Fix YouTube Picture in Picture werkt niet

Smartphones winnen aan populariteit als desktopvervangers, met name voor entertainment en het bekijken van YouTube-video’s. De oorlog voor desktopcomputers begon met Android-telefoons in de modus voor gesplitst scherm en later met Picture-in-Picture (PIP). YouTube ondersteunt ook de beeld-in-beeld-modus. Aan de andere kant werkt de PIP mogelijk niet voor u. Sommige gebruikers worden geconfronteerd met het probleem met YouTube-beeld in beeld dat niet werkt. Lees dit artikel om het probleem met YouTube-beeld in beeld op te lossen.

Hoe YouTube te repareren Picture in Picture werkt niet

Voordat we ingaan op de oplossingen voor het probleem met YouTube-beeld in beeld werkt niet meer, onthoud dat de beeld-in-beeldmodus ofwel een premium/YouTube Red-functie is of alleen beschikbaar is in bepaalde landen, zoals de Verenigde Staten. Een paar redenen die het genoemde probleem kunnen veroorzaken, worden hieronder vermeld:

  • Vanwege bewegingsbeperkingen of geografische beperkingen werkt YouTube-beeld-in-beeld mogelijk niet.
  • Draagraketten van derden waren ook verantwoordelijk voor het probleem.
  • De beeld-in-beeld-optie in de YouTube-instellingen was af en toe uitgeschakeld.
  • Bovendien zijn bepaalde soorten video’s met auteursrechtelijk beschermde muziek mogelijk niet compatibel met de genoemde modus.

We hebben in dit bericht enkele procedures voor probleemoplossing beschreven om u te helpen dit probleem voorgoed op te lossen.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben en daarom van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat de instellingen correct zijn voordat u deze wijzigt. De genoemde stappen zijn uitgevoerd op de Moto G5s Plus.

Methode 1: Start het apparaat opnieuw op

Het probleem met YouTube-beeld in beeld werkt niet meer, kan worden veroorzaakt door een tijdelijke storing in uw telefoonverbinding of toepassingscomponenten. Als u uw telefoon opnieuw opstart, wordt het probleem met YouTube-beeld in beeld niet opgelost. Dit is hoe je het doet.

1. Om uw telefoon uit te schakelen, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt totdat het aan/uit-menu verschijnt en tikt u vervolgens op Opnieuw opstarten.

  Hoe luister je naar YouTube Music op Linux met Ytmdesktop

2. Wacht tot uw telefoon volledig is uitgeschakeld voordat u hem weer inschakelt.

Methode 2: Abonneer je op YouTube Premium

Ook al zou dit vanzelfsprekend moeten zijn, je zou er versteld van staan ​​hoeveel gebruikers er niet van op de hoogte zijn. Een YouTube Premium-abonnement is vereist om YouTube op de achtergrond af te spelen of de Picture-in-Picture-functie te gebruiken.

  • Om de PiP-modus op de iPhone in te schakelen, moet je betalen voor YouTube Premium via de browser of de mobiele app.
  • De PiP-modus kan in de toekomst voor alle gebruikers beschikbaar worden gemaakt. Het is nu echter alleen beschikbaar voor Premium-abonnees.
  • In de Verenigde Staten kost het lidmaatschap $ 11,99 per maand.
  • Je kunt gebruikmaken van YouTube zonder advertenties, onbeperkte videodownloads, het afspelen van achtergrondvideo’s en een YouTube Music-abonnement met YouTube Premium.

Methode 3: Schakel de functie Picture in Picture in

De functionaliteit is nog niet uitgebreid geïmplementeerd op YouTube. Het is van cruciaal belang dat de beeld-in-beeldmodus voor YouTube is ingeschakeld in YouTube en dat uw telefooninstellingen correct werken. In dit geval kan het handmatig activeren van de beeld-in-beeld-optie in de YouTube-instellingen en uw telefooninstellingen voldoende zijn om dit probleem op te lossen.

Optie I: via de YouTube-app

1. Open de YouTube-app.

2. Tik op het gebruikersprofielpictogram.

3. Tik vervolgens op Instellingen.

4. Tik op Algemeen.

5. Schakel de schakelaar voor de optie Beeld-in-beeld in.

Optie II: Via Instellingen

1. Open je telefoon Instellingen.

2. Tik op Apps & meldingen.

3. Tik vervolgens op Geavanceerd.

4. Tik vervolgens op Speciale app-toegang.

5. Tik nu op Beeld-in-beeld.

6. Tik vervolgens op YouTube.

7. Schakel vervolgens de schakelaar voor Beeld-in-beeld toestaan ​​in.

Methode 4: Update YouTube-app

De YouTube-app wordt regelmatig bijgewerkt om nieuwe functies toe te voegen en bestaande fouten te verhelpen. Dit probleem kan optreden als je een oudere versie van de YouTube-app gebruikt. In dit geval kan het updaten van het programma naar de meest recente build het probleem met de afbeelding in de afbeeldingsmodus mogelijk oplossen.

1. Open de Google Play Store.

2. Zoek naar YouTube in de zoekbalk.

3A. Als er een update beschikbaar is, tikt u op de knop Bijwerken.

3B. Als er geen update beschikbaar is, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 5: YouTube-app-cache wissen

Een cache wordt door de YouTube-applicatie gebruikt om de efficiëntie en gebruikerservaring te verbeteren. Deze fout kan optreden als de cache van de YouTube-app defect is. Het wissen van de cache op YouTube kan je ook helpen bij het oplossen van problemen wanneer de app technische problemen ondervindt. Volg de onderstaande stappen:

  Hoe YouTube-video's zoeken en delen in Viber

1. Sluit de YouTube-app af.

2. Open je telefoon Instellingen.

3. Tik op Apps en meldingen.

4. Tik op YouTube.

5. Tik op de Force Stop-knop.

Opmerking: bevestig de vraag om de YouTube-app geforceerd te stoppen, indien van toepassing.

6. Tik op Opslag.

7. Tik vervolgens op de CLEAR CACHE-knop.

Opmerking: als het probleem zich blijft voordoen, herhaalt u stap 1-6 en tikt u op de optie Gegevens wissen in de instellingen voor YouTube-opslag.

Methode 6: Video afspelen in portretmodus

De afbeelding in de afbeeldingsmodus zou moeten werken in de liggende modus. Als u het in de portretmodus probeert te gebruiken terwijl u zich in de fotomodus bevindt, werkt het mogelijk niet. Overschakelen naar de liggende modus kan in deze situatie het probleem met YouTube-beeld in beeld oplossen dat niet meer werkt.

1. Open de YouTube-app en begin met het bekijken van een video.

2. Druk op de Home-knop (of een vergelijkbare optie) om de foto in de fotomodus te zetten terwijl de film in de portret-/verticale modus blijft.

Methode 7: Locatie wijzigen

Picture in Picture is een YouTube-abonnementsfunctie die al dan niet beschikbaar is in alle regio’s (zoals de VS). Als je regio in de YouTube-instellingen is ingesteld op een land waar YouTube het beeld in beeld niet toestaat, kan het zijn dat het probleem met het YouTube-beeld in beeld niet werkt. Als u uw locatie wijzigt in de regio waar YouTube de afbeelding in de afbeeldingsmodus ondersteunt, kan het probleem in dit scenario worden verholpen.

1. Start de YouTube-app.

2. Tik op het pictogram voor het gebruikersprofiel.

3. Tik vervolgens op Instellingen.

4. Tik op Algemeen.

5. Tik nu op Locatie.

6. Kies de locatie naar een door YouTube ondersteund beeld-in-beeld-land, zoals de Verenigde Staten, uit de lijst met landen.

7. Start nu je telefoon opnieuw op

Opmerking: als het probleem aanhoudt, probeer dan een VPN te gebruiken om verbinding te maken met een land dat de afbeelding in afbeelding ondersteunt. Download eenvoudig een gerenommeerde VPN Android-software uit de Play Store, stel de locatie in op de Verenigde Staten en gebruik vervolgens de YouTube-app.

  Herstart je computer op YouTube

Methode 8: Schakel over naar een ander YouTube-account

De Picture-in-Picture-modus werkt mogelijk niet vanwege een tijdelijke storing in je Gmail-account, maar je kunt dit oplossen door over te schakelen naar een ander YouTube-account.

1. Start de YouTube-app.

2. Tik op de profielfoto in de rechterbovenhoek.

3. Tik daarna op de pijl naast je naam.

4. Kies een account waarmee u wilt inloggen.

5. Start nu de YouTube-app opnieuw.

Methode 9: Gebarenbediening uitschakelen

Om de YouTube-app-afbeelding in de afbeeldingsmodus te gebruiken, moet de gebruiker eerst op de startknop drukken. Er is echter geen startknop wanneer gebarenbediening is ingeschakeld. In dit geval kan het uitschakelen van gebaren de oplossing zijn.

Opmerking: de optie gebaren zou beschikbaar zijn in de instellingen in andere mobiele modellen.

1. Open de Moto-app op uw apparaat.

2. Tik op Moto-acties.

3. Schakel de schakelaar voor de navigatie met één knop uit.

Methode 10: Chrome-browser gebruiken

Als niets werkt, ofwel omdat je telefoon de functie niet ondersteunt, ofwel omdat YouTube het probleem veroorzaakt. U kunt de Chrome-browser van uw telefoon gebruiken om de functionaliteit in dit scenario te bereiken. Google Chrome ondersteunt PIP voor alle video’s. Op dezelfde manier kunnen YouTube-video’s worden afgespeeld in de PIP-modus. Dit is wat je moet doen om je doel te bereiken:

1. Schakel in je telefooninstellingen de beeld-in-beeld-modus in zoals beschreven in methode 3 voor YouTube.

2. Start de Chrome-browser.

3. Zoek YouTube in het zoekveld.

4. Tik op het hamburgerpictogram en tik op Desktop-site in het vervolgkeuzemenu.

5. Druk nu lang op het eerste YouTube-resultaat en tik op Openen in nieuw tabblad in groep.

6. Navigeer vervolgens naar het tabblad waar YouTube is geopend.

7. Speel nu een video af en tik op de modus Volledig scherm.

8. Veeg uw scherm vanaf de bovenkant en tik op de Home-knop om de afbeelding in de afbeeldingsmodus te krijgen.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond en dat je het probleem met YouTube-beeld in beeld niet hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen of opmerkingen heeft.

gerelateerde berichten