Fix Twitch-app werkt niet op Android

Twitch is een populaire livestreamingservice die wordt aangeboden aan gamers en makers om de gameplays en andere activiteiten te streamen. Twitch-makers kunnen ook communiceren met hun fanbase en andere Twitch-gebruikers terwijl ze hun inhoud op het platform delen. Als je een van de Twitch-streamers of -gebruikers bent en deze vraag in je hoofd hebt: Is Twitch nu niet beschikbaar? U bent op de juiste plaats! Blijf dit artikel tot het einde lezen om de methoden te leren om het probleem met de Twitch-app op te lossen.

Hoe de Twitch-app te repareren werkt niet op Android

Er zijn verschillende redenen waarom dit probleem kan optreden:

  • Verouderde Twitch-app
  • Onjuiste datum- en tijdinstellingen op de telefoon

  • Verstoorde Twitch-servers
  • Beschadigde app-gegevens en cache
  • Storingen in de kwaliteitsmodus voor automatisch streamen

Laten we dus nu eens kijken naar de oplossingen waarmee u de Twitch-app kunt oplossen die niet meteen Android-problemen werkt.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben, verschillen ze van fabrikant tot fabrikant. Zorg daarom voor de juiste instellingen voordat u deze op uw apparaat wijzigt. Deze stappen zijn uitgevoerd op MIUI 11, zoals weergegeven in de onderstaande afbeeldingen.

Methode 1: Start / herstart uw telefoon

Het is een van de essentiële en werkbare oplossingen die het probleem waarmee u wordt geconfronteerd kan oplossen zonder ingewikkelde stappen te volgen.

1. Druk op de aan / uit-knop op uw telefoon en tik op de optie Opnieuw opstarten, zoals hieronder weergegeven.

2. Tik nogmaals op de optie Opnieuw opstarten als daarom wordt gevraagd en wacht tot de telefoon het herstartproces heeft voltooid.

3. Open de Twitch-app en kijk of het Android-probleem met de Twitch-app niet is opgelost of niet.

Methode 2: Controleer de Twitch-serverstatus

Je kunt de Downdetector Twitch-pagina bezoeken om te zien of er serverstoringen zijn geweest aan de Twitch-kant. Als er meerdere meldingen zijn dat de Twitch-app niet werkt vanwege serverproblemen, zal het Twitch-ondersteuningsteam een ​​aankondiging doen en zal het probleem zo snel mogelijk door hen worden opgelost. Deze methode zal zeker uw Twitch down-vraag beantwoorden.

Methode 3: Automatische datum en tijd instellen voor telefoon

Sommige apps zoals Twitch vragen de datum en tijd van elk apparaat om een ​​aantal essentiële acties uit te voeren. Als u de datum en tijd op uw apparaat handmatig of onjuist hebt ingesteld, kunt u vragen of Twitch nu is uitgeschakeld, omdat dit niet goed zal werken. Volg de volgende stappen om een ​​automatische datum en tijd in te stellen op je Android-telefoon.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.

2. Zoek en tik op Aanvullende instellingen, zoals weergegeven.

3. Tik op Datum & tijd.

4. Schakel de schakelaar voor Automatische gegevens en tijd en Automatische tijdzone in, zoals hieronder weergegeven.

Methode 4: Twitch Stream-kwaliteit wijzigen

Een van de veelvoorkomende Twitch-bugs zorgt ervoor dat de Twitch-app niet werkt wanneer de stream die u aan het bekijken bent, is ingesteld op de automatische videokwaliteit. U zult dus te maken krijgen met vertraging en buffering terwijl u een stream op Twitch bekijkt in de modus voor automatische videokwaliteit. Om dit probleem op te lossen, volgt u de onderstaande stappen om de kwaliteit van de twitch-stream te wijzigen.

1. Open de Twitch-app op je Android-telefoon.

2. Tik op een gewenste stream op het tabblad Ontdekken om deze te openen.

3. Tik op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek, zoals weergegeven.

4. Tik op een andere kwaliteitsoptie dan Auto onder het gedeelte KWALITEITSOPTIES en tik op Toepassen, zoals weergegeven.

Methode 5: Twitch-app bijwerken

Het bijwerken van de app zelf die met alle problemen wordt geconfronteerd, is de beste manier om ze in één keer op te lossen. Lees en volg de onderstaande stappen om je Twitch-app bij te werken.

1. Open de Play Store-app en zoek naar de Twitch-app in de zoekbalk.

2A. Tik op de optie Bijwerken om de Twitch-app bij te werken naar de nieuwste versie.

2B. Als de app al is bijgewerkt naar de nieuwste versie, ziet u de opties Openen en Verwijderen. Ga dus verder met de volgende methoden om het gewenste probleem op te lossen.

Methode 6: Twitch Beta-programma verlaten

Bètaprogramma’s zijn ontworpen om een ​​paar actieve bugs te testen die verschillende problemen in de app veroorzaken. Als je deel uitmaakt van zo’n bètaprogramma voor de Twitch-app, kan het zijn dat de Twitch-app niet constant op Android werkt. Voer de volgende stappen op uw telefoon uit om u af te melden voor het bètaprogramma om uiteindelijk de problemen op te lossen waarmee u wordt geconfronteerd.

1. Open de Play Store-app en zoek naar de Twitch-app in de zoekbalk.

2. Scroll naar beneden en tik op Verlaten.

3. Tik nogmaals op Verlaten voor de bevestigingspop-up.

Methode 7: Twitch-app-cache en gegevens wissen

Als het probleem na alle methoden nog steeds niet is opgelost, wis dan het cachegeheugen en de gegevens van de Twitch-app.

1. Open de app Instellingen en tik op de optie Apps.

2. Tik op Apps beheren.

3. Zoek en tik op Twitch in de lijst, zoals weergegeven.

4. Tik onderaan op de optie Gegevens wissen, zoals weergegeven.

5. Tik op Cache wissen > Wis alle gegevens één voor één.

Methode 8: Twitch-app opnieuw installeren

Ten slotte, als niets werkt, moet je de Twitch-app opnieuw op je apparaat installeren om de nieuwste versie van de app te downloaden.

1. Open de Play Store-app en zoek naar de Twitch-app in de zoekbalk.

2. Tik op de optie Verwijderen.

3. Nadat het verwijderen is voltooid, tikt u op Installeren om het opnieuw te installeren.

4. Stel na de herinstallatie de Twitch-app in met je account en kijk of het besproken probleem is opgelost of niet.

***

We hopen dat je het antwoord hebt gekregen op de vraag Twitch op dit moment en de methoden hebt geleerd om de Twitch-app te repareren die niet werkt op Android. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons in ons volgende artikel weten over welk onderwerp u meer wilt weten.

  Hoe de Nokia Camera-app op elke Android-telefoon te installeren?

gerelateerde berichten