Fix Vizio-afstandsbediening werkt niet

Een Vizio-afstandsbediening werkt mogelijk niet meer als gevolg van lege apparaatbatterijen, geblokkeerde tv-sensoren, stroomresten van de afstandsbediening en tv, onreine stroomvoorziening, vastgelopen geheugen op afstand en zelfs problemen met de tv zelf. Wanneer het probleem ontstaat dat de Vizio-afstandsbediening niet werkt, blijft er een bijna onbruikbare televisie over. Dus het hebben van een werkende afstandsbediening, en het verzorgen ervan, is van cruciaal belang voor een langere levensduur. Tenzij, natuurlijk, bepaalde stukken breken. In vergelijking met andere afstandsbedieningen is de Vizio-afstandsbediening belangrijker voor tv-gebruik, omdat deze smart-tv-mogelijkheden bevat waarmee u veel toepassingen kunt gebruiken en doorbladeren. In dit artikel hebben we laten zien hoe u het probleem met de Vizio-afstandsbediening kunt oplossen. Lees dus verder om de stappen te kennen voor het resetten van de Vizio-afstandsbediening.

Hoe te repareren dat de Vizio-afstandsbediening niet werkt

We konden de volgende oorzaken van het niet werken van Vizio Remote vaststellen na een grondig onderzoek van gebruikersrapporten.

 • Batterijen die zijn uitgeschakeld: als de batterijen in de Vizio-afstandsbediening zijn uitgeschakeld, kunt u deze niet gebruiken.

 • Geblokkeerde tv-sensor: deze fout treedt op wanneer de IR-straal de tv niet kan bereiken vanwege een obstakel tussen de afstandsbediening en de tv-sensor.

 • Elektronische interferentie: als andere apparaten in de buurt straling genereren die de IR-straal van de afstandsbediening verstoort, kunt u de huidige fout ervaren.

 • Vuile stroombron: als de stroombron van de tv vuile stroom aan het systeem levert, ondervindt u mogelijk het huidige probleem.

 • Stroomresten van tv en afstandsbediening: als de afstandsbediening of tv stroomresten heeft die hun vermogen om de IR-straal te verzenden of te vertalen belemmeren, ondervindt u mogelijk het huidige probleem.

 • Extern geheugen vastgelopen: als het externe geheugen op een bepaalde plaats of op een bepaald apparaat is vastgelopen, kunt u problemen ervaren die vergelijkbaar zijn met de huidige.

 • Defecte tv: als uw televisie defect is geraakt, heeft u mogelijk last van het probleem.

Basisstappen voor probleemoplossing

Voordat we verder gaan met de antwoorden, moeten we controleren of de afstandsbediening infrarood licht genereert (als je een IR-afstandsbediening gebruikt). Hiervoor kan een eenvoudige cameratest worden gebruikt. Hiervoor kan een digitale camera of een camera op een mobiele telefoon worden gebruikt.

 • Zet de camera aan en kijk dan door het scherm naar de afstandsbediening.
 • Wijs naar het uiteinde van de afstandsbediening, het uiteinde dat normaal naar de tv is gericht, naar de camera.
 • Als u een knop op de afstandsbediening ingedrukt houdt, ziet u een lampje knipperen van de IR-LED aan het uiteinde van de afstandsbediening op het scherm van uw camera.
 • Controleer alle knoppen op de afstandsbediening, met name de aan/uit- en volumeknoppen, om te controleren of ze werken.
 • Als geen van de knoppen werkt, is de afstandsbediening mogelijk defect.
 • Als slechts een paar knoppen niet werken, is het mogelijk dat hun contacten smerig of versleten zijn door gebruik.
 • Als alle knoppen werken, kunt u doorgaan naar de volgende stap in de procedure voor probleemoplossing.

Hier zijn de geavanceerde methoden voor probleemoplossing voor het resetten van de Vizio-afstandsbediening.

Methode 1: Power Cycle Remote

Stroomresten kunnen ertoe leiden dat de Vizio-afstandsbediening niet meer werkt. Zelfs als u de afstandsbediening niet gebruikt, helpt power cycling bij het resetten van de Vizio-afstandsbediening en voert eventuele resterende stroomresten af. Het doel van power cycling is om te garanderen dat eventuele tijdelijke instellingen volledig worden gereset. Hierdoor kunnen eventuele foutieve instellingen in de afstandsbediening worden hersteld. Dit kan helpen een vastzittende knop op de afstandsbediening los te maken waarvan u niet op de hoogte was. Volg de gegeven stappen om het probleem met de Vizio-afstandsbediening op te lossen.

1. Verwijder de batterijen van de afstandsbediening.

2. Druk op de aan/uit-knop op de afstandsbediening. De knop bevindt zich meestal aan de bovenkant van de afstandsbediening.

3. Laat na vijf seconden de aan/uit-knop los. De resterende stroom wordt van de afstandsbediening gehaald.

4. Druk minstens één keer op elke knop op de afstandsbediening. Dit zal helpen bij het losmaken van vastgelopen knoppen.

Opmerking: wees voorzichtig wanneer u knoppen op de afstandsbediening verwijdert die vastzitten in een permanent ingedrukte positie; anders reageert de afstandsbediening niet op aanvullende invoer van de gebruiker.

5. Vervang de batterijen in uw afstandsbediening.

6. Controleer of uw afstandsbediening correct begint te werken.

Methode 2: Power Cycle TV

Als een Vizio-tv zich in een onjuiste staat bevindt of een van de instellingen niet werkt, reageert deze mogelijk niet meer op alle invoer, inclusief het wijzigen van het kanaal met de afstandsbediening. Het probleem kan worden opgelost door de televisie aan en uit te schakelen.

1. Haal de tv uit het stopcontact.

2. Houd de aan/uit-knop van de tv 30 seconden ingedrukt, zodat de resterende stroom van de tv wordt afgevoerd en de vreemde problemen mogelijk worden opgelost.

3. Wacht een minuut.

4. Sluit de tv weer aan op de stroombron en zet hem aan.

Controleer de afstandsbediening nogmaals om er zeker van te zijn dat deze in goede staat verkeert.

Methode 3: Batterijen vervangen

Het vervangen van de batterijen door nieuwe is de snelste manier om ervoor te zorgen dat de afstandsbediening werkt en is essentieel voor het resetten van de Vizio-afstandsbediening. De meeste Vizio-afstandsbedieningen accepteren twee AA- of twee AAA-batterijen. Ga verder met de volgende oplossing als de nieuwe batterijen het probleem niet oplossen om het probleem met de Vizio-afstandsbediening op te lossen.

Methode 4: Blokkering naar tv-sensor verwijderen

Een andere stap voor het resetten van de Vizio-afstandsbediening is om de blokkering van de tv-sensor te verwijderen. Omdat de IR-sensor op de tv wordt belemmerd en het IR-signaal niet kan ontvangen, werkt uw Vizio Smart TV-afstandsbediening mogelijk niet. De IR-sensor van de tv bevindt zich meestal linksonder of rechtsonder op het scherm. Zelfs doorschijnende dingen, zoals de beschermende plastic verpakking die bij nieuwe tv’s wordt geleverd, kunnen het infraroodsignaal van uw afstandsbediening blokkeren.

1. Zoek de infraroodsensor van de tv.

2. Alles voor de televisie moet worden verplaatst.

3. Zoek ook naar eventuele vegen op de sensor. U kunt alcohol gebruiken om de voorkant van de sensor schoon te maken.

4. Druk nu op de aan/uit-knop op de afstandsbediening en richt deze op de IR-sensor van de tv.

5. Zorg ervoor dat u zich binnen een straal van 3 meter van de tv bevindt, want IR-signalen werken slechts tot een bepaalde afstand.

6. U zult weten of er obstructie was in het IR-signaal als de tv aan of uit gaat.

Methode 5: Stroombron wijzigen

Dirty Power verwijst naar een afwijking in de stroomkwaliteit die aan een apparaat wordt gegeven. Spanningsveranderingen, slechte vermogensfactoren, frequentievariaties en stroompieken zijn voorbeelden van onregelmatigheden. Als uw televisie is aangesloten op een vuile stroombron, kan het zijn dat Vizio Remote niet werkt.

1. Verwijder het netsnoer van de Vizio TV.

2. Verplaats de Vizio TV naar een andere stroombron waarvan bekend is dat de elektriciteit normaal is en steek de stekker in het stopcontact.

Controleer of de afstandsbediening nu correct werkt.

Methode 6: Elektronica-interferentie beperken

Met de komst van technologie zijn elektronische apparaten een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Deze elektrische apparatuur genereert verschillende soorten straling, waardoor de afstandsbediening mogelijk niet meer werkt als deze straling het IR-signaal verstoort. De IR-sensor van de tv bevindt zich normaal gesproken linksonder of rechtsonder op het scherm. Alles dat de sensor kan verbergen, inclusief de beschermende plastic verpakking die bij nieuwe tv’s wordt geleverd, is extreem gevoelig.

1. Identificeer eventuele andere elektrische apparaten of lichten die zijn ingeschakeld in het gezichtsveld van het sensorvenster op afstand, inclusief CFL’s.

2. Schakel de tv uit of verplaats deze naar een nieuwe plek.

3. Bedek de IR-sensor aan de voorkant van de ontvanger met een stuk blauw schilderstape of gewoon bruin plakband. De schilderstape kan verdwaald infrarood van andere apparaten filteren, waardoor het signaal van de afstandsbediening kan worden doorgelaten.

4. Reinig eventuele verontreinigingen op de tv-sensor en de IR-afstandsbedieningssensor met een wattenstaafje gedrenkt in gedistilleerde alcohol.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je hebt kunnen oplossen hoe je het probleem met de Vizio-afstandsbediening kunt oplossen. Laat ons weten welke methode voor u het meest voordelig was. U kunt onderstaand formulier gebruiken als u vragen of opmerkingen heeft.

  8 manieren om het probleem "Deze video is momenteel niet beschikbaar" op Prime Video op te lossen

gerelateerde berichten