Fix Volledig scherm werkt niet op Windows 10

Als u een app of een game probeert te bekijken en het probleem ondervindt dat de monitor niet op volledig scherm wordt weergegeven op Windows 10, moet u het artikel lezen. Het artikel bevat de methoden om het probleem op te lossen dat Windows 10 op volledig scherm niet werkt en kan u helpen Windows 10 op volledig scherm te herstellen. Probeer de methoden die in het artikel worden beschreven te implementeren om het probleem op te lossen en gebruik de modus voor volledig scherm met gemak.

Hoe te repareren Volledig scherm werkt niet op Windows 10

De mogelijke redenen voor het niet werken op volledig scherm bij het probleem met Windows 10 staan ​​hieronder vermeld.

  • Onjuiste registersleutels in de Register-editor- Als de waarde die in de Register-editor is ingesteld op een verkeerde waarde is ingesteld, kunt u de modus voor volledig scherm mogelijk niet gebruiken.

  • Onjuiste grafische instellingen- Als de grafische instellingen op uw pc verkeerd zijn geconfigureerd, kunt u de modus voor volledig scherm mogelijk niet gebruiken. De instellingen moeten correct worden geconfigureerd op alle grafische kaarten zoals Intel, NVIDIA en AMD Radeon-software.

  • Problemen met grafische kaart- Als de grafische kaart op uw pc beschadigd is, kunt u de modus voor volledig scherm mogelijk niet gebruiken als het stuurprogramma beschadigd is.

  • Onjuiste NVIDIA-configuratiescherminstellingen- Als het NVIDIA-configuratiescherm niet correct geconfigureerde instellingen heeft, kunt u de modus voor volledig scherm op uw pc mogelijk niet gebruiken.

Basismethoden voor probleemoplossing

De basismethoden voor probleemoplossing om het probleem op te lossen dat het volledige scherm niet werkt op Windows 10 worden hieronder beschreven. Probeer eerst de basismethoden om het probleem op te lossen en ga vervolgens verder met andere methoden.

1. Schaalweergave tot 100%

U moet de weergave op 100% instellen en de resolutie instellen op volledig scherm in de app Instellingen om de app in de modus Volledig scherm te gebruiken. Volg deze stappen om de weergave naar 100% te schalen en de monitor op te lossen die niet op volledig scherm wordt weergegeven op Windows 10.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te starten.

2. Klik op Systeem.

3. Stel Wijzig de grootte van tekst, apps en andere items in op 100%.

Opmerking: het wordt altijd aangeraden om de weegschaal op de aanbevolen instelling in te stellen zodat uw systeem correct kan reageren.

2. Schakel volledig scherm in op app

Je kunt proberen de modus voor volledig scherm in je spel in te schakelen door op de knop voor volledig scherm te klikken.

1. Druk op de Windows-toets, typ Solitaire Collection en klik op Openen om de app te starten.

Let op: de app Solitaire Collection wordt gebruikt ter verduidelijking.

2. Klik vervolgens op de knop voor volledig scherm in de rechterbovenhoek van de Solitaire Collection-app om de modus voor volledig scherm op uw pc te openen.

3. Grafisch stuurprogramma bijwerken

U moet het grafische stuurprogramma op uw pc bijwerken om de apps en games in de modus Volledig scherm te gebruiken. Lees het artikel om het grafische stuurprogramma op uw pc bij te werken om het probleem op te lossen.

4. Installeer het grafische stuurprogramma opnieuw

U kunt proberen de grafische driver op uw pc te verwijderen en opnieuw te installeren om de problemen met de modus voor volledig scherm op te lossen. Lees de stappen in de methoden om de grafische driver op uw pc te verwijderen en opnieuw te installeren via de link die hier wordt gegeven.

5. Wijzig compatibiliteitsinstellingen

Als u de games of apps gebruikt op een pc die niet compatibel is met de Windows-versie op uw pc, kunt u soms proberen de games in een compatibele modus uit te voeren om het probleem op te lossen. Lees de stappen vermeld in de methode om de games in compatibiliteitsmodus uit te voeren.

6. Antivirussoftware uitschakelen

Soms heeft de antivirussoftware u mogelijk gestoord bij het gebruik van de apps en games in de modus Volledig scherm. Lees het artikel om te weten hoe u antivirus tijdelijk kunt uitschakelen op Windows 10.

7. Speel het spel in de venstermodus

Je kunt proberen het spel in de venstermodus te spelen om te verhelpen dat het volledige scherm niet werkt op je pc. Volg hiervoor de gegeven stappen.

1. Zoek naar Solitaire Collection in de zoekbalk en klik op het app-resultaat om de app te starten.

2. Klik op de knop Minimaliseren in de rechterbovenhoek van de app en verander het formaat van het spel door de hoeken van de app te slepen.

8. Wijzig hoofdscherm

Als u meerdere schermen op uw pc gebruikt om de apps te gebruiken, kunt u proberen uw hoofdscherm te wijzigen om het probleem met de modus voor volledig scherm op te lossen. Lees de methode om de hoofdmonitor op uw pc te schakelen met behulp van de hier verstrekte link.

9. Herstel taakbalk naar standaardinstellingen

U kunt proberen de instellingen op de taakbalk in de instellingen-app aan te passen om de problemen met de modus voor volledig scherm op te lossen. Volg de stappen die worden vermeld in de methode om de taakbalkinstellingen op uw pc te herstellen.

Hier zijn de geavanceerde methoden voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

Methode 1: Spelinstellingen wijzigen

U kunt proberen de instellingen op uw pc aan te passen om het probleem met Windows 10 op volledig scherm op te lossen.

Optie I: Spelmodus uitschakelen

Probeer de gamemodus in de app Instellingen uit te schakelen om de games in de modus volledig scherm te bekijken.

1. Druk samen op de Windows + I-toetsen om Instellingen te openen.

2. Klik op de Gaming-instelling.

3. Klik op het tabblad Spelmodus in het linkerdeelvenster van het venster en zet de schakelaar uit in de instelling Spelmodus.

Optie II: DirectPlay-optie inschakelen

Met de DirectPlay-optie kunt u via het internetnetwerk verbonden zijn om de games te spelen en door de instelling in te schakelen, kunt u problemen met de modus voor volledig scherm oplossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Windows-functies in- of uitschakelen en klik op Openen.

2. Vouw in het venster Windows-functies de optie Legacy Components uit, selecteer de DirectPlay-functie en klik op de knop OK.

3. Nadat de Windows-functies het zoeken naar de vereiste bestanden hebben voltooid, ziet u een scherm met de voltooide status.

Methode 2: Wijzig de instellingen van het grafische configuratiescherm van Intel

Als de instellingen op het Intel Graphic Control Panel-instelling om het volledige scherm op te lossen niet werken Windows 10-probleem.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + D-toetsen om het bureaublad op uw pc te bekijken.

2. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte en klik op de optie Grafische eigenschappen… in het weergegeven menu.

3. Klik in het venster Intel® HD Graphics Configuratiescherm op de knop Weergeven in het menu.

4. Selecteer de optie Volledig scherm schalen in het gedeelte Schalen en klik op de knop Toepassen.

5. Klik op de knop Ja in het bevestigingsvenster om de Intel Graphic-instelling te wijzigen.

Methode 3: Wijzig registersleutels

Als de sleutels verkeerd zijn geconfigureerd in de Register-editor, moet u de invoersleutels wijzigen om het probleem met Windows 10 op volledig scherm op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Register-editor en klik op Openen.

2. Navigeer naar de map Configuratie in de Register-editor door het opgegeven pad te volgen.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001ControlGraphicsDriversConfiguration

3. Klik met de rechtermuisknop op de configuratiemap in het linkerdeelvenster van het venster en klik op de optie Zoeken… in het menu om het venster Zoeken te openen.

4. Typ de term schalen in de Zoek wat:-balk, selecteer alle opties in het gedeelte Kijken naar en klik op de knop Volgende zoeken in het venster.

5. Dubbelklik op de schaaltoets in de weergegeven lijst om de toets te bewerken.

6. Voer in het venster EDIT DWORD (32-bit) Value de waarde 3 in de balk Waardegegevens in en klik op de knop OK om de sleutelwaarde te wijzigen.

Controleer of de monitor niet het volledige scherm weergeeft op het Windows 10-probleem of niet.

Methode 4: Teamviewer uitschakelen

Teamviewer is een app die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot apparaten ver weg en u moet Teamviewer uitschakelen om te herstellen dat het volledige scherm niet werkt op Windows 10. Met de toepassing voor hulp op afstand kunt u elke andere pc op afstand bedienen en is een populaire app.

1. Druk op de Windows-toets, typ Taakbeheer en klik op Openen.

2. Selecteer de Teamviewer-app in het gedeelte Apps op het tabblad Processen en klik op de knop Taak beëindigen om de Teamviewer-app uit te schakelen.

Methode 5: Wijzig AMD Catalyst Control Center-instellingen

Als u AMD Radeon-software als grafische ontwerpkaart gebruikt, moet u mogelijk de instellingen in het Catalyst Control Center wijzigen om het probleem met Windows 10 op volledig scherm op te lossen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + D-toetsen om naar het bureaublad te gaan.

2. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte en selecteer de optie AMD Catalyst Control Center.

3. Navigeer naar het gedeelte Mijn VGA-beeldschermen in het controlecentrum.

4. Klik in het gedeelte Model met groot scherm op de knop Driehoek en klik vervolgens op de optie Eigenschappen.

5. Selecteer een lagere resolutie in het menu en klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan in het controlecentrum.

6. Ga nu terug naar het venster Mijn VGA-beeldschermen en klik op de kleine laptopdriehoekknop in de linkerbenedenhoek van het venster.

7. Klik op de optie Volledig scherm in de beschikbare lijst en klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Methode 6: Optimalisatie op volledig scherm uitschakelen

Als het probleem bij een bepaalde game zit, kunt u proberen de optimalisatie op volledig scherm uit te schakelen om het probleem met Windows 10 op volledig scherm op te lossen en handmatig naar de modus Volledig scherm te gaan.

1. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand van de game.

2. Selecteer de optie Eigenschappen in het contextmenu.

3. Navigeer naar het tabblad Compatibiliteit, vink de optie Optimalisaties op volledig scherm uitschakelen onder het gedeelte Instellingen aan.

4. Klik ten slotte op Toepassen > OK om optimalisatie op volledig scherm uit te schakelen.

***

Het artikel bespreekt de methoden om het probleem op te lossen dat volledig scherm niet werkt op Windows 10. Als u worstelt met het probleem dat de monitor Windows 10 niet op volledig scherm weergeeft, kunt u de methoden vinden om Windows 10 op volledig scherm te herstellen in deze artikel. We verzoeken u om uw suggesties en vragen over het besproken onderwerp in de opmerkingen hieronder te plaatsen.

  Windows 11 zwart scherm na update? Hier zijn de oplossingen!

gerelateerde berichten