Fix World of Warcraft-fout 51900101 in Windows 10

Sinds de release is World of Warcraft het gesprek van de dag geweest en het blijft zeker uitstekend in andere populaire streaming-games. Maar zoals alle games en applicaties is ook World of Warcraft niet zonder fouten. Het heeft zijn eigen fouten en een van de meest gemelde problemen is WOW-fout 51900101. Dit zorgt ervoor dat het spel willekeurig wordt losgekoppeld en het zal je haasten om vanaf het begin te beginnen. Dit probleem houdt ook verband met het crashen van het spel. Als u worstelt met het oplossen van dit probleem op uw Windows 10-pc, zal deze handleiding u veel helpen om hetzelfde op te lossen. Alle methoden die in deze handleiding worden genoemd, helpen je om een ​​stabiele verbinding met het spel te krijgen zonder enige gebreken. Dus lees verder!

Hoe World of Warcraft-fout 51900101 in Windows 10 op te lossen

Er zijn zoveel redenen verbonden aan World of Warcraft 51900101 op uw Windows 10-pc. Toch worden hieronder enkele belangrijke redenen opgesomd.

 • Battle.net heeft geen beheerderstoegang.
 • Corrupte gegevens in de game-installatiemap.
 • Bewerkingsrechten ontbreken.
 • Antivirusprogramma blokkeert een paar functies van het spel of het spel zelf.
 • Windows Defender Firewall blokkeert het programma.
 • Verouderd besturingssysteem en pc-stuurprogramma’s.
 • Corrupte spelgegevens.

Ga nu verder naar het volgende gedeelte om de methoden voor probleemoplossing voor de WOW WOW 51900101-fout te leren. Lees en implementeer de hieronder besproken methoden op uw Windows 10-computer om WOW Error 51900101 te repareren en om hetzelfde te voorkomen.

Basismethoden voor probleemoplossing

1. Start de pc opnieuw op

De algemene truc om alle tijdelijke problemen in verband met World of Warcraft op te lossen, is door uw computer opnieuw op te starten. U kunt uw pc opnieuw opstarten door de stappen te volgen.

1. Navigeer naar het Windows Power User-menu door tegelijkertijd op de Windows- en X-toetsen te drukken.

2. Selecteer Afsluiten of afmelden.

3. Klik ten slotte op Opnieuw opstarten.

Nadat je het spel opnieuw hebt opgestart, controleer je of je het spel zonder fouten kunt openen.

2. Controleer de spelvereisten

Als u bij het opstarten problemen ondervindt met WOW 51900101, moet u de basisvereisten van het spel controleren en ervoor zorgen dat uw pc hieraan voldoet.

 • Besturingssysteem: Windows 7 64-bit.

 • CPU: Intel Core i5-760, AMD FX-8100.

 • GPU: NVIDIA GeForce GTX 560 2GB, AMD Radeon HD 7850 2GB of Intel HD Graphics 530 (45W TDP met 8 GB systeem-RAM).

 • RAM: 4 GB RAM (8 GB voor geïntegreerde graphics zoals Intel HD Graphics-serie).

 • Opslag: 70 GB beschikbare ruimte 7200 RPM HDD.

3. Zorg voor een goede netwerkverbinding

Een onstabiele internetverbinding leidt tot WOW-fout 51900101, ook als er obstakels zijn tussen uw router en uw computer, kunnen deze het draadloze signaal verstoren en intermitterende verbindingsproblemen veroorzaken. U kunt een Speedtest uitvoeren om het optimale niveau van netwerksnelheid te weten dat nodig is voor de juiste verbinding.

Zorg ervoor dat uw apparaat aan de onderstaande criteria voldoet.

 • Zoek de signaalsterkte van uw netwerk en als deze erg laag is, verwijder dan alle obstakels tussen de weg.
 • Vermijd te veel apparaten die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.
 • Koop altijd een modem/router die is geverifieerd door uw Internet Service Provider (ISP) en deze is vrij van conflicten.
 • Gebruik geen oude, kapotte of beschadigde kabels. Vervang de kabels indien nodig.
 • Zorg ervoor dat de draden van de modem naar de router en de modem naar de muur stabiel en storingsvrij zijn.

Als er problemen zijn met de internetverbinding, raadpleeg dan onze gids Problemen met netwerkconnectiviteit op Windows 10 oplossen om hetzelfde op te lossen.

4. Update Windows

U kunt ook bugs in uw computer en game verwijderen door uw besturingssysteem bij te werken. Zorg er altijd voor dat u uw Windows-besturingssysteem hebt bijgewerkt en of er updates in behandeling zijn, gebruik dan onze gids Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren

Controleer na het updaten van uw Windows-besturingssysteem of u zonder fouten verbinding kunt maken met uw WOW-gameserver.

5. Update grafische stuurprogramma’s

Omdat World of Warcraft een grafisch intensief spel is, is uw grafische stuurprogramma essentieel voor uw spelervaring. Als de stuurprogramma’s verouderd of defect zijn, zorg er dan voor dat u ze bijwerkt. U kunt zoeken naar de nieuwste releases van stuurprogramma’s van de officiële websites of u kunt ze handmatig bijwerken. Volg onze gids 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10 om uw stuurprogramma bij te werken en te controleren of u WOW-fout 51900101 hebt opgelost.

6. Draai GPU-stuurprogramma-updates terug

Soms kan de huidige versie van GPU-stuurprogramma’s WOW-fout 51900101 veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. Dit proces wordt Terugdraaien van stuurprogramma’s genoemd en u kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10.

7. Installeer grafische stuurprogramma’s opnieuw

Als u na het bijwerken van uw grafische stuurprogramma’s nog steeds met World of Warcraft 51900101 wordt geconfronteerd, installeer dan de apparaatstuurprogramma’s opnieuw om eventuele incompatibiliteitsproblemen op te lossen. Er zijn verschillende manieren om stuurprogramma’s opnieuw op uw computer te installeren. Toch kunt u grafische stuurprogramma’s eenvoudig opnieuw installeren volgens de instructies in onze gids Drivers verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10.

Controleer na het opnieuw installeren van GPU-stuurprogramma’s of u zonder fouten toegang hebt tot World of Warcraft.

8. Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Sommige incompatibele antivirusprogramma’s die op uw computer zijn geïnstalleerd, veroorzaken WOW-fout 51900101. Om conflicten te voorkomen, moet u de beveiligingsinstellingen van uw Windows 10-computer controleren en controleren of deze stabiel zijn of niet. Om te achterhalen of de antivirussuite de reden is voor WOW-foutcode 5190010, schakelt u deze één keer uit en probeert u verbinding te maken met een netwerk. Lees onze handleiding over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk op uw pc uit te schakelen.

Als u een oplossing voor uw probleem heeft nadat u het antivirusprogramma op uw computer hebt uitgeschakeld, wordt u aangeraden het programma volledig van uw pc te verwijderen. Lees onze gids Forceer de-installatieprogramma’s die niet worden verwijderd in Windows 10 om uw antivirusprogramma van uw computer te verwijderen.

Methode 1: WoW uitvoeren als beheerder

Dit is een van de meest voorkomende redenen die WOW 51900101 veroorzaken op uw Windows 10-pc. Bepaalde machtigingen en functies zijn alleen toegankelijk als u beheerdersrechten voor de World of Warcraft-game hebt verleend. In dit scenario kunt u de WOW-foutcode 51900101 oplossen door de onderstaande instructies te volgen.

1. Klik met de rechtermuisknop op de World of Warcraft-snelkoppeling op het bureaublad of navigeer door de installatiemap en klik er met de rechtermuisknop op.

2. Selecteer nu Eigenschappen.

3. Schakel vervolgens over naar het tabblad Compatibiliteit en vink het vakje Dit programma uitvoeren als beheerder aan.

4. Klik ten slotte op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 2: Achtergrondtaken sluiten

Verschillende gebruikers hebben bevestigd dat WOW-fout 51900101 kan worden opgelost door alle achtergrondtaken op uw pc te sluiten. Om de taak uit te voeren, volgt u onze handleiding Taak beëindigen in Windows 10 en gaat u verder volgens de instructies.

Nadat u alle achtergrondprocessen hebt gesloten, controleert u of u foutcode 5190010 in WOW hebt kunnen oplossen.

Methode 3: Cache-, interface- en WTF-mappen hernoemen

Er zijn maar weinig gamebestanden in mappen zoals Cache, Interface en WTF die verantwoordelijk zijn voor het opslaan van de basisinformatie over het spel, de voortgang en instellingen. Als ze corrupt zijn, krijgt u WOW-foutcode 5190010 te zien. U wordt dus geadviseerd om de mappen te hernoemen en te controleren of het werkt.

1. Sluit alle processen die op de achtergrond worden uitgevoerd volgens de instructies in de bovenstaande methode en druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om Verkenner te openen.

2. Navigeer nu naar het volgende locatiepad zoals afgebeeld.

C:Program Files (x86) World of Warcraft

3. Zoek nu de volgende mappen en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer vervolgens Naam wijzigen zoals weergegeven.

4. Hernoem nu de mappen naar respectievelijk Cacheold, Interfaceold, WTFold.

5. Nadat je deze mappen hebt hernoemd, start je het spel opnieuw en controleer je of je foutcode 5190010 op je Windows 10-pc kunt oplossen.

Methode 4: WOW Cache-map verwijderen

Verschillende gebruikers krijgen tijdens het opstarten te maken met WOW-fout 51900101 en dit probleem kan worden opgelost wanneer de cachemap volledig van uw computer wordt verwijderd. Alle tijdelijke bestanden van het spel worden verwijderd en de volgende opeenvolgende opstart zal het spel zonder fouten starten. Als het hernoemen van de mappen niet voor u werkt, kunnen de onderstaande instructies u hierbij helpen.

1. Ga naar de map World of Warcraft zoals aangegeven in de bovenstaande methode 3.

2. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de cachemap en selecteer de optie Verwijderen zoals weergegeven.

Controleer of je World of Warcraft 51900101-fout hebt opgelost.

Methode 5: Alleen-lezen kenmerk wijzigen

De World of Warcraft-game zal zonder fouten worden uitgevoerd als je de juiste instellingen voor aangepaste kenmerken hebt gegeven in UAC (User Account Control). Als het spel en zijn componenten alleen alleen-lezen componenten hebben, kunt u World of Warcraft niet wijzigen of bijwerken. Dit resulteert in WOW 51900101 op uw pc. Wijzig in dit geval het alleen-lezen-kenmerk voor de game zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Start Verkenner en open de map World of Warcraft.

2. Klik nu met de rechtermuisknop op het installatiebestand van Wow.exe en selecteer Eigenschappen.

3. Schakel nu over naar het tabblad Algemeen en schakel het selectievakje naast Alleen-lezen naast het gedeelte Attributen uit, zoals weergegeven.

4. Klik vervolgens op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 6: Systeembestanden herstellen

Als er ontbrekende of beschadigde bestanden op uw Windows 10-pc zijn, krijgt u WOW-fout 51900101 te zien. Toch repareert u deze corrupte bestanden met behulp van ingebouwde hulpprogramma’s, namelijk System File Checker en Deployment Image Servicing and Management. Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

Eenmaal Nadat de scan is voltooid, wordt een van deze berichten weergegeven:

 • Windows Resource Protection heeft geen integriteitsschendingen gevonden.
 • Windows Resource Protection kan de gevraagde bewerking niet uitvoeren.
 • Windows Resource Protection heeft corrupte bestanden gevonden en met succes gerepareerd.
 • Windows Resource Protection vond corrupte bestanden, maar kon sommige ervan niet repareren.

Wacht op de verklaring Verificatie 100% voltooid en controleer of uw computer WOW-foutcode 5190010 kan herstellen.

Methode 7: Volledige schijfopruiming uitvoeren

Weinig gebruikers hebben gesuggereerd dat het vrijmaken van wat schijfruimte op de pc hen heeft geholpen om WOW-foutcode 5190010 op te lossen. Hierdoor kan uw computer nieuwe bestanden installeren wanneer dat nodig is, wat u zal helpen het probleem op te lossen.

Als er minimaal beschikbare ruimte op uw computer is die bijdraagt ​​aan de besproken foutcode in WOW, volg dan onze handleiding om Schijfopruiming in Windows 10 te gebruiken, waarmee u alle onnodige bestanden op uw computer kunt wissen.

Methode 8: Blizzard Repair Tool uitvoeren

Als u WOW-fout 51900101 nog steeds niet kunt oplossen, bestaat de kans dat uw pc enkele beschadigde gamebestanden bevat. Beschadigde bestanden kunnen uw computer vullen als gevolg van een overbeschermende antivirussuite of als gevolg van een mislukte update. Gelukkig kun je al deze corrupte gamebestanden automatisch oplossen met behulp van een ingebouwde tool van Blizzard. Hier zijn een paar instructies om de Battle.net Repair-tool uit te voeren.

1. Navigeer, zoals u eerder deed, naar de map van het Wow.exe-installatiebestand en selecteer Als administrator uitvoeren, zoals weergegeven.

2. Als u wordt gevraagd in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja om door te gaan.

3. Schakel nu over naar het tabblad Games in de bovenhoek van het venster en selecteer vervolgens World of Warcraft in de lijst.

4. Klik vervolgens op Opties gevolgd door Scannen en herstellen in de vervolgkeuzelijst.

5. Klik in de volgende prompt op Scan starten en wacht tot het proces is voltooid.

6. Start ten slotte je spel opnieuw en controleer of je de WOW 51900101-fout kunt oplossen.

Methode 9: Windows Defender Firewall-instellingen wijzigen

U krijgt ook te maken met WOW 51900101 vanwege een overreactieve of overbeschermende antivirussuite op uw Windows 10-computer. Dit verhindert de verbindingslink tussen de game launcher en de server. Dus om dit probleem op te lossen, kunt u World of Warcraft op de witte lijst zetten in uw Firewall-instellingen of het probleem tijdelijk uitschakelen.

Optie I: World of Warcraft op de witte lijst zetten

Om World of Warcraft in uw Windows Defender Firewall toe te staan, volgt u onze handleiding Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall en voert u de stappen uit volgens de instructies.

Optie II: Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Als u niet weet hoe u Windows Defender Firewall moet uitschakelen, helpt onze gids Windows 10 Firewall uitschakelen u daarbij.

Optie III: nieuwe regel maken in firewall

1. Druk op de Windows-toets en typ Windows Defender Firewall met geavanceerde beveiliging. Klik vervolgens op Openen.

2. Klik nu in het linkerdeelvenster op Inkomende regels zoals afgebeeld.

3. Klik vervolgens in het rechterdeelvenster op Nieuwe regel… zoals weergegeven.

4. Zorg er nu voor dat u de optie Programma selecteert onder Welk type regel wilt u maken? menu en klik op Volgende> zoals weergegeven.

5. Klik vervolgens op de knop Bladeren… die overeenkomt met Dit programmapad: zoals weergegeven.

6. Navigeer vervolgens naar C:Program Files (x86) World of Warcraft-pad en dubbelklik op het installatiebestand. Klik vervolgens op de knop Openen.

7. Klik vervolgens op Volgende > in het venster Wizard Nieuwe inkomende regel, zoals weergegeven.

8. Selecteer nu het keuzerondje naast De verbinding toestaan ​​en klik op Volgende > zoals afgebeeld.

9. Zorg ervoor dat de vakken Domein, Privé, Openbaar zijn geselecteerd en klik op Volgende > zoals weergegeven.

10. Voeg ten slotte een naam toe aan uw nieuwe regel en klik op Voltooien.

Helemaal klaar! Controleer of de foutcode 5190010 in WOW is opgelost of niet.

Methode 10: World of Warcraft opnieuw installeren

Alle verkeerd geconfigureerde bestanden in World of Warcraft leiden tot WOW 51900101, zelfs als u alle hierboven besproken methoden hebt gevolgd en alle lopende acties hebt bijgewerkt. In dit geval heb je dus geen andere keuze dan het spel opnieuw te installeren. Hier is hoe je het doet.

1. Druk op de Windows-toets en typ Apps & functies. Klik vervolgens op Openen.

2. Zoek nu in World of Warcraft in de lijst en klik erop. Selecteer vervolgens Verwijderen.

3. Als u daarom wordt gevraagd, klikt u opnieuw op Installatie ongedaan maken.

4. Ga vervolgens naar de officiële site van Blizzard om World of Warcraft voor Windows-pc te downloaden.

5. Klik vervolgens op Downloaden voor Windows en wacht tot de game op je pc is geïnstalleerd.

6. Navigeer naar Mijn downloads in Verkenner en dubbelklik op het installatiebestand om de toepassing uit te voeren.

7. Volg de instructies op het scherm om de game op je Windows 10-pc te installeren.

8. Ten slotte, start het spel opnieuw en nu heb je de WOW-foutcode 5190010 opgelost.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u WOW-fout 51900101 in Windows 10 kon oplossen. Laat ons weten welke methode het beste voor u werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, aarzel dan niet om ze in het opmerkingengedeelte te plaatsen.

  Hoe de standaard maplay-out in te stellen in Verkenner op Windows 10

gerelateerde berichten