Fix Update Error 0x80070bcb Windows 10

Zit je vast met de 0x80070bcb Windows-updatefout? Zo ja, dan helpt deze handleiding u hetzelfde op te lossen. 0x80070bcb-foutcode treedt niet alleen op tijdens de Windows-update, maar ook tijdens de installatie van de printer op een nieuwe machine. Omdat veel gebruikers hebben gevraagd om de updatefout van 0x80070bcb op te lossen, hebben we een effectieve gids voor probleemoplossing verzameld om u uit de problemen te helpen.

Updatefout 0x80070bcb Windows 10 oplossen

Er zijn maar weinig redenen die bijdragen aan de besproken foutcode op uw Windows 10-pc. Ze staan ​​hieronder vermeld.

 • Windows-versie ondersteunt niet om de computer te upgraden.
 • Een aangesloten extern USB-apparaat is niet compatibel.
 • Er zijn maar weinig essentiële diensten die niet actief zijn.
 • Antivirus en adware verhinderen de update.
 • Niet genoeg ruimte op de computer.
 • Corrupte gegevens, onvoldoende internetvoorziening.
 • Verouderde BIOS en zeer oude computer.
 • Corrupt Windows-register en Windows-bestandssysteem.

Nu kent u de redenen die de besproken fout veroorzaken. Volg de onderstaande methoden voor probleemoplossing om hetzelfde op te lossen.

Methode 1: Koppel externe apparaten los

Wanneer u te maken krijgt met updatefout 0x80070bcb op uw Windows 10-computer, controleer dan of u externe randapparatuur of USB-apparaten hebt aangesloten. Als dit het geval is, wordt u geadviseerd deze te verwijderen om elektromagnetische interferentie te voorkomen die aan de fout kan bijdragen. Volg de instructies.

1. Koppel eerst alle externe USB-apparaten los die op uw computer zijn aangesloten.

2. Koppel vervolgens de webcam-apparaten, printer en andere randapparatuur los en laat de meest noodzakelijke apparaten aangesloten.

3. Controleer ten slotte of u de updatefout 0x80070bcb hebt opgelost.

Methode 2: Zorg voor minimale vereisten voor update

Als er geen hardwareproblemen zijn met uw computer, moet u ervoor zorgen dat de updatefout 0x80070bcb Windows 10 optreedt als gevolg van interne problemen. Om de laatste update met succes op uw pc te installeren, moet u controleren of uw computer voldoet aan de minimumvereisten zoals vereist door de update. Uw pc moet voldoen aan de hardware- en softwarevereisten voor update, en u kunt hetzelfde garanderen door de onderstaande stappen te volgen.

 • Processor: 1 gigahertz (GHz) of snellere processor of SoC.

 • RAM: 1 gigabyte (GB) voor 32-bit of 2 GB voor 64-bit.

 • Ruimte op de harde schijf: 16 GB voor 32-bits besturingssysteem of 20 GB voor 64-bits besturingssysteem. Update mei 2019, de ruimte is vergroot naar 32 GB.

 • Grafische kaart: compatibel met DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0-stuurprogramma.

 • Weergave: 800 x 600.

Stap I: Systeemvereisten controleren

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Klik nu op Systeem.

3. Klik nu in het linkerdeelvenster op Over en dan kunt u de apparaatspecificaties controleren zoals weergegeven op het rechterscherm.

Stap II: Vereisten voor grafische kaarten controleren

1. Open Instellingen en klik op Systeem.

2. Klik vervolgens op Weergave in het linkerdeelvenster, gevolgd door Geavanceerde weergave-instellingen in het rechterdeelvenster, zoals weergegeven.

3. Klik nu op Eigenschappen van adapter weergeven zoals weergegeven.

4. Nu wordt er om gedetailleerde informatie over uw grafische kaart gevraagd.

Stap III: DirectX-versie controleren

1. Druk op Windows-toets + R en typ dxdiag en druk op enter.

2. Het volgende scherm wordt op het scherm weergegeven als uw systeem al DirectX 12 bevat.

Nadat u al deze vereisten hebt gecontroleerd, moet u ervoor zorgen dat ze voldoen aan de vereisten van de app die u installeert.

Methode 3: Windows Update-probleemoplosser uitvoeren

Als er bugs en problemen op uw computer zijn, kunt u uw Windows-pc niet bijwerken. De ingebouwde probleemoplosser van Windows helpt u netwerkconnectiviteitsproblemen, corrupte registersleutels en corrupte Windows-componenten die bijdragen aan updatefout 0x80070bcb op te lossen, kunnen ook door deze tool worden opgelost. Volg de stappen in onze handleiding De probleemoplosser voor Windows Update uitvoeren.

Voer uit zoals aangetoond en los daarmee de problemen op die door de probleemoplosser zijn geïdentificeerd.

Methode 4: Herstart essentiële Windows-services

Sommige essentiële Windows-services zoals Windows Update en Background Intelligent Transfer-services moeten op uw computer zijn ingeschakeld om foutcode 0x80070bcb te voorkomen. De Background Intelligent Transfer-services gebruiken de beschikbare bandbreedte om de nieuwste updates te installeren, zodat uw computer een update alleen installeert als er geen andere installatie aan de gang is. Als deze services in uw systeem zijn uitgeschakeld, is de kans groter dat u met de besproken fout te maken krijgt. Start daarom essentiële Windows-services opnieuw zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Typ Services in het zoekmenu en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Scroll nu naar beneden en dubbelklik op Background Intelligent Transfer Service.

3. Selecteer nu het Opstarttype op Automatisch, zoals afgebeeld.

Opmerking: Als de servicestatus Gestopt is, klikt u op de knop Start. Als de servicestatus Actief is, klikt u op Stoppen en opnieuw starten.

4. Klik op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan. Controleer of u de laatste updates kunt installeren.

5. Herhaal al deze stappen voor andere Windows-services zoals Cryptographic, MSI Installer en Windows Update Services.

Methode 5: Systeembestanden herstellen

Als uw systeem corrupte bestanden bevat, moet u deze eerst repareren voordat u updates installeert. System File Checker (SFC-opdracht) scant en repareert corrupte bestanden op uw computer. Deployment Image Servicing and Management (DISM) herstelt Windows OS-fouten met een krachtige opdrachtregel. Om updatefout 0x80070bcb op te lossen, wordt u geadviseerd om SFC/DISM-hulpprogramma’s op uw Windows 10-computer uit te voeren volgens de instructies in onze handleiding Systeembestanden herstellen op Windows 10.

Nadat u het scanproces hebt voltooid, controleert u of u de nieuwste updates kunt installeren.

Methode 6: SoftwareDistribution-map verwijderen

Als u ervoor hebt gezorgd dat Windows Update-services nog steeds worden uitgevoerd met updatefout 0x80070bcb Windows 10, dan is er nog een eenvoudige oplossing om updateproblemen op te lossen. Stop eerst de Windows Update-service en verwijder de map SoftwareDistribution in uw Verkenner. Start vervolgens opnieuw Windows Update-services. Volg de instructies hieronder.

1. Start de Services als beheerder.

2. Blader nu naar beneden op het scherm en klik met de rechtermuisknop op Windows Update.

3A. Als de Status niet is ingesteld op Actief, gaat u verder met stap 4.

3B. Als de Status actief is, klikt u op Stop zoals weergegeven.

5. Wacht 2 tot 3 seconden op het promptscherm, Windows probeert de volgende service op Lokale computer te stoppen…

6. Open nu de bestandsverkenner door tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen te klikken. Navigeer nu naar het volgende pad.

C:WindowsSoftwareDistributionDataStore

7. Selecteer nu en klik met de rechtermuisknop op alle bestanden en mappen en klik op de optie Verwijderen.

8. Navigeer op dezelfde manier naar het opgegeven pad en verwijder alle bestanden en mappen.

C:WindowsSoftwareDistributionDownload

9. Schakel opnieuw naar het venster Services en klik met de rechtermuisknop op Windows Update en selecteer de optie Start.

10. Wacht 3 tot 5 seconden in de prompt, Windows probeert de volgende service op de lokale computer te starten…

12. Ten slotte hebt u uw Windows Update-services opnieuw gestart, waardoor de inhoud in de map Softwaredistributie is verwijderd. Controleer of u de nieuwste updates op uw Windows 10-pc kunt installeren.

Methode 7: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

De antivirussuite kan soms voorkomen dat nieuwe updates op uw pc worden geïnstalleerd. Veel compatibiliteitsproblemen worden door verschillende Windows-gebruikers geïdentificeerd en zijn moeilijk op te lossen. Antivirussoftware zoals Norton en Avast kunnen de nieuwste Windows-updates verhinderen en u wordt geadviseerd om ingebouwde antivirussoftware of antivirussoftware van derden tijdelijk uit te schakelen om dit op te lossen. Lees onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk op uw pc uit te schakelen.

Nadat u foutcode 0x80070bcb op uw Windows 10-pc hebt hersteld, moet u ervoor zorgen dat u het antivirusprogramma opnieuw inschakelt, aangezien een systeem zonder beveiligingssuite altijd een bedreiging vormt.

Methode 8: Google DNS gebruiken

Sommige gebruikers hebben gesuggereerd dat het wijzigen van de DNS-adressen hen heeft geholpen bij het oplossen van updatefout 0x80070bcb op Windows 10-computers. Google DNS heeft 8.8.8.8 en 8.8.4.4 IP-adressen die eenvoudig en gemakkelijk te onthouden zijn om een ​​veilige DNS-verbinding tot stand te brengen tussen de client en de server. Hier is onze eenvoudige handleiding over het wijzigen van DNS-instellingen in Windows 10 waarmee u uw DNS-adressen op uw computer kunt wijzigen. U kunt ook overschakelen naar een Open DNS of Google DNS op uw Windows 10-computer door onze gids te volgen over Overschakelen naar OpenDNS of Google DNS op Windows. Volg de instructies en controleer of u cumulatieve updates op uw pc kunt installeren.

Methode 9: Recente updates verwijderen

Bij eerdere incompatibele updates op uw Windows 10-pc kunnen mogelijk geen nieuwe updates worden gedownload. Daarom wordt u geadviseerd om de recente updates die op uw computer worden geïnstalleerd te verwijderen om foutcode 0x80070bcb op te lossen. Het is heel eenvoudig om de taak uit te voeren en de stappen worden als volgt gedemonstreerd.

1. Druk op de Windows-toets en typ Configuratiescherm. Klik vervolgens op Openen zoals weergegeven.

2. Stel Weergave in op > Categorie en klik vervolgens op de optie Een programma verwijderen onder het menu Programma’s, zoals afgebeeld.

3. Klik nu op Geïnstalleerde updates weergeven in het linkerdeelvenster zoals weergegeven.

4. Zoek en selecteer nu de meest recente update door te verwijzen naar Geïnstalleerd op de datum en te klikken op de optie Installatie ongedaan maken, zoals hieronder weergegeven.

5. Bevestig ten slotte een eventuele prompt en start uw computer opnieuw op.

Controleer of u updatefout 0x80070bcb Windows 10 kunt oplossen.

Methode 10: Systeempartitie uitbreiden

Als er onvoldoende ruimte is in de systeempartitie, kunt u geen nieuwe updates installeren op uw Windows 10 pc. Er zijn verschillende andere manieren om de geheugenruimte van uw computer te vergroten, maar deze zullen u misschien niet altijd helpen. U moet de door het systeem gereserveerde partitie uitbreiden om updatefout 0x80070bcb op te lossen. Hoewel er veel tools van derden zijn om de door het systeem gereserveerde partitie te vergroten, geven we er de voorkeur aan dit handmatig te doen door onze gids te volgen Hoe de systeemschijfpartitie (C:) uit te breiden in Windows 10.

Methode 11: Schijfruimte vrijmaken

Als uw pc geen schijfruimte heeft om nieuwe toepassingen uit de Microsoft Store te installeren, krijgt u te maken met updatefout 0x80070bcb. Controleer daarom eerst de schijfruimte en reinig indien nodig de tijdelijke bestanden.

Stap I: schijfruimte controleren

Volg de onderstaande stappen om de schijfruimte op uw Windows 10-pc te controleren.

1. Houd de toetsen Windows + E samen ingedrukt om Verkenner te openen.

2. Klik nu op Deze pc in het linkerscherm.

3. Controleer de schijfruimte onder Apparaten en stuurprogramma’s zoals weergegeven. Als ze rood zijn, overweeg dan om de tijdelijke bestanden te wissen.

Stap II: Schijfopruiming uitvoeren

Als er minimaal beschikbare ruimte op uw computer is die bijdraagt ​​aan updatefout 0x80070bcb, volg dan onze gids 10 manieren om ruimte op de harde schijf vrij te maken op Windows, waarmee u alle onnodige bestanden op uw computer kunt wissen.

Methode 12: Windows Update-componenten opnieuw instellen

Een effectieve manier om foutcode 0x80070bcb op te lossen, is door Windows-updatecomponenten opnieuw in te stellen als geen andere opties u hebben geholpen. Alle Windows-updatebestanden worden op uw computer opgeslagen en als deze corrupt of incompatibel is, krijgt u te maken met verschillende frustrerende problemen. Om de corrupte Windows Update-componenten op uw computer te repareren, volgt u onze gids over het opnieuw instellen van Windows Update-componenten op Windows 10.

Dit eenvoudige proces omvat het uitvoeren van een reeks opdrachten in de opdrachtprompt, zodat alle essentiële Windows-services opnieuw worden gestart op uw Windows 10-pc. Controleer na het uitvoeren van alle opdrachten of u cumulatieve updates kunt installeren.

Methode 13: Updates handmatig installeren

Als alle andere oplossingen in deze handleiding niet voor u werken, kunt u de vereiste update toch handmatig downloaden. Op de webpagina met de updategeschiedenis van Windows 10 staat alle geschiedenis van updates die voor uw Windows-computer zijn uitgebracht. Volg de onderstaande instructies om de updates krachtig te installeren.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen in uw systeem te openen.

2. Klik nu op Update & Beveiliging.

3. Selecteer nu de optie Updategeschiedenis bekijken, zoals hieronder aangegeven.

4. Controleer in de lijst of het KB-nummer in afwachting is om te worden gedownload vanwege tegenstrijdige fouten.

5. Typ hier het KB-nummer in de zoekbalk van de Microsoft Update-catalogus.

6. Klik ten slotte op Downloaden die overeenkomt met uw laatste update en volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Methode 14: Update via Media Creation Tool

Als u de update niet handmatig kunt installeren, kunt u proberen deze te installeren met behulp van de Media Creation Tool. Dit is het officiële downloadplatform dat door Microsoft wordt aanbevolen om eventuele updatefouten op uw Windows 10-pc op te lossen. Volg de onderstaande stappen om hetzelfde te doen.

1. Ga naar de officiële downloadpagina van de Windows 10 Media Creation-tool.

2. Klik nu op de knop Hulpprogramma nu downloaden onder Windows 10-installatiemedia maken.

3. Voer het installatiebestand uit en klik op Ja in de prompt User Account Control (UAC), indien aanwezig.

4. Klik nu op de knop Accepteren in het Windows 10 Setup-venster zoals weergegeven.

5. Wacht tot het scanproces is voltooid en selecteer de optie Deze pc nu upgraden en klik vervolgens op de knop Volgende.

6. Wacht tot de Windows ISO is gedownload naar uw pc en klik op Accepteren.

Opmerking: u moet wachten tot alle updates die in behandeling zijn op uw computer op uw pc zijn geïnstalleerd, zodat de Media Creation Tool uw besturingssysteem kan bijwerken naar de meest recente versie.

7. Klik ten slotte op Installeren om het proces te voltooien.

Methode 15: Windows-register aanpassen

Vervolgens wordt u geadviseerd om het Windows-registerpad op te schonen dat overeenkomt met het downloadpad van de Windows-update om de besproken foutcode te herstellen. U moet altijd voorzichtig zijn bij het omgaan met het Windows-register, anders kunt u uw bestanden verliezen. Volg de onderstaande stappen om de registersleutels aan te passen en zo de besproken fout op te lossen.

1. Ga naar het zoekmenu en typ Register-editor. Klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.

2. Navigeer nu naar het volgende pad in de Register-editor.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdate

3. Zoek in het rechterdeelvenster naar WUServer en WISTatusServer.

3A. Als u ze niet kunt vinden, kunt u het downloadpad van de Windows-update niet verwijderen. Ga verder met de volgende methode voor probleemoplossing.

3B. Als u de vermeldingen kunt vinden, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u op Verwijderen.

4. Start ten slotte uw computer opnieuw op en controleer of u het besproken probleem hebt opgelost.

Methode 16: BIOS bijwerken

Verschillende Windows 10-gebruikers over de hele wereld hebben gemeld dat updatefout 0x80070bcb is verdwenen na het updaten van het BIOS. Maar als u de nieuwste versie van het BIOS hebt en nog steeds dezelfde fout krijgt, moet u het BIOS opnieuw installeren. Als alle bovenstaande methoden uw probleem niet oplossen, wordt u geadviseerd het BIOS bij te werken volgens de instructies in onze handleiding Wat is BIOS en hoe kunt u het BIOS bijwerken?

Nadat u uw BIOS hebt bijgewerkt, zou u de updatefout 0x80070bcb Windows 10 hebben opgelost.

Methode 17: Systeemherstel uitvoeren

Als u niet tevreden bent met een van deze methoden, is de enige optie die u nog over heeft om uw computer naar de vorige versie te herstellen. Volg hiervoor onze handleiding over het gebruik van Systeemherstel op Windows 10 en implementeer de instructies zoals getoond. Uiteindelijk wordt uw computer hersteld naar een eerdere staat waarin hij helemaal geen fouten meer vertoont.

Controleer na het herstellen van uw Windows 10-pc of update-fout 0x80070bcb is opgelost.

Methode 18: Voer schoon opstarten uit

Als uw computer te maken heeft met ernstig corrupte Windows-componenten, is een efficiënte manier om al deze corrupte componenten op te schonen en uw gegevens op te starten, de installatie-pc te repareren volgens de instructies in onze handleiding Windows 10 opnieuw instellen zonder gegevens te verliezen. Volg de instructies in dit artikel en aan het einde zou u de besproken fout hebben opgelost.

***

We hopen dat de gids nuttig was en dat je updatefout 0x80070bcb in Windows 10 hebt kunnen oplossen. Laat ons weten wat je hierna wilt weten. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder.

  Importeer iTunes-afspeellijsten naar de moderne UI-muziekapp in Windows 8

gerelateerde berichten