Fix WhatsApp laatst gezien niet weergegeven op Android

epcdream.nl

U kunt via WhatsApp instant messages, multimedia-inhoud, statussen, spraakteksten en andere media verzenden en ontvangen. Afgezien hiervan zijn er nog veel meer interessante functies verbonden aan WhatsApp. Gebruikers waarderen de functie Laatst gezien en het is erg handig voor anderen om te zien wanneer je voor het laatst actief was op WhatsApp. Maar soms worden verschillende gebruikers geconfronteerd met de Laatst gezien niet weergegeven in WhatsApp, samen met WhatsApp die geen online problemen vertoont. Als u graag de redenen voor het probleem wilt weten en hetzelfde wilt oplossen, zal deze gids u veel helpen. Dus lees verder.

Hoe WhatsApp te repareren die voor het laatst niet wordt weergegeven op Android

WhatsApp heeft een aantal verstandige privacylagen, waaronder een functie waarmee je kunt bepalen wie je WhatsApp laatst gezien kan zien. Je kunt WhatsApp Laatst gezien bedienen met drie van deze instellingen Iedereen, Mijn contacten en Niemand. Dus je kunt je vervelende familielid, collega’s of je baas aan deze lijst toevoegen om ongewenste vragen te voorkomen, zoals: ik heb gemerkt dat je ’s avonds laat online was! Ook als je het te druk had maar toch online bleef voor je privépersoon, konden anderen je niet vragen waarom je mijn sms niet beantwoordde, ook al was je actief op WhatsApp. Dus, wat precies Last Seen privacy-instellingen van WhatsApp? Hier is wat u erover moet weten.

Hieronder vindt u de lijst met beschikbare opties om Last Seen-privacy in te stellen.

  • Iedereen: alle WhatsApp-gebruikers kunnen je status ‘Laatst gezien’ zien als je in hun contactenlijst staat of omgekeerd.

  • Mijn contacten: alleen gebruikers in uw lijst met contactpersonen kunnen uw status Laatst gezien zien.

  • Niemand: Niemand kan naar uw status Laatst gezien kijken, ongeacht of ze in uw contactenlijst staan ​​of niet.

Analyseer nu of uw buddy deze privacy-instellingen in zijn Android heeft aangepast. Als je ervoor hebt gezorgd dat al deze instellingen correct zijn en nog steeds worden geconfronteerd met het probleem ‘Laatst gezien niet weergegeven in WhatsApp’, kunnen de volgende redenen hieraan bijdragen.

  • Eventuele tijdelijke storingen in uw Android-telefoon.
  • Instabiele internetverbinding.
  • Privacy-instellingen zijn niet correct.
  • Verouderde WhatsApp.
  • Uw contact kan worden geblokkeerd door uw buddy. Stuur gewoon een bericht naar je buddy of maak een spraakoproep. Als u een enkel vinkje ontvangt met een lege Display Picture, geen verbinding kunt maken via oproepen en hun status niet kunt zien, betekent dit dat u door de gebruiker aan de andere kant wordt geblokkeerd. U kunt de status Laatst gezien voor een geblokkeerde gebruiker niet zien.
  • Als uw buddy de privacy-instellingen van Mijn contacten heeft ingeschakeld en u niet in zijn contactenlijst staat, wordt WhatsApp voor het laatst gezien niet weergegeven vanwege een probleem met contacten.

Het laatst gezien van iemand die niet bijwerkt op het WhatsApp-probleem kan op uw apparaat optreden vanwege verschillende andere redenen dan hier vermeld. Desalniettemin zijn hier enkele methoden voor probleemoplossing die uw vraag zullen oplossen. Waarom voor het laatst niet gezien op WhatsApp?

Niemand wil de conflicterende app opnieuw installeren als een allereerste stap voor probleemoplossing. In dit gedeelte zul je dus enkele hacks voor probleemoplossing tegenkomen die je zullen helpen om WhatsApp voor het laatst gezien niet te laten zien en WhatsApp die online problemen niet laat zien, op te lossen. Volg ze volgens de instructies en profiteer van de hoogste voordelen.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben en daarom van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat de instellingen correct zijn voordat u deze wijzigt. De genoemde stappen zijn uitgevoerd op de Redmi-telefoon.

Methode 1: Start het apparaat opnieuw op

Als er tijdelijke bugs en problemen zijn met uw Android-telefoon, kunt u deze eenvoudig oplossen door uw telefoon opnieuw op te starten. Deze methode lost ook eventuele technische problemen met de app op, dus controleer of deze hack voor jou werkt.

1. Houd de aan/uit-knop aan de zijkant van je mobiel ingedrukt.

2. Tik nu in het volgende pop-upmenu op de optie Opnieuw opstarten.

Opmerking: u kunt ook op het pictogram Uitschakelen tikken om uw apparaat uit te schakelen. Als u dit doet, houdt u de aan / uit-knop aan de zijkant van uw mobiel ingedrukt om uw Android later in te schakelen.

3. Wacht tot de telefoon opnieuw wordt opgestart en controleer of je het probleem ‘Laatst gezien niet weergegeven in WhatsApp’ hebt kunnen oplossen, is verdwenen of niet.

Methode 2: Netwerkinstellingen wijzigen

Je kunt geen updates bekijken op WhatsApp, tenzij je bent verbonden met een netwerk. Controleer dus eerst of je verbonden bent met een stabiel netwerk. Een technische storing in uw gegevensverbinding zorgt ervoor dat WhatsApp voor het laatst niet wordt weergegeven voor sommige contactproblemen. Zorg allereerst voor uw gegevensverbinding en als alles er goed uitziet, schakel dan de vliegtuigmodus in en schakel deze later na enige tijd uit zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Tik op het pictogram Instellingen op uw startscherm.

2. Tik vervolgens op de optie SIM-kaarten en mobiele netwerken zoals weergegeven.

3. Zorg er nu voor dat de optie Mobiele gegevens is ingeschakeld zoals weergegeven.

4. Als u zich buiten uw land of netwerkbereik bevindt (via een roaming-netwerk), tikt u op Geavanceerde instellingen zoals afgebeeld.

Opmerking: de koerier brengt u gratis kosten in rekening nadat u internationale dataroaming hebt ingeschakeld.

5. Tik vervolgens op het vakje naast Internationale roaming en stel de optie in op Altijd zoals weergegeven.

6. Tik vervolgens op Dataroaming.

7. Tik vervolgens op Inschakelen om de prompt te bevestigen.

Controleer nu of je WhatsApp voor het laatst gezien niet hebt kunnen repareren en WhatsApp geen online problemen vertoont. Zo niet, volg dan de onderstaande stappen.

8. Scroll naar beneden in de meldingslade op het startscherm.

9. Tik nu op het pictogram Vliegtuigmodus.

10. Wacht een paar seconden en tik nogmaals op het pictogram Vliegtuigmodus.

Controleer of je iemands laatst gezien niet-update op Whatsapp-probleem hebt opgelost.

Methode 3: Serverstatus verifiëren

Voordat je je Android-telefoon de schuld geeft van Waarom voor het laatst niet gezien op WhatsApp? de vraag is, je moet controleren of de WhatsApp-server niet beschikbaar is voor onderhoud. U kunt sommige online platforms zoals Downdetector gebruiken om te controleren of WhatsApp-servers zonder problemen goed werken.

1. Bezoek de officiële site van Downdetector.

2. Zorg ervoor dat het bericht Gebruikersrapporten geen huidige problemen aangeven bij WhatsApp-meldingen.

2A. Als u hetzelfde bericht ontvangt, zijn er geen fouten aan de serverzijde. Volg de methoden die in dit artikel worden besproken om WhatsApp op te lossen die voor het laatst niet werd weergegeven voor een probleem met contacten.

2B. Als u fouten of onderhoudsmeldingen vindt, heeft u geen andere keuze dan te wachten.

Methode 4: Contactpersoon opslaan

Zoals we al hebben besproken, moet hij/zij uw contactpersoon in zijn/haar profiel hebben opgeslagen om de status Laatst gezien van uw vriend te zien. Tenzij het nummer is opgeslagen in een van de mobiele telefoons, is de status niet zichtbaar als hij de privacy-instellingen van Mijn contacten heeft ingeschakeld. Begin een gesprek met uw contactpersoon en vraag hem of haar of het nummer is opgeslagen of niet. Als het contact is opgeslagen, zijn de profielfoto, laatst gezien en Over-statussen voor u zichtbaar. Als ze het niet aan u laten zien, betekent dit dat het contact niet is opgeslagen. Deze informatie kan wijselijk worden gewist wanneer je een direct gesprek hebt met je buddy.

Methode 5: Achtergrondgegevens inschakelen

Naast mobiele data moet u het gebruik van achtergrondgegevens inschakelen om ervoor te zorgen dat uw Android mobiele data gebruikt, zelfs in de modus voor gegevensbesparing. Hier zijn een paar instructies om hetzelfde te doen. Volg zoals aangetoond.

1. Ga naar de Instellingen-app zoals je eerder deed.

2. Tik nu op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps beheren gevolgd door WhatsApp zoals weergegeven.

4. Tik vervolgens op Beperkt datagebruik.

5. Zorg er nu voor dat u Wi-Fi en mobiele data (SIM 1) en Mobiele data (SIM 2) hebt geselecteerd, indien van toepassing. Tik vervolgens op OK.

Nu geeft je Android volledige toegang tot mobiele data, zelfs in de databesparingsmodus. Controleer of je hebt vastgesteld dat WhatsApp het laatst gezien geen probleem vertoont als dit wordt veroorzaakt door problemen met het verbruik van achtergrondgegevens.

Methode 6: WhatsApp geforceerd stoppen

Het afsluiten van de applicatie is iets heel anders dan het geforceerd sluiten. Geforceerd sluiten van WhatsApp zal alle achtergrondprocessen sluiten en je moet het helemaal opnieuw beginnen wanneer je het de volgende keer opent. De zich misdragende applicatie kan onmiddellijk worden opgelost en hieronder staan ​​een paar instructies om de WhatsApp-applicatie te sluiten.

1. Start de app Instellingen zoals u eerder deed.

2. Tik nu op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps beheren en vervolgens op WhatsApp zoals weergegeven.

4. Tik vervolgens op de optie Force stop in de linkerbenedenhoek van het scherm, zoals weergegeven.

5. Bevestig ten slotte de prompt door op OK te tikken, zoals weergegeven.

Start WhatsApp nu opnieuw en controleer of u het laatst gezien niet weergegeven in WhatsApp-probleem kunt oplossen.

Methode 7: App-machtigingen toestaan

Als je niet genoeg toestemming geeft om toegang te krijgen tot een paar functies van WhatsApp, vraag je je constant af: waarom voor het laatst niet gezien op WhatsApp? Als je bijvoorbeeld geen machtigingen voor contacten in WhatsApp hebt ingeschakeld, heb je geen toegang tot de contactenlijst van je telefoon. Zorg er dus voor dat u alle benodigde machtigingen toestaat door de onderstaande stappen te volgen.

1. Tik op de app Instellingen.

2. Tik vervolgens op Apps gevolgd door Apps beheren.

3. Tik vervolgens op WhatsApp zoals weergegeven.

4. Tik vervolgens op App-machtigingen zoals hieronder weergegeven.

5. Zoek vervolgens naar de lijst met machtigingen die zijn verleend voor WhatsApp onder het menu TOEGESTAAN.

6. Als er bepaalde machtigingen in behandeling zijn in de NIET TOEGESTAAN LIJST, tik dan op die optie (hier wordt sms als voorbeeld genomen).

7. Tik vervolgens op de optie TOESTAAN om toegang te krijgen tot die toestemming en controleer of u WhatsApp kunt repareren die voor het laatst niet wordt weergegeven voor een probleem met contacten.

Methode 8: WhatsApp-synchronisatie inschakelen

Verschillende gebruikers hebben gemeld dat als u de WhatsApp-synchronisatieoptie niet inschakelt, u mogelijk te maken krijgt met WhatsApp die voor het laatst niet wordt weergegeven voor een probleem met contacten. In dit geval worden uw mobiele contacten niet gesynchroniseerd met uw account en kunt u de status Laatst gezien van anderen niet zien. Hier zijn een paar instructies om WhatsApp-synchronisatie op je Android-mobiel in te schakelen.

1. Tik op het pictogram Instellingen in uw app-lade.

2. Tik nu op de optie Accounts en synchronisatie zoals weergegeven.

3. Zorg er vervolgens in het volgende scherm voor dat de optie Gegevens automatisch synchroniseren is ingeschakeld en tik op de optie Synchroniseren naast WhatsApp, zoals weergegeven.

Nu worden uw WhatsApp-gegevens gesynchroniseerd. Controleer of u het probleem Laatst gezien dat nu niet in WhatsApp wordt weergegeven, kunt oplossen.

Methode 9: Leesbevestigingen inschakelen

Veel gebruikers hebben gesuggereerd dat het inschakelen van de optie Leesbevestigingen in WhatsApp iemands laatst geziene niet-update op WhatsApp-probleem ook zal oplossen. U kunt controleren of het bericht door de ontvanger is gelezen of niet met behulp van deze optie Leesbevestigingen. Het is gewoon een truc om WhatsApp op te lossen dat voor het laatst geen probleem vertoont en het kan je helpen hetzelfde op te lossen. Volg de instructies hieronder.

1. Ga naar WhatsApp-instellingen zoals je eerder deed.

2. Tik nu op Account en vervolgens op Privacy zoals weergegeven.

3. Schakel nu de schakelaar naast de optie Leesbevestigingen in, zoals weergegeven.

Controleer ten slotte of je kunt repareren dat WhatsApp geen online probleem vertoont.

Methode 10: WhatsApp-cache verwijderen

Om je Android pittiger te beheren, wordt de cache opgeslagen als tijdelijke herinneringen. Maar deze oude gegevens zijn in de loop van de tijd corrupt en kunnen de reden zijn waarom ze voor het laatst niet op WhatsApp worden weergegeven? In kwestie. U wordt geadviseerd om de cache van uw toepassing van tijd tot tijd te wissen (minstens één keer in de 60 dagen) om conflicten te voorkomen en hier zijn een paar instructies om hetzelfde te doen.

1. Ga naar je startscherm en tik op de app Instellingen zoals weergegeven.

2. Tik nu op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps beheren en vervolgens op WhatsApp zoals weergegeven.

4. Tik vervolgens op de optie Opslag zoals weergegeven.

5. Tik vervolgens op Gegevens wissen gevolgd door de optie Cache wissen zoals weergegeven.

6. Je kunt ook op Alle gegevens wissen tikken als je wilt dat alle gegevens in WhatsApp worden verwijderd.

Controleer ten slotte of u WhatsApp voor het laatst gezien zonder probleem kunt oplossen.

Methode 11: WhatsApp-media wissen

Afgezien van het wissen van de WhatsApp-cache, kunt u ook media-inhoud van elke chat wissen als dit niet nodig lijkt. Meerdere MB’s en GB’s kunnen voor een zeer lange tijd worden opgeslagen, waardoor de prestaties van de toepassing worden vertraagd. Hier zijn een paar instructies om WhatsApp-media te wissen.

1. Start WhatsApp en tik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm. Tik vervolgens op Instellingen.

2. Tik vervolgens op Opslag en gegevens zoals weergegeven.

3. Tik vervolgens op Opslag beheren zoals weergegeven.

4. Tik nu op elke chat om de bijbehorende gegevens te wissen. U kunt ook de chat selecteren met een hoge opslagwaarde.

5. Tik nu op het vak naast de optie Alles selecteren, zoals weergegeven.

6. Nadat u de bestanden hebt gekozen die u wilt verwijderen, tikt u op het prullenbakpictogram zoals afgebeeld.

7. Herhaal stap 4 tot 6 totdat u alle onnodige gegevens uit elke chat hebt gewist en controleer of u iemands laatst geziene niet-update op WhatsApp-probleem hebt kunnen oplossen.

Methode 12: WhatsApp bijwerken

Het uitvoeren van verouderde applicaties op je Android brengt vaak verschillende conflicten met zich mee, zoals Waarom voor het laatst gezien niet weergegeven op WhatsApp? in kwestie. Om vanaf de server te veranderen en eventuele bugs in de applicatie op te lossen, wordt u geadviseerd om de applicatie bij te werken. Ga dus naar de Google Play Store en werk uw applicatie bij zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Ga naar je startscherm en tik op Play Store.

2. Zoek vervolgens whatsapp zoals afgebeeld.

3A. Als er een update beschikbaar is, tikt u op de optie Bijwerken zoals weergegeven.

3B. Als uw app al is bijgewerkt, gaat u verder met de volgende methoden voor probleemoplossing.

4. Wacht tot je app is bijgewerkt en controleer of je hebt vastgesteld dat WhatsApp voor het laatst geen probleem vertoonde.

Methode 13: WhatsApp opnieuw installeren

Als al deze methoden voor probleemoplossing u niet helpen op te lossen dat WhatsApp niet online wordt weergegeven en WhatsApp voor het laatst niet wordt weergegeven voor een probleem met contacten, geeft dit aan dat het probleem niet te wijten is aan uw mobiele apparaat. Het opnieuw installeren van WhatsApp moet alleen als een tijdelijke oplossing worden beschouwd als een niet-meer-optie. Als je WhatsApp opnieuw installeert, worden al je chats verwijderd. Zorg er dus voor dat u een back-up van uw gegevens maakt voordat u de toepassing verwijdert.

Om een ​​back-up te maken van uw WhatsApp-gegevens en deze te herstellen, volgt u onze gids over Oude WhatsApp-chats overzetten naar uw nieuwe telefoon. Nadat je een back-up van je gegevens hebt gemaakt, volg je de onderstaande stappen om WhatsApp opnieuw te installeren om WhatsApp voor het laatst gezien niet te laten zien voor een probleem met contacten.

1. Ga naar de Play Store zoals je eerder deed en zoek in WhatsApp.

2. Tik nu op Verwijderen zoals weergegeven.

3. Wacht tot de app volledig is verwijderd van je Android. Zoek vervolgens opnieuw naar WhatsApp en tik op Installeren.

4. Zodra uw app op uw apparaat is geïnstalleerd, tikt u op Openen zoals afgebeeld.

5. Herstel tot slot uw gegevens (als u dat wilt) en controleer of u het laatst gezien niet weergegeven in WhatsApp-probleem kunt oplossen.

Methode 14: Neem contact op met WhatsApp-ondersteuning

Waarom voor het laatst niet gezien op WhatsApp, zelfs niet na het opnieuw installeren van WhatsApp? Als dat zo is, moet u zeker professionele ondersteuning zoeken om het probleem op te lossen. In dit geval moet u uw probleem melden bij Contact WhatsApp. Op deze site kunt u niet alleen ondersteuning zoeken voor uw persoonlijke WhatsApp-glitches, maar ook voor uw Zakelijke WhatsApp-account.

U kunt uw vraag laten vallen door enkele verplichte details op te geven, zoals telefoonnummer, e-mailadres, hoe gebruikt u WhatsApp (Android, iPhone, web en desktop, KaiOS, andere) en typ uw probleem.

Als volgende stap stelt WhatsApp je een lijst met artikelen voor op basis van het probleem dat je hebt ingediend. Dus, in ons geval, om laatst gezien niet weergegeven in WhatsApp-problemen op te lossen, kun je naar de WhatsApp FAQ-pagina gaan en naar je probleem zoeken.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je hebt geleerd hoe je WhatsApp kunt repareren die voor het laatst geen probleem vertoonde op je Android-telefoon. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons weten welk onderwerp je wilt dat we als volgende onderzoeken.

  Verlichting bedienen met een Android of iPhone