Fix WhatsApp-bestandsindeling niet ondersteund op Android

Soms, wanneer u een bestand probeert te verzenden vanuit WhatsApp, ziet u mogelijk een foutmelding dat dit bestandsformaat WhatsApp niet ondersteunt. Dit is een veelvoorkomend probleem en kan optreden bij een bestand dat niet wordt ondersteund door WhatsApp-software. Deze fout kan echter ook optreden bij normale bestanden vanwege andere onderliggende problemen met het WhatsApp-programma. De fout WhatsApp-bestandsindeling niet ondersteund kan worden opgelost door een paar effectieve methoden te gebruiken. U kunt ook verschillende bestandsconversieprogramma’s gebruiken om het probleem op te lossen. In deze handleiding bespreken we de redenen en methoden om deze fout op te lossen.

Hoe WhatsApp-bestandsindeling te repareren die niet wordt ondersteund op Android

Lees verder om te weten dat het oplossen van dit bestandsformaat niet in detail wordt ondersteund in de WhatsApp-fout.

Welke bestandsindelingen worden ondersteund door WhatsApp?

WhatsApp is een populaire berichtentoepassing waarmee gebruikers mediabestanden kunnen delen met hun contacten. WhatsApp ondersteunt de belangrijkste mediabestandsindelingen voor betere en directe communicatie tussen individuen en groepschats. Het volgende is een lijst met alle belangrijke bestandsindelingen die door WhatsApp worden ondersteund.

  • Afbeelding: JPEG, PNG, JPG

  • Document: XLS, PDF, XLSX, DOCX, DOC, PPTX en PPT.

  • Video: MP4 (WhatsApp ondersteunt geen MP4-bestanden zonder audio).

  • Audio: MP3, AMR, .opus

Als uw bestand een ander formaat heeft, kunt u problemen krijgen zoals het probleem met het niet ondersteunde WhatsApp-videoformaat.

Redenen voor WhatsApp-bestandsindeling niet ondersteunde fout

Er kunnen verschillende redenen zijn voor WhatsApp MP4 niet ondersteunde fout op uw apparaat. Enkele van de mogelijke fouten worden hier genoemd.

  • Een niet-ondersteunde bestandsindeling kan deze fout veroorzaken tijdens uploads en downloads.
  • Onjuiste bestandslocatie op uw apparaat wordt ook geassocieerd met deze fout.

  • Onjuiste datum- en tijdinstellingen zijn soms ook verantwoordelijk voor problemen met niet-ondersteunde bestandsindelingen op WhatsApp.
  • Een verouderde versie van WhatsApp is ook verantwoordelijk voor dit bestandsformaat wordt niet ondersteund WhatsApp-fout.
  • Verschillende problemen, zoals een onjuiste installatie van WhatsApp op uw apparaat, kunnen deze fout ook veroorzaken.

In de volgende gids zullen we methoden bespreken om op te lossen dat dit bestandsformaat geen WhatsApp-fout ondersteunt.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingsoptie hebben en ze van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat de juiste instellingen worden gewijzigd voordat u iets wijzigt. De volgende methoden zijn afkomstig van de Moto G(60)-smartphone.

Methode 1: gebruik geen niet-ondersteunde bestandsindelingen

Wanneer je een bestand op WhatsApp ontvangt, kun je het bestand soms niet downloaden op je apparaat. Wanneer je een bestand ontvangt in een formaat dat niet wordt ondersteund door WhatsApp-software, kan WhatsApp het bestand niet downloaden op je apparaat. Als u een soortgelijke fout heeft ontvangen, kunt u overwegen het bestandsformaat te controleren. Als het bestandsformaat niet wordt ondersteund door WhatsApp, kun je proberen het bestand om te zetten naar een ondersteund bestandsformaat.

Methode 2: Corrupte SD-kaart repareren

Dit probleem kan ook worden veroorzaakt door een corrupte SD-kaart. Zorg er daarom voor dat als u een SD-kaart gebruikt voor extra opslag, deze in goede staat verkeert. U kunt proberen uw SD-kaart te formatteren en dit probleem op te lossen. Bekijk onze gids om een ​​beschadigde SD-kaart te repareren. Als dit niet helpt, overweeg dan om uw kaart te vervangen door een nieuwe.

Methode 3: Wijzig de bestandslocatie

Soms kan het probleem met de niet-ondersteunde WhatsApp-bestandsindeling worden veroorzaakt door een onjuiste bestandslocatie. Daarom, als u een niet-ondersteunde bestandsformaatfout ontvangt, kunt u proberen het probleem met het niet-ondersteunde WhatsApp-videoformaat op te lossen door de locatie van het problematische bestand op uw apparaat te wijzigen. U kunt de bestandslocatie op uw apparaat wijzigen vanuit Bestandsbeheer. Volg deze eenvoudige stappen om de locatie van een bestand op uw telefoon te wijzigen om de niet-ondersteunde WhatsApp MP4-fout op te lossen.

1. Open Bestanden vanuit het telefoonmenu.

2. Navigeer naar het problematische bestand.

3. Tik op het pictogram met drie stippen en tik vervolgens op de optie Verplaatsen naar.

4. Navigeer naar de map waarnaar u het problematische bestand wilt verplaatsen.

5. Tik op Verplaats hierheen.

Als deze methode niet helpt met deze bestandsindeling, wordt de WhatsApp-fout niet ondersteund en blijft het probleem bij WhatsApp, probeer dan de volgende methode.

Methode 4: Datum- en tijdinstellingen wijzigen

Als de datum- en tijdinstellingen op je apparaat onjuist zijn, kan je telefoon problemen hebben om verbinding te maken met WhatsApp-servers. Dit kan verschillende verbindingsfouten met WhatsApp veroorzaken. Mogelijk merkt u ook problemen met niet-ondersteunde bestandsindelingen met WhatsApp. Probeer daarom de onjuiste datum- en tijdinstellingen op uw telefoon te corrigeren om het probleem op te lossen.

1. Open Instellingen vanuit het telefoonmenu.

2. Zoek en tik op Systeem.

3. Tik hier op Datum en tijd.

4. Tik op Datum en selecteer vervolgens de juiste datum in de kalender.

5. Tik nu op Tijd en stel de juiste tijd in vanaf de klok.

Opmerking: u kunt de datum en tijd ook automatisch instellen door te tikken op de schakelaar Tijd automatisch instellen om het probleem met het niet-ondersteunde WhatsApp-videoformaat op te lossen.

Methode 5: gebruik bestandsconversieprogramma’s van derden

Als het bestand inderdaad een formaat heeft dat niet door WhatsApp wordt ondersteund, kunt u proberen het bestand te converteren naar een formaat dat door WhatsApp wordt ondersteund om het probleem met het niet ondersteunde WhatsApp-bestandsformaat op te lossen. Er zijn verschillende afbeeldings-, video- en documentindelingen die kunnen worden gebruikt om een ​​bestand op te slaan. Niet alle formaten worden echter ondersteund door WhatsApp. Eerder bespraken we een lijst met bestandsindelingen die door WhatsApp worden ondersteund. Daarom, als er een bestand is in een formaat dat niet wordt ondersteund door WhatsApp, kunt u proberen het formaat te converteren met behulp van een externe bestandsconverter om problemen op te lossen, zoals het probleem WhatsApp MP4 wordt niet ondersteund. Er zijn honderden online converters die kunnen worden gebruikt om het formaat van een bestand te converteren zodat het via WhatsApp kan worden verzonden.

Methode 6: Update WhatsApp

Als de vorige methoden niet werken en dit bestandsformaat niet wordt ondersteund, blijft het WhatsApp-probleem bestaan, je zou moeten overwegen om de app bij te werken. Een verouderd WhatsApp-programma kan verschillende problemen veroorzaken, zoals opslagproblemen, chatproblemen, video- of spraakoproepen, en ook het niet-ondersteunde bestandsprobleem. Door de app bij te werken, worden ook bugs en andere fouten verwijderd die mogelijk verschillende fouten op WhatsApp veroorzaken. U kunt deze eenvoudige stappen volgen om WhatsApp op uw apparaat bij te werken.

1. Open de Google Play Store vanuit het telefoonmenu.

2. Typ WhatsApp in de zoekbalk en zoek ernaar.

3. Zoek en selecteer WhatsApp in de zoekresultaten.

4. Tik hier op Bijwerken.

5. Wacht tot de update is geïnstalleerd en open WhatsApp.

Methode 7: WhatsApp opnieuw installeren

Wanneer WhatsApp niet goed werkt en bugs en andere app-problemen ervoor zorgen dat het probleem aanhoudt, kan het een goed idee zijn om het probleem op te lossen door WhatsApp opnieuw te installeren. Door WhatsApp opnieuw te installeren, worden verschillende onderliggende problemen met de applicatie opgelost. Volg deze eenvoudige stappen om WhatsApp opnieuw te installeren op je apparaat.

1. Zoek WhatsApp in het telefoonmenu en druk lang op het app-pictogram.

2. Sleep nu WhatsApp en zet het neer op de optie Verwijderen.

3. Bevestig de verwijdering.

4. Open nu de Google Play Store en zoek naar WhatsApp in de zoekbalk.

5. Selecteer WhatsApp in de zoekresultaten en tik op Installeren.

6. Wacht tot de installatie is voltooid en open WhatsApp.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom kan ik geen bestand versturen op WhatsApp?

Ans. Als de bestandsindeling van het bestand niet wordt ondersteund door WhatsApp-software, kan WhatsApp het bestand mogelijk niet laden.

Q2. Wat betekent niet-ondersteunde bestandsindeling?

Ans. Een niet-ondersteunde bestandsindeling is een bestandsindeling die niet wordt ondersteund door een programma, software of app. Dit betekent dat het programma dit specifieke bestand niet op uw apparaat kan laden.

Q3. Hoe los ik problemen met niet-ondersteunde bestandsindelingen op WhatsApp op?

Ans. Er zijn een paar effectieve methoden om deze fout op te lossen. U kunt app-gerelateerde problemen oplossen of een online conversieprogramma voor bestandsindelingen proberen om de indeling te wijzigen.

Q4. Welke audiobestanden worden ondersteund door WhatsApp?

Ans. WhatsAppen ondersteunt de audiobestandsindelingen MP3, AMR en .opus.

Q5. Welke afbeeldingsbestanden worden ondersteund door WhatsApp?

Ans. Het ondersteunt JPEG-, PNG- en JPG-afbeeldingsbestandsindelingen.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat je het probleem met de niet-ondersteunde WhatsApp-bestandsindeling op je apparaat hebt kunnen oplossen. Laat het ons weten over uw vragen en eventuele suggesties in de commentaarsectie hieronder.

  Automatiseer schakelen tussen aangepaste profielen op Android met TF-profiel