Fix YouTube Volledig scherm werkt niet in Windows 10

YouTube is het toonaangevende platform voor het delen van video’s op internet. Het heeft een breed scala aan video’s en is voor alle soorten gebruikers. Bovendien maakt het beheer door Google het een onstuitbare kracht. Geen enkel bedrijf komt in de buurt van YouTube als het gaat om views en engagement. In de loop der jaren heeft YouTube het uiterlijk en de functies vele malen veranderd. Het heeft ook te maken gehad met veel problemen die gebruikers vaak hebben gemeld. Een voorbeeld van zo’n probleem is het YouTube-probleem met volledig scherm waarbij YouTube-video’s niet op volledig scherm worden afgespeeld of geladen, zelfs niet nadat de optie voor volledig scherm is geselecteerd. Het kan vervelend zijn wanneer u een video in detail wilt bekijken of ervan wilt genieten op een groter scherm, vooral voor inhoud zoals films en documentaires. Als je te maken hebt met YouTube op volledig scherm dat niet werkt met Windows 10, dan ben je hier aan het juiste adres. We brengen je een handige gids die je leert hoe je het probleem met YouTube op volledig scherm kunt oplossen.

Hoe YouTube Full Screen te repareren werkt niet in Windows 10

Er kunnen veel redenen zijn voor het probleem met het volledige scherm van YouTube en sommige worden hieronder vermeld.

  • Probleem met Flash-speler
  • Corrupte cachebestanden
  • Probleem met Google-profiel
  • Interferentie door extensies
  • Verouderde Chrome-versie

Nadat we hebben geleerd waarom het probleem met YouTube op volledig scherm niet werkt met Windows 10, laten we de methoden bespreken waarmee het probleem met YouTube op volledig scherm niet werkt. We beginnen met basismethoden en gaan tegen het einde verder met complexere.

Opmerking: instellingen en opties kunnen per browser verschillen.

Basisstappen voor probleemoplossing

Dit zijn enkele basismethoden voor probleemoplossing die u vóór elke andere methode moet uitvoeren. Ze kunnen het probleem met YouTube op volledig scherm niet oplossen.

  Screenshot maken van het vergrendelscherm en inlogscherm in Windows 10

1. Browser opnieuw starten: soms kunnen kleine problemen in de browser ervoor zorgen dat de YouTube-optie voor volledig scherm niet goed werkt. U kunt dit oplossen door uw browser te sluiten en opnieuw te openen. Het zal de browser verversen en kan het probleem oplossen.

2. Afmelden bij Google-account: in sommige gevallen kan dit probleem optreden vanwege bepaalde Google-profielen en hun privé-instellingen. Om dit te controleren, logt u uit bij uw Gmail-account en probeert u YouTube-video op volledig scherm in uw browser af te spelen. Het kan het probleem oplossen.

3. Start de pc opnieuw op: door de pc opnieuw op te starten, kunnen veel systeemgerelateerde bugs en andere kleine fouten worden opgelost. Het kan dit probleem oplossen. U kunt uw pc opnieuw opstarten door onze handleiding over het opnieuw opstarten of opnieuw opstarten van een Windows-pc te volgen.

4. Update Google Chrome: veel problemen, zoals het probleem met het volledige scherm van YouTube, kunnen optreden als u een verouderde versie van Chrome gebruikt. Chrome brengt regelmatig updates uit om problemen op te lossen en bugs te verwijderen. We raden u aan uw browser bij te werken door onze handleiding over het bijwerken van Google Chrome te volgen.

Methode 1: Browsercache wissen

Veel gebruikers hebben gemeld dat ze dit probleem hebben kunnen oplossen door hun browsergeschiedenis te wissen. Het verwijdert browsergegevens en andere cachebestanden die dit probleem kunnen veroorzaken als ze beschadigd zijn. Het kan het probleem met de YouTube-optie op volledig scherm oplossen die niet werkt en u kunt dat doen door onze gids te volgen.

Opmerking: om te controleren of dit probleem wordt veroorzaakt door corrupte cachebestanden, voer je YouTube uit in de incognitomodus van je browser en probeer je YouTube-video op volledig scherm weer te geven. Als het werkt, kunt u doorgaan met de onderstaande gids over het wissen van cachegeheugen en cookies in Google Chrome

Methode 2: Flash Player- en inhoudsinstelling wijzigen

Gebruikers met een oude versie van Chrome kunnen met dit probleem worden geconfronteerd omdat het twee flash-spelers heeft. Deze twee flash-spelers kunnen elkaars prestaties beïnvloeden en ervoor zorgen dat de YouTube-optie voor volledig scherm niet goed werkt. U kunt dit oplossen door één flash-speler uit te schakelen en u kunt dat doen door deze stappen te volgen.

  DocuFreezer converteert MS Doc-, Excel-, PPT-bestanden naar PDF en afbeeldingen [Windows]

1. Druk op de Windows-toets, typ Google Chrome en klik op Openen.

2. Typ chrome://plugins in de adresbalk en druk op Enter.

3. Zoek pepflashplayer.dll en klik vervolgens op de knop Uitschakelen ernaast. Het zal deze flash-speler uitschakelen.

Het zou het probleem moeten oplossen. Als u een nieuwere versie van Chrome gebruikt, kunt u dit probleem tegenkomen omdat Chrome de weergave van bepaalde inhoud blokkeert. U kunt dit probleem oplossen door Chrome toe te staan ​​beveiligde inhoud af te spelen. Volg hiervoor deze stappen.

1. Typ chrome://settings/content/ in de adresbalk en druk op Enter. Het opent het gedeelte Privacy en beveiliging in het venster Chrome-instellingen.

2. Scroll naar beneden en vouw de optie Geavanceerde inhoudsinstellingen uit door erop te klikken.

3. Klik op de optie Beschermde inhoud-ID’s om deze uit te vouwen.

4. Zorg ervoor dat binnen de beschermde inhoud-ID’s de optie Sites beveiligde inhoud kan afspelen en dat de optie Sites kan identificaties gebruiken om de beveiligde inhoud af te spelen is geselecteerd.

Opmerking: als u nog steeds met het probleem wordt geconfronteerd, probeer dan de optie Hardwareversnelling in Chrome uit te schakelen. U kunt dat doen door naar chrome://settings/system te gaan en de optie hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar uit te schakelen.

Methode 3: Extensies uitschakelen

Chrome biedt veel extensies die er functies aan kunnen toevoegen en het efficiënter kunnen maken. Maar soms kunnen bepaalde extensies bepaalde functies van Chrome verstoren en problemen veroorzaken, zoals het niet laden van YouTube-video’s op volledig scherm. U kunt dit oplossen door extensies uit te schakelen en volg hiervoor deze stappen.

1. Open de Google Chrome-browser.

2. Ga naar de adresbalk en typ chrome://extensions/ en druk op Enter. U ziet alle extensies geïnstalleerd in Chrome.

3. Schakel ze een voor een uit om ze uit te schakelen. De extensie Request X is bijvoorbeeld uitgeschakeld en uitgeschakeld.

  Een YouTube-video insluiten met het volume gedempt

4. Nadat alle extensies zijn uitgeschakeld, controleert u of het probleem is opgelost. Als je YouTube-video’s op volledig scherm kunt afspelen, begin dan een voor een met het inschakelen van extensies.

5. Als het probleem optreedt nadat u een bepaalde extensie hebt ingeschakeld, kunt u deze uitschakelen en alle andere extensies ingeschakeld houden.

Methode 4: Installeer Google Chrome opnieuw

Als geen van de methoden voor u heeft gewerkt, is dit de laatste optie om het probleem met YouTube op volledig scherm op te lossen. Als u Google Chrome opnieuw installeert, worden alle problemen in uw browser verholpen en kunt u een nieuwe versie van Chrome krijgen zonder bestaande problemen. Volg hiervoor onze gids hieronder.

Opmerking: maak een back-up van uw bladwijzers, wachtwoorden en andere belangrijke gegevens voordat u Chrome opnieuw installeert.

1. Druk op de Windows-toets, typ apps en functies en klik op Openen.

2. Zoek naar chroom in Zoek in dit lijstveld.

3. Selecteer vervolgens chroom en klik op de knop Verwijderen die gemarkeerd wordt weergegeven.

4. Klik nogmaals op Installatie ongedaan maken om te bevestigen.

5. Druk nu op de Windows-toets, typ %localappdata% en klik op Openen om naar de AppData Local-map te gaan.

6. Open de Google-map door erop te dubbelklikken.

7. Klik met de rechtermuisknop op de Chrome-map en selecteer de optie Verwijderen zoals hieronder afgebeeld.

8. Druk nogmaals op de Windows-toets, typ %appdata% en klik op Openen om naar de AppData Roaming-map te gaan.

9. Ga opnieuw naar de Google-map en verwijder de Chrome-map zoals weergegeven in stap 6 – 7.

10. Start ten slotte uw pc opnieuw op.

11. Download vervolgens de nieuwste versie van Google Chrome zoals weergegeven.

12. Voer het installatiebestand uit en volg de instructies op het scherm om Chrome te installeren.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en je hebt kunnen repareren dat YouTube op volledig scherm niet werkte in Windows 10. Laat ons weten welke methode het beste voor je werkte. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in het opmerkingengedeelte plaatsen.

gerelateerde berichten