Fix YouTube-netwerkfout 503

We ontvangen af ​​en toe rapporten van YouTube-gebruikers die beweren YouTube-problemen te hebben ondervonden. Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze het bericht dat er een probleem was met de Server 503 regelmatig op YouTube te zien kregen. Klanten die het probleem hebben ervaren, zeggen dat het vaker voorkomt bij het selecteren van een film uit de lijst Later bekijken. We hebben deze korte zelfstudie samengesteld om u te helpen dit probleem met Netwerkfout 503 zo snel mogelijk op te lossen, zodat u weer kunt genieten van uw favoriete video’s.

Hoe YouTube-netwerkfout 503 op te lossen?

De server-side responscode 503 geeft aan dat de siteserver momenteel niet beschikbaar is. Het komt vaak voor wanneer u een bericht ziet dat er een probleem is met de server 503. Het kan in elke browser op elk besturingssysteem voorkomen, inclusief uw smartphone en sommige programma’s. In de meeste gevallen is de verbinding de oorzaak van het probleem. Verschillende verschillende factoren kunnen dit probleem veroorzaken:

  • Verbindingstime-out: er treedt een verbindingstime-out op wanneer de APN-instellingen worden gewijzigd van hun standaardwaarden. Als gevolg hiervan zal dit leiden tot inconsistentie in de manier waarop het apparaat gegevens van andere servers krijgt.

  • Beschadigde gegevens in de cache: als het gaat om deze foutcode, is een van de meest voorkomende oorzaken op Android-apparaten beschadigde gegevens in de cache. Als de cachegegevensmap beschadigd raakt, kunnen sommige Android-builds dit probleem veroorzaken.

  • Server is te druk of ondergaat onderhoud: het is ook denkbaar dat het probleem zich aan de serverkant bevindt, met gepland of ongepland onderhoud in uw regio. Je hebt in dit geval geen andere opties voor reparatie dan het regelmatig controleren van de toestand van de YouTube-servers.

  • Afspeellijstwachtrij is te groot: het is ook denkbaar dat dit probleem optreedt wanneer de app de afspeellijstwachtrij probeert te laden die verschijnt wanneer u een afspeellijst afspeelt, maar dit niet kan vanwege de lengte van de afspeellijst. Dit komt vooral voor wanneer de lijst Later bekijken meer dan duizend video’s bevat. U kunt het probleem in dit scenario verhelpen door voldoende video’s te verwijderen totdat u de driecijferige markering bereikt.

Hieronder staan ​​alle mogelijke methoden om dit probleem op te lossen.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben en daarom van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat de instellingen correct zijn voordat u deze wijzigt. De genoemde stappen zijn uitgevoerd op de Moto G5s Plus.

Methode 1: YouTube-videopagina vernieuwen

Hoewel de YouTube 503 Service Unavailable-waarschuwing een probleem op een andere computer aangeeft, is het denkbaar dat het probleem tijdelijk is en dat een snelle verversing de service herstelt. Vernieuw de YouTube-pagina door op de F5-toets te drukken waar het probleem zich voor het eerst voordeed. Als u terugkeert naar de startpagina door op het pictogram Terug te klikken, kunt u het opnieuw proberen.

Methode 2: Controleer de status van Google-servers

Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het probleem niet buiten uw controle ligt. YouTube-servers zijn betrouwbaar, maar dat betekent niet dat ze niet offline gaan voor onderhoud. Om er zeker van te zijn dat het probleem niet volledig servergerelateerd is, kun je websites zoals Outage of DownDetector bezoeken om te zien of andere mensen dezelfde problemen hebben als jij.

Het officiële Twitter-account van YouTube is ook een fantastische plek om te kijken. Als u nogmaals hebt gecontroleerd of er geen belangrijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden die het probleem met netwerkfout 503 kunnen veroorzaken, gaat u naar de volgende methode voor meer tips voor het oplossen van problemen.

Methode 3: Start de router opnieuw

De YouTube-fout 503 is vrijwel zeker de schuld van de website die je bekijkt, maar het is ook denkbaar dat een probleem met de DNS-serverconfiguraties van je netwerk of computer de oorzaak is, wat een snelle herstart van beide zou kunnen verhelpen.

U kunt uw Android-apparaat of pc opnieuw opstarten om het probleem op te lossen. Een eenvoudige herstart kan kleine problemen gemakkelijk oplossen. Als dit niet heeft geholpen, volg dan de onderstaande stappen om de router opnieuw op te starten.

1. Zoek de aan/uit-knop aan de achterkant van uw router.

2. Druk eenmaal op de knop om deze uit te schakelen.

3. Koppel nu de voedingskabel van uw router los en wacht tot de stroom volledig is afgevoerd uit de condensatoren.

4. Sluit vervolgens de stroomkabel weer aan en schakel deze na een minuut in.

5. Wacht tot de netwerkverbinding opnieuw tot stand is gebracht en probeer de video opnieuw te laden.

Methode 4: Video na enige tijd opnieuw laden

Omdat dit probleem met Network Error 503 een regelmatig foutbericht is op extreem populaire websites zoals YouTube wanneer de servers overweldigd zijn, is gewoon afwachten vaak een goed alternatief.

Methode 5: Video’s verwijderen uit de lijst Later bekijken

Een grote afspeellijst op uw lijst Later bekijken kan een probleem veroorzaken. Hoewel er geen officiële verklaring is waarom deze aanpak werkt, hebben veel gebruikers verklaard dat ze het probleem hebben kunnen oplossen nadat ze alle films van hun lijst Later bekijken hadden verwijderd. Volg de onderstaande stappen voor Android en Windows.

Optie I: op Android

1. Start de YouTube-app vanaf je startscherm.

2. Tik op Bibliotheek in het menu onder aan het scherm.

3. Tik vervolgens op Later bekijken.

4. Tik op drie verticale stippen naast elke video.

5. Tik op Verwijderen uit Later bekijken.

Opmerking: Verwijderen uit de actieknop in de rechterbovenhoek heeft de voorkeur als je veel video’s op deze lijst hebt staan. Met deze keuze wordt elke video verwijderd die u eerder in de map Later bekijken hebt geplaatst, waardoor u tijd bespaart.

6. Start ten slotte de YouTube-app opnieuw.

Optie II: op Windows

1. Bezoek de YouTube-website.

2. Selecteer in het contextmenu Later kijken.

3. Plaats de muisaanwijzer op de video en klik op het pictogram met de drie stippen ernaast.

4. Selecteer Later uit horloge verwijderen.

5. Herhaal dit proces bij elke video in het gedeelte Later bekijken totdat de lijst leeg is.

Methode 6: YouTube-cachegegevens wissen

Veel gebruikers hebben gemeld dat het cachegeheugen van de YouTube-applicaties is leeggemaakt en dat de gegevens deze netwerkfout 503 hebben opgelost. Als u de cache in de YouTube-app op uw telefoon wist, kunt u mogelijk specifieke bestanden verwijderen en gegevens herstellen die zijn vernietigd. Ga als volgt te werk om YouTube-cachegegevens snel te verwijderen:

1. Tik op het pictogram Instellingen op uw startscherm.

2. Tik op Apps en meldingen.

3. Scroll naar beneden en tik op YouTube in de lijst met apps.

4. Tik op Opslag.

5. Tik op Cache wissen.

Methode 7: Reset APN-instellingen

Je netwerkinstellingen kunnen het server 503-probleem op YouTube veroorzaken. Door de namen van de toegangspunten terug te zetten naar hun normale instellingen, werden de problemen van sommige Android-gebruikers verholpen. Deze methode is getest op KitKat, Lollipop, Marshmallow en Nougat. Volg de onderstaande stappen om netwerkfout 503 op te lossen.

1. Ga vanuit je startscherm naar het menu Instellingen.

2. Tik op Netwerk en internet.

3. Tik vervolgens op Mobiel netwerk.

4. Tik op Geavanceerd.

5. Veeg omlaag en tik op Namen toegangspunten.

6. Tik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek.

7. Tik op Reset naar standaard.

8. Start ten slotte uw apparaat opnieuw op.

Methode 8: YouTube opnieuw installeren

Als het wissen van de cache op uw Android-smartphone niet werkt, kunt u de app ook verwijderen en opnieuw installeren. Omdat er geen optie is om de cache op iPhone of iPad op te schonen, is dit uw enige alternatief. Volg de gegeven stappen om de YouTube-app opnieuw te installeren om te verhelpen dat er een probleem was met de server 503-fout.

Opmerking: je kunt YouTube niet in elk model verwijderen. Je kunt deze methode overslaan als je YouTube niet op je apparaat kunt verwijderen.

1. Druk op het YouTube-pictogram en sleep het naar de optie Verwijderen.

2. Tik op Play Store.

3. Zoek naar YouTube in de zoekbalk.

4. Tik op Installeren.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je het probleem YouTube Network Error 503 hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Heeft u een vraag of opmerking, gebruik dan onderstaand formulier.

  Hoe de donkere modus op YouTube in te schakelen [On Any Device]

gerelateerde berichten