor elke toepassing op de lijst. Controleer of het Blue Screen of Death is verholpen na het verwijderen van alle problematische programma’s door uw computer opnieuw op te starten.

Methode 8: Google Update-service uitschakelen

Volgens sommige rapporten is de Google Automatic Update-service de hoofdoorzaak van de System Service Exception STOP-code. Zoals de naam al aangeeft, is deze service verantwoordelijk voor het bijwerken van alle Google-software die op uw computer is geïnstalleerd. Om te zien of het probleem is opgelost na het uitschakelen van deze service, kunt u het proberen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ services.msc en druk op Enter om het venster Services te openen.

3. Zoek de service Google Update Service (gupdate) door naar beneden te scrollen. Selecteer de optie Eigenschappen in het contextmenu door er met de rechtermuisknop op te klikken.

4. Start de pc opnieuw op nadat u Uitgeschakeld hebt geselecteerd in het vervolgkeuzemenu Opstarttype. Door dit te doen, kunt u voorkomen dat de service op uw apparaat wordt uitgevoerd en problemen veroorzaakt.

Controleer of u nog steeds de SYSTEM SERVICE EXCEPTION-stopcode krijgt na het uitschakelen van deze service door uw computer opnieuw op te starten. Zo niet, dan is het probleem opgelost; gebruik in dat geval de handmatige updater voor eventuele Google-applicaties die je op het toestel hebt geïnstalleerd.

Methode 9: Voer een antivirusscan uit

Een virus of een deel van malware verhindert dat het systeem normaal werkt. Om uw systeem soepel en effectief te maken, moet u een antivirusscan uitvoeren om te zoeken naar malware of geïnfecteerde bestanden in het systeem en deze te verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw systeem vrij is van ongewenste en schadelijke bestanden, kunt u een volledige systeemscan uitvoeren. Raadpleeg onze gids over het verwijderen van malware van uw pc in Windows 10.

Methode 10: update Windows OS

Er wordt rekening gehouden met de feedback van gebruikers wanneer Windows updates en fixes ontwikkelt die gebruikers kunnen helpen bij het vermijden van allerlei systeemfouten. U moet daarom uw systeem bijwerken naar de meest recente updates die door Windows worden aangeboden. Bekijk onze gids over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10 om de systeemservice-uitzondering op de Windows 11-fout op te lossen.

Methode 11: BIOS bijwerken

De microprocessor van het systeem gebruikt het basisinvoer-/uitvoersysteem, of BIOS, als het eerste programma dat wordt uitgevoerd wanneer de computer wordt aangezet. Bovendien regelt het de gegevensstroom tussen de aangesloten apparaten en het besturingssysteem. Daarom is het cruciaal om het BIOS bij te werken naar de meest recente versie. Raadpleeg onze gids over Wat is BIOS en hoe BIOS te updaten?

Methode 12: Antivirus uitschakelen

Antivirussoftware is een fantastische manier om ons systeem te beschermen tegen foutieve kwaadaardige virussen en malware-aanvallen. Af en toe kan antivirussoftware echter voorkomen dat sommige programma’s op het systeem correct werken, wat leidt tot andere schadelijke fouten in de processen. Raadpleeg onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen in Windows 10.

Methode 13: grafische driver bijwerken

U kunt eenvoudig de werkelijke status van het grafische stuurprogramma controleren en de benodigde oplossing creëren, omdat de System Service Exception op Windows 10- of 11-fout kan worden veroorzaakt door de corruptie van het grafische stuurprogramma. Lees onze handleiding over het bijwerken van stuurprogramma’s om stuurprogramma’s bij te werken.

Methode 14: Windows 10 opnieuw instellen

De kans is groot dat de fout is veroorzaakt door de meest recente aanpassingen aan de systeeminstellingen. Daarom kunt u alle wijzigingen ongedaan maken en Windows naar de fabrieksinstellingen configureren door een reset uit te voeren. Bekijk onze gids over hoe u Windows 10 kunt resetten zonder gegevens te verliezen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Wat is een systeemservice-uitzondering?

Ans. Als u Windows 7 gebruikt, zijn System Service Exception op Windows 7 en foutstopcode 0x0000003b twee van de blue screen of death (BSoD)-fouten. Dit blauwe scherm duidt op een storing in een of meer van de systeemprocessen onder het Windows-besturingssysteem.

Q2. Hoe repareer ik de systeemservice-uitzondering in Windows 10?

Ans. We hebben hierboven in dit artikel verschillende methoden genoemd waarmee u de uitzonderingsfout van de systeemservice kunt oplossen.

Q3. Wat is een stopcode?

Ans. Een andere naam voor een stopcode is een foutcontrolecode. Wanneer er iets misgaat met het Windows-besturingssysteem, verschijnt er een blauw scherm met een stopcode die kan worden geanalyseerd om te bepalen wat de BSoD-fout precies heeft veroorzaakt.

Q4. Wat veroorzaakt een blauw scherm?

Ans. BSoD-fouten kunnen worden veroorzaakt door defecte hardware, zoals een falende voeding, een oververhit apparaat, defect geheugen, enz., evenals problemen met de hardwarestuurprogrammasoftware. Windows werkt niet meer wanneer er een blauw scherm verschijnt en u moet dit repareren.

***

We hebben het gehad over systeemservice-uitzonderingen op Windows 10- of 11-fouten in dit artikel en hebben er een aantal oplossingen voor ontdekt. Wanneer een systeemservice-uitzondering BSOD optreedt op uw systeem, zullen de stappen die we in dit artikel hebben vermeld u helpen bij het oplossen van de problemen. Tenzij er een ernstiger hardwareprobleem is, kan de fout meestal worden vermeden door uw systeem up-to-date te houden.

  Repareer dode/vastzittende pixels op uw Windows-pc met deze 6 hulpprogramma's

gerelateerde berichten