Fix Unity Web Player werkt niet

Unity, de meest populaire platformonafhankelijke gaming-engine ter wereld, wordt door velen gebruikt om virtual reality, 3D, AR, enz. te creëren en gaming-mechanica te beëindigen. Verschillende ontwikkelaars genieten van deze processen in hun webbrowser, maar veel van die ontwikkelaars en eindgebruikers hebben gemeld dat Unity Web Player niet werkt. Omdat deze Unity Web Player niet werkt, wordt het Chrome-probleem onophoudelijk gemeld, maar niemand weet echt de oplossingen om het op te lossen. Dit artikel zal u dus de methoden uitleggen om de genoemde fout in detail op te lossen.

Unity Web Player repareren werkt niet

Verschillende browsers zoals Google Chrome en Firefox stopten een paar jaar geleden met de ondersteuning van de Unity Web Player. Met NPAPI (Netscape Plugin Application Programming Interface) kunnen de ontwikkelaars de browserextensies ontwikkelen. Maar deze API wordt uitgefaseerd naarmate de andere technologieën zoals WebGL, die meer geavanceerde webverwerkingsfuncties bieden, het overnemen. Java en Unity 3D Web Player zijn opgenomen in de NPAPI-plug-ins, die door de meeste browsers zijn afgeschreven.

U kunt Unity Web Player op de een of andere manier nog steeds in die browsers laten werken met behulp van de volgende methoden. Lees tot het einde om elke methode te begrijpen en uit te voeren op uw pc.

  Hoe u uw Outlook-agenda publiceert vanuit Outlook.com

Methode 1: Gebruik Internet Explorer 11 en Safari-browsers

Sommige standaardbrowsers van Windows en Mac ondersteunen Unity Web Player nog steeds. Internet Explorer 11 en Firefox zijn die browsers die nog steeds officiële ondersteuning bieden voor Unity Web Player.

Opmerking: u moet als beheerder op uw pc zijn aangemeld voordat u de onderstaande stappen kunt uitvoeren.

1. Bezoek de Unity Web Player-downloadpagina en download deze op uw Windows-pc.

2. Start uw pc opnieuw op nadat u het installatieproces hebt voltooid.

3. Druk vervolgens op de Windows-toets, typ Internet Explorer en klik op Openen, zoals hieronder weergegeven.

Opmerking: als u een Mac-systeem gebruikt, opent u de Safari-browser en gaat u verder met het uitvoeren van de volgende acties.

Navigeer naar de fout die inhoud veroorzaakt om te zien of deze is opgelost of niet.

Methode 2: Firefox Extended Support Release installeren

Als u de Firefox-browser nodig heeft voor massale implementatie, is Firefox Extended Support Release (ESR) de favoriet onder de gebruikers. Aangezien de Firefox ESR alleen de essentiële beveiligingsupdates uitbrengt, ondersteunt de Firefox ESR mogelijk nog steeds de NPAPI met de Unity Web Player. U kunt de inhoud in deze versie van de Firefox-webbrowser starten zonder fouten te maken.

1. Bezoek de Firefox ESR-downloadpagina in uw huidige browser.

  Hoe u uw Google Fit-gegevens kunt exporteren

2. Kies het volgende uit de beschikbare drop-down velden en klik op Download, zoals hieronder getoond.

  • Firefox uitgebreide ondersteuningsrelease
  • Windows 32-bit
  • Engels (VS) (of een andere voorkeur)

3. Klik met de rechtermuisknop op het programma en klik op Als administrator uitvoeren in het contextmenu.

4. Start ten slotte uw pc opnieuw op na de software-installatie en probeer de gewenste inhoud erop te openen om te zien of het probleem met Unity Web Player niet is opgelost of niet.

Methode 3: Installeer een oudere browserversie in VirtualBox

U kunt ook de oudere versies van de Chrome- of Firefox-browser gebruiken om de Unity Web Player te gebruiken. Maar u kunt dit niet doen op uw oorspronkelijke besturingssysteem, omdat dit veel problemen zal veroorzaken met de reeds geïnstalleerde nieuwste versie van dezelfde browser. U kunt de Virtual Box-toepassing gebruiken waarmee gebruikers een onafhankelijk besturingssysteem op hun hoofdbesturingssysteem kunnen installeren.

Opmerking: als u VirtualBox niet hebt gedownload, kunt u deze downloaden van de officiële Oracle VirtualBox-pagina en deze op uw pc instellen.

1. Open de VirtualBox-app op uw pc.

2. Installeer nu een van de volgende browsers met de genoemde oudere versies.

  • Opera-versie 37
  • Chrome-versie 45
  • Firefox-versie 50

3. Bezoek de volgende pagina’s en zoek de browserversies die in de bovenstaande stap 2 worden genoemd.

4. Nadat u de browsers met de genoemde versies hebt geïnstalleerd, probeert u in die browsers de gewenste inhoud te laden waarvoor Unity Web Player is vereist. Start ze om te zien of Unity Web Player niet werkt Chrome-, Opera- of Firefox-problemen zijn opgelost of niet.

Methode 4: NPAPI Chrome-vlag inschakelen

Als u een oudere Chrome-versie in VirtualBox hebt gedownload en nog steeds problemen ondervindt met Unity Web Player-games die niet werken, zijn de NPAPI-vlaggen mogelijk uitgeschakeld in die browserinstellingen. Volg de komende stappen om het in te schakelen.

1. Open de gedownloade oudere versie van Chrome in de VirtualBox-app.

2. Voer het volgende adres in de adresbalk van de browser in en druk op de Enter-toets op het toetsenbord.

chrome://flags/#enable-npapi

3. De NPAPI-instellingenpagina verschijnt. Klik op Inschakelen voor de optie NPAPI inschakelen.

4. Open ten slotte de browser opnieuw in de VirtualBox en probeer het platform of de game in de browser te laden en controleer of dit u heeft geholpen het probleem op te lossen.

***

Dus we hopen dat je de methoden hebt begrepen om het probleem met Unity Web Player op te lossen met de gedetailleerde stappen om je te helpen. U kunt ons eventuele vragen over dit artikel of suggesties over elk ander onderwerp laten weten waarover u wilt dat wij een artikel maken. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten