Fix Ucrtbase.dll werd niet gevonden Fout op Windows 10

Wordt u geconfronteerd met ucrtbase.dll missing of ucrtbase.dll is niet gevonden fout op uw Windows-pc bij het uitvoeren van een paar bepaalde applicaties of games. Zo ja, dan zal deze gids u zeker helpen het probleem op te lossen. In dit artikel hebben we de oplossingen getoond om de ontbrekende fout ucrtbase.dll op een Windows-pc op te lossen.

Hoe te repareren Ucrtbase.dll was niet gevonden Fout op Windows 10

De foutcode presenteert zich als:

De uitvoering van de code kan niet doorgaan omdat c:windowssystem32ucrtbase.dll niet is gevonden.

Enkele veel voorkomende op Ucrtbase.dll gebaseerde foutmeldingen:

 • ucrtbase.dll is niet gevonden
 • Ucrtbase.dll kan niet worden geregistreerd
 • De toepassing kan niet worden gestart omdat ucrtbase.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de app kan het probleem verhelpen.
 • Kan niet vinden [Path]ucrtbase.dll
 • ucrtbase.dll fout bij laden
 • Ucrtbase.dll ontbreekt.
 • ucrtbase.dll crasht
 • Kan niet starten [Application Name]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: ucrtbase.dll. Gelieve opnieuw te installeren.
 • ucrtbase.dll kan niet worden gevonden

De meest voorkomende reden dat ucrtbase.dll veroorzaakt, is geen probleem op uw pc gevonden wanneer u het bestand per ongeluk van de oorspronkelijke locatie verwijdert. Hier zijn ook andere redenen, dus hier zijn er een paar:

 • Aanwezigheid van corrupte of ontbrekende bestanden op uw pc.
 • Het antivirusprogramma op uw pc blokkeert de DLL-bestanden die problemen veroorzaken.
 • Als er defecte programma’s op uw computer staan, conflicteren deze met bepaalde DLL-bestanden die tot het probleem leiden.
 • De apparaatstuurprogramma’s zijn niet bijgewerkt naar de nieuwste versies.
 • Er zijn enkele fouten op de harde schijf of incompatibiliteitsproblemen met het RAM-geheugen.
 • U gebruikt een verouderd Windows-besturingssysteem en dus ondersteunt niet alle DLL de verouderde versie van uw pc.
 • Uw pc is geïnfecteerd met een virusaanval of malware-aanval.
 • De DirectX en de Microsoft Visual C++-bestanden worden niet bijgewerkt naar hun laatste versies.
  Geluidsvervorming en statische elektriciteit oplossen in Windows 10

De hieronder besproken probleemoplossingsmethoden werken voor alle bovengenoemde fouten, ongeacht wat u ziet. U wordt geadviseerd de methoden in dezelfde volgorde te volgen als aangegeven.

Methode 1: nieuw bestand Ucrtbase.dll registreren

U kunt beginnen door het conflicterende bestand ucrtbase.dll opnieuw te registreren om het besproken probleem op te lossen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door een opdrachtregel te gebruiken zoals hieronder aangegeven.

1. Druk op de Windows-toets, typ Opdrachtprompt en klik op Openen.

2. Typ nu de opdracht regsvr32 ucrtbase.dll in het opdrachtvenster en druk op Enter.

3. Wacht tot de opdracht is uitgevoerd en start uw pc opnieuw op. Controleer of dit voor u werkt.

Methode 2: Windows-besturingssysteem bijwerken

Als er bugs op uw pc zitten, kunnen deze alleen worden verholpen na een Windows-update. Microsoft brengt regelmatig updates uit om al deze bugs op te lossen, waardoor ucrtbase.dll niet werd gevonden.

Zorg er daarom voor dat u uw Windows-besturingssysteem hebt bijgewerkt en of er updates in behandeling zijn, gebruik dan onze gids Hoe download en installeer ik de nieuwste update van Windows 10

Na het updaten van uw Windows-besturingssysteem, als de fout nu is verdwenen.

Methode 3: Systeembestanden herstellen

Soms kunnen enkele van uw systeembestanden corrupt zijn vanwege verschillende redenen, zoals malware-aanvallen, onjuiste afsluitingen, onvolledige Windows-update-installaties, enz. Al deze corrupte bestanden laten u niet normaal werken op uw computer. Dus als u geconfronteerd wordt met een Ucrtbase.dll-toepassingsfout, wordt u geadviseerd om deze corrupte bestanden in wezen te repareren.

Gelukkig heeft je Windows 10-pc ingebouwde reparatietools zoals SFC (System File Checker) en DISM (Deployment Image Servicing and Management).

Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

Methode 4: DirectX bijwerken

Om te genieten van een naadloze multimedia-ervaring op uw pc, moet u ervoor zorgen dat DirectX is geïnstalleerd en dat het is bijgewerkt naar de nieuwste versie. DirectX helpt u de visuele media-ervaring voor met name grafische games en applicaties te verbeteren. Volg de instructies in onze gids over DirectX bijwerken in Windows 10 om hetzelfde te implementeren.

  Fix Thermal Trip Error in Windows 10

Controleer nu of u het probleem ucrtbase.dll niet kunt vinden.

Methode 5: herstel Microsoft Visual C++ Redistributable

U kunt ook proberen de Microsoft Visual C++ Redistributable-pakketten te repareren om te repareren. Ucrtbase.dll-toepassingsfout zoals aangegeven in onze handleiding Hoe Microsoft Visual C++ Redistributable te repareren.

Methode 6: installeer Microsoft Visual C++ Redistributable opnieuw

Als de vorige methode voor het repareren van de Microsoft C++ Visual Redistributable niet heeft geholpen ucrtbase.dll niet te vinden, moet u de redistributable opnieuw installeren. Volg de gegeven stappen in onze gids over Microsoft Visual C++ Redistributable opnieuw installeren om de pakketten opnieuw te installeren.

Methode 7: update GPU-stuurprogramma’s

Grafische stuurprogramma’s zijn verantwoordelijk voor de normale werking van uw systeemprocessen. Als u geconfronteerd wordt met het probleem ucrtbase.dll is niet gevonden, zorg er dan voor dat u een bijgewerkte versie van apparaatstuurprogramma’s gebruikt, aangezien deze dienen als een koppeling tussen de hardware en het besturingssysteem van uw pc. Veel gebruikers hebben gesuggereerd dat het updaten van stuurprogramma’s de ontbrekende fout ucrtbase.dll heeft verholpen. Lees en implementeer de stappen in onze gids 4 manieren om grafische stuurprogramma’s in Windows 10 bij te werken om dit te doen.

Methode 8: Installeer het GPU-stuurprogramma opnieuw

Als u na het bijwerken van uw GPU-stuurprogramma’s nog steeds geconfronteerd wordt met ucrtbase.dll is geen probleem gevonden, installeer dan de apparaatstuurprogramma’s opnieuw om eventuele incompatibiliteitsproblemen op te lossen. Er zijn verschillende manieren om stuurprogramma’s opnieuw op uw computer te installeren. Toch kunt u grafische stuurprogramma’s eenvoudig opnieuw installeren volgens de instructies in onze handleiding Stuurprogramma’s verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10.

Controleer na het opnieuw installeren van de GPU-stuurprogramma’s of u problemen met Ucrtbase.dll op uw pc hebt opgelost.

Methode 9: Antivirus tijdelijk uitschakelen

Uw antivirusprogramma kan ten onrechte voorkomen dat nieuwe, laatste updates van DLL-bestanden op uw pc worden geïnstalleerd. Veel compatibiliteitsproblemen worden door verschillende Windows-gebruikers geïdentificeerd en zijn moeilijk te tolereren en op te lossen. Antivirussoftware zoals Norton en Avast kunnen enkele essentiële bestanden van uw pc blokkeren en u wordt geadviseerd om eventuele ingebouwde antivirussoftware of antivirussoftware van derden tijdelijk uit te schakelen om hetzelfde op te lossen.

  Fix Steam-app-configuratie niet beschikbaar in Windows 10

Lees onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen op uw pc.

Nadat u de ontbrekende fout ucrtbase.dll op uw Windows 10-pc hebt opgelost, moet u ervoor zorgen dat u het antivirusprogramma opnieuw inschakelt, aangezien een systeem zonder beveiligingssuite altijd een bedreiging vormt.

Methode 10: Malwarescan uitvoeren

Verschillende Microsoft-experts suggereren dat het scannen van de pc u zal helpen uw computer vrij van bedreigingen te houden. Als er een virus- of malware-inbraak op uw pc is, krijgt u te maken met de ontbrekende fout ucrtbase.dll.

Daarom wordt u geadviseerd uw computer te scannen volgens de instructies in onze handleiding Hoe voer ik een virusscan uit op mijn computer?

Als u malware van uw computer wilt verwijderen, raadpleegt u onze handleiding Malware verwijderen van uw pc in Windows 10.

Methode 11: Systeemherstel uitvoeren

Er zijn veel omstandigheden waarin de nieuwste Windows-update het draadloze mechanisme van uw computer heeft verbroken. Als de huidige versie van uw Windows 10-pc de bestaande architectuur van netwerkconfiguraties verstoort, krijgt u te maken met de besproken toepassingsfout Ucrtbase.dll. Systeemherstel brengt de computer zonder fouten terug naar de versie waarin deze werkte.

Volg hiervoor onze handleiding over het gebruik van Systeemherstel op Windows 10 en implementeer de instructies zoals gedemonstreerd.

Controleer na het herstellen van uw Windows 10-pc of uw pc zonder DLL-fouten kan worden gebruikt.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat u het probleem ucrtbase.dll niet op uw apparaat kon oplossen. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, kunt u deze ook in het opmerkingengedeelte plaatsen.

gerelateerde berichten