Fix Windows Update duurt voor altijd in Windows 10

Microsoft publiceert regelmatig updatepakketten om problemen op te lossen en nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Hoewel updates de systeemstabiliteit en -snelheid kunnen helpen verbeteren, kan het frustrerend zijn dat de Windows-update een eeuwigheid duurt. Hoe lang het duurt voordat een update is voltooid, hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van uw computer en de snelheid van uw internetverbinding. Hoewel sommige gebruikers misschien maar een paar uur nodig hebben, hebben veel gebruikers meer dan 24 uur nodig, ondanks een degelijke internetverbinding en een high-end werkstation. Zelfs na 24 uur kan het lijken alsof de update op 90 procent of 80 procent is vergrendeld en ziet u mogelijk 3-4 uur een laadscherm zonder enige vooruitgang te boeken. Lees het artikel verder om het probleem met de Windows 10-update op te lossen die te lang duurt.

Hoe Windows Update voor altijd te repareren in Windows 10

In dit artikel hebben we een paar methoden besproken om u te helpen Windows Update voor altijd te repareren in Windows 10. Deze handleiding helpt u hetzelfde zonder enige drukte op te lossen. Lees dus verder!

Opmerking: zorg ervoor dat uw computer voldoende ruimte heeft om de update te installeren. Windows Update kan vastlopen op een bepaald percentage als er niet genoeg ruimte op uw pc is.

Methode 1: Netwerk optimaliseren

Een snellere verbinding is soms alles wat nodig is. Upgrade naar een glasvezelverbinding of koop extra capaciteit bij uw internetprovider. Gebruik bandbreedtebeheersoftware om te garanderen dat er voldoende netwerkbronnen worden behouden voor Windows 10-upgrades in plaats van bandbreedtevreters zoals Skype of YouTube.

Methode 2: Start de pc opnieuw op

Voordat u de instructies volgt, moet u er rekening mee houden dat deze bewerking beide kanten op kan gaan. Voor sommige klanten loste het opnieuw opstarten van Windows het probleem van Windows Update voor altijd op, maar voor anderen keerde Windows terug naar de vorige toestand. Dus als de update meer dan 20 uur is vastgelopen en vast lijkt te zitten, start u de machine op eigen risico opnieuw op. Je loopt het risico al je voortgang te verliezen. Mogelijk moet u de update opnieuw starten en nog eens 20+ uur wachten.

  Slechte sectoren repareren in Windows 10

Als je bereid bent het risico te nemen of zeker weet dat de update is vastgelopen (dwz de laadindicator is al 4-5 uur zichtbaar), start dan opnieuw op.

1. Druk op de Windows-toets.

2. Klik op het pictogram Stroom.

3. Selecteer vervolgens de optie Opnieuw opstarten.

De installatie zal normaal verlopen wanneer de machine opnieuw is opgestart. U hebt geen andere keuze dan hard opnieuw op te starten als de installatie van Windows Update is vastgelopen.

Methode 3: Voer een harde reboot uit

Je kunt hard rebooten als je denkt dat de update vastzit en iets nieuws wilt proberen. Het kan u helpen om de Windows Update opnieuw te proberen na een harde herstart.

Opmerking: als u de onderstaande procedures volgt, gaat al uw updatevoortgang verloren. U moet het Windows Update-proces helemaal opnieuw starten, wat vele uren zal duren. Dus, als je klaar bent om te wachten of zeker weet dat je Windows Update vastzit, probeer dit dan.

De stappen voor het uitvoeren van een harde reboot zijn als volgt:

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat uw computer uitgaat. Dit kan worden gedaan met behulp van het Windows Update-scherm (waar de update vastzit).

2. Houd de computer 45 seconden uit.

3. Verwijder het netsnoer.

4. Haal ook de batterij uit uw laptop voor minimaal 15 seconden.

5. Druk op de aan/uit-knop. Wacht 5 minuten.

6. Vervang bij een desktopcomputer de batterij en sluit de stroombron aan.

7. Start nu uw pc.

U kunt na het opnieuw opstarten het scherm Geavanceerde opstartopties tegenkomen in plaats van het standaard inlogscherm. Het scherm Opstartinstellingen kan onder bepaalde omstandigheden ook verschijnen. Als een van deze schermen verschijnt, selecteert u Veilige modus met netwerkmogelijkheden en probeert u Windows opnieuw bij te werken.

Methode 4: Plan updates voor perioden met weinig verkeer

Grote updates met lange installatieduur zijn soms onvermijdelijk. In plaats van ze overdag te installeren, doet u dit buiten kantooruren wanneer uw pc’s en bedrijfsnetwerk niet in gebruik zijn. Volg deze stappen om updates in Windows 10 te plannen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Klik op Update & Beveiliging.

3. Selecteer vervolgens de Geavanceerde opties.

4. Klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst in de optie Updates pauzeren.

5. Selecteer nu de datum om de updates te plannen.

Methode 5: Voer schoon opstarten uit

Bij het installeren van Windows Updates kan een schone start u wellicht helpen softwareproblemen te voorkomen. Zelfs als het probleem met Windows 10 Update niet te lang duurt, wordt het potentieel van een programma van derden dat de update verstoort, geëlimineerd. Lees onze handleiding over het uitvoeren van een schone start in Windows 10 om te voorkomen dat Windows Update voor altijd duurt.

  Het type geheugendumpbestand wijzigen dat door Windows 10 wordt gemaakt

Methode 6: Windows Update-componenten opnieuw instellen

Windows 10 Update duurt te lang Het probleem kan optreden als Windows Update-componenten niet goed werken. Als niets anders werkt, probeer dan de Windows Update-componenten handmatig opnieuw in te stellen en Windows Update opnieuw te installeren. Lees hiervoor onze handleiding over het opnieuw instellen van Windows Update-componenten op Windows 10.

Methode 7: Windows Update-probleemoplosser uitvoeren

De probleemoplosser voor updates is een ingebouwd Windows-programma dat u kan helpen bij het oplossen van typische download- en installatieproblemen. Dit programma kan mogelijk het probleem van Windows 10 Update repareren dat te lang duurt en de download- en installatietijden verkorten als defecte softwarecomponenten Windows Update-problemen veroorzaken die eeuwig duren. Lees hiervoor onze handleiding over het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows Update.

Methode 8: Opstartapps van derden uitschakelen

Sommige software van derden kan het Windows Update-proces verstoren en vertragingen veroorzaken. U moet ook alle programma’s van derden uitschakelen die problemen kunnen veroorzaken voordat u met de upgrade begint.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te starten.

2. Selecteer de optie Opstarten.

3. Klik met de rechtermuisknop op de app van derden die u wilt uitschakelen.

4. Klik op Uitschakelen.

Methode 9: Start Windows Update Service opnieuw

Als de Windows Update-service niet goed werkt, kunnen er fouten optreden. Probeer de Windows Update-service opnieuw te starten om te controleren of dit uw probleem helpt:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ services.msc en druk op Enter om het venster Services te openen.

3. Start Windows Update opnieuw door er met de rechtermuisknop op te klikken en op Opnieuw opstarten te klikken.

4. Om te testen of het probleem is opgelost, start u uw pc opnieuw op.

Methode 10: Ruimte op de harde schijf vrijmaken

Windows Updates kunnen veel ruimte op uw harde schijf in beslag nemen. Het installeren van Windows Updates kan moeilijk zijn als uw pc niet genoeg vrije ruimte heeft.

1. Druk op de Windows-toets en typ Configuratiescherm en klik vervolgens op Openen.

2. Stel Weergeven op: in op Categorie en selecteer Een programma verwijderen.

3. Verwijder de software die u niet gebruikt door er met de rechtermuisknop op te klikken en Verwijderen te selecteren.

Let op: Verwijder de programma’s die u niet meer gebruikt. Verwijder geen programma’s waarmee u niet vertrouwd bent. Het kan cruciaal zijn voor de werking van uw computer.

Methode 11: Schijfopruiming uitvoeren

Het meest waarschijnlijke antwoord op het probleem dat uw Windows 10-update te lang duurt, is om ruimte op de harde schijf vrij te maken. Ga als volgt te werk om ruimte op uw harde schijf vrij te maken voor de updatebestanden:

  6 manieren om bestanden en mappen te hernoemen in Windows 10

1. Druk op de Windows-toets en typ Schijfopruiming en klik vervolgens op Openen.

2. Selecteer de schijf die u wilt opschonen.

3. Vink de vakjes aan om bepaalde bestandsindelingen te verwijderen. Klik vervolgens op Systeembestanden opschonen.

4. Klik op OK.

Dit kan u helpen bij het verwijderen van tijdelijke en ongewenste bestanden van uw harde schijf, zodat uw computer sneller kan worden bijgewerkt.

Methode 12: Schijven defragmenteren en optimaliseren

Windows 10-updates nemen veel ruimte op de harde schijf in beslag, dus u moet ruimte op uw harde schijf vrijmaken om ze sneller te kunnen installeren. Dit omvat het verwijderen van verouderde gegevens en het verwijderen van verouderde applicaties. U moet ook uw harde schijf defragmenteren. Dit is een procedure die gegevens op uw harde schijf rangschikt zodat deze sneller bestanden kan genereren, openen en opslaan.

1. Druk op de Windows-toets en typ Schijfopruiming en klik vervolgens op Openen.

2. Selecteer de schijf die u wilt optimaliseren en klik op Optimaliseren.

Controleer of het eeuwig duren van de Windows-update is opgelost.

Methode 13: Apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Het is van cruciaal belang om te allen tijde de meest up-to-date juiste stuurprogramma’s op uw computer te hebben om ervoor te zorgen dat deze soepel blijft werken. Lees hiervoor onze handleiding over het bijwerken van apparaatstuurprogramma’s op Windows 10.

Methode 14: Corrupte bestanden herstellen

Als het lang duurt voordat Windows Update is voltooid, kan dit te wijten zijn aan een corruptiefout. In dit geval kan het uitvoeren van Systeembestandscontrole helpen om het probleem van Windows Update voor altijd aan te pakken. Lees onze handleiding over het repareren van systeembestanden op Windows 10 pc.

Methode 15: Systeemherstel uitvoeren

Systeemherstel is al vele jaren belangrijk voor het oplossen van Windows-problemen. Lees onze handleiding over het maken van een systeemherstelpunt in Windows 10 om te voorkomen dat Windows Update voor altijd duurt.

Methode 16: BIOS bijwerken

Hoewel een verouderd BIOS niet de meest voorkomende bron van Windows Update is die een eeuwigheid duurt, is het haalbaar. Als een of meer van de wijzigingen die Windows probeert aan te brengen, verband houden met de interactie van Windows met uw moederbord of andere ingebouwde hardware, is mogelijk een BIOS-update vereist. Lees onze gids over Wat is BIOS en hoe u BIOS kunt bijwerken.

***

We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u het probleem van het voor altijd oplossen van Windows Update hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke strategie voor jou het beste werkte. Heeft u een vraag of opmerking, gebruik dan onderstaand formulier.

gerelateerde berichten