Fix Windows Update-foutcode 0x80070017

Iedereen die het Windows-besturingssysteem gebruikt, krijgt op een bepaald moment te maken met een soort fout. Deze fouten kunnen zelfs als onvermijdelijk worden beschouwd vanwege de aanwezigheid van verschillende componenten in het besturingssysteem. In dit geval zal het artikel u specifiek begeleiden met de foutcode 0x80070017. De Windows-fout 0x80070017 is voornamelijk gerelateerd aan corrupte installatiemedia. Lees verder om de 0x80070017 Windows Update-fout op te lossen.

Hoe Windows Update-foutcode 0x80070017 te repareren?

Deze updatefout treedt meestal op in twee scenario’s. Zij zijn:

  • Wanneer u probeert het Windows-besturingssysteem opnieuw te installeren, of
  • Wanneer u de nieuwste versie van Windows Update probeert te installeren.

De Windows Update-fouten zijn niet erg gevaarlijk, maar zorgen er toch voor dat u geen updates downloadt die uiteindelijk veiligheidsproblemen veroorzaken. Bestandscorruptie kan worden beschouwd als de belangrijkste reden voor de foutcode 0x80070017. Toch zijn verschillende andere elementen verantwoordelijk voor deze fout. Bekijk de onderstaande lijst:

  • Defect cd-rom-station
  • Aanwezigheid van slechte sectoren op de harde schijf
  • Defect Windows-register.
  • Aanwezigheid van virusinfectie of kwaadaardige dreiging in uw systeem
  • Beschikbaarheid van verouderde versies van systeemstuurprogramma’s
  • Incompatibele hardwareproblemen
  • Bestaan ​​van conflicterende antivirusprogramma’s

Probeer alle volgende oplossingen een voor een uit totdat u een mogelijke oplossing voor de Windows-fout 0x80070017 krijgt.

Basismethoden voor probleemoplossing

Er zijn enkele eenvoudige manieren om fouten op te sporen om de systeemherstelfout 0x80070017 te corrigeren. Voer daarom elk van de komende stappen voor probleemoplossing uit.

1. Start de pc opnieuw op: de eerste basisstap voor probleemoplossing voor een Windows-fout is het opnieuw opstarten van uw pc. Dit komt omdat langdurig gebruik van uw systeem zonder opnieuw opstarten RAM-problemen, traagheid, internetverbindingsfouten en prestatieproblemen veroorzaakt. Als een van dergelijke factoren achter de foutcode 0x80070017 zit, kan het eenvoudigweg opnieuw opstarten van uw pc de fout oplossen.

2. Koppel randapparatuur los: soms kunnen de externe apparaten die op uw pc zijn aangesloten problemen veroorzaken met de foutcode 0x80070017. Het kan een harde schijf, modem, cd-rom of iets anders zijn dat de boosdoener kan zijn, omdat ze verband houden met het Windows-besturingssysteem. Koppel daarom alle randapparatuur die problemen veroorzaakt los. Sluit het vervolgens opnieuw correct aan en controleer of de fout nog steeds bestaat.

  Een Windows-klok repareren die op de verkeerde tijd is ingesteld

3. Maak opnieuw verbinding met internet: er kan een scenario zijn waarbij het gedownloade installatiebestand voor 100 procent is voltooid, maar de 0x80070017 Windows-updatefout verschijnt terwijl u probeert het installatiebestand uit te voeren. Dit kan te wijten zijn aan internetinterferentie. Schakel daarom internet uit op uw systeem.

Methode 1: Antivirustoepassing tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Het transparante en algemeen bekende feit dat iedereen weet over een antivirusprogramma, is dat het de computer beschermt tegen elke vorm van kwaadaardige of onbekende dreiging. Je zou het zelfs als beschermengel kunnen zeggen. Dus als u de fout 0x80070017 ervaart, schakelt u uw antivirus voorlopig onmiddellijk uit. Een alternatieve manier is om de antivirustoepassing van derden permanent van uw bureaublad te verwijderen als u denkt dat het in de toekomst geen zin meer heeft. Lees onze handleiding over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 om antivirus voor een bepaalde tijd uit te schakelen. Als u Norton- of Avast-antivirus wilt verwijderen, raadpleeg dan onze handleiding over Norton volledig verwijderen uit Windows 10 en 5 manieren om Avast Antivirus volledig te verwijderen in Windows 10.

Methode 2: Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Gewoonlijk wordt een probleemoplosser op een computer gebruikt als diagnostische methode om de meeste Windows-gerelateerde fouten te vinden en deze automatisch op te lossen of om de oorzaak achter het probleem te achterhalen. Voor de foutcode 0x80070017 is een hulpprogramma voor het oplossen van problemen met Windows Update uitgewerkt. Deze oplossing is eenvoudig maar efficiënt omdat het de hoofdoorzaak kan achterhalen en, in sommige gevallen, kan corrigeren zonder enige externe input-inferenties. Lees onze handleiding over het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows Update om deze methode uit te voeren of er meer over te weten.

Methode 3: Apparaatstuurprogramma’s upgraden

Verouderde of oudere versies van de stuurprogramma’s kunnen compatibiliteitsproblemen veroorzaken met het Windows-updateproces, wat dus leidt tot systeemherstelfout 0x80070017 op uw pc. Zorg er daarom voor dat al uw stuurprogramma’s up-to-date zijn. Om te verifiëren en bij te werken, gaat u naar de website van de fabrikant of de Microsoft-webpagina en controleert u of er het laatste nieuws op staat. Zoek en vind vervolgens de versie die compatibel is met uw Windows-besturingssysteem. Lees onze gids over het bijwerken van apparaatstuurprogramma’s op Windows 10 voor het bijwerken van apparaatstuurprogramma’s. Raadpleeg ook onze andere handleidingen over het bijwerken van stuurprogramma’s voor netwerkadapters op Windows 10, 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10 en het bijwerken van Realtek HD-audiostuurprogramma’s in Windows 10 om meer te weten te komen over andere stuurprogramma’s, aangezien hun oudere versies ook kunnen complicaties en fouten veroorzaken.

  Fix Windows 10 DisplayPort werkt niet

Methode 4: Updates handmatig downloaden

Als u worstelt met de 0x80070017 Windows 10-updatefout, dan is er een manier om de Windows-update handmatig te installeren via de Windows Update Catalog-webpagina. Volg de onderstaande stappen om dit te doen.

Let op: U hebt het KB-nummer van de specifieke Windows-updateversie nodig.

1. Ga naar de officiële Microsoft Update Catalog-website.

2. Voer het KB-nummer in het zoekvenster in en klik op Zoeken zoals weergegeven.

3. Kies nu de specifieke versie die u wilt downloaden en klik op de respectievelijke downloadknop.

4. Klik in de pop-up Download prompt op de link zoals weergegeven om het installatiebestand te downloaden.

5. Zodra de installatie voor honderd procent is gedownload, gaat u naar Downloads op uw pc. Dubbelklik op het installatiebestand om het uit te voeren.

6. Volg de instructies op het scherm nauwkeurig op en voltooi de installatie van de benodigde Windows-update.

Hoop dat deze oplossing is gelukt. Zo niet, maak je geen zorgen. Stroop je mouwen op, je hebt nog een paar methoden om te proberen.

Methode 5: Windows Update-componenten opnieuw instellen

Soms kunnen de componenten die aanwezig zijn in de Windows Update de foutcode 0x80070017 veroorzaken als ze niet goed werken. Om deze problematische componenten op te lossen, moet u alle Windows Update-gerelateerde services opnieuw instellen. Lees onze handleiding over het opnieuw instellen van Windows Update-componenten op Windows 10 om het opnieuw in te stellen.

Nadat alle opdrachten met betrekking tot het opnieuw instellen van Windows Update zijn uitgevoerd, start u uw pc opnieuw op. Controleer vervolgens of de 0x80070017 Windows 10-updatefout nog steeds bestaat.

Methode 6: Corrupte bestanden herstellen

Soms kunnen slechte sectoren op een harde schijf de Windows-fout 0x80070017 veroorzaken. Dit komt omdat schijffouten niet ongewoon zijn. Daarom heeft het Windows-besturingssysteem ook een ingebouwd hulpprogramma genaamd chkdsk om dergelijke fouten te scannen, te vinden en op te lossen. Controleer en verifieer daarom de harde schijf. Raadpleeg voor meer informatie onze handleiding over hoe u de schijf kunt controleren op fouten met chkdsk. Volg daarna onze gids om corrupte bestanden op Windows 10 te herstellen.

  Hoe een wachtwoordvervaldatum in te stellen in Windows 10

Methode 7: Voer schoon opstarten uit

De meeste gebruikers merken veel softwareservices of applicaties die op de achtergrond worden uitgevoerd niet op. Soms veroorzaken deze services bij overbelasting conflicten en worden ze vijandig tegenover andere applicaties. In een dergelijk scenario komt een schone start u te hulp. De schone start is een proces dat het besturingssysteem initieert met de minste set stuurprogramma’s of opstartprogramma’s, wat op zijn beurt helpt om de probleemveroorzakende toepassing te identificeren en te elimineren. Nu kan deze methode de 0x80070017 Windows Update-fout oplossen. Lees onze handleiding over het uitvoeren van een schone start in Windows 10 om deze methode uit te voeren.

Methode 8: Windows installeren via Flash Stick

Veel gebruikers meldden dat de foutcode 0x80070017 specifiek verschijnt bij het installeren van het Windows 10-besturingssysteem. Dit probleem kan nu optreden wanneer er een probleem is met uw installatiemedia of de schijf. Vervang dus de respectieve installatiemedia door een andere en controleer of dit helpt. Een alternatieve manier is om Windows 10 te installeren via een USB-flashstation. Om dit te doen, moet u eerst een opstartbare schijf van Windows 10 hebben. Raadpleeg onze gids over het maken van een opstartbare USB-flashdrive voor Windows 10 om hetzelfde te doen. Nadat een opstartbare USB-flashdrive is gemaakt, volgt u de onderstaande stappen:

1. Plaats het USB-apparaat in uw pc. Open het vervolgens en voer het installatiebestand van Windows 10 uit.

2. Vul op de weergegeven Windows-prompt alle details in en klik op Volgende.

3. Klik vervolgens op Nu installeren.

4. Voer de licentiesleutel in als u die heeft en klik op Volgende om verder te gaan. Als dat niet het geval is, klikt u op Ik heb geen productsleutel.

Opmerking: hoewel u de licentiesleutel nu overslaat, moet u deze later verplicht invullen.

5. Lees de licentievoorwaarden en klik op Accepteren om verder te gaan met de installatie-instructies.

6. Kies nu een eigen optie uit Upgrade: Windows installeren en bestanden, instellingen en applicaties behouden en Aangepast: Alleen Windows installeren (geavanceerd).

7. Volg de instructies op het scherm en voltooi het installatieproces tot het einde. Als u klaar bent, controleert u ten slotte of de fout aanhoudt. Hoop dat het is opgelost.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u Windows Update-foutcode 0x80070017 hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke methode het beste werkte. Neem gerust contact met ons op voor vragen of suggesties via het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten